icon

Finance do začátku pro miminko

neuspech
2. dub 2018

Ahoj holky, čekám první mimi a chtěla bych se zeptat na kolik vyjde kompletní výbava včetně kočárku ATd kdyžtak i napište za kolik jste měli kočárek 🙂 kolik je tak optimální mít nasetreno bokem ? Rikala jsem si tak 50tis ?

Strana
z6
olga_
2. dub 2018

Rozhodně se vyplatí kupovat z druhé ruky věci jako první oblečky, přebalováky, klidně postýlku, kočárek apod. Jsou i zde na MK fajn skupiny (např. Lidovka). Nešetřila bych na nové autosedačce a věcech, kde jde primárně o bezpečnost. První dítě nás mohlo stát (při komplet poděděném oblečení a nákupu z druhé ruky max 30 tisíc a to ještě určitě přeháním. Teď čekáme dvojčata a to je teda teprve hukot. Nakupuju opět bazarově, ale třeba nové sedačky i se základnama 14 tisíc, musíme obnovit vozový park (80 tisíc za sedmimístné bazarové auto), dokoupit šátky na nošení, dokoupit látkové pleny, nějaké oblečení atd. Tam se pohybujeme, když nepočítám to auto, cca na 60 tisících.
Každopádně je dobré řídit se základním pravidlem - mimino potřebuje hlavně mámu, vše ostatní, co se ukáže časem jako nezbytné, je možné mít v podstatě do dvou, tří dnů po objednání doma.

marii90
2. dub 2018

Taky cekame prvni a rekla bych tak 30 tisic s prehledem. Kocarek mame novy cca za 14 tis.vcetne vajicka, prebalovak mam ze staryho jidelniho stolu a jen jsem si sehnala prebalovaci podlozku, vanicku mam na zidlich a ne na zadnem specialnim stojanu, obleceni do vel. 74 jsem nakoupila z druhy ruky, stejne to bude mit jen kratce, monitor dechu mam tedy novy za 2500 od Jablotronu (z druhe ruky bych mela strach, jestli je podlozka plne funkcni), chuvicku taky novou - v bazaru jsem nenasla zadnou, co by se mi libila, postylka podedena, ale urcite bych koupila z bazarku (videla jsem okolo 1000-1500), jen novou matraci, pak tak 1000 vybavena lekarnicka a nejaka drogerie, sterilizaror, ohrivac lahvi...
... zkratka hodne veci neni potreba mit uplne fungl novych ☺ Nemam ani zadny kolotoc, nebesa, kojici bulan a plno tech modnich vychytavek s tim, ze pokud to nepujde, dokoupim to proste pozdeji, nez do toho nacpat ranec ted a pak to pouzit 1-2x ☺

lstuchlova
2. dub 2018

My jsme za výbavičku dali cca těch 50 tisíc.

marii90
2. dub 2018

@marii90 Jo a pokojicek ma vybaveny ze staryho nabytku, co kdo dal nebo jak postupne obmenujeme.... do prvni tridy to nema cenu hrotit nejakym novym batevne sladenym a kdo vi co.. akorat se pak stresovat, ze to pocmara a polepi nejakyma nalepkmama z kostiku 😃 Proste casem se to udela, az budou mit rozum 😁

vikinkav
2. dub 2018

Kupovali jsme taky temer vse, krome obleceni (zatim), prave jsou malemu 4 mesice a vydaje byly zatim 38 000 vcetne tehotenskeho obleceni/pradla, laktacni poradkyne, cast veci jsme koupili na bazosi ve skvele kvalite. Niceho koupeneho nelituju, ale nekupovali jsme takove ty nepotrebne veci - ani hnizdecko, nebesa, kojici polstar. Odsavacku jsem vyuzivala casto i pri plnem kojeni. Opravdu hodne penez jsme dali za lekarnu, autosedacku, kocar, zbytek jsou mensi polozky

zelenaesmolda
2. dub 2018

@vikinkav kojici polstar je super,lituju ze jsem ho nekoupila driv,odsavacka se da koupit az dodatecne kdyz vite,ze ji pouzijete

zdenkaell
2. dub 2018

@marii90 a zrovna sterilizator a ohřívač lahví je dopředu uolne nesmyslné kupovat =-O

drzticka81
2. dub 2018

Tak my mamw stesti a dost veci jsme meli pujcene po rodine-postylka,kos,vanicka,vajicko-novy jsem kupovala kocar (dvojkombinaci) za sedmicku, oblecky jsem mela taky pujcene, nebo dostala darem,i monitor dechu,kojici polstar-od kamosky 🙂))) nechala jsem si udelat prebalovak,koupila satek a manducu..... uz mame treti dite (prvni syn-veci byly neutralni,pak dve dcery)-takze mame stale stejny kocar,vajicko pujcila jina kamoska, obleceni nosi stejne i dcery-jen darky od druhych nam rozsirily kolekci 🙂))) u treti uz jsem vubec nevyuzila koj.polstar-i kdyz za me super-musela jsem ho vratit, postylku,vanicku.......moje investice u prvniho tak mozna desitka? max 15tis-a to jsem vetsinu veci po miminku (po trech) jeste prodala........proste vetsina veci jsou blbosti,ktere ve vysledku nejsou treba,ale clovek to zjisti az u prvniho 🙂))))

