Nechce si mě vzít. Co si o tom myslíte?
Ahoj, potřebuji se vyzpovídat a zároveň bych chtěla znát i druhý názory..
Letos budeme s přítelem spolu 6 let, a už několik let čekám na prstýnek a svatbu.. ženit se vždycky chtěl a i teď mi vždy říká, že se dočkám, chápu, že toho máme dost, stavíme dům, malé dítě, ale já jsem se chtěla vždycky vdávat mladá a ideálně před dětmi ( dítě bylo nakonec kvůli mé diagnóze co nejdříve a tím pádem svatba šla stranou). Otec je skvělý, malý má příjmení po něm, což mi přišlo do doby než mě u pediatra vyzvali pod jiným příjmením v pohodě a od tý doby mám pocit, že k ním " nepatřím". Strašně mě to mrzí a jsem z toho zklamaná, beru to jako podraz. Na druhou stranu vím, že na tomhle svět nestojí.
Přemýšlím nad tím, že si jen změním na matrice příjmení a svatbu nechám stranou.. co si o tom myslíte?
@somalicats No, pokud o nej bude souperit vic blizkych, tak i to... Když se shodnou, tak samozřejmě zadny problém neni.
@j.a.n.i jenže oni soupeřit nebudou, když nejsou osloveni ohledně opatrovnictví.
@betelgeuzz no, kdybych nebyla vdaná, tak po úraze bych prohlásila za osobu blízkou, dostávala bych společně s jeho rodiči informace. Oba byty a garáž jsou moje. Životko nemáme ani jeden, není to pro nás výhodné. Jeho investice a účet by napůl zdědila jeho dcera z prvního manželství a naše dcera, moje investice a můj účet by byly dál moje. Auta by se rozdělila opět mezi dcery, nejsou na leasing, tak jedno by se prodalo, peníze rozdělily a druhé bych si nechala a starší vyplatila nebo by se prodali obě a já si koupila něco malého. Pořád vidím jako největší problém, že by nebyl, ne to ostatní.
@betelgeuzz No, ale ono někdy neni moc chytré reseni ani ta svatba a o to jde, ze tady to vetsina lidi prezentuje jako naprostou uzasnost bez rizik.
@j.a.n.i jenže oni soupeřit nebudou, když nejsou osloveni ohledně opatrovnictví.
@somalicats Vážně veris tomu, ze tam kde ten spor hrozi se nepřihlásí sakra rychle sami.
@betelgeuzz No, ale ono někdy neni moc chytré reseni ani ta svatba a o to jde, ze tady to vetsina lidi prezentuje jako naprostou uzasnost bez rizik.
@j.a.n.i nic takového jsem nepsala. jen, že si mají zjistit, co se s tím váže. Jak jsem psala, už tady na MK bylo pár překvapených dotazů, že jako přítelkyně nic nedědí, že dědí jen děti a to i ty z předchozího vztahu, při rozvodu si nic nerozdělují apod.
Kazda máme jiné sny a potřeby...my se chtěli brát až nám padne 18 a že po prázdninách do školy už půjdeme jako manželé 😁 no tak nakonec nám ty sliby vydržely až do 30. Po 15 letech a dvou dětech, s rozestavěným domem, jsme se vzali. Takže bych ti chtěla říct vydrž..ale my se chtěli brát vždycky, jenom nebyly finance a pořád se to odkládalo... až jsme se vzali, i když nebyly finance, přestali jsme se vymlouvat, pořád čekat a podobně..svatbu jsme si udělali krásnou, nádhernou..za ,, pár,, korun...co jsem si mohla udělat, jsem si udělala.. ty říkáš, že peníze asi úplně by nebyly problém...ano, jsou to starosti navíc, ale tady spíš vidím, že pro něj to nemá žádný větší význam.. otázka je, jak to cítíš ty, a jestli to budeš akceptovat a prostě se s tím smířis
@j.a.n.i nic takového jsem nepsala. jen, že si mají zjistit, co se s tím váže. Jak jsem psala, už tady na MK bylo pár překvapených dotazů, že jako přítelkyně nic nedědí, že dědí jen děti a to i ty z předchozího vztahu, při rozvodu si nic nerozdělují apod.
