Nechce si mě vzít. Co si o tom myslíte?
Ahoj, potřebuji se vyzpovídat a zároveň bych chtěla znát i druhý názory..
Letos budeme s přítelem spolu 6 let, a už několik let čekám na prstýnek a svatbu.. ženit se vždycky chtěl a i teď mi vždy říká, že se dočkám, chápu, že toho máme dost, stavíme dům, malé dítě, ale já jsem se chtěla vždycky vdávat mladá a ideálně před dětmi ( dítě bylo nakonec kvůli mé diagnóze co nejdříve a tím pádem svatba šla stranou). Otec je skvělý, malý má příjmení po něm, což mi přišlo do doby než mě u pediatra vyzvali pod jiným příjmením v pohodě a od tý doby mám pocit, že k ním " nepatřím". Strašně mě to mrzí a jsem z toho zklamaná, beru to jako podraz. Na druhou stranu vím, že na tomhle svět nestojí.
Přemýšlím nad tím, že si jen změním na matrice příjmení a svatbu nechám stranou.. co si o tom myslíte?
A proč si tě nechce vzít? Možná jen nechce velkou svatbu, takže si o tom v klidu promluvte a ty mu vysvětli, jak se cítíš. Muži neumí číst myšlenky.
@pilzzee absolutně nechápu, proč ženský tak strašně hroti jméno. Je to jenom jméno proboha. 😀 já si například po rozvodu nechala jméno ex, protože moje rodné jméno má několik háčků a je extrémně těžký na vyslovení, ve Francii bych se s tím zbláznila. 😀
Děti se samozřejmě jmenuji po partnerovi.
A brát se neplanujeme, oba už jsme svatbu měli a staci. 😀
Právně máme ošetřeny peníze a vše. Navíc jsme oficiálně zaregistrovani jako druh a družka.
Ale je fakt, že svatba pro mě nikdy neměla velký význam.
@me_druhe_ja Me na tom bavila jenom ta party. Porad na to vzpominame a rikame si, jestli se nerozvedeme a neudelame to znova 😀 Ale jinak papirove nevidim absolutne rozdil, barak mame napul, zivotni pojisteni oba napsany na sebe vzajemne, pohodicka 🙂
Mám pocit, že na něj dost tlačíš a on se šprajcnul. Pokud o tom mluvíš každej den, nedivím se, že tě takto odbejvá. Pokud ti vadí, že má dítě jiné příjmení jako ty, máš dvě možnosti.
1. Změň si příjmení na stejné jako partner
2. Změň příjmení dítěte na tvoje
Máte spolu dítě, hypotéku, budete se stěhovat, jde v podstatě jen o papír a víc se stejně nezmění.
A možná je to jen chlap, co prostě chce nejdřív vyřešit bydlení, které je drahé a třeba se prostě ženit nechce.
Nech ho vydechnout.
Souhlasím s @kakba Na chlapa se nesmí tlačit,jinak z toho bude ho. 😄Ne ,vážně. Chlapi, když si ve své hlavě vytvoří časový plán ,tak neradi na něm něco mění. To znamená " až udělám barák,tak". Až udělá barák, třeba si bude chtít odpočinout,ať už formou dovolené nebo třeba té svatby. Do té doby nemá smysl o tom mluvit ,spíš jen být stále tou fajn ženou , skvělou mámou ,kterou by vzít chtěl 💛
Souhlasím s @kakba Na chlapa se nesmí tlačit,jinak z toho bude ho. 😄Ne ,vážně. Chlapi, když si ve své hlavě vytvoří časový plán ,tak neradi na něm něco mění. To znamená " až udělám barák,tak". Až udělá barák, třeba si bude chtít odpočinout,ať už formou dovolené nebo třeba té svatby. Do té doby nemá smysl o tom mluvit ,spíš jen být stále tou fajn ženou , skvělou mámou ,kterou by vzít chtěl 💛
@prosincovemimi Naopak jsou chlapi, kteří ke všemu potřebují dokopat. A taky jsou chlapi, kteří nechtějí nic měnit na své svobodě. Slibují, max. dají "drž hubu prsten", aby byl klid.
