Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Tvrdé represe ruského režimu proti lidem vyjadřujícím nesouhlas s invazí na Ukrajinu se nevyhýbá ani malým dětem.
Svět obletěly fotografie zatčených dětí na policejních stanicích za to, že se účastnily protiválečné demonstrace, píše server deníku New York Post.
@natilla Sám sobě si může dát milost, ale popularitu si asi sám nenadělí.
@sarkasv80 nevim jak na tom jste financne nebo jak to mate s praci a podobne. Treba taky vyborne... Ale mozna je jen nervozni. Preci jen jsou hlapi (vetsinou) hlava rodiny, ten kdo ji ma zajistit, a kdyz vidi jak se vse zdrazuje, ceny rostou snad kazdym dnem, jak u jidla tak u pohonnych hmot a plynu a dalsich x veci.... Mohlo to na nej jen sednout, ma splin ci podobne.... A jsou to chlapi, hodne veci vidi jinak, citi jinak a neumi, nechcpu o tom promuvit a podobne
@sarkasv80 Tohle se bohuzel stavat ted bude. Snad to vas vztah ustoji.
@elencze 🤣 to mě poser
@sarkasv80 poslat ho pomoci Rusům. Mě můj taky dneska naštval a nemluvím s nim, naštěstí spí před noční. Prý míchám doma sajrajt. Ale vím že ma strach kvůli praci- zas budou mít výpadky a celkově tomu co se děje.
Holky nejsou nějaké erupce na Slunci zase? Můj je taky dnes na zabití 🤬.
Můj manžel mě taky naštval. U nás je problém, že nás doma táta vedl k všeobecnému přehledu, historii. Ačkoli je manžel chytrý, v tomhle nemá znalosti a v každé debatě ho převálcuju a to se mu nelíbí, ale neřekne to. Holt má to i jiné dopady tahle situace...
Holky, konec světa určitě nebude, můj syn (3 a 8 měsíců) se dneska konečně odplenkoval a chodí na nočník. Když už se povedlo konečně tohle, tak prostě nemůže být konec. Věřím tomu.
@sudylichozrout můžu poprosit o tvůj názor, za jak zhruba dlouho opravdu padnou? Kdy jim ty jejich kroky nebudou stačit a dojde jídlo v obchodech,nebude nic... nebo co se pak stane,až jim dojdou peníze. Nějak si to nedokážu představit,to,že zbankrotují chápu,ale jak to bude v praxi? Děkuji 🙂
Nad Baltským mořem a na něm probíhá společné cvičení válečných lodí a letadel ze Švédska a Finska, které spočívá v boji proti nepřátelským plavidlům. Naplánováno bylo kvůli vyostřené bezpečnostní situaci. Letadla odstartovala ve 12 hodin ze švédského Gotlandu.
Tomasz Grodzki - předseda (marszalek) polského senátu - "Neváhám nazvat Putina Hitlerem 21. století"
Ruské síly vstoupily do města Balakliia, jižně od Charkova.
Rusko tvrdí, že je opět připravené vyjednávat. Podle včerejších vyjádření z Moskvy ale v podstatě požaduje, aby se Zelenského vláda vzdala. Ruský prezident Vladimir Putin chce dosadit na pozici ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče, uvádí ukrajinská média.
Evropský výrobce letadel Airbus přestane kvůli invazi ruských vojsk na Ukrajinu dodávat díly ruským aerolinkám. Podobný krok učinil i Boeing.
Ukrajinci přešli do protiútoku v oblasti Horlivka a část obce obsadili.

A jeste dodatek, realna hodnota rublu je ted nekde kolem 300 ru/1 dolar. Na tech 115 to drzi jen intervence, ale jebto umele nadhodnoceni, ktere skonci a vycerpanim zasob financi. Pak se rubl zacne propadat prudce, vubec neni nerealne ctyrmistne cislo za dolar.