Chodíte do práce jen kvůli penězům?
Ahoj všem. Když jsem dnes po čtyřech dnech volna jela do práce, uvědomila jsem si, že se mi tam vůbec nechce. Už delší dobu přemýšlím o změně, ale vždy dojdu k tomu, že stejné peníze, jako mám tady, jinde nedostanu.
Je tady ještě někdo takový, kdo chodí do práce kvůli penězům? I když ho ta práce třeba nebaví? Z většiny sdiskuzí mám totiž pocit, že všichni dělají práci svých snů, na částečný úvazek a za nádherné peníze.
Zalezi co od toho ocekavas. Ja jedu sama na sebe, penize mam krasny, ale je to vykoupeno spousty casu a prace. Jenze ja to delat takto, protoze chci a bavi me to. V mem okoli chcou pekne penize, ale za zadnou praci.
Já to vidím tak, že peníze nejsou všechno... lepší dělat práci s radostí za méně, než se ráno před prací stresovat. Ono to stejně časem pak člověka dožene v podobě nějakého vyhoření nebo tak. Na druhou stranu tě netlačí čas, takže je případně prostor si zkusit najít něco víc vyhovujícího 🙂
Já to vidím tak, že peníze nejsou všechno... lepší dělat práci s radostí za méně, než se ráno před prací stresovat. Ono to stejně časem pak člověka dožene v podobě nějakého vyhoření nebo tak. Na druhou stranu tě netlačí čas, takže je případně prostor si zkusit najít něco víc vyhovujícího 🙂
@dashyyy Když já ty peníze právě potřebuju.
Kdyby na tom nezáleželo, je jasný, že budu dělat něco, co mě naplňuje, za míň peněz.
Jen mě prostě zajímalo, jestli jsou tu lidi, co chodí do práce primárně kvůli penězům.
A zase musím říct, že dělám práci ve svém oboru a není to něco, co bych nenaviděla. Třeba čištění ryb bych nedokázala dělat, ani kdyby platili zlatem.
No, me moje práce baví, ale stejně se mi tam po volnu nechce 😁
Ve své práci jsem jen kvůli tomu, že při ní zvládnu obstarat děti. Nenávidím ji. Šéfová je na dvě věci. Ale HO a velmi nadstandardní dovolená je bohužel přednější. To co mám vystudované a co by mě bavilo je finančně a organizačně nereálné.
Já svou práci miluju, naplňuje mě a umožňuje mi vydělávat pěkný peníze, ale až tam v pondělí půjdu po týdnu dovolený, budu taky bručet, že se mi nechce.
Mne moje práce baví a vyhovují i peníze.Co mi nevyhovuje jsou lidé co tam dělají.Ale teď si jiného hledat nemůžu.Pracovni doba mi vyhovuje hlavně kvůli dceři.Jinak bych tam už asi nebyla.
@anonym_autor práce mi vyhovuje časově a kolektiv je taky dobry, jinak náplň práce a peníze žádná sláva. Pokud nenajdu časově něco podobného, tak vydržím ještě 3 roky, než bude mladší samostatnejsi a pak chci odejít tak jak tak.
Dělám hnusnou praci ze který jsem na nervy za naprosto příšerný peníze, proč to dělám? Protože nic pořádného neumim... Musim to zmenit 💪 Kde zacnu jeste nevim.. Každopádně delat hnusnou praci za dobry peníze by bylo vlastně dobrý...
Prace me asi taky bavi, ale po volnu se mi nechce a utvrzuji se v tom, ze by mi nevadilo byt rentierka. Pres skolni rok je toho proste hodne, tri deti, krouzky jejich i me. Proste me bavi vic to odpoledne nebo cas, kdy muzu jit nekam, kde to bavi me. Od pondeli se tesim na patek, ale rikam, ne ze bych tu praci nemela rada, mam, ale rodinu a muj volny cas mam radeji.
Mám práci, kterou dělám ráda a mám zaměstnavatele, kteří mi nastavili dobré podmínky pro její výkon. Peníze odpovídající nejsou (i má sestra balící čaje má vyšší výplatu a 13. plat k tomu), ale pro mě je důležitější to okolo.
Ano, chodím do práce jen kvůli penězům. Není to práce snů. A kdyby mi nebyla nabídnuta, sama bych si ji nevybrala. Ale jsem s dospívajícím synem sama, tak nemám moc na výběr. Žijeme si dobře, nemůžu si stěžovat, ale je to vykoupeno tou prací. Snažím se nestěžovat si, hledat jen to dobré a nepitvat se v těch negativech, aby mě to nedeptalo.
