Práce blízko domova. Mám ji přijmout i s nevýhodami?
Máme doma 3 děti. Věk skoro 13, 16 a 6 let... Všichni školou povinní.
Pracovní doba je 12-16 hodina.
S tím, že práce nemá moc požadavků na vzdělání a jde jen o opis věcí do počítače. Bohužel jen v tomto čase. Práce jen 8 minut od domu.
Starší děti nemohou jíst v jídelně, nejstarší už asi to výjde, že bude tam moc jíst. Syn jí, a toho máme trochu strach, aby se vše do školy stíhalo.
Vzali byste místo, nebo byste čekali na lepší?Moc nevím, jak se rozhodnout, ale zase pracovat někde dál a zase nižší plat a víc projedu, to jen je tedy toto místo na úkor dětí. Ale třeba se toho zas moc bojíme, té změny, jak byly děti zvyklé
Týjo, pardón, že to napíšu nehezky, ale je nejvyšší čas přestat z dcer vychovávat nesamostatné a sebestředné blbečky.
@zuzkasim no manžel mi řekl, počkej, až budou mít oni děti, to se z toho zblázdní lékař, být s nimi doma nákup uklid vaření ty se poserou...
manžel by to vzal a ten se zapojí.
ráno bych musela škrabat auto jet někam v 6 ráno. V poledne je to většinou bez problémů. Možná bych synovi usínala, že by to bylo docela taky takový a pak tu budu běhat kolem nich at jim chystám obědy ))))
@llluckaaa včera mi řekla dcera, mamko to dopadne až budeš chodit do práce :( budeme to stíhat?
Ale oni nic nedělají :(
Měli problém jít i do družiny pro příhlášku pro syna :( prý bože.
A mám to z mé strany vše domluvený mám už i výpis zdravotní dokumentace.
holky u nás je to nastavené:Mamka běhá, kolem nich vše zařizuje nákupy, uklid, vaření, doktory ... oni příjdou vše hotový zalezou do postele a učí se ta starší až do noci. Pokud neřeknu něco prádlo neděleje se vůbec nic - už jsem je zkusila testovat.
A nato mi řekli mamko, my studujeme až dostudujeme můžeš do práce no hm v 50 ti?
Já fakt nevím, nato mi řekne starší, že si chce najít brigádu a já budu uplně nevzdělaný blázen, co nepracuje.
Takže takhle. Těší se na mě zítra. Práce nemusí ani začít ve 12 může být i 12 30 do 16ti. Stihnout práce se dá za 3 hodiny času.
Dle stavu, zda to budou mít pro mě nachystaný ten přepis do počítače.
Tohle sis ale zavinila sama. A ještě je v tom podporuješ. Taky mam tendence synovi podstrojovat a aby měl první poslední, je také v 1.tride, ale má ruce a nohy a musí si umět poradit, nechám ho chystat si svačinu, nebo si vysaje ve svým pokoji. Jak se říká, proutek se musí ohýbat dokud je mladý😀 ja vidim dvojí výchovu od rodičů,kdy je mezi mými sourozenci a mnou 16let rozdíl. Ja byla samostatná jednotka, kdy jsem musela fungovat, samozřejmě jsem mela kecy, ale musela jsem...a sourozenci mamince za prdelí a ona pro ně dělá mamahotel do jejich dospelosti a může se udřít doma. Pak po nich něco chce a to jsou kecy ať si to udělá sama a vytiraji si s ní zadek. Takže ty se nenech a tu práci vezmi. Oni možná mají problém, abys to vzala protože budou muset trochu víc něco udělat nebo jak ty píšeš pro ně nepřijedes autem. Proto vidí negativa. Skončí jim full servis.
Jo a nebyla bych si tak jistá,že se jen učí non stop. 😃 ona je to dobrá výmluva, jak nemusel nic jiného dělat. Ale na pc nebo na mobilu může třeba být. Ani to nemusíš vidět. Moje vlastní zkusenost🤣
@anonymmm88 prosím tě, chtěla jsem po dceři se synem 2 minutové čtení párkrát zopakovat, než bych přišla. Odpověd byla matko já nato nemám čas!
Jako my je už tu budeme muset nějak fakt donutit už.
Nemá 2 minuty, syn čte rychle bez chyb a mně by to pomohlo, že příjdu a už to i párkrát četl :( Oni prostě nepomůžou :(
Holky syn je uplně něco jiného :( včera šel a uklidil mi celou linku vytáhl příbory a řekl já to taky vymyju. On je prostě tak vzhorný poklad.
A dnes sem mu řekla, že b y mohl zatím sám trénovat psaní v písance na nečisto a za hezké psaní, jemu se moc nedaří by byl malý dáreček.
A on tak jo.
A 2x bude doma s tatínkem.
