Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@tahejhula 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️ asi jsem jeste rozespala,ze tu pointu nechapu... 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Holky, me už je z toho fakt zle a dneska je to teda extrém.
Šmejdi. Ať už jde celá ta pos*aná země do řiti 😡
Holky, včera večer jsem se ze zoufalství sťala, dnes řeším vlastní existenční problém, asi nebudu dopoledne moc aktivní. Nebudu tu teď psát svůj osobní názor na zapojení NATO, protože jsem asi moc bojová se zbytkáčem. Nicméně ostřelování jaderné elektrárny totálně narušuje ženevskou konvenci a ohrožuje úplně všechny. Jediná pozitivní zpráva dnešního dne může být, že je Putin mrtvý.
Tak já trochu spolíhala že v mladý generaci se propaganda v dnešní době dělat nedá. Ale jak vidno... Ruští imfluenceři říkají všichni totéž, stejná slova. Asi dostali pokyn.
https://twitter.com/nikorepi/status/14995309525...
Vneku sněží a já si říkám, jak to tam teď dávají, někde ve sklepě bez tepla, vody, elektřiny třeba..fuj, ať už si někdo vybere tu odměnu za jeho hlavu fakt!
Americká internetová společnost Google přestala prodávat online reklamu v Rusku. Rozhodnutí se týká vyhledávače, platformy YouTube i externích partnerů, kteří prostřednictvím Googlu publikují obsah.
Myslím, že jsem chytla, že i Facebook a twitter už není v Ru všude dostupný...
Státní duma jednomyslně schválila zákon, který má trestat šíření „fake news“ o akcích #ruske armády. V platnost vstoupí zítra.
Sice me zprava o zasazeni JE napred vydesila, ale kdyz opadl prvotni sok, podporeny tim, ze reaktory poskozene nejsou a faktem, ze neni v jeho zajmu to tam cely zamorit, uz jsem trochu...no...nebudu rikat "v klidu". Ale vite co. Je to strategicky cil - produkuje 25% veskere ukrajinske elektriny. Takze pokud ji vyradi z provozu, maji Ukrajinci vazny problem. Podle me je to "jen" priprava na dobyvani Kyjeva - kdyz budou obranci bez proudu, budou mit problem s komunikaci, osvetlenim, skladovanim jidla a krve a leciv...
Ne ze by to nebyl hnus, ale Godzilly bych se jeste nebala, na ty dojde teprve az ten magor odpali ty atomovky.
(Uprimne, nechapu proc se snazi NATO vyprovokovat jestli mu jde o tohle, vzdyt doted nemel problem obhajovat motivaci ke svym cinum historkama, ktere se nestaly, nebo ktere si sam nahral - viz maskovani vojaci v Donbasu. Proc tentokrqt potrebuje aby NATO vystrelilo prvni, kdyz muze jen rict ze vystrelilo prvni i kdyby nasi generalove jeste ani nestacili oblic maskace? Jeho vlezdoprdelkove ) by mu to zrali tak jako tak...
(Poznamka pod carou: jeste ze tak, modleme se aby cekal i nadale.)
Jak se k situaci staví třeba Itálie, Španělsko, Portugalsko..? Nikde o tom není nic moc slyšet, nevíte někdo?
Čekám, že se dnes rozhodnout pro úplné odstřižení ropy a plynu, i když se toho všichni bojí, je to asi jedna z posledních sankcí, kterou budou muset zkusit...
@bucifalek Itálie se myslím zapojila do sankcí. Španělsko, Portugalsko nevím. Též jsem nic neslyšela.
Španělsko posílá na Ukrajinu zásilku granátometů, kulometů a munice. Podle španělské ministryně obrany Margarity Roblesové má výzbroj pomoci odrazit ruskou invazi. Informovala o tom agentura Reuters. Letadla zbraně dopraví do východního Polska, odkud si jej vyzvednou ukrajinští představitelé.
„Je to velmi důležité, protože (vybavení) umožňuje velmi individualizovanou obranu. Mohou jej ovládat i lidé bez zkušeností s používáním zbraní," dodala ministryně.
