icon

18měsíční holčička je závislá na mateřském mlíčku

romcilena
8. zář 2014

Ahoj, jmenuji se Barunka a je mi 18 měsíců a vážím 9kg. Jsem závislá na maminém mlíčku. Trochu teď maminku zlobím ( víc jak týden v noci sosám každou chvíli a maminka se nemůže pořádně vyspat ). Možná proto ji napadlo, že mi zkusí dát místo MM Nutrilon. Jak jsem zahlédla lahvičku s UM spustila jsem takový hysterický pláč, že si sousedi museli myslet, že mi maminka ubližuje... Nechala mě asi 15 minut plakat, pak to nevydržela, dala mi od sebe mlíčko a teď spokojeně spinkám.... Už od půl dvanácté...
Máte to některá také tak? Kaše na spikání mi nechutnají a jogurty také nemusím. Poradíte mamince, co má se mnou dělat? Děkuji za ní.
Barunka

Strana
z3
romcilena
autor
11. zář 2014

@pisisvori A Kojila bych i nadále, ale chceme Barče pořídit sourozence a bohužel jsem z těch, co u nich kojení funguje jako antikoncepce.....

gwen84
12. zář 2014

@romcilena To je docela drsný, ten váš režim... Neber si to prosím osobně, ale tohle jsou důsledky přehnané podpory kojení, která na maminy v tomhle státě útočí ze všech stran 😒 Pořád samé kojte, kojte co nejdéle, je to pro dítě to nejlepší... a co potom? Jak jedí děti od batolat výš, to už nikoho moc netrápí. Proč stejně tak netlačí na zlepšení kvality stravování ve školkách a školách? Zpátky k tvojí otázce, kontaktovala bych laktační poradkyni, ta by ti s tímhle problémem měla pomoct (bez ironie). A jestli plánujete druhý, tak bych ti doporučila odstavit ho už v kojeneckém věku (bez ohledu na doporučení WHO a jiných).

tamarila
12. zář 2014

@romcilena Pokud chcete druhé dítě a kojení funguje jako antiko, tak je podle mě normální odstavit. Opravdu tlak na kojení je čím dál tím větší a už jde proti logice. Pořád se ohání přirozeností a tím co bylo dřív - ale dřív měly baby běžně každej rok dítě, a těžko kojily třeba tři zaráz. V roce a půl si myslím žes pro ni odkojila vzornou dobu 🙂

romcilena
autor
12. zář 2014

Dnes ji nakojíma zítra začnu s odstavováním, tak mi držte palce, ať to zvládneme 🙂

romcilena
autor
15. zář 2014

Ahojky tetičky. Maminka mi v sobotu ráno dala naposledy mlíčko s prsu. Když jsem si odpoledne chtěla cucnout, ukázala mi maminka, přelepené prsa a řekla, že má bebí... Večer jsem plakala asi půl hodiny, odstříkané mléko v lahviřce jsem nechtěla,a vyčerpáním jsem usnula... Maminka mě při tom hladila a říkala mi, jak moc mě miluje :-* Ještě jsem se v noci několikrát vzbudila s pláčem, ale když jsem zjistila, že vedle mě hajá mamí i tatí, tak jsem se uklidnila. V neděli jsem šla spinkat s malým kňouráním. Spinkala jsem v kuse od19:30 do 1:30. Trošku jsem kňourla a spinkala jsem dál. Sice jsem se pak ještě několikrát vzbudila, ale zas jsem usnula... Dnes už jsem ani nekňourla, maminka mi vyprávěla, co budeme zítra všechno dělat, tak jsem poslouchala, až se mi zavřely očička. Tak děkuji všem tetičkám, co mi držely palce a poradily mamince 🙂 Je to fajn, všichni se se mnou teď mazlí a to se mi líbí. Jen řeknětě mamince, že už se může v klidu vyspinkat - nějak jí to nejde 😀
S pozdravem Barunka

kvakuska
15. zář 2014

@romcilena Barunko jsi moc šikovná, uvidíš že teď budete ty i tvoje maminka mnohem víc odpočinuté a budete mít víc energie na hraní a dělání hloupostí 🙂

jitka_avene
16. zář 2014

@romcilena asi ví proč, je tam želatina a nějaká další zahušťovadla, co dle mého do smetanového krému nepatří

romcilena
autor
24. zář 2014

Tak už s maminou spinkáme celou noc 🙂 A začala jsem i hezky papat 🙂

granda
24. zář 2014

@romcilena Barunko,,, ty jsi jako moje Anička... taky měla mlíčko moc ráda. a hamala půl roku od narození jen mlíčko a pak baštila zrovna kousky jídla,, ale mlíčko měla ráda 15 měs...kaše ze super sáčků nechtěla... ale chutná nám sunar obyč, bez příchutě,,, dám si lahvičku a spinkám,, v noci jdu dělat tulí s mamkou a spinkám dál.. když je doma táta, tak trochu zlobím...ale mamka má od února v bříšku miminko a ja se těším na sestru, už vím, že ona dostane mlíčko a já omáčku nebo řízek..jsem velká a šikovná,, taky takové jsi a bude mít maminka v bříšku miminko... já chodím, pusinkuji sestru a říkám ji Márí,,,těším se moc...