zelenaesmolda
2. dub 2018

@zdenkaell to souhlasim,pokud bude ditko kojene tak neni ani treba a i tak staci z druhe ruky

marii90
2. dub 2018

@zdenkaell Pro nas ne, hodne cestujeme, takze tohle se nam bude hodit 🙂

marii90
2. dub 2018

@zdenkaell a jeste sterilizator mam po segre a ohrivac ne nijak drahy ☺

zelenaesmolda
2. dub 2018

@marii90 pokud hodne cestujete i mimo cr a nebudete kojit podivejte se treba v nemecku na uz tekute sunary,nemusite se crcat s pripravou prasku a dokud jsou neotevrene tak se daji normalne uchovavat a podavat v pokojove teplote,v cr jsem je bohuzel nevidela.proste prelijete do lahvicky a hotovo 🙂

normalnimatka
2. dub 2018

No....se vším všudy jsme neutratili víc jak desítku....spoustu věcí opravdu nepotřebuješ, nebo stačej z druhý ruky.

zelenaesmolda
2. dub 2018

@normalnimatka to i s kocarem???

marii90
2. dub 2018

@zelenaesmolda diky za dobry tip 😉 Pocitam, ze bude potreba treba (pokud nebudu bez mlika jako cela rodina) treba i na odstriknuty mliko... Ale kdyz jsem koukala po netu na ruzny vecicky, tak me malem trefil slak, jaky jsou rozdily cen za stejny vyrobek...hodne mi prijde, ze se plati znacka (i u kocarku, autosedacek, ruznych tech hnizdecek, kolotocu a jinych veci, ktere vam podsouvaji, ze bez nich asi clovek nebude dobra mama😐)... Je to smutny.

normalnimatka
2. dub 2018

@zelenaesmolda nojo, čoveče... včetně🙂

arevb
2. dub 2018

Ja si to u prvního psala, vybavicka a oblečení na první 3 měsíce 60 tisíc, a to jsme měli kočárek jen za 11tisíc

vikinkav
2. dub 2018

@zelenaesmolda to kazdopadne 😊 ale za moznost trochu upustit od nalitych prsou v sestinedeli bych dala zivot 😄 polstar jsem si pujcila na chvili a byl k nicemu, pouzivala jsem obyc polstar. Byla jsem ze zacatku cela nesva ze ho nemam a proto nam kojeni nejde ale laktacni poradkyne byla lepsi investice, na polstar mi rekla jen ze ho muzu nechat klidne lezet dal ve skrini

zelenaesmolda
2. dub 2018

@normalnimatka a to se ti jak povedlo? 🙂

zelenaesmolda
2. dub 2018

@vikinkav tak pokud mas hodne mlika tak to verim,ja ji zatim neporizuju,uvidime az jestli bude potreba 🙂

normalnimatka
2. dub 2018

@zelenaesmolda normálně...nekupovala jsem píčoviny, s odpuštěním za ten výraz, něco málo jsem si pučila (pozdějc dokoupila, nebo - častějc - přišla na to, že to nepotřebuju), co jsem koupila, tak většinou z druhý ruky

zelenaesmolda
2. dub 2018

@normalnimatka tak ja mam z 90% veci z druhe ruky a taky nekupuju zbytecnosti,kocar mam taky z druhe ruky ale skoro novy,9k.

normalnimatka
2. dub 2018

@zelenaesmolda Nás kočár stál asi 1500 :D pak jsme kupovalli ještě další, asi po roce a ten myslim taky 1500... ať si každej dělá co chce. já třeba chápu, že někdo chce dobrej kočárek (i když dopředu envíte, ž etam bude dítě spokojený a sou i takový, který vyžadujou jen nosit:D), novej a tak. ale už moc nerozumim tomu, jak za to někdo může vyhodit 30 tisíc. to prostě podle mě není absolutně adekvátní. švagrová přesně takovejhle jeden má. chtěla, aby byl lehkej, tak si ještě připláceli za hliníkovou konstrukci...no a ten můj za 1500 je ještě snáz ovladatelnej :D a nepřišel mi ten její jako extra třída skvělej kočár za 30...fakt nevidim, že by se ta investice do toho vyplatila. navíc i když se to bdue snažit prodat, i za 10 to bude pro lidi furt drahý, koupit si to z druhý ruky. to mně to bylo fuk. když se kočár rozbije, koupim další za litra...jsou toho plný bazary:D

