Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
EU zítra vyhlásí nové sankce proti Rusku.
@elencze jako mne jedna kartarka řekla o manželovi, ještě než jsem ho vůbec znala a strefila se úplně přesně, tak snad i tady bude trochu pravdy.:D
Lehké zmírnění ruské rétoriky
Rusko zastaví vojenskou operaci na Ukrajině, pokud Kyjev uzná, že poloostrov Krym je součástí ruského území, přizná nezávislost republikám vyhlášeným proruskými separatisty na východě Ukrajiny a pokud se Ukrajina ve své ústavě vzdá ambic vstoupit do „jakýchkoli bloků“.
@elencze Tak co to bude, komplet Swift?
@sudylichozrout četla jsem i o zákazu přijímat v evropských přístavech ruské lodě, což by po omezení leteckého provozu dávalo smysl. Komplet Swift se bojím, že neprosadíme kvůli Německu, ať může platit za plyn.
@mary.jane kudy vůbec ty ropovody vedou?
@elencze Jo, to je realne. Kazdopadne ta zprava o tom, ze by Rusko zastavilo tok plynu, me vylozene rozesmala. Bez tech nemeckych eur by Rusko zkolabovalo ne za 3 tydny, ale do tydne.
@pampeliska1313 snad to UA ústrojí do té doby
@sudylichozrout no já jsem tele 😆. Vždyť Družba vede kousek od nás
@moncakolarova plynovody vedou tudy:
Ukrajina chce přímé rozhovory prezidentů Volodymyra Zelenského a Vladimira Putina, protože Kyjev ví, že tím, kdo v Moskvě vydává rozkazy, je Putin. Podle agentury Reuters to dnes večer řekl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.
Na Ukrajinu přijeli izraelští dobrovolníci, mnohdy veteráni ze speciálních jednotek. Označí je Putin taky za nacisty?
Generálmajor Vitalij Gerasimov, který se účastnil druhé čečenské války, války v Sýrii a anexi Krymu, padl v bojích u Charkova.
Bidenova administrativa je připravena zakázat ruský dovoz ropy do Spojených států bez účasti spojenců v Evropě - Reuters s odvoláním na zdroje
Teď jsem poslouchala Prostor X s Andrejem Poleščukem a říkal tam, že kdyby měl Šojgu nahradit Putina, bylo by to ještě horší. Že je to jestřáb a na Ukrajinu kouká ještě víc z patra, válku tam velice podporuje... 😠
Rusko už k invazi použilo téměř 100 % bojové síly, kterou nashromáždilo poblíž ukrajinských hranic a v Bělorusku, uvedla CNN s odkazem na mluvčího Pentagonu.
Podle amerického ministerstva obrany Pentagon nevidí žádné náznaky toho, že by se Rusko chystalo vyslat na Ukrajinu své síly kromě těch, které jsou již zapojeny do války.
Tak Rusky, Sephora to taky balí.
@pratensis A ja do Sojgu vkladala takovy nadeje…
A tohle je zajímavé - Japonský premiér Fumio Kishida během debaty v národním parlamentu označil jižní část Kurilských ostrovů za japonská „původní území“. O Kurilské ostrovy vede Rusko a Japonsko dlouho spor, Sovětský svaz je anektoval v roce 1945, dnes jsou součást Ruska.
@estelle777 No já si právě taky říkala, že horší už to být nemůže. Ale vím houby, samozřejmě. Tak ne, no.
@estelle777 jo no. Sem si říkala, že jestli vidí, že tohle je moc a musí se to zastavit, tak je to lepší..

@elencze včera bylo pozdě.