@betelgeuzz no, tyhle lidi ale budou mot stejně překvapené dotazy na tema "a to vážně musim platit jeho dluhy, když si to pujcil on..."
Na koho je napsany barak? Pokud budete manzele a pujdete od sebe, mas narok na pulku. Pokud svoji nejste a bude to napsane na chlapa, hadej jak dopadnes..
Na koho je napsany barak? Pokud budete manzele a pujdete od sebe, mas narok na pulku. Pokud svoji nejste a bude to napsane na chlapa, hadej jak dopadnes..
@barumrallyebum půlka jeho, půlka moje.. přeci si na sebe nenechám napsat hypotéku a pak budu ještě bez baráku
@barumrallyebum no, tohle tak jistý neni, to že jsou manželé jeste neznamená, že by dum.musel byt nutne v SJ...
@barumrallyebum půlka jeho, půlka moje.. přeci si na sebe nenechám napsat hypotéku a pak budu ještě bez baráku
@ilush Trvala bych tedy na tom, že pokud se k dohodnuté svatbě nemá, zajdete k notáři a ošetříte dědictví. Tím, že v tuto chvíli nemáte ošetřený dům, na tebe v případě úmrtí hodí jen další finanční závazek.
A na tom bych trvala - je to z jeho strany bezohlednost.
A jde ti o svatbu kvůli tomu příjmení a právnímu statusu v manželství, anebo hlavně o ten akt, sezvat milion příbuzných, drahý šaty, živá hudba, kytky, prsteny, bambilion jídla a a koláčů, "aby lidi nepomluvili"? Není problém v tom, že chlap vidí stavtba = zase statisíce vyhozené do vzduchu, které teď nemáme. Pokud to tak není, tak se omlouvám. Je pak možné, že pak nechce svatbu, protože nechce prostě manželství. Což v okamžiku, kdy už máte společně hypotéku a dokonce společné dítě, mi absolutně nedvá smysl. za mě dítě je milionkrát větší závazek a když bych měla s někým dítě, trvám na svatbě právě z těch právních důvodů (když se jemu nedej bože něco stane, všechno dědí dítě a ty musíš pak kvůli každé blbině výdajů řešit s opatrovnickým soudem, zda to je pro jeho prospěch či nikoliv, o tom sdílení zdravotních informací ani nemluvím).
Mě nejvíc fascinují zdejší názory ve stylu "hlavně na něj netlač" a "chlapi jsou takoví" a nejlepší je "hlavně buď dobrá partnerka a matka, aby si tě vzít chtěl". To je fakt jak v 16. století. Moc velký pokrok jsme asi neudělali. Nebo možná neudělaly, tedy s tvrdým y. Já bych se asi spíš naštvala a řekla mu, že nejde o to, že on nechce, ale že já už nechci a ať si trhne. Vím, asi je to dětinské a už spolu máte velké závazky, ale mě to prostě přijde ponižující.
Sla bych na to vecne. 1) vsichni stejne prijmeni, proc ty se mas jmenovat jinak? Tak zmen synovi prijmeni na tvoje, proc ma mit pritelovo? 2) pravni hledisko - kdyby se neco stalo, mas narok na vdovsky duchod a deti na sirotci 3) sleva na manzelku, pokud mas prijem do 68tis rocne a budete vziti, muze si na tebe uplatnit slevu na dani … pro me byla taky svatba dulezita. Zadosti jsem se dockala po 6 letech, kdy uz jsem na ni ani necekala a neverila, byla jsem rozhodnuta k urcitemu datu odejit a jit hledat stesti dal; nechtela jsem byt s chlapem, co jen slibuje a skutek utek. No, asi to ze me citil a “stihnul” to. Nyni jsne spolu 17 let, 3 deti ….
