V čem chodí prvňáčci kluci?

fyii
5. zář 2023

ahoj, tak se jdu poradit. Kluk mi ted nastoupil do prvni tridy a za boha nechce nosit dziny. Kdyz jsem zminila pred svagrovyma, ze ucitelka rekla at nosi hlavne co jim je pohodlny, tzn. u nas teplaky s dinosaurama atd. tak me skoro sezraly, ze jsem se zblaznila teplaky do skoly. Ma krasny, siju mu je takze i originalni.. Jako ja mu klidne usiju i kalhoty, ale nevim z ceho. Dzinovinu nechce tlaci ho, skrti ci co. Mam v planu koupit kdyztak teplakovinu co vypada jako dzinovina, ale furt je to teplakovina. Co mi poradite, v cem chodi Vasi prvnaci? Diky

sarihy
5. zář 2023

Na tepláky do školy mám stejný názor jako tvoji švagrovci = nikdy...tedy ano, na školní výlet, to je jediná situace, kdy jsem tepláky bez mrknutí oka dítěti dala.
Jinak vím, že kluci hodně nosí chino gatě...

ai30
5. zář 2023

@fyii Taky jsme s nastupem do skoly odlozili teplaky, nezda se mi to dustojne. Syn nosi proste kalhoty, z pevne bavlny.

rnika
5. zář 2023

Dá se koupit i teplákovina, která vypadá jako dzínovina ( tak užít z ní) . Já tedy byla proti teplákům - ale nosí je skoro všichni. Syn má navíc problém, že nezvádá knoflík a zip - takže potřebuje vše v pase na gumu - takže jsem lehce rezignovala : se snažím hledat tepláky - ideálně jednobarevné a takové - "lepší" a pak nějaké pláťáky do gumy a džíny do gumy.

konidana
5. zář 2023

plátěné kalhoty a nebo tříčtvrťáky. Často něco podobného jako toto:
Chlapecké plátěné kalhoty - KUGO FK6660

Tepláky do školy opravdu ne, a ani takové ty moderní kalhoty, co vypadají jako tepláky se mi nelíbí.

mdch91
5. zář 2023

Syn nosi dziny do gumy. Prijde mi fakt vtipny, ze holcicky bezne chodi v leginach (jak se lisi leginy od teplaku?), ale u kluku to neni mozny. Kudy chodim, tam zenskym lezou speky z legin, takze by me kluci ve skole v teplacich fakt nepohorsili.

sarihy
5. zář 2023

@mdch91 No, třeba do školy nosí holky legíny většinou k sukni nebo šatům či tunice, tedy legíny suplují punčocháče, a hlavním oděvem jsou tedy ty šaty/sukně. Což je trochu jiné, než když kluk má tepláky jako ten hlavní druh oděvu.

ai30
5. zář 2023

@mdch91 Tak zalezi, jesli se chce mit clovek stejny styl, jako ty spekate zenske, nebo jiny no...

dasasa1
5. zář 2023

Budu davat hezke teplaky. Holky nosi leginy a to je pro me stejny druh obleceni jako teplaky.

sarihy
5. zář 2023

@dasasa1 Já bych třeba holce nedala samotné legíny a tričko, protože přesně, jak píšeš, je to tedy jako tepláky.

Já nevím, no. Je to škola, tak trochu kultury bych už nějak přirozeně očekávala, ale asi jsem divná. Jasně, na 2.stupni a SŠ, to je už pak jiný level, ale ten první stupeň beru tak nějak asi jinak no.

dashyyy
5. zář 2023

Kluk nosí tepláky.. takový jako lepší tepláky, sportovní adidas, nike apod.. dva roky jsem s ním válčila a nemám na to.. holka si nevezme ani sukni ani tuniku, tak nosí sportovní legíny.. oba nosí spíš takový sportovní hadry a já se s nima teda dohadovat nebudu.. stejně si ráno vezmou co chtějí, vstávají si sami a takto chodí třeba 95% dětí.. my jsme teda maloměsto, tak to tady nikdo nehrotí

alice180
5. zář 2023

@ai30 🤦‍♀️

jaja01k
5. zář 2023

Se starším synem v tomhle dost bojujeme, nejradši by chodil všude v teplákách, ale do školy ho v nich prostě nepustím. Džíny za žádnou cenu nechce. Takže různé plátěné kalhoty, třeba ty zmiňované kugo jsou fajn. U Vietnamců jsem sehnala pěkné kalhoty, co vypadají jako džínové, ale jsou tenké a úplně měkké, ty si hodně oblíbil. Mladší syn naopak chce nosit jen džíny, takže tam problém není.