@flabelina Já sem pro jistotu vložím odkaz k celému článku, ať je jasno, že k tomu nedošlo (snad tedy). Z tvojí zprávy jsem nebyla moc moudrá, tak jsem si googlovala podrobnosti:
https://cnn.iprima.cz/rusove-znicili-vlaky-s-ce...
Co Putin chystá??? Však posila bojovat decka… kde je skutečné vojsko, na co si ho schovává? Jaké plány ještě kuje? Co chce vyvolat za reakci napadením elektrárny jaderné, zapojeni NATO, aby mohl oficiálně rozpoutat 3 světovou jadernou válku ??? Jediná cesta ven z Toho he odstranění Putina nic jiného než jeho sesazení nebo smrt nepomůže…. Ten magor nemá co ztratit, protiatomovy kryt má postaveny už dávno… a klidně by žil pod zemi jen kdyvy nemělo újmu jeho ego- on z boje neustoupi. Snad Ruska mafie a ruští prachaci , kterým se sáhli ba evropské bussinesy zasáhnout a oddělaji ho. Věřím ze už se spřádají plány…Ale rychle prosiiiiiim
@amenophus Upřímně, nevím, co těmito kroky Rusko zamýšlí. Můžu jen spekulovat, a) ztratili kontakt s realitou, neví, co dělají. b) snaha vyprovokovat NATO, aby mohli říct, oni na nás zaútočili první, my jsme museli použít jaderné zbraně, termobarické zbraně c) nepostupují dle plánu, tak bojují všemi možnými prostředky vyřazení elektrárny je výstraha, odříznutí od energie je klíčové d) tak nějak všechno dohromady a ještě další důvody
Mluví se o tom, že Putin se v poslední době dost izoloval, je u něj patrná změna chování. Může k němu jenom určitý okruh lidí, dostává omezené informace a je otázka v jaké podobě mu je jeho blízké okolí servíruje. Asi to nebude čistá realita, ale trochu upravená verze, proto rozhodnutí, která nám nedávají smysl. Zase je to moje spekulace.
Rusko během II. světové války ukázalo, že mu na životech svých vojáků nezáleží. Jsem četla, že neměli dostatek zbraní. Na frontě stáli vojáci za sebou, první dostal zbraň a náboje, ten za ním pouze náboje. Zbraň si vzal, když ten první padl. Pokud ten se zbraní nebojoval dost aktivně, tak ho zastřelil vlastní velitel. Očividně staré struktury jedou ve stejném módu. Prostě jim na životech jejich vojáků nezáleží.
Klidně, obejdeme se bez něho..., ale on bez našich peněz ne.
@sebestka Nemyslím si, že Evropa je energeticky soběstačná a navíc nahradit to z hodiny na hodinu, není úplně jednoduché.
@levandule_k jim nezáleží na žádných životech, nejen vojáků.
@levandule_k Já vím, že ne. Ale četla jsem rozhovor (teď mně nejde dohledat), že bychom měli Rusku ukázat, že to od nich nepotřebujeme.
!!!RUSKE DISKUZNI FORUM pro ženy!!!
Pokud někoho zajímá, co se probírá na ruských diskuzních fórech pro ženy, tak mrkněte sem. Trošku náhled do ruské reality. Zákaz probírání politických témat (vyložení píšou pssst o tom se tu nesmí psát). Finanční otázky řeší celkem dost asi v nějaké uzavřené skupině a pak uzavírání obchodů Ikea, HM (prý je nahradí Čína a Turecko),... problém se zahraničními léky a plánují dovolenou po Rusku. Zkuste pročíst nějakou diskuzi a dejte sem info,o čem se baví. Jedna matka řeší, že jí syn zemřel ve válce, ale skoro nikdo k tomu nic nepíše. Přijde mi, že restrikce berou tak, že jsou dočasné a západ bude potřebovat prodávat v Rusku. https://www-u--mama-ru.translate.goog/forum/?_x...
@sebestka Nevím, jak si to představuješ, knížka o otužování Wima Hofa do každé rodiny?

Světová válka běží pořád, že se to vyhýbá konkrétně nám, je pouze statistická odchylka.