@betelgeuzz ale to není problém ošetřit. Přítel má sepsáno, že v případě úmrtí já dostanu 50% a zbylých 50% si rozdělí jeho 5 dětí. To jsou maličkosti, všechno se dá ošetřit. 🙂
@betelgeuzz ale to není problém ošetřit. Přítel má sepsáno, že v případě úmrtí já dostanu 50% a zbylých 50% si rozdělí jeho 5 dětí. To jsou maličkosti, všechno se dá ošetřit. 🙂
@me_druhe_ja to piš těm, které si to neošetřily 😉
Proč byste ženil, když vlastně všechno má, vztah, dítě, které se jmenuje po něm... Prostě se vymlouvá, vzít si tě nikdy neplánoval a neplánuje. Svatba a manželství je sice papír a to celkem důležitý co se týče právních a formálních věcí. Zkus mu říct, že druhé dítě bude mít příjmení po tobe.... Nebude chtít ani to dítě. Na koho je napsaný barák? Jestli je napsaný je na něj , tak už je jasné, že v tomhle partnerství jsi na úrovni pomocné síly, služky a vychovatelky děti, na jejímž názoru nezáleží. Chlapům je potřeba říct napřímo a zavčas jak to bude. Nechápou náznaky,neumí číst mezi řádky. Podle toho co píšeš bych neřekla, že to bude romantický typ a plánuje žádost u stromečku.... Tys mu měla říct před závazky - dítě, majetek, že bez svatby ne. A pokud o to s tebou nemá zájem, že půjdeš o dům dál. Teď už tu places nad rozlitym mlíkem. Tím, že to přestaneš řešit, bude mít pocit, že vyřešeno a zas bude spokojený on.
Proč byste ženil, když vlastně všechno má, vztah, dítě, které se jmenuje po něm... Prostě se vymlouvá, vzít si tě nikdy neplánoval a neplánuje. Svatba a manželství je sice papír a to celkem důležitý co se týče právních a formálních věcí. Zkus mu říct, že druhé dítě bude mít příjmení po tobe.... Nebude chtít ani to dítě. Na koho je napsaný barák? Jestli je napsaný je na něj , tak už je jasné, že v tomhle partnerství jsi na úrovni pomocné síly, služky a vychovatelky děti, na jejímž názoru nezáleží. Chlapům je potřeba říct napřímo a zavčas jak to bude. Nechápou náznaky,neumí číst mezi řádky. Podle toho co píšeš bych neřekla, že to bude romantický typ a plánuje žádost u stromečku.... Tys mu měla říct před závazky - dítě, majetek, že bez svatby ne. A pokud o to s tebou nemá zájem, že půjdeš o dům dál. Teď už tu places nad rozlitym mlíkem. Tím, že to přestaneš řešit, bude mít pocit, že vyřešeno a zas bude spokojený on.
@alubif z tebe musi mit doma manzel taky radost s timhle pohledem a nazorem 😳
Ja nechtela mit svatbu ptz mi to bylo uplne jedno … a jeste k tomu cim vic svateb jsem zazila a videla tim vic me to odrazovalo
@me_druhe_ja to piš těm, které si to neošetřily 😉
@betelgeuzz No, ale to neni problem svatby, ale toho, ze nepremysli... Stejně tak to muzes pdat tem, kdo se hrnou do svatby a pak se desne divi, jake povinnosti z ni plynou.
@ilush podle mého tě využívá, tedy nečetla jsem celou diskusi., ale dítě je nevycislitelny závazek. A proč by ses měla jmenovat jinak než dítě? Tu chybu jsi uz udělala, neměla jsi dát dítěti jmeno po něm. 6 let čekat až se rozhoupe, no promiň, ale tahá tě za nos. Jsi mu dobrá jen do postele a uklízečka a vychovatelka, nic víc, takto se muz nechová.
Ja rovnou řekla první svatba a pak dítě. Půl rok jsme spolu chodili - pak přišel s prstýnkem, za rok byla svatba. Nikdy mi pred lidmi neřekne jménem, ale vždy manželka.... a to jsem čekala vše a ne že přijde s prstýnkem. Protože jako člověk s postižením jsem si moc naději nedělala, spíše jsem měla za to, že budu sama. A jsme spolu 13 let.
