Nejlepší pleny pro novorozence 2017

oliii123
28. říj 2017

Ahoj maminky, poradíte prosím aktuálně nejkvalitnější pleny pro novorozence? Jde mi o jedničky a dvojky, pak už přejdu na akční zboží, jsem poučena od prvního..;) o cenu mi nejde, ráda bych opravdu kvalitu..u prvního byly všude psané bílé Pampersky, ale teď jsem na ně četla dost negativní komentáře, že se zhoršily, jsou navonené a vyráběné v Polsku a já nevím co ještě..moc díky.😉

35_a_budu_mamka
28. říj 2017

Měla jsem na novouška Bella Happy a ty bílé Pampers, ale zásobu těch původních Pamp. Teď jsou opravdu jiné, ale i přesto i nyní (vel. 4) používám na noc jedině tyto dvoje, protože vydrží celou noc bez protečení. Pak jsou ještě dobré Huggies ultra comfort.

linee
28. říj 2017

@oliii123 ja mela prvni bile, ale pak jsem si po nejake dobe opet koupila pamersy a jak pises, smrdely, hruza. Pak jsem jeste k bilym pouzivala happy bella, byly super a mely vyrez na pupik. Ted pouzivam uz 4-ky a pouzivam happy bella, lidl a stridam jeste s babylove od DM. Ale podivej se do fora, podobna diskuze je tady asi 3 dny, urcite je tam vice prispevku

vanea
28. říj 2017

my měli 1 i 2 pampers premium care🙂 a super...zkoušeli jsme i pleny dada a strašně se malý oprudil..i na omak byly vlhké, takže jsme se vrátili k pamperskám...cítit jdou tak uměle, ale smrdí mi všechny plenky, takže tohle neřeším..hlavně že je zadeček v suchu a vydrží to i noční nápor=)

dandaa
28. říj 2017

Doporucuji Dada plenky nebo kolorky .Pampers premium care měl malý v porodnici a byl upruzely a pytlík odreny do krve .Doma už měl Dada a bylo po problému. Každopádně jak jsem psala jinde každé miminko je jiné takže musíš sama vyzkoušet co miminku sedne .Cena není vůbec důležitý bod pro výběr.

monaluza
28. říj 2017

Z jednicek nebo dvojek byly nejlepsi Dada (vyzkousela jsem Bella Happy, bile i modre Pampers a Bambo nature).

verunka_korunka
28. říj 2017

Ted jsem mela dada jednicky a dvojky, byly fakt super. Zkusila jsem i tesco 2, slo to, ale nic extra, ale pro naseho poseru s 12 plenkama na den minimalne to bylo fajn. Bella happy jsem mela pred 2 roky a byly fajn ty male u 3 jsme zkocily, nevyhovovaly nam. A pampers bile mam ze zasoby asi starsi a ty jsou fajn, jen mi trochu smrdi jako by naftalinem.

blanapa
28. říj 2017

Mě mile překvapili plenky MonPeri, měla jsem pouze pár vzorečků, ale krásně pevné, nesmrděli,drželi, takže kdyby cena nebyla vyšší,kupovala bych je běžně. Jinak jsem spokojená se Sovičkami z Tesca, Dada hodnotím jako průměr,navíc mám podezření, že se mi z nich dcerka opruzuje, takže spotřebuju zásobu a už nebudu kupovat, Pampers zelený mi smrdí,ale jinak jsou taky celkem fajn,i když Pampers 2 strašně šustili, přišlo mě jak když má mezi nohami igelit. Takže suma sumarum MonPeri a Sovičky;)

marcela2222
28. říj 2017

Naty, bambo natur, dada 🙂

ninive211
28. říj 2017

Já osobně jsem s bílýma pamperskama spokojená, teda jen jedničky, dvojky, dál už je nekupuji a používám všechno možné, jsou fakt zbytečně drahý (já je tehdy koupila ve fakt super akci, do té doby tak levný nikde nebyly). U dvojek jsem měla i dada plenky little one (obdoba řady SOFT, ne ty premium) a byly parádní tedy.velice příjemné na omak, neprotekly ani jednou, nesmrděly. Pak jsme přešli na Dada premium a ze začátku trošku zklamání, protože hned ze začátku asi dvě z prvních 4 protekly (stolice)...ale pak zase dlouho nic a dobrý, vydrží celou noc (pokud se mi nad ránem do už plný plínky nepotento...to pak by asi neudržela žádná)

dadamatysek
28. říj 2017

Ahoj. Docela mě překvapuje, kolik maminek s klidem používá pro svoje miminka běžné pleny typu pampers, baby love, apod., aniž by je zajímalo, kolik chemie obsahuje ten sací gel uvnitř, z čeho je vnější obal, který se dotýká kůže miminka. O zátěži na život.prostředí, které tu svým dětem zanecháváme nemluvě.. Ale samozřejmě každého věc.
Přitom pokud maminka nechce látkovat, lze koupit vcelku kvalitní jednoráz. Stačí se více zajímat. My používáme Moltex, nebo Naty. Pokud má někdo možnost nechat si dovézt z Německa, vyjdou tam levněji.
http://www.econea.cz/hledat?q=naty+ekoplenky&do...

