icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

pampeliska1313
7. bře 2022

@bigbig to chápu, jen jak se tady říká. Jak? A to si to jako zase odklepne a hotovo? Nebo co si mysli? Není to jen konejšení obyvatel, protože jsou v háji?

odula
7. bře 2022

@tahejhula všechno je v memech... :D

pratensis
7. bře 2022

Rozhovor s historikem Hlaváčkem, stojí za přečtení:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-p...

psya
7. bře 2022
psya
7. bře 2022
lucie11111
7. bře 2022

@pratensis teď jsem přečetla. To by si měl přečíst každý.

tahejhula
7. bře 2022

@pratensis já tam nevidím nic nového, zachvátčiky a jejich car, vždyť už jsem to tu psala (a možná nejednou), že ho netřeba přirovnávat k Hitlerovi, chlapec má dostatek vzorů ve své vlasti.

pratensis
7. bře 2022

Jinak i na Novinkách už píší, že Německo odmítlo přerušit odběry ruského plynu a ropy do Evropy.

pratensis
7. bře 2022

@tahejhula Já netvrdím, že tam je něco super objevného. Ale pro mě, coby nehistorika, cenné zasazení do širokého kontextu. Věřím, že nás tu bude víc takových. 🤷

natilla
7. bře 2022
natilla
7. bře 2022

Rusko dle představitelů USA na Ukrajině nasadilo téměř 100 procent sil, které mělo pro invazi připravené. Dříve USA odhadovaly, že na hranicích mělo připravené až 190 tisíc vojáků. Další posily bude muset Rusko složitě dovážet. USA nyní mají v Evropě na 100 tisíc vojáků.

betelgeuzz
7. bře 2022

a tady shrnutí, jak končí solidarita https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcas...

pajula123
7. bře 2022

@betelgeuzz like za přesný popis, jinak se mi to samozřejmě nelíbí

betelgeuzz
7. bře 2022

@pajula123 jojo, to jsou přesně hlášky tady ze zdi :-/

sarkasv80
7. bře 2022

Vít Rakušan vyzval Ukrajince,aby nechodili jen do Prahy,chce řešit s kraji kapacitu pro uprchlíky.

hojda
7. bře 2022

@sarkasv80 Chce rovnoměrnější rozložení do krajů a také probrat rozmístění uprchlíků s ostatními zeměmi EU. Popravdě to, co se teď děje na trhu pronájmy v Praze je fakt maso a to jsou tu zatím většinou ti, kteří tu už někoho mají a ta hlavní vlna ještě nedorazila. Dětem u nás ve škole zrušili školu v přírodě, protože ubytovací kapacity nabídli uprchlíkům a asi bude ještě hůř😔.

margriet
Autor odpověď smazal
sebestka
7. bře 2022

Holky, já mám zase pocit zmaru. To si jako ti Rusáci znárodní cizí majetek? To se akorát ten jejich bankrot zase odvrátí...☹️

bigbig
7. bře 2022

@sebestka Já myslím že je to nevytrhne. Věci které od nich nikdo nekoupí, jejich poptávku to stejně neokryje. Je to spíš takový gesto. Jako když řekli, že přestanou splácet letadla na leasing. Nebudou s nima stejně nikam.moct lítat, bude jim chybět servis, náhradní díly, brzo budou k ničemu.

sebestka
7. bře 2022

@bigbig Snad ano.

psya
7. bře 2022

@sebestka daleko horsi jsou platby za plyn, bohuzel, tim jim to budeme financovat jeste dlouho

odula
7. bře 2022

Not great, not terrible

hojda
7. bře 2022

@odula To je přesný.

ilci
7. bře 2022

No vida ....

hojda
7. bře 2022

@ilci Já ti nevím, mě to přijde od zdi, ke zdi....., může si toho vyznamenání od něj vůbec někdo vážit?

michaela666
7. bře 2022

@hojda Udělal z vyznamenání prezidenta absolutní frašku. Jak je to dlouho co vylezl z ruské řiti? Teď rychle udělat PR jinde, aby se na to zapomnělo.

bigbig
7. bře 2022
pratensis
7. bře 2022

Já nějak nemůžu překousnout tu neochotu Německa, odpojit se od plynu a ropy z Ruska. Co je platné odpojení od SWIFTu, když tudy jim tam poteče mraky peněz na válku. Marnost. 😟 Myslíte, že je reálné, aby pod tlakem ustoupili (podobně jako s tím SWIFTem)? Je mi jasné, že Evropa energeticky soběstačná není, ale tak aspoň nějaká strategie kdyby se udělala. Co je naprosto nezbytné x co lze dočasně oželet a postupně nahradit jinými zdroji x čeho se vzdát.

pavlapavlapavlapavla
7. bře 2022

@pratensis je to blby. Melo by to byt vsichni za jedno a vsichni skoncit s Ruskem ve vsem a se vsim ...

Strana