Tudíž mám zkušenost, ze pokud někdo chce, tak to udělá hned a nedělá kolem toho caviky.
@alubif z tebe musi mit doma manzel taky radost s timhle pohledem a nazorem 😳
Ja nechtela mit svatbu ptz mi to bylo uplne jedno … a jeste k tomu cim vic svateb jsem zazila a videla tim vic me to odrazovalo
@veronicka89 ve vztahu má mít člověk jasno ve chvíli, kdy odpadnou růžové brýle. Sdílet život s někým, kdo nesdílí stejný postoj ke společnému životu je ztráta času a projeví se odstupem. Viz příklad zakladatelky. Pokud se nechtějí partneři brát a oba s tím jsou zajedno, budiž pochváleni, ale pokud on od začátku ví, že je pro ni svatba důležitá a dělá z ní blbce je něco špatně a dítě bych si s ním nepořídila a rozhodně mu nedala jméno po chlapovi. O.S.
P.S. tebe bych si taky nevzala, s většinou tvých názoru nesouhlasím , většinu tvych komentářů tu přeskakuju. Ale teď jsi mě označila ... Protože když s tebou někdo nesouhlasí, použijes něco přihlouplého a dětinského jako ,, z tebe musí mít manžel radost.... ". A jestli sis všimla, většina holek tu mají pohled jak já. Jinak příští rok oslavíme s manželem 20 let spolu ,15 let manželé. A můj muž je silný muž nebojící se závazků, ne slibotechna a slaboch.
@veronicka89 ve vztahu má mít člověk jasno ve chvíli, kdy odpadnou růžové brýle. Sdílet život s někým, kdo nesdílí stejný postoj ke společnému životu je ztráta času a projeví se odstupem. Viz příklad zakladatelky. Pokud se nechtějí partneři brát a oba s tím jsou zajedno, budiž pochváleni, ale pokud on od začátku ví, že je pro ni svatba důležitá a dělá z ní blbce je něco špatně a dítě bych si s ním nepořídila a rozhodně mu nedala jméno po chlapovi. O.S.
P.S. tebe bych si taky nevzala, s většinou tvých názoru nesouhlasím , většinu tvych komentářů tu přeskakuju. Ale teď jsi mě označila ... Protože když s tebou někdo nesouhlasí, použijes něco přihlouplého a dětinského jako ,, z tebe musí mít manžel radost.... ". A jestli sis všimla, většina holek tu mají pohled jak já. Jinak příští rok oslavíme s manželem 20 let spolu ,15 let manželé. A můj muž je silný muž nebojící se závazků, ne slibotechna a slaboch.
@alubif @alubif my jsme 20 let oslavili loni 😉
A troufam si tvrdit ze jsme toho zazili fakt dost ;)
A klidne tu tvou zpravu vice rozeberu :
**Proč by se ženil, když vlastně všechno má, vztah, dítě, které se jmenuje po něm...
Tak jak pises asi to mas jinak , a vidim ze asi tvuj chlap mel k vasi svatbe podle toho co pises tuhle motivaci .
U nas ne a prave proto jsme se my brali az po xx letech ptz proste pro me je svatba jenom z lasky , hezky den o těch dvou - vsechno ostatni se da udelat bez svatby takze pro me ma jen opravdu zpeceteni lasky v sobe … ne nejake ty udelas svatbu ja ti dam decko s tvym jmenem.
——————-
Chlapům je potřeba říct napřímo a zavčas jak to bude.
