icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

elencze
autor
4. bře 2022

Lidi z celýho světa si začali “bookovat” byty na Airbnb na Ukrajině jako formu rychlý a jednoduchý podpory Ukrajincům.
Airbnb zrušilo všechny poplatky a marže, aby celá částka šla přímo proajímatelům.

elencze
autor
4. bře 2022

Ruský prezident Vladimir Putin dnes během telefonického rozhovoru informoval německého kancléře Olafa Scholze, že o víkendu se může uskutečnit třetí kolo přímých jednání mezi Moskvou a Kyjevem.

elencze
autor
4. bře 2022

Rusové, tohle nejsou sankce, to je speciální finanční operace. Celý svět vás chce zachránit! tohle mě teď rozsekalo

elencze
autor
4. bře 2022

Podle Pentagonu (MSNBC) ruský 60 km dlouhý konvoj stále stojí před Kyjevem proto, že UKR zasáhli jeho čelo.

odula
4. bře 2022

@elencze kde??? To o těch sankcich, jses moc rychlá;)

elencze
autor
4. bře 2022

@odula ke kterému příspěvku to je?

estelle777
4. bře 2022

Good job, boys 😃

zuzekk
4. bře 2022

Myslíte, že je hypoteticky možné, aby se Rusko rozpadlo na menší části? Federace přeci delitelny jsou...

bigbig
4. bře 2022
pratensis
4. bře 2022

@elencze V jedné snad z našich ZOO (?, jsem zase poslouchala rádio napůl) se narodil nosorožec bílý a dostal jméno Kyjev.

sudylichozrout
4. bře 2022

Charkiv. 😥

elencze
autor
4. bře 2022

@odula https://twitter.com/olya_borderless/status/1499... to je jen osobní glosa na Twitteru

estelle777
4. bře 2022

@sudylichozrout At ta svine shori v pekle 🥲🥲🥲

zuzekk
4. bře 2022

A ještě jedna přemýšlecí - má smysl koupit teď hřivny? Jestli by to třeba nějak nepomohlo.. (Samozřejmě ty naše prd částky nepomůžou, ale kdyby to byla byť symbolická podpora, třeba i s vidinou trošky zisku do budoucna..)

elencze
autor
4. bře 2022

@zuzekk jsou, ale nevidím to jako reálné. Podle mě tak jediné, co by se mohlo chtít trhnout, je Petrohrad. Jinak hřivny teď moc v jejich nákupu osobně smysl nevidím pro tebe a ani pro Ukrajinu, ale nejsem ekonom, možná se mýlím.

elencze
autor
4. bře 2022
elencze
autor
4. bře 2022

A rozhovor k přečtení
Bez triumfálního vítězství i bez peněz na další boje. Rusové se brzy ocitnou v patové situaci, předvídá v rozhovoru bývalý náčelník generálního štábu Petr Pavel.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-polit...

betelgeuzz
4. bře 2022

@elencze to by mi doma asi neprošlo 😀 já se musím spokojit s YT.

pratensis
4. bře 2022

@elencze Zrovna jsem chtěla teď ten rozhovor s Pavlem vložit, stojí za přečtení. Vždycky mě jeho vyjádření uklidní.

sebestka
4. bře 2022

A co na něho říkáte, byl by to vhodný prezident? Dřív bych nad ním vůbec neuvažovala, teď se mně líbí. Ví, o čem mluví.

elencze
autor
4. bře 2022

V ruském senátu řešili vyvedení 18 a 19letých branců z oblasti bojů na Ukrajině. Ti údajně byli donuceni podepsat profesionální smlouvu s armádou nebo to podepsali za ně.

Z roty, ve které bylo 100 kluků, zůstali naživu 4.

elencze
autor
4. bře 2022

@sebestka Dříve bych o něm neuvažovala, protože si myslím, že vojáci by neměli dělat politiku, mají v něčem tou angažovaností v armádě zkreslené představy. Teď lehce přehodnocuji. Myslím, že mu tato krize ale volby vyhrála. A pokud bych se v druhém kole rozhodovala mezi nám a Babišem, rozhodně mu svůj hlas hodím.

levandule_k
4. bře 2022

@zuzekk Kdysi před lety jsem se bavila se spolužákem z Ruska, který říkal, že se očekává, že Rusko se po smrti Putina rozpadne na menší části, že on to tam drží svojí osobností. Ruská federace není úplně přirozený útvar ve svých hranicích, ale ber to jako názor, ne jako akademicky podložený fakt.

alamo
4. bře 2022

Holky, dik za toto vlakno, ja to jinak sleduju hlavne na Twitteru.

@sebestka asi by mi nevadil. Zensky, co Dana Drabova? Byla by to aspon poprve zena, je chytra, klidna, vtipna kdyz na to prijde.

levandule_k
4. bře 2022

@sebestka Trochu na odlehčení, mně by se jako prezident líbil Vojta Dyk (minulou kandidaturu z recese zkoušel petici, aby byla výjimka, protože na prezidentování nemá (neměl)věk 🙂 Herci se poměrně dobře osvědčili, Regan, Zelensky. Moje teorie je tak, že kdyby prostě na prezidenta neměli, tak se inspirují nějakou postavou a normálně budou hrát svou roli permanentně 🙂

pratensis
4. bře 2022

@elencze Ad tvoje zpráva k vyvedení branců z bojů - to je strašlivé, myslím to číslo 4 ze 100. 😭 A řešili znamená co? Má to nějaký závěr? Jinak samozřejmě úspěch už to, že to přiznali a zabývali se tím...

syrecek01
4. bře 2022

@elencze Co to znamena, vyvedeni brancu z boju? Diky

elencze
autor
4. bře 2022

@syrecek01 co vyřešili jsem zatím nenašla, měli by být stáhnutí z fronty, ale podle těch čísel, kdoví, jestli je koho stahovat.

elencze
autor
4. bře 2022

Vyzýváme prezidenta Putina, aby okamžitě zastavil tuto válku, stáhl své síly z Ukrajiny a nyní se zapojil do diplomacie - Jens Stoltenberg

elencze
autor
4. bře 2022

A druhá strana mezitím
Ruská rozvědka SVR: NATO posílá na Ukrajinu své teroristické bojůvky.

Strana