Čím provonit byt. Máte tip?

nikolanikol
8. lis 2022

Ahoj holky.
Už to tady bylo, ale staré diskuze, tak bych ráda obnovila.
Máte nějaké typy co použít na vůní v bytě?
Já už si nevim rady. Jakmile přijdu do místnosti, je to takové nepříjemné. Zvíře doma nemáme. Větram každý den 8hod. Co jsem v práci.
Chystám se i čistit koberce. Uklizim pravidelně. Ale prostě to nestačí.
Mám ráda ovocné vůně,nic silného z čeho by bolela hlava.
Máte s něčím takovým prosim zkušenost? Děkuji moc

alubif
8. lis 2022

Tak jestli v tomto počasí vetras 8 hodina a pak zavřená okna, vychladnou ti zdi tak za nábytkem se ti vysrazi voda. Pak to bude zápach plísně.

zet83
8. lis 2022

ahoj, už jsem si kolikrát říkala, že založím diskuzi - děkuji. Já teda zápach jako takový nemám, ale ráda bych, aby náš byt zase získal nějakou typickou vůni, že tím vše načichne. Kolegyně má ve vchodové chodbě nějako kořeněnou vůni a to je skvělé. Je to cítit, jen co se otevřou dveře. Není to agresivní, vlezlé.
Já tedy co můžu říct, když už v bytě bojuji se zápachem, tak že nám v paneláku dali nové digestoře na střechu a oni mají příliš silný tah a pokud jsou zavřené okna a dveře - což přes zimu jsou, tak je cítit šachta či kanalizace.

hannyss
8. lis 2022

kapu eterické oleje, kapnu i do filtru vysavače a při vysávání to provoní celý byt

monars
8. lis 2022

@nikolanikol používám vůní do vysavače. A taky aromadifuser od tescomy. Nádherně a lehce provoní celý byt. (110m2) a mám 2 v chodbě a v kuchyni a jde to cítit i v obýváku, bohužel i trochu v ložnici.

nikolanikol
autor
8. lis 2022

@alubif no tak to budu asi za blbce ,ale to mi nedošlo 🤔😃🙈 děkuji, podívám se.
Ale plíseň jsem nikdy nemivala.

berluska
8. lis 2022

já mám v hale u vstupních dveří aromadifuzér, takže vůni cítím hned při vstupu do domu, další mám v obyvaku a v koupelně, hezky to místnosti provoní, čas od času je třeba tam otočit ty tyčinky a taky je dobré to mít někde kde proudí vzduch (u okna, vstupních dveří)

nikolanikol
autor
8. lis 2022

@zet83 ano přesně tak, typickou vůní, aby to pěkně doma načichlo, a to nejsme doma žádné šmudly nebo tak😃😔
No snad nám někdo d9breho poradi

nikolanikol
autor
8. lis 2022

@hannyss to mám taky ve vysavači, ale to vydrží fakt jen chviličku 😔

nikolanikol
autor
8. lis 2022

@monars a jaký máte přesně? Do toho se dávají olejicky?

monars
8. lis 2022

@nikolanikol https://eshop.tescoma.cz/vonny-difuzer-fancy-ho... konkrétně tento, je to sice dražší než v běžné drogerii ale voní nádherné a dlouho. Pak se dají dokoupit ty "vodicky" do toho.

nikolanikol
autor
8. lis 2022

@monars jee děkuji moc. Kouknu na to.💜
Popravdě já už brala taky za 400kc z Eurony. Ale No nějak jsem k němu cestu nenašla.

emillyhk
8. lis 2022

@nikolanikol Používám sprej na textil z DMka. Normálně větrám, potah na sedačku i podsedáky na židlích pravidelně peru, doma vytírám, takže čisto tu je. Ale i když při vaření používám digestoř, tak třeba po smažení to nevyvětrám z těch textilií. Takže stříknu, ono to pohltí zápach a chvilku i voní. Jinak třeba na nábytek a vstupní dveře používám Pronto s vůní limety, to taky hezky a nenásilně provoní byt. Jednou za čas dám do misky s vodou plátky citronu, dám do mikrovlnky a zapnu. Po vychladnutí jen hadříkem otřu troubu, mám čisto a jako bonus mám provoněný být. Nemám ráda vonné svíčky a vůně do zásuvky, manžela z nich bolí hlava.

anetka1701
8. lis 2022

Po letech experimentování jsem prostě přišla na to, že není možné dům provonět jen tím, že se budou požívat voňavky-difuzéry. Dělám kombinaci, snažím se držet podobné vůně a dohromady to dává právě tu "osobností" vůni celého domu:

