icon

Nechce si mě vzít. Co si o tom myslíte?

ilush
4. kvě 2026

Ahoj, potřebuji se vyzpovídat a zároveň bych chtěla znát i druhý názory..
Letos budeme s přítelem spolu 6 let, a už několik let čekám na prstýnek a svatbu.. ženit se vždycky chtěl a i teď mi vždy říká, že se dočkám, chápu, že toho máme dost, stavíme dům, malé dítě, ale já jsem se chtěla vždycky vdávat mladá a ideálně před dětmi ( dítě bylo nakonec kvůli mé diagnóze co nejdříve a tím pádem svatba šla stranou). Otec je skvělý, malý má příjmení po něm, což mi přišlo do doby než mě u pediatra vyzvali pod jiným příjmením v pohodě a od tý doby mám pocit, že k ním " nepatřím". Strašně mě to mrzí a jsem z toho zklamaná, beru to jako podraz. Na druhou stranu vím, že na tomhle svět nestojí.
Přemýšlím nad tím, že si jen změním na matrice příjmení a svatbu nechám stranou.. co si o tom myslíte?

Strana
z5
zaludova
Včera v 08:26
@anonym_a5aee8

Nejbližší kamarád je s partnerkou už 12 let. Jedno dítě (příjmení po něm), dům je jeho (ona vlastní byt). Ženit se chce (velká svatba, malá svatba, se svědky … to mu je naprosto jedno). Jenže nechce mít svatbu s ní. Není pro něj ta pravá. Po třech letech chození, bydlet spolu začali po půl roce, koupil dům. A začali se snažit o dítě. Ona chtěla svatbu a on oddaloval a oddaluje do dnes. Jak nepotká tu pravou do 8 let, tak si ji po těch 20 letech vezme. Dítě chtěl, nechtěl být otcem ve 40 letech. Jinak by hledal dál. Partnerka je o 7 let mladší. Jinak pro dost mužů (pracovala jsem v mužských kolektivech) není dítě závazek. Svatba ano, stojí to peníze, nechce se jim řešit rozvod a dost to považují za posun vztahu (jakože to myslí s dotyčnou vážně - tady asi jejich myšlenkový pochod nevyjádřím úplně správně - prostě holka vyhrála si to/mě).

@anonym_a5aee8 Jezisi pro takovej lidskej odpad nemám slov...chudák holka

zaludova
Včera v 08:27
@biciklissie

@zaludova Já prostě asi nedokážu myslet dostatečně strategicky a radila bych jí, aby řekla svůj názor a očekávání a chtěla odpovědi. Ne, že se milostpán rozhodne, že o tom nechce mluvit a tak bude paní (slečna) čekat třeba roky. Na to mi přijde život krátký. Jasně, někomu přijde život krátký zase na to, se o tom hádat, ale když je to pro ni důležité... Mimochodem, jestli se pán s ní bude chtít rozejít kvůli tomu, že bude dělat dusno kvůli svatbě, na které se mmch původně dohodli, to by taky o něčem vypovídalo.

@biciklissie No, to, co píšeš by bylo hezký, kdyby neměli dítě. A pochybuju, že by zakladatelka dítěti zničila rodinu, když vše ostatní funguje...

kolibricek36
Včera v 08:55
@anonym_a5aee8

Nejbližší kamarád je s partnerkou už 12 let. Jedno dítě (příjmení po něm), dům je jeho (ona vlastní byt). Ženit se chce (velká svatba, malá svatba, se svědky … to mu je naprosto jedno). Jenže nechce mít svatbu s ní. Není pro něj ta pravá. Po třech letech chození, bydlet spolu začali po půl roce, koupil dům. A začali se snažit o dítě. Ona chtěla svatbu a on oddaloval a oddaluje do dnes. Jak nepotká tu pravou do 8 let, tak si ji po těch 20 letech vezme. Dítě chtěl, nechtěl být otcem ve 40 letech. Jinak by hledal dál. Partnerka je o 7 let mladší. Jinak pro dost mužů (pracovala jsem v mužských kolektivech) není dítě závazek. Svatba ano, stojí to peníze, nechce se jim řešit rozvod a dost to považují za posun vztahu (jakože to myslí s dotyčnou vážně - tady asi jejich myšlenkový pochod nevyjádřím úplně správně - prostě holka vyhrála si to/mě).