@me_druhe_ja Me na tom bavila jenom ta party. Porad na to vzpominame a rikame si, jestli se nerozvedeme a neudelame to znova 😀 Ale jinak papirove nevidim absolutne rozdil, barak mame napul, zivotni pojisteni oba napsany na sebe vzajemne, pohodicka 🙂
@pilzzee ono pojištění a barák napůl je fajn, co pak situace vážnější, zranění, nehody, hospitalizace, úmrtí.. to jsou pak ty situace, kdy se to fakt hodí nejen jako papír 🙂 doufám ale, že to tady z nás nikdo nebude potřebovat nikdy
@prosincovemimi Naopak jsou chlapi, kteří ke všemu potřebují dokopat. A taky jsou chlapi, kteří nechtějí nic měnit na své svobodě. Slibují, max. dají "drž hubu prsten", aby byl klid.
@mabs A je blbost aby jim to ženský pořád žraly a dělaly ze sebe hloupé husičky, co čekají jestli se chlap milostivě rozhoupe. A ještě dávaly dětem příjmení po chlapovi 🤦♀️ Moje známá řekla partnerovi, že pokud si ji nevezme tak ok, ale děti budou mít příjmení po ní. A jak rád si ji honem vzal. Ženský furt chtějí ve všem rovnoprávnost, ale když jde o svatbu, nechávají rozhodnutí na chlapovi i s rizikem že se nikdy nedočkají. Nechápu 😳
@pilzzee ono pojištění a barák napůl je fajn, co pak situace vážnější, zranění, nehody, hospitalizace, úmrtí.. to jsou pak ty situace, kdy se to fakt hodí nejen jako papír 🙂 doufám ale, že to tady z nás nikdo nebude potřebovat nikdy
@dashyyy I v případě narození dětí je lehčí když jsou manželé. V porodnici se jen dá oddací list a nemusí se řešit matrika.
@mabs dokopat k tomu potřebují mamánci ,ne chlapi. Jen za takové rozhoduje matka a posléze partnerka. Aneb ženská manipulace? Ale to je na každém, jak to ve svém vztahu má. Já mám radši,když se ten chlap sám rozhodne ,že to je ta ,kterou si vzít chce ,je to jeho svobodné rozhodnutí z lásky. A nemyslím si,že tomu předchází podstrojování právě jak dítěti. Musím zaťukat, jsem vdaná od října 2018 a v listopadu mi bylo 21 let, z toho zásnuby dva roky předtím zcela nečekané v jednom městě na náměstí v nočních hodinách ,manželství funguje,jsme respektují parťáci a rodiče dvou kluků,tak snad nám to vydrží 🫢
@dashyyy To chapu, ale toto jsou situace, kdy me bude vic srat to, ze se to stalo, nez byrokracie kolem 😀
@ilush Já bych to brala tak že to jen oddaluje do ztracena abys to časem vzdala...🥺 Můj brácha to tak dělá se svou partnerkou. Tam je to teda komplikovanější a nedivím se že si ji nechce vzít. Ale když ona si začne stěžovat že si ji nechce vzít, tak taky mlží, ale pak za jejími zády řekne že se nikdy ženit už nebude. Je to s chlapama těžký 🤔
@klokanka31 propána, není tvůj bratr i bratr mého manžela? 😂
U nás to je taky podobný, švagr měl přítelkyni přes 10 let spolu byli, vzali si hypotéku, koupili domeček, odjeli na vytouženou cestu na Island, každý čekal, že se vrátí s prstýnkem, i ona to čekala - kord po tolika letech už by se mohlo něco hnout a nakonec nic, čím víc ona tlačila na pilu a i ostatní, tak se blokoval víc a víc. Nakonec se rozešli. Ona má teď manžela, dítě, barák, tak jak vždy chtěla a on je s novou přítelkyní a ženit se nikdy nebude, nečekáme, že to někdy přijde.
@pilzzee to jsou situace, kdy ti nikdo nic neřekne, protože seš ,,jen" partnerka, takže věřím, že i tak by to člověka sralo hned
@dashyyy No, to zahrnuje ppuze a jedine situace, kdy dotycneho privezou v bezvědomí a neprobere se z nej... Jinak on urcuje komu smi poskytnout informace a to jestli jsi nebo nejsi manzelka pak nehraje zadnou roli.
@ilush Pro mě osobně byla svatba důležitá, ale já bych nečekala, až mě jednou možná požádá. My se prostě domluvili, že se vezmem a vybrali datum.
V tvém případě mi příjde, že se mu už do toho moc nechce. Pořád to odkládá, ale pak si pořídí drahé vybavení pro sebe. Vypadá to, že si jedete každý na svém písečku, otázka je, jestli by to chtěl po svatbě změnit.
