Jaká podlaha je podle vás ta nej?

shirilka
4. led 2023

Hezký večer přeji, výhledově plánujeme rekonstrukci a řešíme, jaké kde dát podlahy - potřebovala bych rozseknout, co do ložnice, chodby, šatny a dětského pokoje. Uvažovala jsem o lepených kobercích, ale nevím, jak s ohledem na držení prachu apod. Co máte doma vy a hlavně, jak je to náročné na údržbu, jestli je nutno vysávat/vytírat každý den apod.

marcicek84
4. led 2023

@shirilka koberce vubec...sla bych do vinylu

mateees
4. led 2023

vinyl

emillyhk
4. led 2023

V chodbě a šatně v přízemí máme dlažbu (imitace dřeva), v dětském pokoji, ložnici a přilehlé šatně máme plovoucí podlahy. Na údržbu pohoda, u postele máme kusový koberec, v pokojíčku zatím pěnové puzzle, časem možná pořídíme větší kusový koberec i tam.

shirilka
autor
4. led 2023

@marcicek84
@mateees A jaký je na údržbu, nedělají se na něm chuchvalce prachu? Jakou má odolnost - myšleno s ohledem na děti, když něčím neustále házejí apod.

lucifux
4. led 2023

@shirilka lepený koberec máme aktuálně v dětském pokoji. Pokoj půjde do rekonstrukce a budeme dávat plovoucí podlahy. Šatna a chodba kvalitnější linoleum. Za mě takhle super. Koberec jsme měli snad všude. Všude to taky ruším. Nepraktický, údržba příšerná.

korin
4. led 2023

Měli jsme linoleum, ale ač bylo drahé, měli jsme v něm sekance. Nyní (v jiném bytě) máme vinyl. Vypadá hezky, ale nedoporučuju ho na jižní stranu. V létě nemůžu otevřít dveře na balkon, podlaha by byla horká a vinyl by se zvlnil. Vyzkoušeno. A není to žádný šunt, jen prostě v (extrémním) horku pracuje.

klaruskaholubinka
4. led 2023

Chodba kde jsou boty, kuchyň (drive plovoucka ale dlazba je za me praktičtější), koupelna a záchod dlažba. Detsky pokoj, obývák plovoucí podlaha a v nové udělaném podkroví drevena podlaha a za mě je top, je krásné tepla 😊
Do budoucna chceme dřevěnou podlahu všude kde je plovoucka.

me_druhe_ja
4. led 2023

Rozhodně vinyl, všude kromě koupelny/WC.

martt
4. led 2023

@shirilka Na starém bytě jsme měli všude koberce a bylo to peklo. Teď máme kromě koupelny a záchodu tam máme dlažbu kvalitní lino za mne super.

klaruskaholubinka
4. led 2023

A na úklid asi hodne záleží jak hodně ldyz se najít je pod stolem a jestli máte zvirata. Máme doma psa a v zimě 4 kočky v létě 3 (jedna chodí na léto k chatarum) a každý den je potřeba zamést nebo vysat.

blondynka400
4. led 2023

@shirilka chodba, koupelny, záchod dlažba, zbytek včetně kuchyně přízemí korková podlaha, 1.p dřevěná, v dětském pokoji je plavoučka, ale částečně ze dřeva a s hodně barevným dekorem. V obýváku kousek koberce s vysokým chlupem. Lepený koberec bych určitě nedávala, ale záleží, jaký máte rozpočet. Ale i běžná plavoučka lepší kvality byla super a dělají takové, že to od dřeva nepoznáš a na úpravu super. Za mne určitě lepší než vinil, či marmoleum, lino a další podobné věci

tereza0111
4. led 2023

vinyl mame na chate vsude, vcetne vstupni chodby a jsem naprosto spokojena. Odolny, nevadi mu, kdyz ho nekdo poleje, na udrzbu jednoduchy. Domu bych ho nechtela, je na tom preci jen znat "neprirodnost" materialu. Takze za sebe bych si do loznice a obyvaku dala drevenou podlahu, chodba a kuchyn bud dlazba nebo ten vinyl. Detsky pokoj ke zvazeni. Moje deti treba v pokoji prakticky jen spi a delaji ukoly, takze parkety tam mohou mit take.

marcicek84
4. led 2023

@shirilka vinyl uplne na pohodu,muzes rozlit vodu,skrabance nejsou videt,chuchvalce prachu nezaznamenavam,ale asi bude zalezet i na barve te podlahy,navic od vinylu nejde chlad jak od plovoucky...plovoucka jen pokud mas podlahove topeni,jinak je velmi studena...

jana_zofie
4. led 2023

Byt nebo dum? V byte mame tluste lino a jsem spokojena. Do domu bych si ale zvolila kombinaci kachlicek a dreva.

