icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

zrzeckas
2. bře 2022

@margriet s tim sousedem to je blbe a snad to brzy vysumi.... Ale myslim si ze ta zmrzlina se prezene, ze to je jen ted i v ramci podpory a ty pohadky no snad to bude ok..... Mozna bude i zalezet na druhe strane, nevim jak to maji s pravama a podobne

zrzeckas
2. bře 2022

@odula to jsem tu taky cetla.... A bylo u zoho i, ze kdyby ji vyhostili tak pujde pomoct Ukrajine

michaela666
2. bře 2022

@margriet Tohle nechápu, zlo dělá Putin ne všichni rusové. Snad to neskončí jako po odsunu němců, kdy se naši začali chovat jako zvířátka a trestali nevinné. Opravdu se z historie někteří nepoučí.

margriet
2. bře 2022

@pampeliska1313 Ono se na to chce hlavně podívat s určitým nadhledem. Když jeho paní do práce nastupovala, byla to Volksbank. Pak ji koupila Sberbank. Neměnila kvůli tomu místo. A nejhorší na tom všem je, že si pak soused začal ještě sypat popel na hlavu, že se měli více zajímat o dění a měla tu práci změnit. Že by to teď nemuseli řešit. To jsem na něho čuměla jak puk.

margriet
2. bře 2022

@zrzeckas Jinak včera se na FB obdobně řešilo i ruské vejce.

margriet
2. bře 2022

@michaela666 Přesně na tuhle paralelu jsem si taky vzpomněla. Je mi z toho smutno.

sudylichozrout
2. bře 2022

Prejmenovani Ruske zmrzliny, nebo ukrajinska vlajka na jejim obalu mi prijde cajk. Utok (slovni, fyzicky) na Rusy zijici v CR, povazuji za prasarnu a nikdy s tim nebudu souhlasit.

tahejhula
2. bře 2022

Tak na mě už blbě lidi čuměli i v Lidlu, když jsem oslovila pětiletého syna jménem. Snad někomu nedrbne nějak zásadněji, blbé ksichty se dají vydržet.

margriet
2. bře 2022

@sudylichozrout Jenže ony už jsou i útoky na Čechy, kteří mají nějaké spojení s Ruskem (jako třeba tu práci pro ruskou firmu).

jolana24
2. bře 2022

Jen takovej povzdech… I když Ukrajina vyhraje a všechno se časem uklidní, tak je to v háji. Tolik ztracených životů a když vidím fotky měst před a po, tak si řikám, jak dlouho bude trvat, než se to obnoví. Když vidím, jak se tady přehnalo tornádo a zničilo pár vesnic a opravy budou trvat X let, tak jak dlouho bude trvat tohle? Zničený školy, administrativní budovy, náměstí, nemocnice, letiště 😔😢

hojda
2. bře 2022

@margriet Tak samozřejmě, že ty ženský na pobočkách můžou za válku 🙏🙏🙏.No děs, další bude na řadě třeba Ikea, protože prodává skleničky z Ruska (máme je taky doma), tak je asi dnes půjdu rituálně obětovat do kontejneru. I když vlastně můžou se dát do recyklace??? Ruské sklo se pak dostane znovu do koloběhu???? J😕

hojda
2. bře 2022

@sudylichozrout To přejmenování je z marketingového důvodu, prostě by to lidi nekupovali, firmy myslí vždy ekonomicky.

pampeliska1313
2. bře 2022

@margriet jako kdybych byla na jejím místě, taky neměním práci, proč jako. Nic se nedělo, je mi lito, že to takhle někdo zbytečně odnáší. Snad, jak se tady zmiňuje, pak nebude nějakej “hon” na lidi jen kvůli národnosti. Nedávno jsem četla, ale nevim třeba hoax, že mladou ruskou holčinu vyštípali z autobusu. To jsem si zrovna říkala, že bych u toho chtěla bejt jen proto, abych se jí aspoň zastala a neměla pocit, že jsme najednou všichni blbci. Strach prostě dělá hodně. Lidi jsou naštvaný, vyděšený a bohužel někdo dá průchod i tomuhle odsuzování, který je ale úplně zbytečný. Znám rusáky a jsou super, mladý kluci žijící u nás a doufám, že budou v pohodě. A znám taky ukrajince co je hovado a zneužilo mě. Ale jsem naštvaná na něj jako na člověka, ani by mě nenapadlo si říct, že teď jsou všichni ukrajinci takový. Tohle je prostě blbost.

sarkasv80
2. bře 2022

Kapacitu zásobníků plynu má Česká republika jednu z největších v Evropě,“ prohlásil premiér Fiala. Kdyby Rusko zcela zastavilo dodávky plynu, má Česko zásoby na měsíc, uvedl předseda vlády.