- základ je vůně v prádle. Nepoužívám aviváž (moc), ale používám Savo na praní. Voní krásně a dlouho. Když zapnu sušičku, otevřu dveře a jen to sušení provoní dům.
- pokud přijde návštěva, okamžitě zapaluji svíčku na WC a v koupelně. Nejen že voní, ale i spálí pachy...
- Vůně do vysavače
- vonné tyčinky a aroma lampy podle nálady
- na chodbě, v obýváku a v kuchyni vonné difuséry

nikolanikol
autor
8. lis 2022

@emillyhk no potom vaření, mi to taky dlouho zůstává i když mám digestoř zaply.
Ale děkuji stim citronem to vyzkoušim 🤗

nikolanikol
autor
8. lis 2022

@hannyss a jakou máte prosím značku oleju?

monars
8. lis 2022

@nikolanikol eurona mě taky neoslovila v tomhle. Z té tescomy jsem první vyhrála, no a byla jsem mile překvapena. Od té doby jedu jen tohle.

nikolanikol
autor
8. lis 2022

@monars no čekala jsem od Eurony více, když se tak vychvaluje. Aspoň vím, že už to víckrát kupovat nebudu 😀

monars
8. lis 2022

@nikolanikol jediné z čeho jsem od eurony nadšená je čistič grilu. Ale věřím, že i ten bych sehnala i jinde stejně fungující. Ono se to s tou euronou přehání, mě to třeba nevoní a že by to bylo tak zázračné to se taky nedá říct. Jako funguje to, ale ne tak že bych měla prosazovat jen toto. Běžná drogerie udělá podobnou službu. Jako co kupuju každý rok jsou ty jejich medy a rádoby medy.

mdch91
8. lis 2022

Nevim, jak velky prostor tak jde provonet, ale v mensich pouzivam etericky olej nakapany ve sklenicce s jedlou sodou.

nikolanikol
autor
9. lis 2022

@mdch91 děkuji také vyzkouším, mám malý byt 1+1

nikolanikol
autor
9. lis 2022

@monars úplně mi mluvíte z duše 😀
Já jsem akorát spokojena s Agentem, ale jak píšete verim že se dají sehnat i lepší výrobky a za normální cenu..tam to mají úplně přehnané. Dceři jsem koupila detsky sampon i balzám a hrůza. Vlasy měla jak chemlon 🙈

zelenaesmolda
9. lis 2022

@nikolanikol
uzasne vune ma puella a ted maji akci na dopravu zdarma

pincola
9. lis 2022

Já jsem moc spokojená s Euronou, mají bytové parfémy, ale i vonné sašetky, nebo vůně do vysavače. Ty má i Dedra. A fajn je aromadifuzér, mám z pilulka.cz-byl teď v akci, možná i ještě je. K tomu kupuju různé olejíčky, hlavně, když jsou děti nachlazené.

nikolanikol
autor
9. lis 2022

@zelenaesmolda dekuji kouknu

zelenaesmolda
9. lis 2022

@nikolanikol
maji bud vune na prani nebo primo bytove parfemy,muzes treba ty oleje do prani pridat do zvlhcovace vzduchu nebo difuzeru,ja jsem treba kapla i na filtr od vysavace

ilona87
10. lis 2022

Máme v kanclu airwick do zásuvky a všichni co vlezou, to chválí. Svíčky už nekupuju, voní akorát nezapalene. Doma máme aroma difuzér, muž do toho koupil olejicek od Yankee. Taky to voní.

alishkaaa
10. lis 2022

Já jsem byla spokojená se Sanytolem dezinfekce vzduchu, je to takový sprej, stříkne se po bytě nebo na textilie apod. Krásně voní, docela to vydrží a hlavně by to mělo i dezinfikovat, kupovala jsem, když jsme byli nemocní. Měla jsem květinovou vůni, ale dá se koupit myslím i grepová

nikolanikol
autor
10. lis 2022

@alishkaaa aha děkuji to neznám, ale taky na to kouknu . Děkuji za typ 🤗

nikolanikol
autor
10. lis 2022

@ilona87 no mi přijde že ten air wick nemá žádnou pěknou jemnou vůní. Také hodně nepříjemné. Ale už jsem dlouho nekupovala, možná má nějaké nové?

alishkaaa
10. lis 2022

@nikolanikol Není zač, taky jsem neznala a mile mě to překvapilo 🙂 Ale není to jako třeba difuzér, že by to vonělo pořád, vůně vydrží max. pár hodin a pak musíte kdyžtak stříknout znovu. Ale má to zase mít tu dezinfekční funkci :+)