zelenaesmolda
2. dub 2018

@normalnimatka jo tak 30 bych za kocar taky nedala ale lehky a skladny kocar jsem hledala taky,vazim 40kg tak nemuzu mit tezky velky kocar,s takovou tou polskou kravou bych nehla 🙂

terka2018
2. dub 2018

Ahojky, my ted taky cekame naseho prvniho a stalo nas to se vsim vsudy cca tech 50 000 s tim ze az na par obleceni a veci od rodiny a jsme porizovali vse nove. 🙂 ale hodne to udelal novy kocarek - ocarro, takze zalezi kolik a do ceho chces zainvestovat, urcite se můžeš vlézt i do 20;)

martinka1996
2. dub 2018

My tak 10 000,- kočárek jsme koupili z druhé ruky za 4000,-postýlku mame po bratranci, za oblečení jsem dala tak 1000,- a to za větší velikosti, do cca třech měsíců jsem dostala dvě igelitky od kamarádky, přebalovací podložka 300,- monitor dechu 1000,- hraci deka 300,- povlečení a prostěradla 1000,- perinky a kojící polštář mam od kamarádky.. Ono toho stejně na prvních pár měsíců moc nepotřebuješ a ještě budeme mit výdaje cca do 1500,- počítám(kosmetika, lékárna, plinky) 🙂

zelenaesmolda
2. dub 2018

@terka2018 ocarro od mamas and papas jsem mela taky vyhlidnuty,krasny a funkcni,jenom se mi nechtelo davat jenom za sportak 700 liber kdyz jsem mohla mit peg perego cely set za 18000,nakonec jsem koupila stejne jenom sportak

anazuzzuzana
2. dub 2018

nevím, kolik jsem utratila, hodně jsem toho měla od kamarádky, včetně trojkombinace s izofixem...ale zpětně vím, že třeba postýlka a ty pičičandy kolem, byla úplně zbytečná...malej v ní spal všehovšudy první dva měsíce, kdy jsem ji měla jako balkon k naší posteli, pak mě už i jen to posunutí na kojení začalo unavovat, tak jsem ho měla u sebe úplně...dodnes 🙂...kojila jsem a kromě prsa nechtěl nic, takže lahvičky, sterylizovačka atd, taky úplně zbytečné...vanička taky jen první dva měsíce než začal kopat kolem sebe a musela jsem ho mýt ve sprše...jediné, co jsem užila naplno bylo nosítko (2700,-), lehátko (800,-), fusak do autosedačky (1500,-) a to je asi všechno 🙂 krásný oblečení je sice ňuňuňu, ale popravdě z toho vyrostou během chvilky, je to věčně poblité atd takže fakt stačí z druhé ruky nebo nějaké levné z Pepca atd...Syn se pořádně prodražil až když začal chtít hračky, aktivity, potřeboval kvalitní boty a nepromokavé oblečení, kvalitní jídlo atd...vědět to, co vím dneska a nemít nic od kamarádky, určitě se vejdu do 15000,- a to bude 1/2 za kvalitní vajíčko a nosítko 🙂

zlorenka
2. dub 2018

Ha:D novy veci: kocar (2komb) 12k, autosedacka 2,5k, postylka+matrace, druha cestovni, prebalov.podlozka, vanicka, fusak a vsechny drobnosti aka teplomer dokupy 6,5k, lekarna+hygiena+pliny na prvni mesic 1500... a z druhy ruky mam odsavacku avant+misticky, nebesa, lahvicky, kos na pliny, aniball, dokupy za 1200 cca. Hnizdo jsem si usila za par supu. Obleceni vesmes podedila, takze tam asi 500 zatim. Monitor dechu si pujcim jeste. Dokupy cca 25?

berenika39
2. dub 2018

Sice druhé dítě, ale jako první, po dlouhé době...asi jsem mohla pořídit všechno za desetitisíce, ale protože jsem věděla od prvního, že to jde přirozeně - tak jak žije rodina, přijde do ní dítě a materiál není třeba kupovat - žádná vanička, žádný přebalovák, ohřívač, odsávačka, drah lahve, misky z bůhvíčeho, hračky za tisíce....prostě nic. Nechali jsme Petra přijít k nám a pak pořídili to, co bylo třeba za pochodu. Měl kočárek - trojkombinaci za 10 tisíc. Postýlku za 2,5. Tečka. Jo, oblečení nějaké, ale dopředu fakt skoro nic - jen základ. možná fusak - byl podzimní, Žádné polštáře, hnízda, stačila náruč a naše peřiny😀. POdotýkám, že nám nic nechybělo, měl všechno, co potřeboval, tak jestli to bylo mas 15 tisíc? Spíš méně.....
Třeba jsem pak v roce a půl ulítla na dobrým sportáku, protože jsme cestovali a potřebovali fakt oba komfort, já i on....ale do začátku ...nula - dneska jde všechno koupit online do druhého dne a mít doma půl místnosti nevyužitelných krámů, to by mě mohli😀

Strana
z6