Občas se dívám po jiné práci, ale stejné peníze se stejnýma podmínkama mi nikde jinde nenabídnou.
Teď jsem na mateřský, ale chodila jsem do práce co mě fakt hodně nebavila, ale měla jsem tam pro mě dobré peníze, tak jsem jinam nešla..nevím jestli se tam vrátím po mateřský, ale možná nebude jiná možnost
Tak já fakt nemám práci snů a poslední asi rok tam chodím vyloženě s odporem. Dělám práci za 2-3 lidi, na kterou jsem sama, je tam enormní stres a upřímně už jsem byla fakt na pokraji vyhoření. Teď jsem těhotná, takže pár měsíců to tam musím ještě nějak doklepat a pak se těším, že si 3 roky "odpočinu" na mateřské 😁 vracet už se tam nechci, budu dělat všechno pro to, abych si našla práci jinou.
V mém oboru se pro peníze do práce opravdu nechodí 😆😆😆 Dřina v zimě v létě venku za tabulkový plat státních zaměstnanců. Ale za A to někdo dělat musí a za B je to pestrý, člověk nikdy neví, co se ten den po.... 😆
Zajímavá diskuze, práce by tě měla přednostně uživit, ne bavit.
Mě třeba moje práce baví, je to to, co jsem studovala a chtěla dělat už jako dítě. Můžu mít často home office a jsem na úvazku 6 hodin denně. Placené dobře, krásné prostředí, blízko bydliště, manžel dělá skoro naproti.
Ale všichni v oddělení děláme za více lidí (původně nás bylo 8, nyní je nás 3,75), přesčasy, nestíhá se a ti, co mají část práce dělat za nás, v tom akorát dělají obří množství chyb.
@misulka84 no vidíš, a já mám teď ve 40letech pohled, že by mě práce měla hlavně bavit, protože v ní trávím většinu dne. Mělo by mi tam být dobře. A vedu tak i svoje děti, život je totiž sakra krátkej.
Pracuji úplně mimo svůj obor, který mě bavil. S příchodem dcerky už nejsem ochotná trávit 12tky krátký/ dlouhý týden v práci.
Když nad tím přemýšlím, tak do současné práce chodím jen kvůli penězům. Štve mě kolektiv, ten je u nás fakt toxickej. Udělám si svoje a jak padne 14 hodina, balím se a odchází, ať se to tam třeba potento.
Bohužel u nás sehnat práci, která není na směny nebo nekončí v 16 hodin je nemožné.
@anonym_autor já jsem si našla zaměstnání, kde mi umožňují homeoffice. Kvůli dětem.
Kolektiv katastrofální. Nálada na pracovišti otřesná. Nerada tam chodím. S vrchní sestrou je peklo cokolov řešit. Je výbušná, rozděluje kolektiv.
Mám skvělou práci, baví mě, ale obecně chodím do práce jen kvůli penězům. Vyhrát sto mega, tak už mě tam nikdo zitra neuvidí 🤣
Jako peníze jsou hlavní motivace, ale ja tam chodím třeba i proto, abych se po třech mateřských za sebou dostala mezi lidi 😅 nevedela bych co s tolika volným časem, když jsou už všechny děti ve škole. Prace mě relativně baví, máme tam i fajn partu. Ale vyhrát v loterii tak určitě pustím plný úvazek a budu dělat třeba jen pár dní v měsíci, jen tak abych nebyla zas úplně mimo kolektiv 🤣
V práci mě baví jen určitá část činností, je to to, co jsem vystudovala a k čemu mám pořád pozitivní vztah. Nemůžu ale říct, že se do práce těším, většina věcí je na pytel, od kolektivu po nesmyslné korporátní povinnosti, kvůli kterým nemám čas na to “zábavné”. Hodně mě unavuje neustálá komunikace v angličtině s lidmi, kteří nerozumí oboru, ale mají vysoké seběvědomí a pocit nadřazenosti nad českou částí. Peníze mám excelentní, to je nejpádnější důvod se na to nevykašlat hned. A taky je to natolik specifický obor, že v Čr je jen pár firem a prakticky se všichni známe, takže je složitější hledat práci jinde. Výhledově vím, že budu muset mimo obor a doufám, že najdu odvahu jít do většího klidu i za míň peněz.
