Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

Šéf NATO uvedl, že aliance nevidí žádné stahování ruských jednotek z Ukrajiny. Naopak očekává další ofenzivu.
A pokud země dal budou platit v eurech? Těžko takovou věc nazvat porušením smlouvy... Tedy ano, ale ze strany Ruska, že nedoda plyn za provedené platby. Ale porušování smluv je u nich jaksi národním zvykem ☹
Děvčata, existuje někde nějaký relevantnejsi souhrn, jaké situaci při okamzitem zastavení dodávek budeme čelit? Články se v tomto směru dost rozcházejí, včetně uvádění procent surovin, které z Ruska využívá ČR. Navíc, patrně nějakou (větší) část bereme od Německa (které to samozřejmě odebíra z Ruska)... a je Německo "ne přátelskou" zemí pro Putina?
Já se prosím přimlouvám, aby se tu nedávaly příspěvky o znásilnění a podobném mučení žen a dětí. Jsou tu přeci jenom slabší kusy s blížícím se termínem porodu, co si všechno moc berou a zbytečně jim pak takové výjevy straší v hlavě. 😵 Mně osobně jenom stačilo přečíst si titulek na Seznamu. Díky
@lotosek to je dobrej nápad, jsem taky pro. Už tak je to všechno hrůza.
Divala jsem se na fb profil me kamaradky rodile Rusky zijici uz 20 let v Praze. Potesilo me, ze ma na profilovce UA vlajecku a spousta jejich ruskych kamaradek taky. Samozrejme tech 80% me desi, ale chtela byt trochu pozitivni.
Anketa asi nemohla dopadnout jinak, když za kritiku režimu lze vyfasovat až 15 let.
Wali je nejen nejlepsi sniper, ale i vtipalek.😄
Válka na Ukrajině...
Tady jsem s ruským vojenským přídělem!
Chci poděkovat Ruské armádě, že mi doručila tohle jídlo. Vím, že to nebylo jednoduché. Díky, že jste prošli bojovými zónami, zablácenými cestami a oblastmi bombardovanými ukrajinci. A děkuji hladovým ruským vojákům, kteří se obětovali, abych si mohl dát to dobré jídlo. Doufám, že si užiju mnohem více takových přídělů.
A díky, že jste po odchodu nechali munici a granáty. Někteří z mých kamarádů jsou teď ještě lépe ozbrojeni, než byli předtím.
Díky díky díky!
@lotosek Já se taky přimlouvám sem individuální příběhy o násilí na dětech a ženách nedávat, taky se tomu vyhýbám, i když nejsem těhotná.
Tady komentář k tomu, jak chce Putin posílit rubl tím, že se jím bude platit plyn pro Evropu, ačkoli Evropa bude platit v eurech.
Nejsem ekonom, takže detaily nejsem schopná domyslet. Ale zní to proveditelně, bohužel.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/platba-...
Ministr průmyslu Síkela pro ČT: Česká republika má aktuálně zásoby plynu na 26 dní, zásoby ropy na více než 90 dní.
Poté, co ukrajinský prezident pronesl projev v australském parlamentu, zavádí Austrálie 35% daň na veškeré zboží z Ruska a zastavuje dovoz ruské ropy a plynu.