@anonym_a5aee8 ten je, ale vychcanej, závazky to jo, ale beze mě.

biciklissie
Včera v 08:57
@zaludova

@biciklissie No, to, co píšeš by bylo hezký, kdyby neměli dítě. A pochybuju, že by zakladatelka dítěti zničila rodinu, když vše ostatní funguje...

@zaludova Za mě je otázka, kdo by to zničil. Nemyslím si, že zakladatelka. Nebo aspoň ne jen ona.

dashyyy
Včera v 09:50
@zaludova

@zaludova že?? mrhání časem té druhé osoby, to je drsný

zaludova
Včera v 11:52
@dashyyy

@zaludova že?? mrhání časem té druhé osoby, to je drsný

@dashyyy Přesně a snad ještě horší je to ventilovat veřejně.

dashyyy
Včera v 11:53
@zaludova

@dashyyy Přesně a snad ještě horší je to ventilovat veřejně.

@zaludova kdyby se tohle ke mně jako partnerce omylem dostalo, dost by mě to rozsekalo.. hnus držet ji jen proto, že nikdo lepší není na obzoru

anonym_a5aee8
Včera v 16:40
@zaludova

@zaludova Ona o tom ví asi dva roky (a to přímo od něj, naznačovalo jí to ale více lidí). Probrečela si a za těch 8 let chce velkou svatbu…. On jí má rád. Jak se prcek narodil. Tak se staral o oba. Staral se o domácnost (ale bez vaření, to absolutně neumí, ale miluje úklid, ten je čistě na něm) i o dítě (koupání, UM, noční vstávání a krmení). Rodičovský příspěvek měla jen pro sebe. Platil ji hypotéku (měla nájemníka, ale bohužel neplatil), platil tehdy kompletně vše (i její pojistky). Ani teď nejedou půl na půl. Kupuje dárky, nosí květiny, bere ji na výlety ve dvou (ona je romantická duše, co miluje východ, západ slunce, úplněk, takže od výletů do přírody po večeři, kino a úplněk za městem)….. Já nikdy nepochopím tohle myšlení a strašně mě to štve, protože jsem zažila něco podobného. Dítě v mém případě není a spolu už nejsme. Můj ex ale o svatbě mluvil i o prstýnku. Dokonce jsme koukali na prstýnky ve zlatnictví. Jenomže žádost nikde. Prý bude. Na jaře, v létě, na podzim, v zimě nebo spíše další rok. No a tak jako u ní to vědělo/vidělo více lidí. Tak i u mě. Proč mi nikdo nic neřekl? Protože bych tomu nevěřila. A měli pravdu. A ti dva “experti” nejsou výjimka. Bohužel vím i o dalších. Mužské kolektivy no. Dobře se s nimi pracuje, ale jinak bych je asi …..

klokanka31
Včera v 16:42
@anonym_a5aee8

@zaludova Ona o tom ví asi dva roky (a to přímo od něj, naznačovalo jí to ale více lidí). Probrečela si a za těch 8 let chce velkou svatbu…. On jí má rád. Jak se prcek narodil. Tak se staral o oba. Staral se o domácnost (ale bez vaření, to absolutně neumí, ale miluje úklid, ten je čistě na něm) i o dítě (koupání, UM, noční vstávání a krmení). Rodičovský příspěvek měla jen pro sebe. Platil ji hypotéku (měla nájemníka, ale bohužel neplatil), platil tehdy kompletně vše (i její pojistky). Ani teď nejedou půl na půl. Kupuje dárky, nosí květiny, bere ji na výlety ve dvou (ona je romantická duše, co miluje východ, západ slunce, úplněk, takže od výletů do přírody po večeři, kino a úplněk za městem)….. Já nikdy nepochopím tohle myšlení a strašně mě to štve, protože jsem zažila něco podobného. Dítě v mém případě není a spolu už nejsme. Můj ex ale o svatbě mluvil i o prstýnku. Dokonce jsme koukali na prstýnky ve zlatnictví. Jenomže žádost nikde. Prý bude. Na jaře, v létě, na podzim, v zimě nebo spíše další rok. No a tak jako u ní to vědělo/vidělo více lidí. Tak i u mě. Proč mi nikdo nic neřekl? Protože bych tomu nevěřila. A měli pravdu. A ti dva “experti” nejsou výjimka. Bohužel vím i o dalších. Mužské kolektivy no. Dobře se s nimi pracuje, ale jinak bych je asi …..

@anonym_a5aee8 Když se ale tak hezky stará, tak to mi hlava nebere 😳

Strana
z5