Práce blízko domova. Mám ji přijmout i s nevýhodami?
Máme doma 3 děti. Věk skoro 13, 16 a 6 let... Všichni školou povinní.
Pracovní doba je 12-16 hodina.
S tím, že práce nemá moc požadavků na vzdělání a jde jen o opis věcí do počítače. Bohužel jen v tomto čase. Práce jen 8 minut od domu.
Starší děti nemohou jíst v jídelně, nejstarší už asi to výjde, že bude tam moc jíst. Syn jí, a toho máme trochu strach, aby se vše do školy stíhalo.
Vzali byste místo, nebo byste čekali na lepší?Moc nevím, jak se rozhodnout, ale zase pracovat někde dál a zase nižší plat a víc projedu, to jen je tedy toto místo na úkor dětí. Ale třeba se toho zas moc bojíme, té změny, jak byly děti zvyklé
Proč teda děti nemůžou jíst ve škole? Psala jsi že starší tam jíst nemůžou, jen mladší ano
holky už nepotřebuju, já se rozhodla, že mně oto baví odskočím si kdy mi zavolají, že to bude potřeba a budu zase pak s nmi doma je to práce bez víkendu a svátků. A starší dcera se mi právě přišla omluvit, že to včera tak nemyslela, že je to šílený chodit do práce a dnes je jako sluníčko.
Bojí se, že jak ji kdo odveze z dědiny, když končí výuka v 15hodin a začíná ji další v 16hodin.
Ale tatínek se nějak zapojí. Děkuji všem za názor.
Tohle by byl můj Dream job na začátek😀 ideální hodiny, ideální umístění😀
ty jo ty jsi me pobavila. Koukam, ze dve starsi dcery jsou jak dve rozmazleny mimina.. takze by chtelo je trosku postavit realite celem... jako promin delas jim poskoka- chapu jestli maji nejake dietni omezeni, ze to je narocny, ale i presto uz jsou dost stare na to, ze by se mely obslouzit. Aby prisli do cistyho a co jim to do zivota da?? ze budou totalne nesamostatny, nenauceny nicemu co budou v zivote potrebovat.. jako v 15 a 16 by te uz mely plne zastoupit, kdyby cokoliv... Jako jeste ten 6 lety, chapu, taky mam prvnaka, ale kdyz prijdeme ze skoly, stejne si chce odpocinout, coz v jeho pojeti je, ze bud si hraje s nejakyma stavebnicema, kresli si nebo si chce pustit D cko... Ukoly uz je schopen i napsat si sam, kdyz mu nalistuju kde a v cem.. maji to napsane jen v bakalarich, kam on nema pristup... Byt tebou tak praci 10 min od bydliste a jeste jen na 4 hodiny nepremyslim o nicem jinym.. Deti jsou velke a toho maleho snad dokazu i nektery den obstarat nebo mu pomoci s ukolama. Moc jsi je rozmazlila🙂
@fyii no uklízím tu dcera hlásí tady je to krásný... čistý a hrála na klavír. No nato mi řekla jednou, kvůli mé práci nebude doma uklízeno :( a já budu nadávat, že nestíhám.
Tak asi tak, ne mám vše domluvené. Syn se neuspal to se jim nepodařilo. Koukal z okna a řekl, ty budeš brzy doma mamko.
Takže já jen spíš o něj, že on jím usne a pak bude on nocovat, že nemá hotovo.
Ale hodně pracuje o víkendech a ty mám volné a je to fakt blízko.
A už jsem to mám i se zdravotní dokumentací nachystané ... Takže asi tak.
děkuji. jsem holky zvědavá, až se dostanou do reality ty 2, že to je najednou práce, nebo mě budou zvlášt na návštěvu uklízet a vařit.
@fyii úkoly malý než se otočím udělá sám. Do matematiky a já jen kontroluju a podepisuju. Horší má trochu písmo, tam jsem měla obavy, aby nevyčníval, ale to asi snad se doženene časově zase jinak.
