Práce v JZD

tavina
18. kvě 2019

Dobrý den,

řeknu to na rovinu mám pěkné dilema .Dlouhá léta pracuji jako logistik bohužel od ledna máme nového šéfa a je to katastrofa. Většího šovinistu jsem nezažila.Nemá vůbec žádnou úctu k zaměstnancům a k ženám , už vůbec ne. Práce ,která mě tolik bavila se mi začíná příčit. Co se týče finanční části je to hrůza pracujeme povině 8 hodin týdně přesčas většinou sobotu ,ale když vám dojde výplata je to spíše k pláči.Plat nám snížil dle jeho slov kvůli ztrátě velkého klienta a tudíž ztrátě zisku. Teď k věci dostala jsem nabídku práce v JZD je to paradox práce se nebojím máme doma "malé hospodářství" ale nikdy mě nenapadlo ,že bych jen uvažovala pracovat v tomto odvětví.Tato myšlenka mě ale pořád "žere" v hlavě .Plat je více než překvapivý- více než mám teď,pracovní doba taky přijatelná a ještě je to cca 500 metrů od mého bydliště.Vím ,že to zní asi jasně ,ale přesto se nemohu rozhodnout manžel mě podporuje. Já si ale pořád nejsem jistá zda do toho jít asik mám strach. Ženy je tady některá ,která pracuje v zemědělství? Musím se rozhodnout sama ,ale asik potřebuji nakopnout .. na mém místě zkusili by jste to?

noragrey
18. kvě 2019

Dobrý den, podle toho co píšete je situace v nynejším zaměstnání stejně dlouhodobě neudržitelná. Opravdu chcete chodit do práce každý den s tím, že budete čekat s čím šovinistický šéf zase přijde, potažmo výsledek a vaše snažení ani neocení? Řekla bych, že pokud neodejdete vy, patrně budete svědkem toho jak odcházejí druzí. A k práci v JZD... pochopila bych tyhle obavy u někoho, kdo se s "hospodářstvím" setkal akorát tak ve filmu Slunce, seno... Ale vy zkušenosti máte, také máte představu o čem to reálně je, navíc práce se nebojíte a píšete i o dalších výhodách.🙂 Buďte statečná a odejděte než v nynější práci vyhoříte. Navíc, dnes není doba, kdy by člověk setrval ve stejném zaměstnání celý život (ovšem jsou vyjímky). Jen bych byla před nástupem velice opatrná na to, co případně podepíšete v pracovní smlouvě. Osobně jsem v tomto oboru nikdy nepracovala, ale kolegyně ano a přesčasy tam byly také na denním pořádku - a neoceněné.:( Pokud vám to nebude vyhovovat, vždy můžete zkusit něco jiného.;) Držím palce ať se nakonec rozhodnete jakkoliv.🙂

uzivatelkapetra
18. kvě 2019

A co konkrétně bys dělala? Je to těžká práce a v očích neznalých podřadná bych řekla

nita1984
18. kvě 2019

Kamarádka dělala v JZD roky, pak jej rusili a pd re doby je nešťastná, protože tu práci milovala. Záleží na tvém osobním pocitu, je to dřina, ale peníze bývají více než slušné.

tavina
autor
18. kvě 2019

Děkuji za názory , dělala bych ošetřovatelku telat ranní/odpolední střídání po týdnu + co 14 dní pracovní víkend
ranní směna od 5-12 odpolední od 17-12

bayt
18. kvě 2019

@tavina Mne to prijde super. Teta delala u krav a koni a desne si to pochvalovala.

sudylichozrout
18. kvě 2019

@tavina jdi do toho, neboj se 🙂 Mimochodem, osm hodin tydne je na hrane zakona. Rocne muze zamestnavatel naridit max. 150 hodin prescasu, a to jen v opravdu zavaznych pripadech. Takze bych dala vypoved a poslala tam inspektorat prace.

gracinka7
18. kvě 2019

Já jsem pracovala jako zootechnik a je to dřina za celkem málo peněz. Ale mě to bavilo. Akorát to bylo dost časově náročné, nedovedu si představit, zvládat to i s péčí o rodinu.

hezz17
19. kvě 2019

Mamka střídá kravy/telata a u telat je nešťastná. Ze musí to denní, max 2 denní tele odebrat krave a dát pryč. Ten narek krávy a telete je prý šílený
.

fandysek_1
19. kvě 2019

@tavina práci v zemědělství/ jzd musíš mít ráda jinak to nejde. Já jsem případ, že i s VŠ dělám na poli, ale na našem takže zase trochu jiný případ. U tebe bych neváhála a šla bych. Zkus a uvidíš. Případně budeš hledat dál.

jerou
19. kvě 2019

ja bych to zkusila! Lepsi nekdy se zviraty jak s lidmi 🙂

mandala
19. kvě 2019

Šla bych do toho, v nynějším zaměstnání stejně dlouho nevydržíš, odejít můžeš vždycky...