Mám skvělou práci, baví mě, ale obecně chodím do práce jen kvůli penězům. Vyhrát sto mega, tak už mě tam nikdo zitra neuvidí 🤣
@20190418 já musím říct, že vyhrát 100mega, tak ode dneška přestávám sloužit a zkracuju úvazek na 0.6-0.8, ale odejít bych nedokázala, jak říká jedna kolegyně, všichni tu jsme feťáci našeho adrenalinu😀
Nastoupila jsem po letech na rodičáku do práce. Moc jsem se těšila mezi lidi a do podnětného a inspirativního prostřed, kde se budu rozvíjet. Dělám práci +/- v oboru, takže prima praxe, slušné peníze na místní poměry a je to dojezdově snesitelné. Ale sedím v kanclu sama. Podnik je tak sto let za opicemi, rozvoj nula. Té odborné práce, kvůli které tu jsem je málo, spíš takové děvče úplně pro vše. Kolektiv napnutý. Nebaví mě to ani za mák, jsem tu ve zkušebce a přemýšlím nad změnou. Nicméně jsem tu letos už třetí a spoléhají na mě, že zůstanu. Tak vážně nevím. Zase má to tu benefity pro matky - zavolají ze školy, přijďte si pro dítě, tak to není problém jít nebo na propustku k lékaři, když je třeba. 🤷
@anonym_autor já jsme nastoupila do práce mezi lidi po dlouhé době co jsme dělala na HO a lidí mi začali chybět..( asi 5 let každý den na HO, doma sama ) . Šla jsme úplně mimo svůj obor, jsem tam před rok.. a chodím do práce totálně jen proto, že jsme někde zaměstnaná. Jsme z malého města, cca 7 tis obyvatel, mám práci v místě, 5 min od domu, na poloviční.. to jsou ty výhody . Není tu práce, mám malé děti, 1s postižením takže si vybírat nemůžu. Kolektiv v práci dobrý, vedení šílené, za mě hrozny chaos, nikdo neví co dělá .. chybí mi právě ten standart z minulé práce kde jsme byla 16 let .. zatím držím, ale jsme vyhořela .. dostala jsme řadu, když jsme nastupovala.. že za měsíc jsou to jen 12 dní v práci ( děláme standardně 8, i ten kdo má kratší úvazek).. ale už bych si tohle nevybrala .. koukám po práci mimo.. klidně už i zase do svého oboru . Děti vyrostou, než se něco najde a do důchodu daleko ..
Tak po dovolené, byť krátké, se mi do práce taky nechce 🙂 Hlavně to vstávání... Ano, do práce chodím hlavně vydělávat peníze, i když jako státní úředník, to fakt není žádné terno😀 Ale to je prostě ten důvod, proč se do práce chodí. V porovnání s prací před MD (účetní v daňové kanceláři) jde o práci relativně pohodovou, méně stresu (ne že by nebyl vůbec), zároveň je dostatečně různorodá, abych nedělala každý den tu samou naprosto totožnou činnost.
Kdybych byla ale v práci vyhořelá a vyloženě nešťastná a třeba se nedej bože budila strachem a odporem k práci, mohla bych vydělávat nadprůměrné peníze, ale v té práci bych dlouhodobě být nemohla. Peníze, i když jsou důležité, nejsou všechno. Já chci odejít z práce a mít čistou hlavu, ne ještě o víkendu přemýšlet nad tím, co jsem proboha neudělala, nestihla, co musím a nemusím a v neděli večer měla stažený žaludek z pondělka (takto jsem to občas měla v předchozím zaměstnání...a už před nástupem na mateřskou jsem věděla, že se tam nejspíš vracet nechci). Do práce se má člověk těšit.
@misulka84 Tak práce asi nemusí vyloženě BAVIT, ale nesmí do ní člověk chodit s odporem a se sevřeným žaludkem a mít z ní žaludení vředy. Toxické pracovní prostředí za mě nevyváží ani ten sebevyšší plat, protože v práci, jak zde již bylo řečeno, trávíš většinu svého času. Ideální práce je, když člověka baví, dává smysl A K TOMU ještě je navíc dostatečně finančně ohodnocená. Ne vždy je splněno tohle všechno dohromady, kdo to tak má, může si pogratulovat. Jinak vždy se musí dělat nějaké kompromisy. Nejhorší možnost je, když je blbé prostředí, blbý kolektiv, nejasná náplň práce a ještě k tomu peníze stojí za hovno.

Nesmíš všemu, co si kde přečteš, věřit. Vždy, když jsem měla práci snů, super kolektiv, bylo to za málo peněz. A naopak.