Do kdy jste měli monitor dechu? Měli jste plané poplachy?

evjun
16. pro 2016

Ahoj, syn má 7 měsíců a cca 1 za měsíc, ze začátku možná častěji nás v noci vzbudí houkání monitoru dechu. Myslíte, že se fakt zapomene nadechnout nebo je to planý poplach? Zajímavé je, že se to nikdy nestalo přes den, vždy v noci, máme z toho infarktové stavy. Dneska v noci dokonce dvakrát. Monitor není nový, dostali jsme k němu 2 desky - jedna byla prý používaná 3 měsíce a druhá 7 měsíců. Přemýšlím, jestli koupit novou desku nebo poslat monitor do servisu (to bychom ale byli nějakou dobu nez něj, což bych nechtěla). Manžel už ho chce dát pryč, ale já se bojím, že se syn opravdu nenadechne a houkání monitoru ho vzbudí, tak se pak nadechne. Děkuji za rady.

ojo
16. pro 2016

@evjun není to tím, že se malý sesune z desky? to je jen zkušenost kamarádky, já nikdy monitor dechu neměla...

petadu
16. pro 2016

My monitory dechu máme a planý poplach se stal pouze jednou. Srazili jsme se s mužem ve dveřích, jak jsme vylítli.😀 Monitory máme půjčené z nemocnice a vracet je budeme, jak klukům bude 6 měsíců.

hanih
16. pro 2016

My jsme monitor dechu používali do roka a planý poplach jsme neměli nikdy a to dokonce i když dcera v postýlce stála mimo desku. Myslela jsem tehdy, že je třeba rozbitý, ale jakmile jsme dceru vyndali z postýlky, začal řvát. Možná bych si zkusila monitor dechu půjčit. Jde to přes některé porodnice. A pokud by to nebylo monitorem, konzultovala bych s doktorkou. Dcera někdy v pár měsících trochu sípala a doktorka se nás ptala, jestli nám v noci neřve monitor dechu, takže se to asi stávat může.

lv
16. pro 2016

Baterie? Alkalicke, silné, žádné obyčejné. Když jsou slabší, může se to stát, ačkoliv ještě nesvítí ten indikátor vybití.

lv
16. pro 2016

Do 8m - cestovala, slezla z desky a do roka u druhé

veruska007
16. pro 2016

@evjun Používali jsme cca do půl roku? Potom už se děti v postýlce převalovaly a jakmile sjely z desky, houkalo to. Také jsme měli 2 desky. Ale jakmile dítě uhne, tak to ječí 😉.

makronka222
16. pro 2016

Dej pod matraci kartonovou rovnou desku pokud mate v postylce rosty, cokoliv rovneho a na to monitor, vymen baterky, rvat by nemel, me pipal az kdyz mala v 8m se na pul probrala a sedla si, dela to casto, tak jsem ho dala pryc, tak cestovala po postylce a vse bylo v pohode

evjun
autor
16. pro 2016

On si právě v postýlce sedá pořád a i se už staví, ale to to nikdy nehouká. Většinou houká, když prostě spí na zádech a přímo na té desce. Rošty tam nemáme, je tam rovná deska. Baterie máme alkalicke z ikey.

zzuzinda
16. pro 2016

Monitor jsme měli, dokud děti byly v postýlce. Pravidelně jsme je používali do cca 7-8 měsíců. Planý poplach jsme měli jednou u Báry - nastlala si do nohou postýlky deku a na ní si lehla. Já se zrovna sprchovala, byla jsem doma sama s dětmi a to byl sprint ze sprchy. A ta malá otvůrka se začala chechtat, když mě viděla u postýlky nahou a mokrou 🙂 U Adama jsme měli jednou poplach a planý nejspíš nebyl. Když už děti byly starší, používala jsem monitor, když měli teplotu nebo se bouchli do kebulky (na to byl expert Adam, věčně byl na zemi a otřískaný jako píšťalka).

jennnyg
16. pro 2016

Já měla monitor dechu na plenu.Malá od narození odmítá spát v postýlce,takže spí se mnou.přestala jsem jí ho dávat minulý měsíc (9měsíců),když začala spát na břiše.

janey007
16. pro 2016

My jsme měli poplach 3x - dvakrát planý (položila jsem malou mimo desku, a jak měla cca 2,5kg, tak to prostě neregistrovalo. Dneska, když je větší, tak to registruje, i když stojí mimo), jednou se podle mě nenadechla. Až jsem na ni sáhla, tak zalapala po dechu. Mně přijde divné, že se to stává, přímo když na té desce leží...

evjun
autor
16. pro 2016

No mi to právě přijde taky divné. Navíc se to stává jenom v noci a zkoušeli jsme obě desky a dělalo to na obou. Stalo se to celkem už asi 10 krát. Tak právě nevím, jestli zkoušet jiný monitor nebo kupovat novou desku, přijde mi, že když tvrdě spí, tak má někdy asi delší interval mezi nádechy, takže ,že bychom ho už dali pryč, jak říká manžel, je blbost, třeba už mu fakt zachránil život.

