Oblečky pro chlapečka - diskriminace
Ahoj mamky chlapečků, nezdá se vám, že současný textilní průmysl neumí pro vaše kluky vyrobit jiné než modré věci? ☹ ☹ Bydlíme na malém městě, to je pravda. Ale dnes jsem prošla několik obchodů s kojeneckým oblečením a nikde nemají nic na kluky, aby to nebylo modré, velmi ojediněle zelené. Proč by nemohl nosit třeba červenou nebo žlutou? Když už je to jinak barevné, tak to má kanýrek nebo aspoň nápis, malá princezna..!!! 😖 😖 😖 Když doma otevřu skříňku tak na mě koukají samotné smutné barvy..:( Svého chlapečka miluju a ani na chvilinku mě nemrzí, že není holka..ale když vidím ty tuny hadérek na holčičky, je mi ho líto. Když mu nechci dát džíny a tričko, tak ho prostě neobleču..CHtěla bych si ho vyparádit..:(JAk to děláte VY? 😉
Já na nabídce pro kluky nic nebarevného neshledávám, naopak je to rok od roku lepší. Modré džíny má syn jedny, jinak má nenon zelené, bordo, červené... nebo modré, ale zas třeba s nějakám potiskem (třeba potisklé ohrnutí nohavic), nějakou zajímavou srandičkou... Kraťasy jsou teď taky dost barevnéa hodně se i pro kluky vyjíždí s neonem: žlutý, zeleným, oranžovým...
Nekupuju drahou módu, ale Takko, CaA, Kik, Pepco, občas Tesco.
Naopak mám z nabídky obchodů radost, zdá se mi stále veselejší a kolikrát na syna ulovím hezčí trička (právě ta veselá), než co nosí manžel - ten synovi pak závidí ;)
@jaja01k Klučičí slamáky máme dva, jeden z Pepca (asi za 59 Kč) a jeden z Takka (tak 199 Kč) se "stuhou" s pirátskými lebkami, ale to je loňský model, letos budou mít asi zase jiné...
- Ale ještě k těm slamáčkům, stejně je venku syn moc nenosí, má husté vlasy a potí se pod tím... Bere si je doma při hraní na kovboje 🙂
@krystalka V outletu to chce vychytat akce, ne vždy tam mají super věci za super ceny.
Ahoj holky, zajimava diskuze. Souhlasim, ze pro kluky je vseho daleko mene nez pro holky a casto ve smutnych barvach... Daji se najit hezke kousky, ale chce to hledat...
Nicmene mam dotaz, nevite, kde v Praze a okoli, pripadne na internetu, lze sehnat hezke oblecky na svatbu pro chlapecky? Pro toho mensiho staci slavnostni body nebo overal, pro vetsiho bych rada cely komplet (kosile, kratasy, vesta, motylek, kloboucek)? Diky 😉
@loc Teď jsem na Čerňáku v obchodním centru viděla obchod s hadříky, teda o něco vyšší cenová kategorie než u věcí na běžné lítání, ale stojí to za to, mají tam na chlapečky i holčičky od mimina do 3 let určitě. Chystám se tam dnes pro šatičky pro tu prostřední, tak pak dám i název obchodu.
@somalicats na cernak obcas jezdime, tak pak prosim napis nazev, kdyztak to omrknu. Diky 😉
@loc Jj, napíšu.
@loc Případně zkusím vyfotit, je tam velmi milá a ochotná paní, tak s tím snad nebude problém. Ať máš představu, co tam mají.
@krystalka Obchod se jmenuje Orchestra, jsem v jejich klubu, tak mám většinu věcí s velkou slevou, ale za kartičku jsem musela na začátku dát nějakou tu kačku. Pak se tam dá levně nakoupit v Nextu a v Benettonu, tam jsem nakoupila bundičky za 299 korun. Já ty prachy moc neřeším, koupím co se mi líbí a je mi fuk, kolik to stojí. 😀
@babanci Next je tam super, jediný obchod, kde jsem i na tu nejstarší pořídila pěkné oblečení za ne moc peněz.