sarkasv80
2. bře 2022

@tahejhula na blbé ksichty jsem zvyklá a nemám problém už lidí poslat do prd...mám syna autistu a stalo se mi v Kauflandu,že nějaký chlápek označil mého syna za opici co patří do zoo,idiot 😡 a na hloupé komentáře a protáhlé obličeje jsem už imunní,ale pokud někdo útočí přímo na mé dítě tak se neznám 😉 bohužel někteří lidi mají dost vymeteno.

bigbig
2. bře 2022

Hlavně dost velký množství Rusů co žije tady V Evropě, žijí tady v Evropě právě proto, že jim vadí Putin a život V Rusku. Mám několik ruských kamarádek a všechno jsou naprosto úžasný inteligentní ženský, který mám fakt ráda. Není jednoduchý žít v cizině, sama jsem ve Francii náplava z východu (naštěstí tady mi to nikdo moc sežrat nedává). Tohle házení lidi do jednoho pytle a hledání "viníka" je jenom důkaz vlastní omezenosti a neznalosti kontextu. Lidi co tohle dělaj naší společnosti jenom škodí. Mnohem víc než Ruský přistěhovalci.

psya
2. bře 2022

Společnosti, které přestaly v Rusku provozovat business:

- Nike
- Universal Pictures
- Apple
- Ford
- BMW

kotatko005
2. bře 2022

Prosím vás co je pravdy na tom, že ukrajina už nemá funkční žádné letiště a tím pádem boje pro ně ze vzduchu skončili a můžou bojovat jen pozemními silami? Zaslechla jsem to, ale nebudu tvrdit, že je to pravda protože nevím nic. A pak tím pádem ani nemůžou nějaký stíhačky/letadla od EU dostat, protože je nemají jak provozovat?

elencze
autor
2. bře 2022

@kotatko005 Rusko cílené útočí na letiště, to je pravda, ale boje ze vzduchu pro ně neskončily. Mají drony, vrtulníky. Nicméně právě tato vojenská infrastruktura je Rusy nejvíce ničená.

elencze
autor
2. bře 2022

Myslím, že se to tu včera neobjevilo. Při střílení na televizní věž v Kyjevě Rusové zasáhli i památník obětem masakru v Babim Jaru a zabili u toho pět lidí. Takhle se provádí denacifikace. Zničením památkníku tzv. holokaustu kulkami.

elencze
autor
2. bře 2022

K dobrovolníkům v ukrajinské armádě se zatím přihlásilo asi 400 Švédů.

bucifalek
2. bře 2022

Vím, že je to trochu mimo téma, ale nemá někdo informaci, jak je to s cestováním civilistů z Běloruska, podle všeho je nepustí na území Polska, ale letecký prostor je pro Bělorusko také uzavřený?

bigbig
2. bře 2022

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/kreml-lze-...

Pohled Miroslava Karase (bývalý zpravodaj z Ruska) na to, jak situaci vidí běžní Rusové

levandule_k
2. bře 2022

Ale ne všichni Rusové, co žijí v zahraničí, odsuzují Putina. Manžel měl v jedné práci kolegyni Rusku a ta jisté sympatie k Putinovi měla.

Souhlasím s tím, že netrestat běžné Rusy, nenadávat jim. Tím ničemu nepomůžeme.

Tohle přejmenovávání všeho ruského se mi nelíbí, Putin nemá patent na ruskou zmrzlinu a nejdou mu provize z jejího prodeje. Navíc je to součást historie a přepisování dějin je průser.

Rozhovor s manžely původem Z Ruska, kteří organizují pomoc Ukrajině. https://www.dvtv.cz/video/za-podporu-ukrajiny-d...

elencze
autor
2. bře 2022

Navylny vyzývá k protestům.

elencze
autor
2. bře 2022

30 bojových taktických skupin míří ke Kyjevu. Rusové chytají výsadek na jihu. Mariupol je blokován.

sarkasv80
2. bře 2022
elencze
autor
2. bře 2022

Ukrajinská armáda informuje, že Rusové střílí po civilních objektech kvůli zatímnímu neúspěchu operace. Snaží se demoralizovat ukrajinskou populace.

Morálka ruských vojáků je údajně velmi nízká.

elencze
autor
2. bře 2022

Harley Davidson přestává dodávat motorky do Ruska.

psya
2. bře 2022

Onkologicky nemocné děti míří z UA na Kliniku dětské hematoonkologie FNM. Zatím se jedná o jednotlivce, ale klinika očekává desítky nových pacientů z UA
Pokud chcete pomoci finančně, zde na stránkách Haimy dohledáte č.ú.
https://t.co/8csXc0grUR
...

Strana