Ne děkuji, opravdu volali mi jak jsme byly domluvení, ptali se zda vše platí a zítra tam jedu se nato reálně podívat. A domluvit od 1.2.
Prosim do 23:00 se ucit na zakladce? To jako fakt?
Nechápu v čem je problém. Co jsi dělala doteď? Tipuju že nic, když hledáš problémy kde nejsou 😅 pro většinu z nás ideální práce s ideální pracovní dobou. Neumím si představit jakou práci bys chtěla aby ti vyhovovala 😀
super, jen to zkus, pokud to pujde super, pokud budes mit jine predstavy, tak to budes resit... ale kvuli detem si vubec nedelej nasili.. venovala jsi se jim sakra dlouho a princezny se proste zapoji, je nejvyssi cas🙂 Chapu, ze s pubertackama to taky neni tak lehky, ale cim driv se zapoji tim lip. A ze se uci, to muze, na programovani je to fajn, manzel je programator a je dost zadany, tento obor ma fakt dost budoucnost. Ze jsou trosku mimo, to je druha stranka veci🙂 ono je to trosku diagnoza. Deti si zvyknou, a ty taky..necim zacit musis.. at se ti dari
Já nevycházím z údivu, jak jsou ty tvé holčiny mimo. Ale já bych měl hned trefnou poznámku zpátky, kdyby vymrčovaly. Neuklizeno bude, protože jsou líné si po sobě uklidit a ne proto, že máš práci. Nadávat budeš, protože jim děláš služku a protože jsou zdechlé, ty své činnosti stíháš, ony se neumí chopit svých povinností... Proutek se holt musí ohýbat, dokud je mladý. Ti menší spolupracují většinou líp, horší je to s puberťáky. Držím palce, ať to zvládneš, ta tvoje práce zní fakt jako pohoda. A klidně si ji umím představit i na HO, na toto nemusíš být přítomná v kanclu - stačí vyzvednout materiály a cvakat do IS můžeš doma 🙂 Já se taky z domu připojuji na dálku do interních systémů a pracuji s nimi, a to u nás jsou celkem přísná bezpečností pravidla pro práci s daty.
@llluckaaa zkusím se zeptat zítra.
muž mi řekl doma, já mu říkám čekám až se odnesou plasty a papíry... v koších nic. A on mi říká, já třeba čekám 3 dny než si vyzmou ponožky a uklídí si je do šuplíku :( že musí prostě oni makat. A vše půjde. Mému muži se to prvně nezdálo, ale nakonec se mu líbilo, že něco si stihnu doma a pak jen odskočím a pak zase budu s nimi doma. Že po dobu co budu pryč, oni něco udělají. A přichystají si sami úkoly.
No co mám povídat, snad až půjdou do akce pochopí to.
Muž přišel a řekl kdo doma uklízel a mopovat zase ty že?
@lutu11 nelžu dělají se tu denně testy z matiky a čj a do toho nesmí nikdo promluvit :( natož otevřít dveře, že jsme ji zkazili body :(
my se z té školy spíš picneme.
To jako učitel chodit po třídě a nervovat nebude?
Ona je trochu šílená mladší dcera je flákač, ale zase je to v mezích normality, protože si hraje s holkama po netu hru nějakou, prostě nestresuje se, nějak to prostě dopadne.
A natož, aby byla v knihách do 23hodin.
S malým jsem si užila je stále vzhuru a je to super hodně času na něj bylo se školou nemáme, doslova co dělat. On už skoro číst umí úplně sám, bez pomocí učitelky.
ted otevřel stranu a četl o 10 stran dopředu, co nikdy neviděl a nečetl.
Zná všechny písmena, proto jsem si troufla se dívat po práci.
Mě se po tobe hrozně blbě čte text. Tak jsem možná teda půlku věci vůbec nepochopila ;) Ale "troufla jsem si dívat se po práci s 3ma velkýma detma" to mě teda pobavilo. My, co jsme pracovaly i při miminech tohle asi úplně nechápeme ;) Ať se ti daří.