U nás největší problém má ta nejstarší. Ta prostě musí se dostat na IT a má kupu práce, aby z ní byla uspěšná programátorka :(
ale matka klidně at pak je bez důchodu.
Mladší se to už začíná líbít, že si ten oběd dokáže ohřát.
A i čtení by udělala.
A sama dodala mamko práce je blízko, je to na vesnici, takže sousední vesnice a jede se po hlaví a jede tam i přímo autobus. kdyby se porouchalo auto.
moc děkuji za názory, zítra uvidím, co to přesně bude zač a asi je naštvu, tedy tu nejstarší, co se bála, že musí chudák dojít se synem ze školy a nemůže stát s holkama asi na zastávce.
Uprimne,nevim,kde vidis problem. Mas dve velke deti,ktere maji byt uz samostatne jednotky. Vypada to,ze jsou od tebe zvykly na full servis. Jako ve 13 a 16 letech si snad umi ohrat jidlo,ktere dopoledne pripravis,ne? Dokonce bych rekla,ze jednoduche by i zvladli samy,aslin prilohu atd. A prosimte,proc by ti prvnak usinal ve 16 hodin? Mam prvnaka a skolkove dite a ja delam na plny uvazek. Domu chodime nekdy i po 17 hodine.
Me prijde,jako bys moc pracovat nechtela. Vymluvy na deti a jejich rezim. Uvedom si,ze 99% deti v tomto veku nema takovyto komfort jak ty pises. Ze pro ne furt jezdis a vozis je,jak si oni pisknout. Vozit jim veci? Vyvaret. O jist uz zvladnou sami nebo je jeste krmis? To vypada,ze jim to i nandas a jeste to po nich odneses a umyjes,protoze jsou urcite ze skoly unavene. A just bych do prace sla a je hodila do vody. Mas to 10 minut od dobu na hodiny. To by zvladla i mama od batolete a ty mas skoro dospele deti.
Jo a jeste ctu ze to jsou holky. Tak to uz vubec nechapu,co z nich chces vychovat?
Prace vem,pomuze vam to vsem.
@kristyn86 Vezmu ji. Fakt jste mi poradili, ted jsem si tam zajela obrovské parkoviště, po klidné cestě, jenže jak říkám, oni by měli pokažený hormonogram, že ted padne vození starší dcery na ty kroužky a musí zapojitt autobus.
Nyní mají 12 a 15...
až o prázdninách mají narozeniny.
Mladší se to najednou líbí oni mít směnu 8 - 12 než bych si stejně sedla a oběhala to tu po nich tak úkoly se začnou taky po 15hodině.
Jsem si to zkusila udělat opačně a dojíždět někam dál jsou ráno kolony.
Tak to je šílený 🤦♀️ náhodou mě ta doba přijde úplně super 👍 a v kolik ti konci starší děti ve škole ?Ja ti nechápu .. naši deváťaci chodí dom někdy až kolem cca 15.30 a někdy cca 14.15.. a jsou pěšky 1,5 km ze školy .. a jako dojít v 16.15 je úplně super za mě .. akorát malý prcek v družine ale to snad zvládnou ne🤦♀️ jinak naše taky uci ale jako ze by došli a učili se nonstop do 11 to je teda pěkná blbost.. u nás mají směny po týdnu kuchyně (myčka,skládat/vyndat,kos vynést,zamest,utrit stůl ) a koupelna (doplňovat toaletak,mýdlo,čisté ručníky a skládat susicku ) a stejně je to max 15 minut denně 😆
Já mám děti 9, 13, 15 a jsou teda naučené jinak. Ale já teda nenacházím životní poslání v tom kolem někoho porad pobihat a dělat mu 100 % servis. A opakuju to opakovaně - mama je od toho, aby děti vychovala a připravila je na život, ze její naplní nebi dělat jim služku. A jestli ono slutku chtějí, ať jo klidně platí, až budou mít svou domácnost. Holt jaký si to uděláš, takový to mas 😉
To uz je jedno jestli 12 nebo 13 let. 15 let nebo 16 let. Zkratka jim neni 5,aby se o sebe nezvladli chvili postarat sami. Udelat si (ohrat jidlo),poklidit,nachystat se do skoly. A navic,ty prijdes v 16:30 z prace,ne ve 22 hodin.
paneboze, my se se segrou na zakladce jsme vodily a vyzvedavaly brachu ve skolce a to jsme jeste se sami vypravovali a sli na bus (z vesnice jsme jezdili skolnim busem 5 km).. rodice ss domu vraceli z prace kolem 15-16 hod. a nikdo jsme nedrzkoval. Myslim, ze bych to vzala uz jen kvuli tomu, ze od vas do ted meli doma full servis.