Delas ze vsech chlapu bezduche nepremyslive debily , kde jim ty jako nejaka vudkyne udavas smer …
Sorry ale prave takhle to doma nemame …
To ze ma autorka chlapa se kterym neni komunikace , nezajimaji ho jeji potreby , jistoty a nazory , nehaze chlapy do jednoho pytle … to je proste vztah ktery neni absolutne hoden svatby . Takze kdyby si ji na jeji naléháni tehdy nebo ted vzal stejne to nema dlouhe trvani ! Ptz je to asi nejspis vul pokud takhle prehlizi dulezitost svatby u sve partnerky …
To ze sis svatbu ,, vydupala jak male decko susenky se me treba osobne nelibi …
A s nazorem typu kdyz si me nechces vzit tak bez o dum dal nesouznim .
U nas ke vsemu probiha normalni komunikace , takze si takove ultimata fakt nedavame . A nemusim chlapovi ani udavat smer .
A to ze ti to pripada jako urazka , muze byt - ja bych s generalem co dela z chlapu druhotne blbecky jako chlap nebyla … a taky si nemyslim , ze by se nekdo mel brat po opadnuti ruzovych bryli . Myslim si naopak ze je dulezite se bez svatby a ditete ,, testovat ,, a poznavat mnohem delsi dobu … ptz svatba se da ukoncit vzdy ale dite na svete zustane do naseho skonání…
@alubif @alubif my jsme 20 let oslavili loni 😉
A troufam si tvrdit ze jsme toho zazili fakt dost ;)
A klidne tu tvou zpravu vice rozeberu :
**Proč by se ženil, když vlastně všechno má, vztah, dítě, které se jmenuje po něm...
Tak jak pises asi to mas jinak , a vidim ze asi tvuj chlap mel k vasi svatbe podle toho co pises tuhle motivaci .
U nas ne a prave proto jsme se my brali az po xx letech ptz proste pro me je svatba jenom z lasky , hezky den o těch dvou - vsechno ostatni se da udelat bez svatby takze pro me ma jen opravdu zpeceteni lasky v sobe … ne nejake ty udelas svatbu ja ti dam decko s tvym jmenem.
——————-
Chlapům je potřeba říct napřímo a zavčas jak to bude.
Delas ze vsech chlapu bezduche nepremyslive debily , kde jim ty jako nejaka vudkyne udavas smer …
Sorry ale prave takhle to doma nemame …
To ze ma autorka chlapa se kterym neni komunikace , nezajimaji ho jeji potreby , jistoty a nazory , nehaze chlapy do jednoho pytle … to je proste vztah ktery neni absolutne hoden svatby . Takze kdyby si ji na jeji naléháni tehdy nebo ted vzal stejne to nema dlouhe trvani ! Ptz je to asi nejspis vul pokud takhle prehlizi dulezitost svatby u sve partnerky …
To ze sis svatbu ,, vydupala jak male decko susenky se me treba osobne nelibi …
A s nazorem typu kdyz si me nechces vzit tak bez o dum dal nesouznim .
U nas ke vsemu probiha normalni komunikace , takze si takove ultimata fakt nedavame . A nemusim chlapovi ani udavat smer .
A to ze ti to pripada jako urazka , muze byt - ja bych s generalem co dela z chlapu druhotne blbecky jako chlap nebyla … a taky si nemyslim , ze by se nekdo mel brat po opadnuti ruzovych bryli . Myslim si naopak ze je dulezite se bez svatby a ditete ,, testovat ,, a poznavat mnohem delsi dobu … ptz svatba se da ukoncit vzdy ale dite na svete zustane do naseho skonání…
@veronicka89 promiň mám lepší věci na práci, než číst tvé elaboraty
@betelgeuzz No, ale to neni problem svatby, ale toho, ze nepremysli... Stejně tak to muzes pdat tem, kdo se hrnou do svatby a pak se desne divi, jake povinnosti z ni plynou.
@j.a.n.i a já píšu něco jiného? pořád se snažíš mi oponovat, ale v něčem, co jsem nenapsala. Svatba i nesezdané soužití má své právní důsledky a je na každém, aby se s tím seznámil a případně ošetřil. Ty sis vybrala žít bez svatby a máš to vyřešené. Já mám taky svoje vyřešené. Není potřeba se přesvědčovat, že jeden způsob soužití je lepší, než druhý.