http://www.econea.cz/moltex/?gclid=Cj0KCQjw1dDP...

lidym
28. říj 2017

Já taky jedu v bílých Pamperskách. Strašně smrdí, tak je nechávám vyvětrat. Ale v čem jsou bezkonkurenční - tak větrají. V létě super, prcka se nepařila jako v ostatních plenkách. Taky jsem měla v plánu u větších čísel přejít na jiné, ale nějak nemůžu, jsem s nimi moc spokojená, tak je aspoň střídám s levnějšími. Jsem už u čtverek. Jinak je kupuju v akcích a to nevychází špatně, v Tetě na ně mívám kupony. Vyzkoušela jsem nově i Hapy mimi, jestli to píšu správně. mají je drogerii Teta, ty premium jsou dobré.

andysek2512
28. říj 2017

Pouzivala jsem pampers, ale uz bych do nich nesla🙂) ted mame dada a jsou nejlepsi🙂))

oliii123
autor
28. říj 2017

Ahoj holky, moc děkuju za reakce..byla jsem nakloněna k happy Bella, ale přemýšlím tedka ještě o těch dada (ale ty teda vůbec nemám ozkoušene) a biopleny typu Naty..

Ty z vás, které měly jedničky happy bella nebo Naty, byly jste spokojené?

kajka750
29. říj 2017

Ja mela Pampers bile jednicky dada jednicky a za me dada,v tech pam. mel maly vzdy na sobe takovy maly zmolky,prvne jsem myslela,ze treba zbytky kremu nebo neco,ale kdyz jsem druhy den na noc dala dady,nemel nic,takze jsem prez den,kdy prebaluji casteji vypotrebovaly pam. (vzdy mel zmolky) a na noc dada,musim ale rict,ze ma skoro 5mesicu a jeste nebyl opruzeny a to uz jsme mely snad vsechny druhy krom bio. Zalezi hodne na diteti.

sunrain
29. říj 2017

Jsem pro Bella Happy dostávali jsme je už v porodnici..
Super byl výřez na pupík.. Nesmrdí a nejsou přehnaně barevné. Používali jsme i dvojky. Bílé pampersky nám způsobily opruzeniny. Dada používáme teď taky super. Eko plenky jdou asi fajn ale i trojnásobek ceny je trochu moc u novorozenců kdy je denní spotřeba i 10 plemen. Ale každý si může dovolit něco jiného. Jinak dobré jsou prý kolorky ale odzkoušeno nemam.

dandaa
29. říj 2017

@sunrain kolorky používám a jsou skvělý.Sedi dobře,žádný opruzeniny ,proteceni ani jedno,mokrý po rozbalení není,jsou moc příjemné a nesmrdi .Jsou sice dražší ale mají často akce.

bayt
29. říj 2017

@dadamatysek které ti připadají nejlepší? kde nakupuješ?

dadamatysek
30. říj 2017

@sunrain Trojnásek ceny? A jak si na to přišla? Dívala ses vůbec, kočko? 200 korun za 40 plen mi teda přehnané nepřijde. Nejsme nijak bohatí..ale když se něco má dotýkat kůže našeho novorozeného miminka, rozhodně mi není jedno co a cena je až to druhé na co hledím.

dadamatysek
30. říj 2017

@bayt
Jako první jsem koupila na rohlik.cz ty Naty. Ale naší holčince byly docela velké a nevyhovoval mi ten svrchní materiál, dost šustily. Pak jsem poprosila kamaráda, at mi mrkne v německu. Jezdí tam pracovně a vozí mi ty Moltexy. Balík 40 kusů za 200 Kč na naše, což je cca o 100korun méně, než tady u nás. Máme je cca na tejden. A to je naše malá hoodně cimprlich, takže přebalujem často. 🙂 Dej si do vyhledavače název plenek, vyskočí Ti mnoho nabídek, kde koupit. V kamených prodejnách jsme na ně zatím nenarazili. Jen chemický pampersky. Dají se koupit i šetrné eko jednoráz.ubrousky. Jsou docela drahé. Ale já ty, co použiju pouze na utření čurání bez stolice přemáchnu v ruce, usuším a s mycím olejíčkem použiju znova. Dost jich tím ušetříš.

