icon

Oblečky pro chlapečka - diskriminace

veritanas
7. čer 2016

Ahoj mamky chlapečků, nezdá se vám, že současný textilní průmysl neumí pro vaše kluky vyrobit jiné než modré věci? ☹ ☹ Bydlíme na malém městě, to je pravda. Ale dnes jsem prošla několik obchodů s kojeneckým oblečením a nikde nemají nic na kluky, aby to nebylo modré, velmi ojediněle zelené. Proč by nemohl nosit třeba červenou nebo žlutou? Když už je to jinak barevné, tak to má kanýrek nebo aspoň nápis, malá princezna..!!! 😖 😖 😖 Když doma otevřu skříňku tak na mě koukají samotné smutné barvy..:( Svého chlapečka miluju a ani na chvilinku mě nemrzí, že není holka..ale když vidím ty tuny hadérek na holčičky, je mi ho líto. Když mu nechci dát džíny a tričko, tak ho prostě neobleču..CHtěla bych si ho vyparádit..:(JAk to děláte VY? 😉

Strana
z4
jaja01k
7. čer 2016

@alikam super, diky za tip 🙂

lajla
7. čer 2016

Na kluky je plno krásných věcí jen je potřeba hledat...třeba zara,replay,diesel,nekdy i lindex...zara i replay jsou krásně barevné
A na internetu je toho taky dost
Pro holky a ženy toho bylo a bude vždy víc...jsme rozene fintilky😂

martinka_33
7. čer 2016

No já mám pocit, že je to naopak 😀 nemam ráda růžovou a nesnáším kudrlinky a volánky, takže moje princezna nosí spoustu kousků z chkapeckýho oddělení 😀 ale je fakt, že je diskriminující že holčička v chlapeckym chodit může, ale chlapeček v holčićim ne.. v tomhle maj maminky holčiček nepochybně výhodu

rituska88
7. čer 2016

Mně to taky někdy přijde jako diskriminace chlapečků, ale ani ne tak kvůli modré barvě jako kvůli tomu, že často pokud nechci oblečení se Spidermanem, Angry Birds nebo autama, tak mám smůlu a zbývají na výběr už jedině lebky. Je pravda, že některé obchody mají výběr větší, ale třeba u nás v okolí těch obchodů s dětským oblečením moc není, takže spíš objednávám na netu. Od začátku se snažím kupovat spíš neutrálnější věci, abych v budoucnu při případném příchodu holčičky nemusela měnit celej šatník, ale modrou barvu mám taky ráda, takže i té máme ve skříni dostatek - což je zase výhoda v tom, že máme modrookého blonďáčka a v té modré aspoň vypadá jednoznačně jako kluk 🙂

kami1984
7. čer 2016

@kkouzlo nemůžu tu skupinku najít, můžeš mi pls přes IP poslat kontakt? Moc děkuji

veritanas
autor
8. čer 2016

Tak asi neumím nakupovat...:D no, vážněji...s tím Lidlem se mi to nezdá, já jsem tam ještě nikdy nic hezkého nekoupila...ale je fakt, že tam chodím pozdě odpoledne..asi mají vybráno..🙂) ale na zmiňované obchody se kouknu...dneska jedu do Prahy vyřídit si nějaké věc, tak se podívám..🙂 ale jinak je od nás nejbližší HM asi 50km..🙂) jsme trochu zapadákov...ono mi stejně přijde, že všechny tyhle věci jsou moc komerční..myslím odívání pro děti..všude nacpané miliony obrázků něčeho populárního...a vy maminky kupujte, kupujte..oblečky z Číny či bůhvíodkud 😖 😖 ...ale nedá mi to, abych neřekla, že u dospělých je to taky někdy pěkná bída..jsem atopička...čili bavlna, bavlna...když přijdu do HM, CA a tak podobně..tak mi z celého krámu zůstane na výběr jeden věšák...samý polyester..děs..!! a to z poly není, tak je sportovní jednobarevné tročko nebo tílko...Legrační je, když přijdu do nějakého "lepšího" butiku tady u nás, tak si řeknu, že chci halenku z bavlny..Ženská se chvíli škrábe za uchem a hned mi hlásí, že je to většinou viskóza..čili UMĚLINA!!A to prosím pěkně za 1500,-!!! A kolik halenek z biobavlny si můžu koupit, když jedna skutečně kvalitní stojí až 2500?? ☹ ☹

veritanas
autor
8. čer 2016

@samaber jéé...já nejsem tak šikovná..jsem ráda, že umím zašít steh, který vydrží dalších pár dní..:D

terezapetrova
8. čer 2016

@veritanas já myslím, ze jemu je to jedno 🙂 jinak za me tyhle veci řeším jen přiměřeně pac na to nemám cas 🙂 tak asi neporadim

svobodpetika
8. čer 2016

já zase mám pocit že na chlapce mají krásné ale jen do určité velikosti ☹ pak se to začíná zvrhávat přesně do toho co nesnáším 🙂 fotbal a divné obrázky zvířátek co nelze popsat a samý auta a bagr ☹ mám ráda jednoduchý nelépe jednobarevný nebo alespon vkusně barevný jako je právě Lindex či Next, kupuji bazárkové jenže jsem si všimla že v menších velikostech větší výběr a hezčí, právě kupuji 86 a už je znát že rychle mizí pěkné věci a v 92 už je toho ještě méně ☹