Já tak nějak nevěřím vlastním očím, jak to čtu, co jste si vychovali 😳😳.
Hele, asi takhle. S tim ucenim ti lze. Spis si myslim, ze chvilku se uci, chvilku flaka. Tak to ma roztazeny na cely dny. Jinak snad vse bylo receno. Je potreba je zapojit.
@lutu11 já ti nevím, ted si počítá body ve 22 30 z toho testu :( učitelka jim to dala tentokrát za úkol. Já fakt nechápu, muž nechápe, co se na základce jako tys psala učí. Že samé 1 má vydržené neboť maká nonstop. Já se bojím, jak to bude s tou střední školou :( dle muže ta IT je hodně těžká škola. Sám v tom pracuje.
jako my to vidíme od mala, holky téma se projít po zahradě je skoro unavuje :( ale jako donutíš je, ale prostřední donutit vytrhnout plevel, je jako utrpení a malej?Ten od 2 let vozí kolečka a maká a odnáší a je to neskutečný pracant :(
holky spinká, usnul se mnou v posteli a je rád, že bude brzy ve škole, že usnul brzy. To půjde, těším se na zítřek mám na ně už nachystané dotazy.
můj muž je obě chce vidět pečovat o domácnost, jako já pečuju o ně, že ten šok, co prožijí se doslova leknou. K lékaři s nemocným dítětem, vařit běhaat někdy něco uklidit naučit starší dítě, že až se do toho dostanou tak prožíjí šok.
Ale třeba jim křivdí.
Starší je nějak posedlá karierou, děti jsou prý k ničemu, že ji zaberou moc času...já fakt nevím, co to máme doma.
Já mám děti 16,13 a 3 roky a neviděla bych v tom absolutně žádný problém. Ty větší jsou absolutně samostatná jednotka. Spíš mi přijde, že jim děláš trochu služku, promiň. Moje děti se podílejí na chodu domácnosti naproto samozřejmě. Nejstarší dcera dokáže uvařit, upéct. Každý má svoje povinnosti. Také chodím do práce, nejstarší vozím 3 x týdne na tréninky a momentálně jednou tydne na přípravné kurzy. Tím, že já dělám něco pro ní, ona nemá problém mi pomoci nebo pohlídat nejmladšího ( coz není moc často a raději ho hlídá 13 syn, podotýkám, že zcela dobrovolně) máš třeba nějaké koníčky? Nebo nějaký volný čas pro sebe?
Tak jestli spí odpoledne, tak je jasné, že večer se mu nechce, jde spát pozdě a odpoledne zase usne. To je takový začarovaný kruh trošku, ne? Já to ale neznám, dítě mi nespalo odpoledno od dvou let😂.
@aneta15 věnuji se ve volném času zvířátkům, co mám venku 🙂 A to je relax. A už mě to hospání kolem nic přestávalo bavit, že si najdu brigádu, ale to je takový na prd, jak mám stihnout být zase pro syna zpět dpp...toto je na smlouvu a může do družiny a bude s klukama. Moc se těší.
Já nelžu, kolikrát mám infarkt, venku zvěř, do toho domácnost oběd uklid a syn hotový ve škole v 11 20... a dodělávam ještě do 12ti. Ted mimořádně jezdím pro dceru, bolí jí hlava asi z dutin a lékařka to zatím řeší pouze konvičkou.
@hojda Já bych raději, kdyby usínal to odpoledne, že bych měla takový čistý svědomí spinká 🙂, ale dnes to zvládl málem usnul před večeří v 19 hodin, ale pak až ve 21 30.
A tak to je zase o vašem přístupu k výchově - naše starší je také doslova šprtka. Víme, že to s tím svým poctivým přístupem nemá lehké. Ale když na nás začala zkoušet, že se musí učit do desíti a vyvrcholilo to do 22,30 hod., tak jsme to stopli a oznámili jí, že ani ji a ani nás pár dvojek nezabije.
Samozřejmě má dál samé.
