Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
ČT24
V centru Kyjeva se ozvaly výbuchy, z místa stoupá sloup dýmu, píše Ukrajinska pravda. Výbuchům podle AP předcházel zvuk přilétajících střel.
Show this thread
ČT24
Ruské útoky míří na energetickou infrastrukturu a proti lidem, čas a místo úderů byly vybrány tak, aby napáchaly co největší škody, řekl Zelenskyj.
ČT24
Rusko ráno odpálilo proti Ukrajině 75 raket, z nichž 41 se podařilo sestřelit, uvedl velitel ukrajinské armády Zalužnyj s tím, že nálety pokračují.
ČT24
@ct24zive
·
29m
Moldavským vzdušným prostorem dnes proletěly tři ruské rakety, uvedly tamní úřady. Kvůli tomu předvolaly ruského velvyslance, uvádí Reuters.
V souvislostí s dnešním a včerejším odstřelváním, kdy ty kurvx ruský svinský zabily desítky lidí jako odplatu za poničený most, mě napadla replika z Dne nezávislosti. " Atomovku na ně!" Taky už takový pocit zoufalství.
ČT24
@ct24zive
·
1m
Německo dodá k ochraně ukrajinských civilistů první ze čtyř slíbených systémů protivzdušné obrany IRIS-T SLM v řádu dní. Dnes to v reakci na ruské raketové údery na ukrajinská města oznámilo německé ministerstvo obrany.
Filip Horký
Běloruský diktátor Lukašenko nejprve obvinil Ukrajinu, že připravuje útok na Bělorusko, aby následně řekl, že Rusko a Bělorusko nasadí společné jednotky.
ČT24
@ct24zive
·
1h
Zelenskyj telefonoval s Macronem o posílení ukrajinské protivzdušné obrany, potřebě tvrdé evropské a mezinárodní reakce a zvýšení tlaku na Rusko.
Já: Bude volat Macron i svému kámošovi Putinovi?
@levandule_k čekám, kdy UA začne odstřelovat Rusko, bych se vůbec nedivila
@nadja73 No jako je to drsné
@levandule_k
@bramarfi a já naivka si myslela, že se to blíží ke konci, že Rusak hodí ručník do ringu a ono velký hovno, vypadá to, že bude hůř
@nadja73 Tak mě eskalace také nenapadla, ale asi je ještě "málo" špatně na to, aby to skončilo...
@levandule_k čekala jsem už masivnejsi ruskou nespokojenost u mobilizovanych, ale asi je tam furt víc těch vylizanych gum, které budou poslouchat ty nejdementnejsi rozkazy.....bože já už jsem tak naštvaná....
@levandule_k ja teda odvetu cekala a naopak se mi ulevilo, ze strilej "jen" normalnima raketama...
Pokud by se chtěl někdo zapojit (válka na Ukrajině):
Krásný den,
za Psychologický ústav Akademie věd ČR si vás dovolujeme požádat o vyplnění následujícího dotazníku. Velmi nám tím pomůžete přiblížit pohled širší veřejnosti na aktuální dění. Data jsou zcela anonymní a vyplnění dotazníku zabere maximálně 15 minut. 🙃
📍 https://yorkufoh.ca1.qualtrics.com/.../SV_07hhN... 📍
Podmínka účasti: být studentem VŠ (bakalářský, magisterský či doktorský program).
Moc děkujeme za účast!
@hojda hází mi to neplatný odkaz
@pampeliska1313 máš pravdu, nejde to otevřít.
Alexandr Mitrofanov
Teď řídí ruské běsnění na Ukrajině generál, který předtím mj. řídil ruské běsnění v Sýrii a který bojuje především tak, že ničí občanskou infrastrukturu a civilní obyvatelstvo.
@levandule_k je to hnusny, ale žádná změna. Kazdej z nich mířil na civilní obyvatelstvo a kazdej z nich je hovado.
@pampeliska1313 fakt si myslím, že až tohle skončí a doufám, že skončí a ne 3.svetovou válkou, tak jeden panák bude málo. Já jako skoro abstinent se ožeru jak ruskej mužík 🙈😀
@nadja73 jo no. Vyrazim do první hospody co bude poblíž. S manželem, tchýní atd atd. A koupím si pak na doma nějakej nechutně sladkej chlast. Nedávno jsem nad tím premyslela, ze si myslím, že i když to skončí, tak stejně ta nedůvěra a ten strach tam nějak zůstane a bude to chtít chvíli času na uklidnění nějaký tý úzkosti. Nebo to třeba padne a fakt si oddechneme. )
@pampeliska1313 bohužel, dokud bude žít Putin a stejně smýšlející Russaci ve vedení, tak ta nejistota bude, s kterou se budeme muset naučit žít
@pampeliska1313 ten strach a nedůvěra tam zůstane po generace. U stolu a mírovými vyjednáváními skončí jen boj. A úplně nejnespravedlivější je, že až to skončí, až Rusko padne, musí mu v zájmu všech nabídnout důstojné žití a přežití i na té mezinárodní scéně. Protože frustrace Ruska po rozpadu Sovětského svazu Putina utvořila. A lidstvo by se mělo z chyb poučit....
@pampeliska1313 a co znamená pátrání po Medveděvovi? Jakože se ztratil? Nebo po něm jdou jako po strůjci útoků? Z tohodle jsem zmatená...
@bramarfi to netuším. Prvně jsem to pochopila jako, že na ně mají mušku, možná ale prostě “jen zdrhli”… ale přitom Zacharova je hlasna trouba Putina. Ta by nemohla “jen tak” utéct si myslím..
@pampeliska1313 Drsný....
@bramarfi možná je to varování. Možná jim chtějí ukázat, že po nich opravdu půjdou. Jsem zvědavá co se z toho vyklube..

Dymitro Kuleba:
I am in constant contact with partners since early morning today to coordinate a resolute response to Russians attacks. I am also interrupting my Africa tour and heading back to Ukraine immediately.
Od dnešního rána jsem v neustálém kontaktu s partnery, abychom koordinovali rozhodnou reakci na útoky Rusů. Přerušuji také své africké turné a okamžitě se vracím na Ukrajinu.