@veritanas jj mas pravdu. Také mám chlapecká. Ale hodně nakupuji v lidlu,tescu, Kiku,pepcu a kalhoty objednavam od pano co šíje(popyte.cz) ..... Zas najednou stranu si říkám že kdybych mela holčičku tak mi mateřská nestačí:D a kde mají krásné věci pro kluky je H&M ale cenové už to zas tak dobře není no:-//
@somalicats super, dekuju, to budes moc hodna 😉
a co tohle??
http://www.cunavlnami.cz
pak moje oblibene..http://www.nadomaanaven.cz
pak dobry festivalek zde:
http://festivalmini.cz
@loc http://www.ukids.cz/pobocky-a-kontakty/
Měli tam pěkné obleky na kluky, co jsem tak koukala.
Holky,tak jsem prolezla obchody v apalladiu a kolem Václaváku a jako koupila jsem no.. ale v holcicim, 😁😁musím z toho odparat mašle ...😁😁uznávám, že se dají koupit i barevnější věci, ale pořád mi to přijde nějak jednotvárné... hodně šedé a modré ale teda v tričkách a ve vrscich se dá celkem vybrat...ale nikde jsem nemohla koupit kratasy jine než tyrkysové, šedé a tmavě modré..😢😢
@somalicats super, diky moc 😉
@loc Nemáš zač. Já tam taky šla vybírat slavnostnější oblečení, a pořídila jsem 🙂
Jojo a ještě chci dát za pravdu maminka holčiček, že když chtějí něco neruzového,bez kanyrku a bez mašlí..taky mají omezený výběr a to velmi..😢🌷
@veritanas To taky není tak úplně pravda, mám holky tři, růžovou nemusím a kanýrky a spol taky ne, takže moje děti měly růžovou jen darovanou, sama to nekupuju. A nikdy nebyl problém s tím nakoupit oblečení v nerůžových barvách bez mašlí.
Naposledy jsem nakupovala kojenecké oblečení zde:
http://www.kojenecke-obleceni.eu/
Hezké košilky, dupačky - vše v žluté, zelené, bílé, oranžové, s decentními obrázky - je z čeho vybírat. I na kluka bych tam v pohodě vybrala.
@somalicats vážně z toho mám takový dojem po dnešním maratonu...kluci modrá, holky růžová..ale možná už jsem z toho i barvoslepa😁
Taky nejsem zastáncem toho, že chlapeček bude bledě modrý (syn byl ve světle modré opravdu bledý, jako miminko)líbí se mi žlutá, červená, zelená, a mám problém něco veselého sehnat, pokud navíc nechci spidermana, mimone, želvy ninja nebo jiné potvory. Ukolovala jsem příbuzné před narozením, jaké barvy bych ráda (pohlaví jsme navíc neznali) a jinak jsem úspěšná na bazaru, (zn. Next, george, mívají pestrobarevné bundy) v pepcu jsem teď pořídila žluté tričko, červené kratasy, ale na holčičky je ro pořád pestřejší. A když bych chtěla něco univerzálního, bez maslicek a nápisů, tak to je teprv výkon. Problém budu mít i pokud se narodí holčička, zaručeně bude všude růžová a hello kitty: )
@veritanas V těch obchodech typu HM a spol si já třeba vůbec nevyberu, kluci samá modrá, holky růžová. Kojenecké oblečení objednávám po netu (mrkni na ten odkaz, co jsem dávala, mají tam i slušné ceny), pokud něco koupím v kamenném obchodě, tak spíš v těch méně běžných (ale to bývá dražší, takže to spíš na extra příležitosti - dneska jsem prostřední dceři koupila červené šaty a modrý klobouček s červenou kytkou, až ji do toho obléknu a vyfotím, dám to sem, měli tam i krásnou modrou sukni s bílou halenkou, taky by to s tím kloboučkem šlo, ale to zas jindy 😀 ). Včera jsem byla v centru a na Národní v Máji mají velký výběr i jinýchbarev než jen modrá a růžová. Jinak je to v těch obchoďácích ale fakt bída.
@somalicats no právě, zrovna koukám na ten tvůj odkaz.. uvidím.. já oblečení po netu nějak nerada kupují... zvlášť na malého.. nějak tam nemám odhad..ale podívám se.. třeba vyberu💮
@veritanas U těch kojenců to jde (myslím to nakupování po netu), pro větší už je lepší mít to v oku, ale to časem taky získáš.

@jaja01k Klučičí slamáky máme dva, jeden z Pepca (asi za 59 Kč) a jeden z Takka (tak 199 Kč) se "stuhou" s pirátskými lebkami, ale to je loňský model, letos budou mít asi zase jiné...