claire90
8. čer 2016

Mě by ani ta modrá barva tak nevadila, ne že bych vyžadovala pro kluka modrou a pro holčičku růžovou (i když ve skříních to tak vypadá 😅 ), ale celkově mi přijde, že najít na kluky opravdu frajerský kousky, aby zároveň nestály majlant je mnohdy vcelku umění :( neříkám, že se nedá najít, ale fakt je toho malinko oproti holčičímu a to mě strašně mrzí, když si vezmu, co jsme kupovali dcerce a jak omezený to je u syna :( závidím maminkám, co umějí šít a nemusej toto řešit 🙂

claire90
8. čer 2016

@svobodpetika u těch bazarových věcí je taky problém v tom, že čím je dítko starší, tím víc věci zlikviduje tak, že už jsou neprodejné, nebo max. za pár kaček na lítačku, proto je taky ten výběr omezenější 🙂

elvira
8. čer 2016

Taky mi připadá, že na ty kluky moc výběr není.
Pamatuju si, že jsme malého křtili až ve 4 měsících - byl hodně velký a chtěla jsem nějaké hezké světlé oblečení a dalo to hodně práce...
Ale když vidím samou růžovku ne holčičky, samá výšivečka, poníček, princeznička, tak díkybohu za kluka. 😀

evulina77
8. čer 2016

@veritanas ten lídl je v pohodě. V pondělí a ve čtvrtek mají nové zboží a pokud to člověk chce koupit, musí většinou jít hned na otevíračku. Podívej se na jejich stránky, tam mají věci vystavené vždy s týdenním předstihem (v po a ve čt). Já tam nakupuju hodně - cena dobrá a kvalita taky...

babanci
8. čer 2016

@veritanas Viscoza je přírodní materiál. vyrábí se ze dřeva. Je příjemný, ale hrozně se vytahuje a muchlá. Máš pravdu, nakupuji na sebe taky jen přírodní materiály, teď v létě len a to jsou pálky, halenky mám za 2 500 korun běžně. Ale jsem babička, takže už na mateřské nejsem a do práce se oblékat musím, mám práci, kde na tom velmi záleží. Takže na sobě vůbec nešetřím. 🙂

krystalka
8. čer 2016

@veritanas - taky mi vždycky přišlo, že je všude daleko víc oblečení pro holčičky....i když já bych měla problém i s holčičkou, protože nemusím růžovou a vesměs jsou všude hromady růžového oblečení....modrá mi u kluka vůbec nevadí, mám ji ráda....ale syn už je větší a tenkrát jsem celkem sehnala dost věcí i jinak barevných - hlavně v Tescu a CaA mívali pěkné barevné věci - nosil červenou, oranžovou, tyrkysovou, žlutou....ale modrých věcí měl taky hodně......ale jako v tom miminkovském a batolecím věku je to ještě fajn, to se sehnat věci dají, ale synovi je teď 8 a sehnat na něj pěkné a barevné oblečení je čím dál těžší .....a bude hůř, jak jsem tak koukala v obchodech.....všichni si z nějakého důvodu myslí, že větší kluci chtějí nosit černou, tmavě modrou, šedou, zelenou....a na tom nejlépe Star Wars, Spidermany, Batmany a podobné hrůzy, které můj syn odjakživa nesnáší.....má rád pěkná barevná trička s obrázky, ale ne žádné akční hrdiny.....letos měli aspoň v tom CaA pěknou kolekci triček s různými mořskými motivy, pěkné barvičky.....tak jsem se zásobila, ale jinak je to děs....

veritanas
autor
8. čer 2016

@babanci máš pravdu, ano ml blbě jsem to napsala..jojo, viskóza je přírodní..ale pro mě nevhodná..tak jsem to myslela...opravují články dodatečné a pak to tak vypadá...😀😀👍

veritanas
autor
8. čer 2016

@babanci tedy není čistě přírodní😀tak napůl..je to levnější alternativa bavlny..😀

krystalka
8. čer 2016

@veritanas - z Lidlu jsme mívali fakt hezké kousky, hlavně trička, trička s dlouhým rukávem, pyžama, mívali super ponožky.....hezké barvičky a všechno to dlouho vydrželo, nic se mi nesepralo a kupodivu snad nikdy nic ani nepouštělo barvu apod....Ale chce to naběhnout tam hned ráno, odpoledne už nemají nic....i když je to na různých místech různé....a hodně jsme tam kupovali kalhoty a džíny, syn je hubený a všechno z něj vždycky padalo a tam mívali za super cenu všechno s tou regulační gumou v pase.....ale u těch větších velikostí už se mi tam tolik věcí nelíbí, jak jsme se přehoupli přes tu 116, tak už si tam moc nevyberu.....

