Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@pampeliska1313 moc ráda ti vyfotim celou lahev... Od unora chladim ukrajinskou vodku od nasich kamarádů od Lvova...
Já doufám, že už to skončí opravdu brzy. Že tohle jsou předsmrtné záškuby v agónii, vědí to, kopou kolem sebe. Ale on to nemůže ustát dlouho, zloprcek bestiální hnusnej.
Ukrajinská tajná služba SBU hledaná Medveděva podle článku „Narušení územní celistvosti Ukrajiny“, v databázi bylo jeho jméno zveřejněno 10. října 2022. Tedy v den, kdy Rusko spustilo rozsáhlý raketový útok na Ukrajinu jako odvetu za ukrajinské útoky z posledních dní jako například sobotní poškození strategického Kerčského mostu
K pravomocím SBU patří také vyšetřování zločinů proti územní celistvosti, má také chránit ústavní pořádek a také bojovat s činy, které ohrožují mír.
Právě ruské útoky v pondělí 10. října obhajoval exprezident Dmitrij Medveděv. Podle něj je ruským cílem „úplné odstranění ukrajinského politického režimu“, současná ukrajinská vláda pak podle něj bude pro Rusko vždy představovat „stálou, přímou a jasnou hrozbu“.
ČT24
@ct24zive
·
1h
Německá ministryně vnitra Nancy Faeserová chce odvolat šéfa Spolkového úřadu pro bezpečnost v informační technice (BSI) Arneho Schönbohma. Důvodem jsou jeho možné kontakty s lidmi, kteří jsou napojeni na ruské tajné služby.
@pampeliska1313 díky za info, stejně ale nevím(e) co to vlastně znamená...
@zuzekk vyšetřování zločinu pro mě znamená nějakej proces. Ale jeho asi chrání imunita? Proč by to ale dělali, kdyby ho nemohli soudit? Samy otázky.)
@nadja73 @pampeliska1313 presne, taky asi dlouho nebudu verit ze to fakt skoncilo :D
@pampeliska1313 holky patra po nich SBU, ne FSB - asi prave proto, ze to jsou putkovy hlasne trouby. Kdyby se jim podarilo je zatknout a predvest pred soud v Haagu, je to jen krucek odnchyceni Putina samotneho! (Takhle jsem to aspon pochopila.)
@amenophus takže když by je jako chytli Ukrajinci, tak můžou třeba opravdu před Haag? Doteď jsem žila v tom, že jakmile má někdo imunitu, tak je na něj zákon po tu dobu krátkej.:D ty vole. To by bylo štěstí, kdyby se to podařilo!! Zrovna Medvěděv je slabej. Toho by zlomit mohli. ) No. Budu usinat se škodolibou radostí…:D
@pampeliska1313 jako nejsem pravnik, ale predpokladam, ze az ho budou mit v hrsti tak se mu ta imunita nejak proste odstrani/zneplatni nebo tak. Predpokladam ze pokud se podari ukoristit takhle velkou rybu tak se mezinarodni pravo nejakym zpusobem upravi, jako ze bude uznan nelegitimnim a tudiz se na nej imunita nevztahuje, na jeho misto bude dosazen Navalnyj nebo nekdo podobnej a bude vymalovano 🤩. Ale mozna si to lredstavuju jak Hurvinek valku?
@amenophus Joo, to se mi taky začíná zamlouvat. Navalnyj. Myslím, že se ven dostane a že to bude prave nějakým způsobem kterým to nebudeme čekat. Doufám.
Vi se, jakou melo dohru to zasazeni Nemecke ambasady v Kyjeve?
Lavrov: "Putin není proti schůzce s Bidenem, pokud to USA navrhne".........co myslíte? Co USA odpoví?
@nadja73 pokud P vede tuhle hovadinu co vede, tak ne. Ale je to odhad
A co Turecko a Armenie? Turecko a Recko? Turecko v EU? Co prijde do Recka klidne v noci? Pro me je Erdogan tak trochu jako Putin, bez ohledu na jeho roli v soucasne valce. Ten bude delat jen to, co je dobre pro nej.
Andrej Poleščuk
@andrewofpolesia
·
10h
Jak jsem byl přesvědčen, že Bělorusko nezaútočí, tak s každým dalším výrokem běloruských představitelů si jsem čím dal méně jistý.
ČT24
@ct24zive
·
1h
Americký prezident Biden se nedomnívá, že Rusko použije jaderné zbraně. Pro schůzku s Putinem nyní nevidí důvod, řekl v rozhovoru se stanicí CNN.
@pampeliska1313 Mně to přijde čím dál horší

@pampeliska1313 No, to nejsi sama...