icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

pampeliska1313
19. bře 2022

@zuzekk jako Ok, článek na seznamu.:D zkusím dohledat.)

pratensis
19. bře 2022

😰
Podle vedení Mariupolu Rusové unesli až 4500 Ukrajinců z těžce bombardovaného města do Ruska. Co tam s nimi bude, není jasné.
Zdroj: Twitter Filip Horký

pampeliska1313
19. bře 2022

Údajně Putin muže na Kyjev poslat nukleárku a má rakety co jsou schopný uštědřil ránu i západu. To už by bylo přes čáru, tak snad se mýlí

https://cnn.iprima.cz/rusko-posle-nuklearni-zbr...

lazuli35
19. bře 2022

@pratensis 🙈😪

blue108
19. bře 2022
sudylichozrout
19. bře 2022

Podle me je to od Ciny jen takove prohlaseni. Pokud by se nejaka blokada dotkla i ji, videli bychom jeji pekny sesup. Evropa vyrobni kapacity ma, je tam jen proto, ze je totam levnejsi. To same plati o Americe.

pampeliska1313
19. bře 2022

@sudylichozrout snad fakt jo.) bylo mi to divny

blue108
19. bře 2022

https://twitter.com/SobiNewsCom/status/15048240... Pískání při projevu Putina... Nevím, jestli už to tu proběhlo.

blue108
19. bře 2022

Foto z demonstrace v Paříži

16032022nl
19. bře 2022

Co prosim sleduje Polsko tou mirovou misi? Modre prilby vysilla snad OSN? Pokud si pamatuju, tak je to za souhlasu znepratelenych stran a modre prilby nemuzou bojovat, pouze se branit. Pochybuju, ze s tim ted bude Rusko souhlasit a stejne, s tim jak dodrzuji dohody, tak to je jako poslat ty vojaky “mirove mise” do mlynku na maso.

blue108
19. bře 2022

Na Twitteru se v mnoha příspěvcích rozebírá, jestli Putin skutečně na koncertu byl a nebo je to montáž jako s letuškami. Kdyby se o to někdo zajímal víc, tak by mě zajímalo, k jakému závěru ze všech informací došel 🙂)

pratensis
19. bře 2022

@blue108 Přesně, mě taky. 😉

blue108
19. bře 2022
pratensis
19. bře 2022

Rusové podporují možnou vojenskou agresi na území EU (86.6 % respondentů) a myslí si, že další v pořadí by mělo být logicky Polsko (75.5 %). Respondentů bylo víc než 1500.
(Nejde mi nastavit překlad na tw, tak jen stručný souhrn - zdroj Twitter Nexta)

hojda
19. bře 2022

@pratensis 😨😒😠

pampeliska1313
19. bře 2022

@pratensis ……

blue108
19. bře 2022

@pratensis v posledních dnech jsem viděla tolik různých rozhovorů a přečetla toho tolik, že mě to bohužel vůbec nepřekvapuje. No ale co, nemá smysl řešit věci, které neovlivnime... Motto "užívej každého dne jako by byl poslední" začíná dostávat nový význam 🤷🙂

sudylichozrout
19. bře 2022

@pratensis Pruzkumy verejneho mineni jsou vtipne i tady, natoz ted v Rusku. Tohle me nechava naprosto klidnou.

pampeliska1313
19. bře 2022

@blue108 a já dneska na aktuálně četla rozhovor se starým Karlem a ten že má Putin už smůlu. U toho dotazníku si říkám, že tam jsou fakt zblblý, četla jsem nejakej projev Putina k těm sankcím a musím říct, že to měl tak až otcovský a hezký, že se skoro až nedivim, že mu lidi všechno věřej. Spíš mi vadí to, že tam vůbec uvažují nad tím, že by třeba šli dál.

blue108
19. bře 2022

@pampeliska1313 rozhovor s Karlem právě čtu, ale udělala jsem si přestávku 😅

pratensis
19. bře 2022

@sudylichozrout Kéž bys měla pravdu. Já včera večer brousila Twitterem a viděla záznam urputného projevu Zacharovové z toho koncertu, video ruského chlapečka, zaníceně recitujícího oslavnou báseň na Putina, srovnání videa z toho koncertu vs. Hitlerova projevu k davům ze začátku války, znak Z v Rusku - a nejen, i ve videu nějakého kandidáta na prezidenta v Srbsku... a nějak to na mě všechno padá.
Teď zrovna v mezičase jsem zahlédla na tw RomanM:
https://twitter.com/i/status/1505188853929283588

odula
19. bře 2022

@pratensis Tak to je videt,ze se ptali bezmozku, protoze logicky dalsim cilem by melo byt Pobalti... ehm :D sorry za tu ponekud cernocernou poznamku... ale whatever. 1500 respondentu neni nic. a pochopitelne se budou ptat cilene. Tyhle pruzkumy jsou vzdycky biasnuty a tezko vyhodnotitelny, v Rusku, v soucasny situaci, neznamenaji vubec, ale lautr nic. To jako kdyby se v severni korei ptali "respondentu" v hlavnim meste okolo ministerstva lasky, jestli miluji a zemreli by pro vudce...

odula
19. bře 2022

@brunetka11
@blue108 tak ja nevim, vypla, protoze piskali, nebo to byl nejak manipulovany z minulyho roku... ??a pak by to bylo uplne jedno ze piskali... to je taky bordel toto. cemu uz verit, ze.

blue108
19. bře 2022

@brunetka11 odkaz na CNN mi na mobilu nefunguje, tak nevím, co tam je.. Ale někde nahoře jsem dávala odkaz na video na Twitteru, kde bylo přímo pískání.

pratensis
19. bře 2022

@odula Ano, máte, holky, samozřejmě pravdu. Jakýkoliv průzkum veřejného mínění je na vodě a vstupuje do něj řada proměnných, z nichž jen malou část má člověk jako čtenář možnost znát nebo aspoň tušit... Já jsem to sem vložila spíš jen jako další střípek svojí beznaděje. Že ti lidi tam jsou tak zfanatizovaní, zmanipulovaní, dezinformovaní a různě jinak -ovaní, prostě přesvědčení o Putinově pravdě, že s tímhle snad není možné bojovat a zvítězit.

sudylichozrout
19. bře 2022

@blue108 Ten je moc dobry!

psya
Autor odpověď smazal
amenophus
19. bře 2022

@sebestka ad prisoevek, ze normalni clovek zrudnosti nespacha: znas Stanfordsky vezensky experiment? (Zavery experimentu: spousta (nepamatuju si jaky to bylo procento, ale rekneme 30%) lidi, i takovych, do kterych by to nikdo nerekl, jsou schooni dopustit se hruznych cinu, pokud se jim spravne poda, ze jejich obeti si to zaslouzi a oni sami za ty ciny nenesou odpovednost a ze jejich roli a poslanim je to udelat. Vetsina (rekneme 65%) jsou pak takovi, kterym se to nelibi, ale jen prihlizeji a nechteji s tim mit nic spolecneho, a pouze vzacny pripady (tech zbylych 5%), tou studii definovani jako hrdinove, se tomu otevrene postavi.) Takze bych byla zdrzenliva k odsuzovani tech vojaku, kteri strili do lidi, nebo beznych Rusu, kteri nejdou protestovat. Mozna bys byla nemile prekvapena, kdyz bys zjistila, ze by ses na jejich miste chovala stejne (kazdy si o sobe mysli, ze by byl hrdina a nenechal to jen tak, ale jak ukazuji studie - a vysledky te Stanfordske byly v jistych obmenach a mene drasticky ale potvrzeny. Hrdinu je v populaci opravdu malo).

Strana