dadamatysek
30. říj 2017

@bayt p.s. Když si otevřeš ty odkazy v mým prvním příspěvku, nakoupíš na econea zrovna obě značky v akci. Můj oblíbenej obchod. 🙂

bayt
30. říj 2017

@dadamatysek Ahoj, já jsem koupila ekologické přírodní ubrousky jednorázové, ale hodlám je používat jen na cesty po venku, doma budu oplachovat vodou 🙂 My také používáme bidet, tak mi je nepříjemné, že bych miminku nedopřála stejnou péči :D

Škoda že jsem už koupila balík Pampersek, no ale aspoň ozkouším. Já se zase bojím, aby jiné typy a značky plen byly stejně savé. Protože co si budem povídat, jedna věc je ekologie a druhá, abych každý den umývala celé miminko od hovínek :D Mrknu na ty Moltexy a taky je zkusím a uvidím.

Ještě mi kamarádka říkala o nějakých eko plenách z DM, nevíš o nich něco?

dadamatysek
30. říj 2017

@bayt Tak od hovínek to mimi umýt musíš, tak jako tak. Je jedno, jaký máš pleny. 🙂 Ta savost je znát spíš u čůrání. Jenže já stejně nejsem přízvivcem toho, že by mělo miminko spát v pročuraný plence celou noc, jen proto, že to mokro díky chemii necítí a tudíž nepláče.
Na to domácí omývání jsem objevila s velmi kladnými recenzemi tenhle přírodní olejíček -
http://eone.cz/product_detail.php?product_id=19407
Ale osobně jej zatím vyzkoušenej nemám.

No my jsme právě s mužem zamířili do DM s tím, že tam určitě budou mít nějaký šetrný plenky..a houbeles. Jen pampers a babylove. :/ Takže jsem objednávala přes net.

dadamatysek
30. říj 2017

@oliii123 Ahoj kočko. Já měla Naty už sebou do porodnice. Savost dobrý. Ale ač měla holčička normální váhu, byly jí docela velký. A svrchní část šustila jak igelit, což mi bylo nepříjemný. Jinak obsah, šetrnost k pokožce, eko..vše super. Můžeš je prej dokonce hodit do kompostu, žádná umělina. Ale ten vrchní materiál mě osobně nevyhovoval. Mrkni na ty Moltexy. Chci ještě vyzkoušet nějaké další značky. Tak sem písnu recenzi. 🙂

veronikav31
30. říj 2017

@dadamatysek Ten mycí olej Medvídek je vynikající, používala jsem jej u první dcerky, u druhého dítka jej budu používat znovu 🙂, fakt super

bayt
30. říj 2017

@dadamatysek A ty babylove nejsou eko? já myslela, že jo...

Myslela jsem, že někdo zadeček neumejvá a jen otírá těmi ubrousky, a to se mi eklovalo - jinak máme super přírodní kosmetiku Urtekram a pak něco od Stadelmann (to je ještě lepší) 🙂

oliii123
autor
30. říj 2017

Docela jste to tu rozjely, díky holky..tak přemýšlím, že nakoupím mix jak moltex, tak i happy bella a uvidím, co bude pro mimco lepší..děkuju všem za názory a tipy..😘

oliii123
autor
30. říj 2017

@dadamatysek
To budeš hodna, myslím, že i ostatní holky budou za recenze na bio plenky vděčné, protože se o nich asi obecně moc neví..nebo aspoň pro mě je to nová oblast😉

dominika1986
30. říj 2017

Já používám pampers premium care od jedničky a zůstávám jim věrná přes další velikosti. Na začátku jsem zkoušela i jiné, ale s těmito jsem nejspokojenější. U ekoplen mi vadilo, že neměly ten proužek měnící barvu, použití pak nebylo tak komfortní. V Tescu bývají na tyhle pampers docela často akce, takže se dá nakoupit výhodněji.

dadamatysek
30. říj 2017

@bayt Nic eko ani ohledně šetrnosti materiálu k pokožce miminka jsem o nich nenašla. A jistě by se tím výrobce pochlubil. Tyhle běžný pleny jsou navíc běleny chlorem.
Tyhle značky vůbec neznám. Ráda na ně mrknu na netu. Děkuju za doporučení.
Já používam Nobilis Thilia, olejíčky Salus a Hipp.

dominika1986
30. říj 2017

A jak už se zde objevilo, Moltex se dá hodně výhodně koupit v Německu, myslím, že mě vyšly skoro o polovinu méně než v ČR. Pak jsem ale přešla na Pampers, které vyhovovaly lépe a Moltexy mi doma ještě zbyly ☹.