bonulinka
16. pro 2016

Máme monitor Babysense II a používala jsem ho do 10 měsíců ( teď už ho nevyužijeme a tak ho prodávám ). Nikdy nebyl planý poplach, byl naprosto spolehlivý.
V porodnici byl monitor Nanny a hned první den spustil alarm, přitom syn dýchal, koukala jsem se na něj. Podle novor. sestry jim prý tento typ monitoru zlobí, když nejsou pořádně nabité baterie.

lucinka58
16. pro 2016

Ahojky, my máme Babysense 5 a jsem s ním taky spokojená. Malýmu je 17 měsíců a mám ho zapojenej furt. Od malýho ho odpojím až příští rok v červenci přijde další miminko 🙂 Jinak u nás bylo dohromady asi 6 poplachů, z toho bych řekla tak 2-3 plané. Jinak já osobně jsem názoru, že raději přiběhnu k postýlce a zjistím, že je vše v pořádku, jak monitor nemít a divit se. A to mám donošené dítě a u těch prvních, který byli až cca v jeho 6 měsících si jsem jistá, že doopravdy v té chvíli nedýchal.... Jednou jsem ho probrala až já a jednou ho probral ten pískot monitoru. Prostě se asi zapomněl....

lucinka58
16. pro 2016

@evjun Já bych monitor ještě nechala - viz můj příspěvek výš. Nám se to stalo taky později než se uvádí v příručkách a fakt nedýchal. Raději vstát k alarmu a zjistit, že je vše v pořádku než se pak mlátit do hlavy. Ale jinak doktor mě říkal, že mozek to dítě donutí se nadechnout - akorát za delší čas jak má monitor nainstalovanej - prý že prostě v tomhle věku spí hrozně tvrdě a někdy se stane, že prostě chvilku dýl se nenadechne a proto jsou z toho potom poplachy. kdyby se to opakovalo, tak se zeptej pediatra a pošle vás na vyšetření. Pokud doteďka poplachy nebyly, tak bych tipla, že to deskama možná nebude, ale tím, že opravdu spí tak tvrdě.....

lucy_89
16. pro 2016

My porizovali novy monitor dechu nanny. Pokud bych měla od nekoho, nechala bych ho urcite poslat do servisu - ted cekame druhe dite a urcite ho tam poslat nechame i kdyz jsme monitor pouzivali jen my.
Ja se priznam, ze monitor dechu pouzivam pořád, syn bude uz mit 28 mesicu. Pokud jsme nekde mimo domov, kde spime, tak sebou monitor neberu, to vubec, ale doma ho mam, navíc pokud bych ho vytahla z pod postylky, tak bych ho stejne musela nekde schovat a zabiral by misto...tak je v postylce tak ho vzdy i zapnu..
Plany poplach jsem mela nekolikkrat a vzdy kdyz jsem prisla za nim, tak lezel treba uplne v rohu postylky apod...proste mimo dosah tech cidel.
A dalsi vec je ta, ze syn byl na 2 operacich, nasledny pobyt na jip a cca 10 dni v nemocnici. Prvni operace mel cca 7.5 mesice. Na druhe byl v 16 mesicich. A monitor dechu v nemocnici vubec nedostal - ja vzdy myslela, ze se ma davat do 1 roku... V nemocnici mi rekli, ze davaji jen detem do 6ti mesicu. Takze ani diteti po operaci ho uz proste v 7mi mesicich nedali...
Ale pokud mas dobry pocit z toho, ze monitor mas, tak ho urcite dal používej, hlavne ze jsi v klidu 🙂

miky00
16. pro 2016

My jsme používali monitor do 8 měsíců, potom už začal cestovat a vždy se schoulil do rohu a ta jedna destička ho už nesnímala. Jinak za celých těch 8m nám pípal 2x, jednou když mu byly asi 2 měsíce a normálně spal, tak jsem hned vylítla a zatřásla s ním, on se jen tak protáhl a spal dál, takže netuším jestli to byl poplach nebo fakt zapomněl dýchat a podruhé právě v těch 8 měsících, tak potom jsem ho už vyndala. Ale kdybych měla destičky dvě, tak bych ho tam nechala co nejdýl. Není nad klidné spaní s monitorem. První 3dny v porodnici pro mě byly strašné. Pořád jsem na něj koukala, jestli dýchá, pak ještě zvracel plodovku, takže pro mě je monitor naprosto nepostradatelná a skvělá věc 🙂 A holky vtírnu se s dotazem, když už jsme u toho. V červnu se nám má narodit druhé mimčo, ale na prvního syna jsem ho měla půjčený od švagrový a byl asi 3roky starý. Bude lepší si pořídit nový, nebo koupit bazarový a nechat ho servisovat (kolik to asi tak stojí,nevíte?) a nebo si půjčit 5 let starý zase od švagrový?