@j.a.n.i a já píšu něco jiného? pořád se snažíš mi oponovat, ale v něčem, co jsem nenapsala. Svatba i nesezdané soužití má své právní důsledky a je na každém, aby se s tím seznámil a případně ošetřil. Ty sis vybrala žít bez svatby a máš to vyřešené. Já mám taky svoje vyřešené. Není potřeba se přesvědčovat, že jeden způsob soužití je lepší, než druhý.
@betelgeuzz Ano, oboji ma sve dusledky a ty tu porad upozorňujes jen na ty v nesezdanem.souziti, tak ja proste jen doplnuji i ty druhé. Nic vic, nic min.
@veronicka89 promiň mám lepší věci na práci, než číst tvé elaboraty
@alubif slaby argument na to , ze jsi jeden napsala sama 🙋♀️
Mě nejvíc fascinují zdejší názory ve stylu "hlavně na něj netlač" a "chlapi jsou takoví" a nejlepší je "hlavně buď dobrá partnerka a matka, aby si tě vzít chtěl". To je fakt jak v 16. století. Moc velký pokrok jsme asi neudělali. Nebo možná neudělaly, tedy s tvrdým y. Já bych se asi spíš naštvala a řekla mu, že nejde o to, že on nechce, ale že já už nechci a ať si trhne. Vím, asi je to dětinské a už spolu máte velké závazky, ale mě to prostě přijde ponižující.
@biciklissie Jojo dupat si nožičkou a dělat scény, to je určitě skvělej nápad. A co jí jako radíš, když už si s nim udělala dítě a staví barák? Aby dělala dusno a rozešli se nebo jak?
@biciklissie Jojo dupat si nožičkou a dělat scény, to je určitě skvělej nápad. A co jí jako radíš, když už si s nim udělala dítě a staví barák? Aby dělala dusno a rozešli se nebo jak?
@zaludova Já prostě asi nedokážu myslet dostatečně strategicky a radila bych jí, aby řekla svůj názor a očekávání a chtěla odpovědi. Ne, že se milostpán rozhodne, že o tom nechce mluvit a tak bude paní (slečna) čekat třeba roky. Na to mi přijde život krátký. Jasně, někomu přijde život krátký zase na to, se o tom hádat, ale když je to pro ni důležité... Mimochodem, jestli se pán s ní bude chtít rozejít kvůli tomu, že bude dělat dusno kvůli svatbě, na které se mmch původně dohodli, to by taky o něčem vypovídalo.
Nejbližší kamarád je s partnerkou už 12 let. Jedno dítě (příjmení po něm), dům je jeho (ona vlastní byt). Ženit se chce (velká svatba, malá svatba, se svědky … to mu je naprosto jedno). Jenže nechce mít svatbu s ní. Není pro něj ta pravá. Po třech letech chození, bydlet spolu začali po půl roce, koupil dům. A začali se snažit o dítě. Ona chtěla svatbu a on oddaloval a oddaluje do dnes. Jak nepotká tu pravou do 8 let, tak si ji po těch 20 letech vezme. Dítě chtěl, nechtěl být otcem ve 40 letech. Jinak by hledal dál. Partnerka je o 7 let mladší. Jinak pro dost mužů (pracovala jsem v mužských kolektivech) není dítě závazek. Svatba ano, stojí to peníze, nechce se jim řešit rozvod a dost to považují za posun vztahu (jakože to myslí s dotyčnou vážně - tady asi jejich myšlenkový pochod nevyjádřím úplně správně - prostě holka vyhrála si to/mě).

@j.a.n.i No pozor, motáš dohromady opatrovnictví obecně a opatrovnictví pro lékařská rozhodnutí u lidí v bezvědomí. To první je vždycky běh na dlouhou trať. To druhé ne. U toho druhého jsi určena jako opatrovník jen pro konkrétní vyjmenovaná rozhodnutí.
@somalicats No, pokud o nej bude souperit vic blizkych, tak i to... Když se shodnou, tak samozřejmě zadny problém neni.