A doporučuji všem, kteří nepotřebují papír, aby si zjistili, jak je to při úmrtí, při rozchodu a všech dalších situacích, protože ty překvapené dotazy po úmrtí, po rozchodu tu jsou celkem často.
@ilush Pro mě osobně byla svatba důležitá, ale já bych nečekala, až mě jednou možná požádá. My se prostě domluvili, že se vezmem a vybrali datum.
V tvém případě mi příjde, že se mu už do toho moc nechce. Pořád to odkládá, ale pak si pořídí drahé vybavení pro sebe. Vypadá to, že si jedete každý na svém písečku, otázka je, jestli by to chtěl po svatbě změnit.
A doporučuji všem, kteří nepotřebují papír, aby si zjistili, jak je to při úmrtí, při rozchodu a všech dalších situacích, protože ty překvapené dotazy po úmrtí, po rozchodu tu jsou celkem často.
@betelgeuzz v obou případech mají mít partneři nebo manžele vyřešené majetky.
@betelgeuzz v obou případech mají mít partneři nebo manžele vyřešené majetky.
@kakba jojo, ale spousta to neudělá a pak se diví. proto píšu, že by si to měli zjistit.
@klokanka31 propána, není tvůj bratr i bratr mého manžela? 😂
U nás to je taky podobný, švagr měl přítelkyni přes 10 let spolu byli, vzali si hypotéku, koupili domeček, odjeli na vytouženou cestu na Island, každý čekal, že se vrátí s prstýnkem, i ona to čekala - kord po tolika letech už by se mohlo něco hnout a nakonec nic, čím víc ona tlačila na pilu a i ostatní, tak se blokoval víc a víc. Nakonec se rozešli. Ona má teď manžela, dítě, barák, tak jak vždy chtěla a on je s novou přítelkyní a ženit se nikdy nebude, nečekáme, že to někdy přijde.
@simonastryhalova Nějaká podoba tam bude 😃 On byl ženatý několik let, postavili si dům, lítali na dovolené, snažili se pak o mimi, ale nešlo to, tak začali zařizovat umělé oplodnění. Ale v práci ho začala nahánět jedna měsíc! vdaná ženská se dvěmi dětmi. Navykládala mu že ona mu může dát několik dětí, a začali to spolu táhnout. Všechno vzalo rychlý spád, on se rozvedl, ona rozvedla, a hned se k němu nastěhovala. A najednou že děti už nechce, že jemu musí stačit její dvě z předešlých manželství. Švagrová má teď krásný život, vdala se, mají dům, dovolené, dítě. A můj brácha? Bezdětný, a pořád poslouchá že si ji nechce vzít, a že jeho barák musí zůstat pro její starší dceru...
To je takové zvláštní... Bojí se být k tobě oficiálně připoutaný? Svatba nemusí bejt jen příšerná práce a stres. Kamarádka to brala docela v pohodě a byla to pěkná svatba. Jak dopadla manželství v jeho rodině? Nemá třeba nějaký traumatický zážitky?
@betelgeuzz No, jak by to bylo, to co je moje bude bude moje i po rozchodu, nemusim se o to dělit, neodpovidam za případné dluhy svého rozesleho partnera...
No a pri umrti opet neresim jeho dluhy a majetek zdedi deti, nevidim problem 🤔
Takže problém muze byt uraz kdy se neprobere z bezvědomí, no tak tady to chce být zadobře s tchany nebo dětmi.
@mabs dokopat k tomu potřebují mamánci ,ne chlapi. Jen za takové rozhoduje matka a posléze partnerka. Aneb ženská manipulace? Ale to je na každém, jak to ve svém vztahu má. Já mám radši,když se ten chlap sám rozhodne ,že to je ta ,kterou si vzít chce ,je to jeho svobodné rozhodnutí z lásky. A nemyslím si,že tomu předchází podstrojování právě jak dítěti. Musím zaťukat, jsem vdaná od října 2018 a v listopadu mi bylo 21 let, z toho zásnuby dva roky předtím zcela nečekané v jednom městě na náměstí v nočních hodinách ,manželství funguje,jsme respektují parťáci a rodiče dvou kluků,tak snad nám to vydrží 🫢
@prosincovemimi Já bych s mamánkem ani nebyla.

@klokanka31 Tak to je brácha docela h*vado. Nesnáším chlapy, co voděj ženský za nos. To nemá koule na to se s ní rozejít? Nebo aspoň vyložit karty na stůl?🤐
@zaludova No ono tam je to u nich komplikovaný. Ona ho zase vodila za nos když byli ještě milenci...