shirilka
autor
5. led 2023

@jana_zofie Dům, dřevo máme v přízemí prakticky všude. V rámci rekonstrukce bychom v patře dělali nové podlahy a tam.se mi do dřeva až tak moc nechce jít, částečně tam je ale vrže to, přijde mi to jako moc "tvrdá podlaha" na klidovou zónu. Hodně mě zaujal ten vinyl.

kafr
5. led 2023

A co vám dovolí stavba? Top je dřevo, ale to má jinou tloušťku, než vinyl - aby šly otvírat dveře. Pozor tedy na výšku podlahy.
My máme vinyl v klicku, mi připadá hodně tvrdý, ale já to srovnávám s předešlým stavem- stará prkenná podlaha a na ní koberec. Odolnost super.
V patře máme lino (nějaké lepší) a to se mi ani poletech nelíbí, je to taková guma. Výhledově ho chceme vyměnit taky za vinyl.

shirilka
autor
5. led 2023

Děkuji moc za názory, když to tak shrnu tak většina jste pro vinyl, že je naprostá pecka a koberec jestli tak jen lokálně😉

shirilka
autor
5. led 2023

@kafr Planujememdo toho hrabnout více, posunout prakticky všechny dveře takže to by nebyl problém.

sikkacirek
5. led 2023

Rekontruujeme a všude dáváme vinyl, mají nádherné vzory i dřeva a prostě ty vlastnosti jsou úžasné, mám dvě malé děti a jsou to satani, máme králíka, je to učůrkávač :D a nic není nikde vidět!...budem ho dávat nakonec i do koupelny, ale to už se dělá speciální .)...jinak máme ten vinyl dílce s click systemem a i schody máme dělané, to jsme si nechali nalámat dílce schodové...hlavně je rozdíl i v tom vinylu - prostě nášlapná vrstva, podložka a pod.....pokládku děláme komplet samotní....dříve jsme měli koberce a dlažbu a prostě už nikdy více, o dlažbě bych uvažovala v případě podlahového topení, ale to se dá i pod ten vynil...tchýně má zas dřevěné podlahy a prostě ta údržba je děs a jsou tam fakt fleky

sudylichozrout
5. led 2023

Drevene parkety.

1pomnenka
5. led 2023

Pokud je podlahové topení, tak dlažba, jinak vinyl.

modra_zizala
5. led 2023

Nejlepsi je rozhodne drevo, jestli mate tu moznost. Ja do budoucna chci vsude dlazbu. Kdybysme nedelali podlahovy vytapeni, tak marmoleum. Koberce urcite nee. Ted mame vinyl a lino. Jednak to ale neni idealni kvuli chemikaliim, ktere uvolnuji a druhak vinyl byl za chvili poskrabany, za ty penize me to dost zklamalo.

lenkapanenka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
verujan
6. led 2023

@shirilka Máme novostavbu. Předsíň, koupelny, WC a spíž máme dlažbu, zbytek vinyl. Zkušenosti jsme brali u švagra, který má postaveno a vyzkoušeno dříve 🙂 Vinyl máme také z lepší kvality. Plovoučku jsme měli na bytě a už bych do ní nešla. Ale každému samozřejmě vyhovuje něco jiného.

skurinka
6. led 2023

Mame vinyl

amenophus
6. led 2023

Muzu se tady zeptat zkusenych na srovnani vinyl vs dlazba a vinyl vs lino?

kacka1994
6. led 2023

Máme vinyl a je super, je krásný, není tak studený jako dlažba, taky "měkčí"... když spadnou děti na dlažbě přijde mi to horší rána, než na vinylu :D i když spadne talíř, tak se jakoby odrazí víc, než bych čekala (díky tomu mám jizvu od střepu v dlani 😀). Já bych třeba dlažbu nechtěla, máme ji jen v koupelně, jinak kuchyň a celé patro s ložnicemi i schody máme vinyl, časem bude předělávat i parkety na vinyl, až nebudu na mateřské 🙂 Kdykoliv jsem u mamky, která má dlažbu, tak musím nosit papuče, jinak mi je zima, ale nemá podlahové topení. Lino jsme zvažovali taky, ale kamarád podlahář nám doporučil vinyl.

westie
6. led 2023

Všude v horním patře, kde jsou klidové pokoje, máme dřevo a neměnila bych. Zátěž od dětí zvládá krásně, je hrozně příjemné na omak, oproti vinylu je měkčí, protože vinyl máš většinou tenký pevný pruh (alespoň takový máme v pracovně) nalepený na stěrce, takže tu měkkost nemáš kde získat. Ale uznávám, že jsem zatížená na dřevěné podlahy, mám je ráda na omak i pohledově.

janule0123
6. led 2023

@korin nám říkali ze pokud by jsme měli ten vinyl takhle na jižní straně u okna velkého, ze se má brát rigidní varianta vinylu (nevím jestli se to u jinyho výrobce jmenuje jinak) máme gerfloor.. a rigidní varianta byla krát dva myslím …

magicaetezzz
6. led 2023

Vinyl 🙂