S jakým opalovacím přípravkem jste spokojené?
Pěkný den, chtěla bych se zeptat, s jakým dětským opalovacím přípravkem OF50+ jste spokojené? Osobně mám nejraději mlhy, které již není třeba roztírat, jenže u nás (myšleno v ČR) nejsou moc k dostání. Manžel jede letos k moři s holkama (2 a 4 roky) beze mě, protože budu tou dobou v osmém měsíci těhotenství, tak nechci aby tam pak ještě běhal a sháněl opalovací přípravky. Kupovala jsem mlhu pro děti od Lancasteru, ale už se nevyrábí. Doporučíte někdo nějakou dobrou alternativu?
@zelenaesmolda Diky, ja kdyz jsme tady a na ven mazeme v zasade jen oblicej a ruce tak taky pouzivam krem, s tim problem nemam, ale prave k mori kdyz je potreba mazat cely telo nekolikrat denne dvema malym netrpelivcum tak hledam nejakou rychlejsi alternativu 🤷♀️
Za nás teda Nivea Kids 50(perfektně chrání) . Měli jsme i sundance Kids 50 a ten za mě nic moc .
Měla jsem dobrou zkušenost se značkou La Roche a s Avene, obě dělají spreje co se rychle aplikují (faktor 50)
Nivea je taky super, ale tu si zásadně kupuji v Německu, ta naše česká není prostě stejná.
Ale poměrně hodně dobrej je i ten sprej z DM Sundance, takže já kdybych, tak bych šla do toho přípravku z DM.
@xxx3d ano La Roche je taky super ale cena už jiná 🙂🙂🙂
@journals Čím méně chemie obecně ano. Na druhou stranu, já si třeba u přírodních opalovacích krémů nejsem jistá efektivitou natolik, abych se nebála s tím experimentovat u tak malých dětí. Snažím se třeba o nechemickou domácnost, u něčeho to jde, ale třeba přírodní praní se mi vůbec neosvědčilo. U opalováku si chci být jistá. Proto bych ocenila od @aneta_v raději konkrétní tip. To co píše o chemických filtrech je určitě důležitý, bohužel se ale vyskytují téměř všude, i v drahých krémech jako je Bioderma, tím spíš je snad lepší rada s vysvětlením než příspěvek, který implikuje, že mi nezáleží na zdraví mých dětí.
No já mám na zkoušku od Weledy ten jejich dětský opalovací krém, a katastrofa. Než to na malým rozetřu, tak jsem zpocená jako prase a stejně je vidět, že má bílé fleky.
Na staršího mám Biodermu a super. Mám i v dospělácké verzi pro sebe.
Jinak ještě k té Biodermě, já taky nejsem zastánce chemie, ale minulý týden jsem stála na přímém slunci asi 3 hodiny, měla jsem na sobě jejich faktor 50 a super, byla jsem krásně hnědá. Jelikož jsem blondýna s pihama, tak potřebuji opravdu krém, na který je spolehnutí. Navíc se skvěle rozetře a není mastný, což úplně nesnáším.
Pokud něco levnějšího, tak mám ozkoušený i Sundance z dm, taky dobrý.
Taky doporucuji Biodermu 50+. Mam jen nejlepsi zkusenost.
@lenka421 Já mám nejraději LaRoche. Pro sebe mlhu, pro malého tělové mléko ve spreji z jejich dětské řady. Krásně se roztírá. Oboje OF50.
U moře jsme se celá rodina mazala wooden spoon 30 a 50 , nikdo ani náznak červené kůže. Navíc ho stačí málo, vydrží chránit dlouho, takže se vyplatí investovat.
@lenka421 Gratuluji, obdivuhodná nadreakce na rejpalku, která asi nikdy nemazala víc jak jedno dítě celej den u moře!!! Zrovna to mám za sebou a přesně vím, o čem píšeš, děti to mazání k smrti nesnáší, používala jsem Astrid olej pro děti of 50, vysoce voděodolný a dokonce se může roztírat i na mokrou kůži, což jsem fakt ocenila, balení s rozprašovačem, ale je to teda olej, takže mastný než se zapracuje a vstřebá.
My používáme Veledu a jsme maximálně spokojení!!! 👍
Mám asi hloupý dotaz, ale nikde jsem o "mlze" neslyšela. To prostě dítě našplícháte a přípravek se po něm rozprostře sám?
@korin Jo je to takovej sprej, jako kdyz si aplikujete deodorant, ale misto podpazi vlastne aplikujete na cele telo. V anglictine se pro tuto kategorii casto uziva vyraz "mist". Nedivim se ze jste o tom neslysela, protoze prave u nas to neni bohuzel moc k dostani. Vetsina spreju jen rozstrikava tekutejsi krem, ktery je pak stejne potreba rozetrit. Obcas na ne narazim ve verzi sport pro dospele (obvykle spf30, skvelej mival Garnier Ambre Solaire, zkusila jsem i z dmka od te jejich znacky ale ten nebyl nic moc), ale sehnat pro deti s spf50 je skoro scifi.

@lenka421
Mlhu nevim ale pouzivam detsky krem z DM,faktor 50 a je fajn.