Jen se tehdy zacyklila, byla unavená. Nejdříve křičela, pak mi brečela v náručí, popovídaly jsme si o tom a nastavili jsme hranice.
P.S.
A ano, pomáhá v domácnosti, má své povinnosti. Přes týden utírá nádobí (mladší o víkendech), nakupuje, vysává, 1 týdně umyje záchody, uklízí si v pokoji, vynáší koš a tříděný odpad, pleje zahradu, pomáhá mi při vaření. Až na ty záchody to dělá i ta mladší 12 letá.
Když zkouší držkovat, rychle to utínáme oznamem, že my také chodíme do práce a navíc také chtějí, abychom spolu trávili čas hraním a společnými akcemi. A na to potřebujeme čas a energii.
Nečetla jsem celé. Práci bych vzala, myslím, že to prospěje všem. Družinu bych si zkusila výhledově zařídit, určitě mu to prospěje a chápu tvé obavy z toho, že ti usne, taky máme super spáče co v šesti po obědě usínala. Ta pracovní doba není zas tak špatná. Budeš mít dopoledne pro sebe. V případě nemoci nejmladšího ti pak doma budou moci vystřídat starší sourozenci.
Klasicky se chodi do prace od 3 let veku ditete a na plny uvazek treba od 7:30 do 16:00 + cesta, tak jsi pryc klidne od 7 do 17 hod. A to nepocitam cas na nakup, pripravu jidla, uklid. Deti jsou bezne chvili v druzine rano a i cele odpoledne. Tak nevidim duvod, proc nevzit tak skvelou praci, kdy muzes vse osefovat behem dopoledne vcetne nakupu, uklidu a vareni a od pul 5 se naplno venovat detem. Jini takove moznosti nemaji a zvladaji to i tak bez problemu. Navic mas velke deti a ne batolata.
Já bych to vzala. Pokud budeš doma cca 16:15-16:30 nevidím problém. Mám taky tři děti 11, 9 a 7 pracovní doba 7-15-15:30. Většinou bývám doma kolem 16-16:30, což jsou většiny dnů kluci v tomto čase na trénincích. Školu běžné děláme 20-21. 🙂
Za zkoušku nic nedáš. Vyspíš se a ještě budeš doma po 16hod.
A děti se aspon osamostatní. Není důvod vození, vyzvedávání a posluhování. Jako my nevozíme na tréninky ani toho 7letého.
dcery určitě mají kapesné...tak si s nimi promluvit jako s dospívajícími a zavést nová pravidla...třeba 60 - 90 minut denně pomoc v domácnosti...a něco za to...
nebo at si dcery samy navrhnou s čím by doma pomohly a co by za to očekávaly....diskutovat ....něco sepsat a a časem třeba i něco změnit...
Já to nějak nechápu. Když jsem byla dítě já, moje máma pracovala na plnej úvazek od mých 3 měsíců. Doma bývala na půl 6 a ty úkoly a přípravy do školy semnou jela celej první stupeň. Družina byla do 17 hodin.
Přišlo mi to normální, že mámy se taky realizujou jinde než doma. Asi jiná doba.
@95newmommy2020 Tak u pani uz je to extrem. Jinak je normalka,ze i zensky pracuji. Ja delam na plny uvazek,v praci byvam od 7:30 do 15:30,dva dny v tydnu do 17 h. A pak delam se synem logopedii,ukoly. A to mam jeste mladsi dceru 😀 Je to mazec,ale jde to.
Promiň, mně to nedá. Ty tu opakovaně píšeš, že nechápeš "co to doma máme " a že co budou holky jednou dělat.. ale uvědomuješ si, že v podstatě za to ty holky nemůžou? Takhle si je vychovala, pravděpodobně nic jiného neznají, to vy s mužem jste za to z větší části zodpovědní. Takze by bylo fajn za to převzít zodpovědnost a zkusit to napravit. A jako jo, měnit výchovu v pubertě nepůjde snadno, to se staví na zadní i k práci vychované děti..
Každopádně přeji hodně štěstí, ať si v práci spokojená.

@kristyn86 ne