Nechci úplně moralizivat, kdyztak promiň. Ale měli byste to doma hodně změnit. Jako jo, děcka v pubertě budou mít řeči, ale měly by alespoň něco dělat. Pokud je to u vás tak, jak píšeš, tak nejen že tím omezujes sebe, ale také tím dost ubližuješ i těm dětem. Vem si s jakými zažítými vzorci budou jednou z takovéhle domácnosti odcházet a jak tvrdý pro ně bude příchod do reality..
Mne z toho jdou oci sejdrem normalne, deti bych se max zeptala na jejich nazor s tim ze se rpzhodla tak a tak a je nanejvys na case, aby se vsichni zapojili do domacnosti, vim,jak je tezke mluvit s pubertakem, segre je 18, uci se na maturu, ma hroznou vyridilku s nasima, udelala bych vecer rodinnou poradu, kdy bych v klidu prednesla sve predstavy a nove nastaveni (zapojeni se vsech vcetne deti) domacnosti, vynest kos a poklidit mycku zavldne nejmladsi, pripravit snadnou veceri nebo aspon pomazanku zvladnou starsi, vcetne pomoci s uklidem, myti WC a koipelny, zehleni/skladani pradla, ja delala gympl, do toho pomahala se segrou v batolecim, kazdy den po skole jsem proste mela 30 minut povinnosti ohledne uklidu a prace kolem baraku, to bylo minimum, taky jsem se ucila jak sroub,pak prijimavky na vs, brigady, prvni lasky a i tak jsem mela cas na konicky a seberealizaci, nechces ze svych deti vychovat sebestredne nesamostatne jednotky, ved je k zodpovednosti, nauc je, ze v zivote jim nikdo stul neprostre, ze musi prilozit ruku k dilu, kdyz chteji jist, hezky se oblekat atd
Pěkně sis je rozmazlila, jen co je pravda. Vše ostatní tu už děvčata napsala, nebudu to opakovat.
Jestli jsi to ty ta maminka co si myslím, tak tím víc bych učila děti samostatnosti a také pomáhání v kuchynia v domácnosti. Dcera má celiakii, a už se nám dívá pod ruce když pečeme chleba, děláme buchtu, rohlíky. Přijde doba a bude si muset to pečivo udělat sama, pokud nechce jíst kupované hnusy z obchodu. A pomáhat v domácnosti by teda měly i bez té celiakie, tak velké holky a ty děláš vše sama? To je mazec teda. Aby si 15 letá holka nedokázala nachystat jídlo a čekala až ji to maminka připraví, to je opravdu síla.
Já bych tvé dcery hnala.🤦🏼♀️
Ja by som. Zobrala doma môžeš doobedu navariť pre staršie a hned zo školy budú mať čo jesť a co sa tyka najmladšieho tak väčšina pracujúcich rodín, ktoré poznám prichádzajú domov s deťmi okolo 17 a ucit sa stíhajú. Predpokladám, že najmladsi bude chodit do druziny a v našej škole stále robia domáce úlohy tam takže maximalne cez víkend a prázdniny sa musí učiť doma (tretiak).
??? práci zítra vezmu, zajímal mě názor ohledně uspořádaný pracovní doby, že je taková neobvyklá.
Nechápu, nad čím uvažuješ. Když si vezmu, co jsem já měla v 13-15 letech za povinnosti, samozřejmě domácí práce, dojít nakoupit, nikdo mě neobskakoval, při nemoci jsme byli sami doma a ohřáli si hotové jídlo nebo si dovařili přílohu.
Jsou maminky, co jdou ve třech letech na plný do práce a dítě je ve školce, starší v družině a děti nijak netrpí.
S dětmi bych si promluvila, že se mění fungování domácnosti a je třeba aby všichni přiložili ruku k dílu.
u nás se doma po zakřičení od tatínka nevyhodí ani ty plasty a papíry pokud jim to neřeknu asi 5x dokolečka za s sebou. Hold holky jsou lenošné to my víme, syn je naprostý anděl a hrozně doma pomáhá.
když řeknu myčku druhá dcera mi ji doslova vyklopí do linky. Mám šupíkovou, takže to pak mám takový binecm, že si to raději udělám sama. A pak lítá právě jen ta první a ta zas křičí na tu druhou, že nic dělat nemusí.
A mate tu bezlepkovou dietu?
Dostávají kapesné? Jestli se tak chovají, já bych jim nedala ani korunu. To je fakt šílené.
Kapesné nedostávají. Jen za pomoci s ptactvem dostávají odměny.

Asi taky nechápu - na jakou lepší práci chceš čekat? Nejdřív me napadlo, ze ti práce nevyhovuje svou naplní nebo ohodnocením, ale ty resis, jak to bez tebe zvládnou doma? Tak snad mají ruce a nohy, aby se podílely na domácích pracech, aby po sobě uklizely, nebo došly na malý nákup.