icon

Lipánek, Pribináček. Kdy jste dávaly dětem?

kamoulinek
27. led 2021

Ahoj, holky,
Kdy kdy jste dávali svým dětem Lípanka Pribináčka.
Nebo jste delali domácího Pribináčka?
Děkuji holky

Strana
z2
hasara33
27. led 2021

Dávám od roka a zatím jen lipánka kvůli lepšímu složení 😊 nicméně malá mi baští všechny jogurty (ano vím, že lipánek není jogurt 😁) takže to střídám 🙂 jinak zrovna tyhle dvě věci bych moc nehrotila 😉 jsou mnohem horší věci, u kterých by měly maminky nejdřív zapřemýšlet🙂

alcar
27. led 2021

Davam asi od roka a pul vsem detem. Davam Pribinacky, Lipanky, Bobiky, Matyldy, termixy, Olmiky, tvarohacky, Monte... proste vse...hlavne at je to cokoladove. 😂 Je to vsechno na stejne brdo. Ale klasicky jogurt mi decka nikdy nejedly. Neresim, nezkoumam, cukr normalne jime. 😊

marketka_m
27. led 2021

@alcar přesně.. baví mě jak jsou všechny bio matky 😀

journals
27. led 2021

@marketka_m No, když tu podobné věci čtu, tak klidně budu za biomatku. V některých případech mi to přijde míň děsivý než cpát do 8m dítěte termix. Takže jo, jsem za biomatku. Klidně.

marketka_m
27. led 2021

@journals pokdu to dítě nejí od rána do večera termixy, tak si myslím že není nic od věci když zkusí termix v roce.. nebo jsem špatná matka? 😀

journals
27. led 2021

@marketka_m Netuším jaká jsi matka. A dítě se samozřejmě neotráví. Jistě že ne. Ale ani mu to nepřidá. Co by taky mohlo. Jestli dítě ochutnalo v roce něco takového - ok. Ale jestli to dostává každý den a máma mu pak dává kalcium v prášku. Tak to špatně už je. Teď ty jogurty jíst už samozřejmě nebude. Není to škoda?

marketka_m
27. led 2021

@journals nj to máš pravdu.. jenom se mi nelíbí jak zde často někdo něco odsoudí.. /a přitom to může být jenom ochutnávka/.. hele já to mému dítěti nedávám a mé dítě nechce jogurty.. nevím.. nezná cukr, nedávám nesladím a nechce.. ale kalcium v tabletách mu nervu...

alcar
27. led 2021

@journals ano, moje deti to ji kazdy den a calcium v prasku fakt nedavam. 😂

journals
27. led 2021

@marketka_m Tady ale o ochutnávce nebyla řeč. Jak jsem psala, nejsem fanatik, syn cukr zná, ale mám k tomu jiný přístup a jsem ráda, že není naučený na sladký.
@alcar a ty máš 8m děti? Nebo v jaké souvislosti mi to píšeš? Na koho jsem reagovala bylo myslím jasné.

alcar
27. led 2021

@journals nemam 8 mesicni deti.

journals
27. led 2021

@alcar Bingo... už chápeš souvislost mého příspěvku?

marketka_m
27. led 2021

@journals a co tedy doporučuješ.. co by mělo v roce dítě jíst a nejíst? třeba moje dítě,, odmítá bílé jogurty co ted? máš radu?? díky 🙂 (nemylsím to rypavě)

alcar
27. led 2021

@journals no moc ne, v tom prispevku neni o zadnem 8 mesicnim diteti ani zminka. 😃

journals
27. led 2021

@marketka_m syry? Mozzarelu, tvrde syry? Jogurt s nastrouhanym jablkem taky nesni? Jogurt a banan? Zvykat postupne a pridavat pomer

marketka_m
27. led 2021

@journals Tak to presne delame...ale hruza:D jsem trpeliva kazdy den...ale kdyz babi donese termic jednou za dva tydny necham..ja se snazim..ale nejde to

jipe
28. led 2021

@marketka_m do bílého jogurtu trochu přesnídávky,nebo i datlový sirup, event.obarvit trochou kakaa.. jinak zdroj vápníku je třeba brokolice, mák, apod., pokud se nemýlím. Mně starší taky začal odmítat jogurty, ale až v pozdějším věku, takže jo, lipánky taky jí, ale v 8 měsících se dá vápník doplňovat i jinak (a tím nemyslím tabletky)

leniczka23
28. led 2021

@jipe nemylíš, v máku je úplně nejvíc vápníku ze všech potravin.

