icon

Aká výbavička sa chystá dieťatku pred a po pôrodu?

danka1304
15. bře 2017

Ahojte baby
Mohli by ste mi prosim Vas poradit aka vybavicka sa chysta dietatku pred a po porodu?

konidana
•
15. bře 2017

Já před porodem dostala kočár, postýlku (2x povlečení, asi 2 rychlozavinovačky ) a asi 40 klasických čtvercových látkových plen(chtěla jsem zkusit látkovat, jinak by stačilo 10-20), koupila nosící šátek, 1 balík jednorázových plen od vel. 0 a 1, posbírala po známých pár oblečků (už nevím kolik ale asi po 10ks dupaček, bodýček, kabátků i overálků, pár čepiček, ponožek, svetřík) . Dobré je mít vaničku nebo koupací kyblík. ˇ
Po porodu jsem časem dokoupila odsávačku hlenů na vysavač - fakt výborný vynález. Pár dalších látkových plen... a už nevím. Kosmetika ze vzorečků v kufříku z porodnice mi bohatě stačila. Omývala jsem jen vodou. Ještě jsem dokupvala nepropustné prostěradlo do postýlky a asi 3 nepropustné přebalovací podložky (stejný mat. jako prostěradlo). Přebalovala jsem na komodě, v koupelně na pračce, a časem pak už jen na zemi, neb jsem měla strašně zdrhací dítě.
Mě stačila takto minimalistická výbava:D

danka1304
autor
•
15. bře 2017

A vybavicka pre dietatko do porodnice sa vacsinou co so sebou berie...chystam si predporodny plan a tam pisu vybavicku pre male..zadavam to do internetu ale vyskakuju mi iba stranky s eshopom..🙂

konidana
•
15. bře 2017

@danka1304 to je potřeba se zeptat v konkrétní porodnici. V některých poskytují plno věcí erárních, jinde skoro nic. Já si do porodnice brala akorát věci pro sebe (přezutí, 2 ručníky, 3x jednorázové kalhotky - ty jsem si ale přepírala, 2-3 balíčky vatových/porodnických vložek) pro mimi jsem doma měla nachystáno oblečení na cestu dom a autosedačku. To přivezl až manžel, když nás vezl domů. Pokud chceš svoje noční košile, tak alespoň tři, ale podle mne je výhodné si brát erár, neb není potřeba se starat o špinavé prádlo a lze se převlékat podle potřeby klidně několikrát denně. Totéž platí s oblečením pro mimi (to by chtělo ještě mnohem víc vlastních koousků). Zeptat sse zda máš mít vlastní pleny nebo jestli porodnice poskytuje.

kamarka
•
15. bře 2017

Já jsem měla pro syna do porodnice,oblečení,jednorázový plenky,látkový plenky,drobnou kosmetiku jako vodičku na pupík a olejovém na mazání telicka po koupeli.a to myslím bylo vše. Když mi něco chybělo,tak jsem poprosila manžela aby přivezl.alr jela jsem s taškou pro synka a nevyužila jsem skoro nic.

majaaa82
•
15. bře 2017

@danka1304 ja rodila na Bulovce a tam jsme vse dostavaly. Od plenek pro mimi, pres vlozky, az po nocni kosile. Doporucuju ti, aby sis koupila plavaci kruh, na tom se pak po porodu sedi a je to bezva, obzvlast, jestli budes sita. Takze jsem s sebou z domova mela akorat jednorazove kalhotky (kup si tak dva baliky, budes krvacet), hygienu, rucnik, etn kruh a knihu. Taky doporucuju prodluzovacku, obcas jsou blbe zasuvky.

linee
•
15. bře 2017

Podivej se tady do fora,je tady k tomuto tematu hodne diskuzi.Jak s vybavickou,tak co do porodnice - tady.zalezi kde budes rodit,vetsina porodnic ma seznam na webu

danka1304
autor
•
16. bře 2017

Dakujem ti za info

meta123456789
•
16. bře 2017

Zkus vyhledat na netu a nebo tady na fóru, seznamů výbavičky je na internetu hodně. Do porodnice jsem měla 2 tašky, jednu na sál a druhou na pokoj. Na sál: pantofle (obyč a do sprchy), košile, síťované kalhotky, ručník, teplé ponožky, jelení lůj, neperlivou vodu, komplet doklady. Na pokoj: ručníky, malé ručníky z IKEA na spodek (měla jsem je na jedno použití), kalhotky, košili (ale využívala jsem hlavně erár), župan, kojící podprsenky, vložky jsem dostala, hygienu, Bepanthen na bradavky a dětský zadeček, tuhé mýdlo Sebamed na spodek (lepší než gely, lépe se vymývá), měkký toaleťák, kruh na sezení...

katerina2608
•
Odpověď byla odstraněná
•