icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

katie82
5. bře 2022

😢😢😢

sudylichozrout
5. bře 2022

@estelle777 Ty fotografie na Blesku jsou fakt silene. Ja skoro vaham, jestli tohle vubec do medii patri. Hledim na to optikou zurnaetiky a skoro se klonim k nazoru, ze informovat se da i bez takto brutalnich fotek. Nebo ne na denni bazi a v galerii. Je to az filozoficka otazka, ale myslim si, ze nekde by hranice toho, co publikovat a co ne, byt mela. A nejde jen o Blesk, ale vseobecne o soucasnych mediich. Nemyslim socialni site, ale vydavatelske domy.

psya
5. bře 2022
aluskaasimon
5. bře 2022

Podle všeho Putin posílá do Ukrajiny 1000 profesionálních vojáků. 😑

estelle777
5. bře 2022

@sudylichozrout Me ty fotky v Blesku rozsekaly. Na jednu stranu jsem si rikala, ze aspon se tem popiracum valky ( jako ze nahrazka za covid, bojuje se na trech mistech a je to jen zasterka k migraci ) otevrou oci! Ale fakt otevrou? Za me uz je to moc. Vim, ze Blesk je Blesk a nebudu toho, kdo to tam dal omlouvat, ale skoro bych rekla, ze neudrzel nervy na uzde a veskere zbytky novinarske etiky sly stranou.

sudylichozrout
Autor odpověď smazal
aluskaasimon
5. bře 2022

@sudylichozrout to je teda silné

sudylichozrout
5. bře 2022

@estelle777 Jj, jsou silene. Zrovna jsem se o tom bavila s muzem. Kdyz byla valka v Zalivu, pamatuji na to, jak mamin pritel prinesl domu casopis Fotografie. Byl to novinar a fotograf (tedy jeste je, ale uz je v duchodu) a na titulce toho casopisu byla fotka tankisty, ktery je do pul tela mimo tank. Jako kdyby stal na nejake stolicce a proste koukal z tanku ven. Jen byl uplne ohorely, spaleny na uhel. Ta fotka vyhrala v jedne z kategorii World press foto a co si tak pamatuji, abyla to jedna z mala fotek tohoto kalibru v ceskych mediich. Treba v Lidovych novinach si na takove fotky nevzpominam, byly tam, ale ne tak brutalni. A nutno dodat, ze casopis Fotografie byl proste odborny titul venijici se tematu, tak to tam asi patrilo. Ale davat tohle do beznych deniku a jeste v takovem mnozstvi? Nevim. Myslim, ze ne. Ano, strasne me to nasere, vidim, co je ten oduly skrcek zac, coz je dulezite. Jen si myslim, ze jedna fotka tohoto kalibru by stacila. A ne cela galerie a kazdy den. Ale je to na debatu, protoze samozrejme valecna zurnalisticka fotografie je de facto "obor" a ma dlouhou historii. Fotky z Vietnamu, z II. sv. valky a pod. Jen se to na lidi nevalilo v takovem mnozstvi.
Mam trochu pocit, jako kdybychom konzumovali smrt a stydim se za to.

sayast
5. bře 2022

Koukla jsem na ten blesk, ty jo, to jsem nemela. Rvu jak zelva. To je fakt zoufalství 😭. Nejsem verici, nejsem zla, ale tady se modlim, at ho nekdo utyra k smrti hajzla jednoho hnusnyho 😔

hojda
5. bře 2022

Na ruských fórech se řeší, jak to bylo u nich v 90. letech, dost lidí si to pamatuje a mají strach (hadry místo vložek, nedostatek jídla), dále zjišťuji, které firmy odcházejí (někdo tamvkládal seznam), mají strach o práci u zahraničních firem, někteří plánují, jak se bude vše vyrábět v Rusku (někdo psal, že je to nemožné, že nemají technologie a začínali by úplně od začátku technického pokroku tj. od kola), UM zdražila 2x a 3x, lékárny jsou prázdné a ptají se, proč světu na Ukrajině tolik záleží? Někteří členové odkazují na zdroje informací, kam se mají podívat, ale nevkládají odkazy a mluví hodně obecně. Počítají s tím, že bude dovoz z Číny, Turecka a přes Kazachstán.

30bar
5. bře 2022

@sayast taky jsem se divala na ten blesk a je mi to moc moc lito. Male tělíčko chlapecka co se mel radovat ze zivota 😔Strasne mi rve srdce,ze ty deticky mohly zit,nevinne detske duse..a ti jejich rodice,tolik bolesti,tolik zbytečné bolesti. Nemůžu porad uvěřit, ze se to deje. Omlouvam se zakl.ze nepisu zadne info,jen sdílím svuj smutek. @elencze

syrecek01
5. bře 2022

Na Twitteru u Rob Walker, mrknete, troling level President 👍
(Nemam tw., nejde mi dat odkaz). Je to reakce na Putinovu "pruhlednou" ruku pri "setkani" s letuskama.

alamo
5. bře 2022

Visa a Mastercard konci v Rusku. Ten z 21. stoleti uz nezbyde vubec nic.

hojda
5. bře 2022

Ještě jsem zapomněla, že na ruské fóru se řeší odchod známých hvězd a youtuberů, všichni si jezdí "odpočinout" do zahraničí a oni píšou, že už se nemusí vracet a že by jim měli znemožnit návrat. Kdyby věděli, že oni už se určitě vracet nechtějí.....

syrecek01
5. bře 2022

@alamo Karty vydane v zahranici nebudou fungovat.

hojda
5. bře 2022

@syrecek01 Jaká průhledná ruka? Já dnes nic nesledovala a nevím. Rob Walker je na twitteru několikrát, tak nevím který.

syrecek01
5. bře 2022

@hojda Kdyz mel Putipič schuzku s letuskama, maval rukou a mikrofon sel skrz jeho ruku. To znamena, ze to natacel pred zelenym platnem a realne tam nebyl. Tak Zelensky po dokonceni reci schvalne hybal mikrofonem jako reakce na Putina

syrecek01
5. bře 2022

@hojda Tenhle

hojda
5. bře 2022

@syrecek01 Bože to je tragéd.... už se nedivím, těm komentářům, že budou muset začít budovat vše od nuly. To na to nemá lidi, kteří to udělají pořádně???

syrecek01
5. bře 2022

@hojda Aušus po vsech smerech 🤢

zpch
6. bře 2022
zpch
6. bře 2022
zpch
6. bře 2022
zpch
6. bře 2022
ilci
6. bře 2022

Ukrajina dostane příští týden další dodávku přijímačů internetu společnosti Starlink amerického podnikatele Elona Muska, uvedl to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Musk poskytl Ukrajině internet zdarma za pomocí svých satelitů na oběžné dráze.

ilci
6. bře 2022
ilci
6. bře 2022

toto mě přijde zajímavé

marketa11112
6. bře 2022

@zpch uz vidim, jak Rusko bude odstrelovat i tabory s vlastnima. ☹

Strana