jo a kdyby mamka nešla k paní doktorce na injekci, aby mohla zase menstruovat a za měsíc měla mamka smůlu,, měla už v bříšku miminko... jo náš tatka je borec!!

kmia
24. zář 2014

Je skvělé, že jste to takhle zvládly .-) a k tomu, jaká diskuze tu panovala, myslím si, že se to s kojením přehání... vždyt už z čistě biologického hlediska nemá moc cenu kojit dítě starší jednoho roku (mimochodem právě do jednoho roku je dítě nazýváno KOJENCEM), pak nastává batolecí období, kdy je kojení spíše výživa psychická než fyzická 🙂 zlobte se na mě jak chcete, ale mně osobně se příčí představa, že mé dítě bude za mnou běhat a chtít mlíko... chodící "kojenec" je prostě blbost 😀

granda
25. zář 2014

@kmia tím jsi odsoudila ženy na jiných kontinentech..... ja kojení fandím a těším se zase... neznám větší dar pro dítě...

romcilena
autor
25. zář 2014

@granda Také se těšíme na druhé, ale jak jsem kojila, tak to nešlo... Tak uvidíme 🙂

romcilena
autor
25. zář 2014

@kmia Myslím, že jsem kojila akorát. Barča má na 18m 9160g, což majé děti na roce a některá i dříve. Špatně mi jedla a proto jsem se bála ji odstavit... Pravda je že, nepapá, ale "žere" 🙂 Ale kdo to mohl vědět.... Ale dětské jídlo ani náhodou...

kmia
26. zář 2014

@granda já kojení také fandím, ale co je moc to je moc... pokud to má biologický důvod, tak ano.. ale nevěřím tomu, že dvouletému dítěti pomůže být každou chvíli u prsa, co se týče fyzického vývoje... jsou to krásné chvíle pro matku i dítě, ale někdy to ženy přehání, zvlášt tady v čechách 😀

kmia
26. zář 2014

@romcilena je to každého věc 🙂 reagovala jsem spíš na tu diskuzi, která se tu kolem kojení strhla ☹ hlavně, že se vám daří jí odstavit, aby ste mohla mít další miminko 🙂

slunicko333
26. zář 2014

@romcilena to jste zvládly úplně krásně! obdiv! já se začínám pomalu obávat u své 15M holčičky, jak za chvíli odstavení zvládneme, pro ni je prso pořád moc důležité... jak nyní pijete UM - z lahvičky, hrnečku? malá dudlíky nebere, jen chvilku na hraní, tak by mě zajímalo, jak pak pití mlíčka provádět bez lahvičky se savičkou po odstavení (i od jiných maminek a miminek zkušenosti)?

granda
26. zář 2014

@romcilena to mi máme trochu více... také nejíme dětské jídlo... já normál stravu a pohoda a co...ja si tak trochu myslím, že se to někdy přehání s dětskou stravou a nejsem zastánce skleniček a kašiček ze sáčku... 😀

granda
26. zář 2014

@slunicko333 přešly jsme úplně bez problému na flašku s dydlíke,,,, už dva prokousala...tedka pije z hrnečku sama a mléko taky dá. spíše to má večer na uklidnění před spaním... dám lahev a můžu jít pryč.. nebrečí... ví že jsem dole a v noci spí s náma... chce se ještě tulit a noc je dlouhá...jak určitě někdo napíše, tak to je špatně pro dítě.. ale vidět její obličej ráno s úsměvem, že se vzbudila vedle nás je nádherné... nikdy dveře nezavíráme a tak přijde kdy chce...

granda
26. zář 2014

@romcilena nám stačil jeden cyklus... ani jsme to nečekala.. holky jsou skoro ve stejný den... asi si budu muset dávat pozor v lednu a únoru,, asi to mam plodné období...

romcilena
autor
26. zář 2014

@slunicko333 Barča byla hrozný závislák.... Doopravdy..... Zalepila jsem si prsa náplastí, červenou fixou nakrelila kolečka ( jako krev ) a malé jsem řekla, že mám bebí.... Barča hladila a foukala ( zapojila jsem ji ). Ještě teď říká, že tam mám auvííí a dělá mi malá 😀 Určitě se toho nebojte!!!! Já se bála a zbytečně 🙂 Flašku s dudlíkem nechce.... Ale začala mi papat jogurty a sýry 🙂 Jinak to můžete zkusit nalít i to hrnečku, nemusí mít nutnš dudlík... Ale Baruš nechtěla ani ten...
A hodně štěstí 🙂

Strana
z3