veritanas
autor
8. čer 2016

@krystalka no, uvidím..jako máme taky pyžamo.😉a ponožky ... zkusím až zas bude..😉 ono líbí se mi značky Lindex a tak, ale ta věc stojí hodně peněz a náš miláček je blinkaci a kakaci..tak je to na zvážení.. navíc roste, už má velikost 84 a je mu osm měsíců.?

texetka
8. čer 2016

Já čekám holčičku a když jdu do obchodu se kouknout na oblečení, tak je to děsný. Samá růžová volánková - brrr. Pro kluky mají tak krásné věci , takýe malá bude mít asi hodně věcí klučičích 😀

babanci
8. čer 2016

@veritanas Já se Ti nedivím, že to nechceš. Já si koupila nedávno viscozovou halenku v Pietro Fillipi za
2 800 korun, druhý den jsem si jí vzala na firemní focení a vypadala tam jako onuce, zmuchlaná a vytahaná. Hned další den jsem jí odnesla, že toto za takové peníze nechci a měla jsem velký problém, několik telefonátů, než jsem si vymohla peníze zpět. Jsem ochotná za kvalitu zaplatit, ale nemůžu jí skoro nikde najít.

babanci
8. čer 2016

@texetka Na naší holčičku kupuji nejradši v Zaře, tam teď mají tyrkysovou kolekci, koupila jsem všechno, co pro ní v tyrkysové měli.

ev.ka
8. čer 2016

@jaja01k včera jsem viděla takové slamáčky s modrou stuhou v Humanicu 😉

krystalka
8. čer 2016

@veritanas - jo, v Lindexu se mi taky občas něco líbí, ale právě mi to přijde drahé, v tom CaA se dají sehnat trička celkem za dobrou cenu, odmítám dát za jedno tričko třeba tři stovky....jinak docela často taky najdu něco v sekáčích, taky máme tam odtud pár krásných barevných věcí, které vydržely dlouho....

veronicka89
8. čer 2016

podivej sem ale ojednavej vetsi nez berete jinde my mame ted 86 ale mame dobre 12 m ...¨

posilaji i do cr nejsou drazi.... maji hezke kvalitni veci . maji sit po cele italii ....normalni obchody takze nemusis mit strach 🙂

http://www.kiabishop.com/en/#ns_mchannel=sem&ns...

krystalka
8. čer 2016

@veritanas - a v těch sekáčích se nejlíp shánějí právě ty malé věcičky, ty bývají jako nové, protože z toho prckové dřív vyrostou, než to stačí zničit 🙂 , pak ty větší děti už dost zničí třeba kalhoty, tepláky apod., takže to stejně kupuju nové, ale v sekáčích často objevíme pěkná trička, bundy, mikiny, posledně jsem tam sehnala za 40,- kloboučky, syn nemá rád kšiltovky a sehnat na něj pěkný klobouček, aby nebyl nesmyslně drahý, je občas trochu umění 🙂

evik19
8. čer 2016

Taky mám chlapečka a zdá se mi, že se dá nakoupit oblečení, aby nebyl jen modrý, ale je to těžší. Taky na něm mám ráda oranžovou, červenou, žlutou, zelenou atd. Na druhou stranu je to blonďák s modrýma očima, tak mu ta modrá sluší, čili k ní teda nemám vyloženě odpor. Dost často se mi ale stane, že narazím na něco, co by se mi na něm fakt líbilo a pak se podívám pořádně a je na tom růžovej nápis "cool girl" anebo něco podobného. Když byl mimčo, tak jsem to neřešila vůbec, ale teď už mu dost vadí, když si ho někdo splete s holkou, takže se mu snažím dávát jen vyloženě klučičí věci, nejlíp s obrázkem nějakého dopravního prostředku, což miluje. Vždycky mě ale namíchne, když třeba procházím oblečení v Tescu anebo v Lídlu a tam jsou hromady oblečení na holky a na kluky poslední mikina. Případně je tam tuna věcí ve slevě a z toho je jen jedna klučičí věc. To mi už skoro jako diskriminace přijde🙂

petradova
8. čer 2016

@whiteswan kloboučky pro kluky (bílé s jednobarevným lemem) mají v F§F - Tesco, a nebo v obchodech TXM (Textilmarket). A byly i v KIK.

tetrix
8. čer 2016

Já jsem se po posledním celodenním prolézání všech možných obchodů s dětským oblečením, kdy jsem nakonec nekoupila vůbec nic, jak to oblečení bylo hnusné, rozhodla koupit šicí stroj a přihlásit se do kurzů šití. Krásných dětských látek je naštěstí všude dost. Jak kluk vyroste z miminovských bodýček, tak všude jen hnusně předražený trika s dinosaury, lebkami, transformery, spidermany a podobnými zrůdami. Prima kousky se dají ulovit v bazárcích na netu, ale ten čas, co trávím šmejděním po bazárcích, radši věnuju tomu šití a oblečení bude podle mých představ (a představ dětí).

babanci
8. čer 2016

@krystalka To máš pravdu, já na naší vnučku koupila oblečení vel. 52 a malá se narodila z váhou 4 120 g a 55 cm. Takže jí z toho nebylo nic. Zeptám se dcery, zda-li to bude schovávat a když ne, nafotím a prodám, jsou to super hadříky z Benettonu.

Strana
z4