Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@elencze dneska jsem někde četla, ze se to stejně dost pravděpodobně nestane, protože minimálně Putina by tam museli dotáhnout fyzicky a s tím jak se skrývá je to prakticky nemožný
Ale bylo by to krásný, tojo.
@pampeliska1313 Ale už by alespoň nemohl vytáhnout paty, hajzl fakt.
@sebestka ideální by bylo, i když to je obecně hrozný přání, aby poznal, že padá Rusko a někde se střelil. I když ten se bude držet u moci, dokud bude moct.
@pampeliska1313 ano, moc reálné to není, a ze strany NATO mi to přijde jako hrozně alibistické prohlášení.
@pampeliska1313 Já jsem si právě před chvilkou říkala, že není možný, že ho z toho nejebne. Vždyť to musí být strašný tlak na nervy. To přece není možný, aby to jeho tělo vydrželo. A taky mu možná mažou med kolem pusy..., jestli se ho taky boji ..
Ruské síly údajně dosáhly města Izyum. Bitva probíhá.
Rusko si uvědomuje, že vojenskou cestou nedosáhne stanovených politických cílů na Ukrajině, a tak začíná postupně zmírňovat své požadavky během rozhovorů, uvedl dnes poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Oleksij Arestovyč. Nevím, ale dnes tomu nějak já nevěřím, upadám na duchu.
Přehled 9. dne války
Pozitivní překvapení:
1) Charkov i Sumy drží
2) Ruské ztráty techniky + morálka
Negativní překvapení:
1) Rusové za Dněprem (bojují o Mykolajev) a
2) Obklíčený Mariupol.
Kvůli ruské invazi chce Škoda přesunout z Ukrajiny do Mladé Boleslavi celou továrnu na kabely včetně zaměstnanců a jejich rodin.
@sudylichozrout to je strašný tohleto 😭
@sarkasv80 Pribuzna meho byvaleho pritele tohle zazila tez. Byla tehdy mladicka, zesedivela do rana. Prezila, ale byla tim poznamenana do konce zivota. 😥
@aletheia Vid?

@sudylichozrout ti jsou teda neskutečně zblblý 🤷🏼♀️🙄
https://www.novinky.cz/internet-a-pc/software/c... Něco pro odlehčení
@sudylichozrout upřímně nevím, jestli se smát nebo brečet, tohle je fakt masakr! Až je mi jich skoro líto, ptz jsou krmený nesmysly

Oni nebudou jen zblblí propagandou, oni se také celkem oprávněně bojí. Kdo by šel protestovat v ČR, kdyby mu reálně hrozil kriminál? Tady to je na demonstraci a pak na pivo, tam na demonstraci a do krimu.
@tahejhula tak že je tam strach, to je asi jasný. Ale existuje vůbec způsob jak těm slepým otevřít oči? Všechno označují za fake news 🙄 Ani to, že když mají pomalu veškeré normální webové stránky a aplikace zablokovaný, je jako asi ani netrkne, že je to z důvodu, aby se nedozvěděli pravdu? 🤷🏼♀️
V kyjevské ZOO se narodil lemur, dostal jméno Bayraktar.
Putin donutil Švýcarsko vzdát se své staletí držené neutrality a uzavřenosti - Švýcarsko rozšířilo sankce vůči Rusku kvůli napadení Ukrajiny. Vláda nově rozhodla o zákazu transakcí s ruskou centrální bankou a omezila export.
A i pravoslavné země s tradičně silným vlivem Ruska se staví proti
Černá Hora kvůli invazi na Ukrajinu uzavřela svůj vzdušný prostor pro ruská letadla. Vyhostila také ruského diplomata z velvyslanectví v Podgorici.
Ve školách jednou přednášky o fašismu..... https://www-u--mama-ru.translate.goog/forum/kid...
A nakonec se rozhoupal i Microsoft
Americký softwarový gigant Microsoft se rozhodl pozastavit prodej svých produktů a služeb v Rusku. Reaguje tak na invazi ruských vojsk na Ukrajinu.

Cílem NATO je dohnat Putina a Lukašenka před mezinárodní soud, uvedl Stoltenberg.