fouskovi
28. led 2021

Obojí měli už někdy cca v 10 měsících nedostávají ho pravidelně ale nejsem žádná husterka matka že dostanou něco co je nezdravé

leneee
28. led 2021

@kamoulinek v obou je tvaroh, ktery se doporucuje davat od roka. Nas syn je dost zravy, takze kolem roka ten Pribinak dostal. a obcas (tak 1x mesicne) mu ho kupuji porad, je ve vvyvinu, potrebuje i ten cukr a tuk, kdyz tu nekdo pise ze je ho tam moc,ale beru jen tu zakladni,smetanovou variantu (modry). Dceri nikdy moc nechutnal, ta ujizdi na bilych jogurtech. Lipanek nasim detem taky moc nejel kvuli ridsi konzistenci. A muj nazor je ten, ze tak maly kelimek (80g) jednou za cas neuskodi, kor kdyz ho doplnite ovocem pro vyvazenou svacu a kor kdyz budete stridat s dalsimi mlecnymi vyrobky.

nazka
28. led 2021

U nás stejně jako @alcar termixy, bobiky, pribinacky, matyldy, berušky, montiky,.. Tak od roka a půl.
U nás se teda normální jogurty jedly, dokud nepřišly babičky s čokoládový 🤷‍♀️

drep
28. led 2021

Lipánka od roka a půl a na zpestření, pribiňáka nikdy, toho bych nepozřela ani já, je to chemická břečka. Občas kupujeme matyldu, častěji normálně smíchám plnotučný tvaroh a bílou hollandii. Nejsem biomatka fanatik, nicméně chápu, že teď pomáhám dceři utvářet stravovací návyky na zbytek života a že to je docela důležitý. Takže základ příjmu mléčných výrobků má dcera v bílé hollandii a tvarohu, sýrech, lučině a na zpestření občas dostane něco jiného. I toho lipánka dám jen kousek a smíchám s jogurtem.

te_reza
28. led 2021

Od roka lipanek, Matylda, smetánek, kostíci.... Pribinaky nechutnaj ani mě.

potaplice
28. led 2021

Od roka. Ne kvůli cukru ( velmi hubené dítě),ale kvůli ledvinám, mají moc tuku. Pro děti do roka je nejlepší jogurt kolem 3,5 procenta tuku.Pak už běžně Lipánka, termix, smetanové jogurty. Pribinak jak je zahuštovaný, tak hodně dětí dáví.

marti89
28. led 2021

@marketka_m To není o biomatkách - dneska má spoustu dětí kožní a jiné zdravotní problémy, které je potřeba řešit jídelníčkem a omezováním cukrů. Jakmile si dítě jednou na cukr naučíš, bude ho vyžadovat (svým způsobem je to droga), takže proč se tomu nevyhnout?

marketka_m
28. led 2021

@marti89 jasně souhlasím, ale všeho s mírou

journals
28. led 2021

@alcar V příspěvku se psalo právě o takovém prtěti. Možná 8m, možná 9m. Z mého pohledu je to už fakt jedno, jestli mu je 8, 9 nebo 10 měsíců. Já fakt nemám nic proti podobným dobrotám, syn má 2 roky a kupujeme je taky, ale přijde mi velký rozdíl dávat to větším dětem a dávat to miminu.
@marti89 Přesně, to je to, co tím chci říct. Jednak si dítě na cukr zvyká zbytečně brzo a je hodně těžké to korigovat zase zpátky a jednak se to může začít projevovat i úplně jiným směrem, který ani nemusí být na první pohled viditelný.

marti89
28. led 2021

@marketka_m Vždyť i zelenina v sobě obsahuje přirozené cukry 🙂 Tady se však řeší bílý umělý

Strana
z2