ai30
5. zář 2023

@alice180 😂😂 Hele, jestli se ridite podle nejhur obleceho cloveka, ktereho potkate na ulici, tak proti gustu zadny disputat 😂😂

kkkt
5. zář 2023

Ja videla totot a vypada to super

alice180
5. zář 2023

@ai30 jo určitě řídím. Chodím po ulici a sleduju, kdo je jak oblečený 🤦‍♀️🤦‍♀️ komentář o ,,spekatych zenskych" mi přijde mimo, ještě když se dá do souvislosti s prvnakem.

bara88
5. zář 2023

Tepláky s dinosaura bych tedy nedala ale dneska se dají koupit tepláky, které vypadají jako džíny a to kluci nosili. Pohodlí ano ale taky to musí trochu vypadat

sarihy
5. zář 2023

@kkkt Tak tohle bych třeba asi i dokázala tolerovat, nevypadá to teplákově na první pohled.

mdch91
5. zář 2023

@ai30 tak ono to u 6letyho ditete asi neni uplne otazka stylu, ze

mdch91
5. zář 2023

@alice180 kdyz mi bylo 10 nikdo leginy nenosil, proto ten komentar, pokud je to ted celkem bezna soucast odevu i dospelych, pardon tedy, klidne i stihlych, pak si myslim, ze je v poradku, kdyz male dite ve skole da prednost pohodli.

jana7ka
5. zář 2023

A co nosí paní učitelka? Tepláky až do družiny, do školy kalhoty.

pampeliska1313
5. zář 2023

Já nevim no… děti nám v první třídě vlastně bezne behaly v teplakach (někdo značkový, někdo ne) holcicky v leginach a obcas měl někdo něco jinyho.. ale dávalo se viditelne prednost pohodlí a tomu, aby dítě mohlo litat, nebyl to takovej průšvih když se uspini. Sama bych poridila asi nějaký “lepší tepláky” jak sem třeba dávala @kkkt

alice180
5. zář 2023

@mdch91 mne přijde prostě hrozný nadávat někomu do spekatych zenskych.

pilzzee
5. zář 2023

@fyii Do prvni tridy mame jeste daleko, ale dziny bych mu nenutila. Urcite existuje plno pohodlnejsich hezkych kalhot. Ani mne nejsou rifle pohodlny, nosim vsude leginy.

bara88
5. zář 2023

@alice180 tak ono některé opravdu špekate jsou a taková ženská oblečená do legin není jic hezkého

alice180
5. zář 2023

@bara88 pořád to je pro mě neobhajitelné, ta nadávka

ai30
5. zář 2023

@alice180 To byla reakce na @mdch91 a jeji 'Kudy chodim, tam zenskym lezou speky z legin', protoze nechapu, proc jsou speky z legin nejaka berna mince pro obleceni prvnaku.

malytlustyhroch
5. zář 2023

Hele nosej prvnaci teplaky, i v Praze. Z modniho/spolecenskeho hlediska skripu zubama, pripadaj mi v tom jak nejaky **** fitness raperi... ale hlavni duvod, proc kluk zadne "teplaky do skoly" nema, je ze by se v nich upek, vzdyt je to tluste. Dziny vybiram jen mekke a pruzne, chino kalhoty a kalhoty na gumu je ze vzdusnych prijemnych materialu (len, bavlna, viskoza). Az prijde s tim, ze chce nosit teplaky, tak nevim, co s nim udelam. Ale pamatuju si, jak mela babicka strasnej zachvat z toho, ze jsem sla v devadesatkach v zime do skoly v sustakach, a jak jsem tehdy usoudila, ze je magor. Takze az to bude potreba asi vymeknu 😁

hanka_12345
5. zář 2023

@mdch91 asi ty leginy vypadaj elegantneji, treba k sukynce nebo tak, kdezto vyglajdany teplaky na kolenech nejsou nic moc. Ja taky nosim leginy ale v teplakach bych nikam nesla

mdch91
5. zář 2023

@ai30 a co je teda berna mince pro obleceni prvnaku? Podle me pohodli, protoze ano, sedet cely den v riflich je skutecne nepohodlne, deti jsou casto i na zemi, aspon v nasi skole. Muj syn v teplakach nechodi, protoze mu volne dziny nevadi, synovi zakladatelky vadi. Pro me jsou leginy kus obleceni, ktery velmi odhaluje telo a to odhaleni mi nekdy prijde nevkusne, ale pro me za me, at si kazdy nosi, co chce, a to predevsim male deti, a to predevsim male deti ve skole, jejichz ucitelka vyslovne rekla, ze je to v poradku. A jeste to tady musi presto projit konikovskou schvalovaci komisi.
Omlouvam se vsem, ktere jsem urazila za speky v leginach, bylo to nevhodne.

lenerka1
5. zář 2023

Klasické tepláky jsem zatrhla, zase v té první třídě mívají i aktivity na zemi, tak volíme kalhoty (plátěné či měkká džínovina), ale spíš pohodlné a do gumy.