icon

Praní v paneláku po 22 hodině. Jak to se sousedkou řešit?

12. kvě 2025

Dobrý den bydlíme v paneláku při nastěhování nám bylo rázně řečeno od sousedů že tu je noční klid od 22 hodiny do 6 hodin nikdy s námi problém nebyl jen paní vedle nás která tady bydlí už dele pere po 22 hodině někdy klidně i ve 4 ráno když za ní přítel šel a slušně a v klidu ji řekl že nás to ruší jestli by to nemohla vyhnout byla arogantní ! Přes to stejnak pere po 22 hodině jak by jste to řešili ?

Strana
z2
hanka_12345
12. kvě 2025

PČR

martt
13. kvě 2025

Řešila bych to určitě přes přesedu SVJ pokud máte.

lencaa11
13. kvě 2025

Řešila bych to s domovním správcem a svj třeba ale dopředu říkám že to ničemu extra nepomůže u nás třeba už řešíme 6 nájemníky kteří nevědí co je noční klid ( řev ,hudba ,bouchání ,travá ,alhohol ,hádky atd...) policie x krát volána ,svj dopis zaslán ,schůze atd...dělají to i přes den vše řeší na balkoně máme nahrávky ,video a stejně je nám to k 💩💩 majitel bytu si to vždy obhájí a je to ...tak že bych řekla že pračka bude něco co stejně nikdo nevyřeší

moudivlacek
13. kvě 2025
@lencaa11

Řešila bych to s domovním správcem a svj třeba ale dopředu říkám že to ničemu extra nepomůže u nás třeba už řešíme 6 nájemníky kteří nevědí co je noční klid ( řev ,hudba ,bouchání ,travá ,alhohol ,hádky atd...) policie x krát volána ,svj dopis zaslán ,schůze atd...dělají to i přes den vše řeší na balkoně máme nahrávky ,video a stejně je nám to k 💩💩 majitel bytu si to vždy obhájí a je to ...tak že bych řekla že pračka bude něco co stejně nikdo nevyřeší

@lencaa11 Podle mě pračku fakt nikdo řešit nebude, tu občas taky někdo pere po 22h, ale absolutně nám to nevadí je to tak tichounký zvuk, asi záleží na pračce, umístění, konstrukci paneláku atd. Pokud by to byl nějaký fakt kravál, předpokládám, že by si stěžovali i ostatní sousedi, pak bych se obrátila na SVJ. Ale i tak ze zkušenosti z okolí, nenadělá se s tím nic, pokud dotyčný/á s tím nic udělat nebude chtít, bohužel, moc páky na to SVJ nemá.

petaov
13. kvě 2025

Praní bych neřešila. Není to žádný křik nebo hlasitá hudba. Jak máte situovaný byt, že to slyšíte? I přes zavřené dveře to slyšíš? Pak leda odhlučnit stěnu, odkud to jde. Já taky peru v noci, abych mohla hned ráno pověsit prádlo a tu pračku neslyšíme ani my natož sousedi.

moudivlacek
13. kvě 2025
@petaov

Praní bych neřešila. Není to žádný křik nebo hlasitá hudba. Jak máte situovaný byt, že to slyšíte? I přes zavřené dveře to slyšíš? Pak leda odhlučnit stěnu, odkud to jde. Já taky peru v noci, abych mohla hned ráno pověsit prádlo a tu pračku neslyšíme ani my natož sousedi.

@petaov my právě taky ne, když zavřeme koupelku, tak jen takové tenoučké vrčení jakoby zpovzdálí, to spíš vypadá, že má sousedka blbě umístěné a pračka na něco naráží

konidana
13. kvě 2025

Ono kdyz zdime pracka, ktera nema vyvazeny obsah(napr.1 velky kus jako povleceni apod) , tak to nekdy je docela brajgl. Jak to s tim bubnem mlati ze strany na stranu, tak to kolikrat pak skace cela pracka.. Ale jestli befunguje domluva, tak najake vynahani bude asi tezke. Zacla bych osobne, a pak pres predsedu svj

ines76
13. kvě 2025

V panelaku se nekdy zvuky nesou takovym zvlastnim způsobem, že co v samotnem bytě zní jako tichoucke, u sousedu rezonuje jako sbijecka... nicmene pochybuju, že pracka bude presahovat nejake objektivni normy.

autor
13. kvě 2025
@moudivlacek

@lencaa11 Podle mě pračku fakt nikdo řešit nebude, tu občas taky někdo pere po 22h, ale absolutně nám to nevadí je to tak tichounký zvuk, asi záleží na pračce, umístění, konstrukci paneláku atd. Pokud by to byl nějaký fakt kravál, předpokládám, že by si stěžovali i ostatní sousedi, pak bych se obrátila na SVJ. Ale i tak ze zkušenosti z okolí, nenadělá se s tím nic, pokud dotyčný/á s tím nic udělat nebude chtít, bohužel, moc páky na to SVJ nemá.

@moudivlacek pračka jde hodně slyšet bouchá nemůžeme spát neřekla bych kdyby to bylo občas ale ono to je každý den po 22 hodině klidně do 23:40 a pak zase okolo 4 ráno je sama dítě má velké žije sama a pod sebou nikoho nemá a my spíme vedle její koupený dalo by se říct
Když jsme se nastěhovali byla nám od ní řečeno že před námi byly problémové nájemníci kteří prali po 22 hodině. Dělali kravál a bordel
Mysleli jsme si že to bude respektovat když jsme za ní slušně přišli ale ne ☺️

klokanka31
13. kvě 2025

A o co je pračka hlasitější než když na ulici jezdí auta? My nejsme v paneláku ale v bytovce, ale i tak je slyšet někdy od souseda nad námi v noci pračka, nebo jak se koupe 😃 A fakt neřeším.
A pokud je to 2x za noc, každý den, co pořád pere když je sama? Nemůže to být něco jiného než pračka?

autor
13. kvě 2025
@konidana

Ono kdyz zdime pracka, ktera nema vyvazeny obsah(napr.1 velky kus jako povleceni apod) , tak to nekdy je docela brajgl. Jak to s tim bubnem mlati ze strany na stranu, tak to kolikrat pak skace cela pracka.. Ale jestli befunguje domluva, tak najake vynahani bude asi tezke. Zacla bych osobne, a pak pres predsedu svj

@petaov
@klokanka31
@ines76
@konidana
Neřešila bych to kdyby se to dělo občas ale je to každý den mám dvě děti který to budí když ležíme na polštáři jsou to otřesy pere od 22 do 23:40 pak začne okolo 4 ráno nechápu je sama a pere tolik pod ní nikdo nebydlí takže to nikdo neřeší nad ní bydlím sami starý lidí kteří mají ložnici na druhé strašně ☺️
Ale čekala jsem když za ní slušně půjdeme že to bude respektovat chápu že lidi chodí do práce ale ona každý ráno pije kafe a kouří před vchodem to už si může vyprat a nebyl by žádný problém
Máme v paneláku vyvýšený řád nesmí se ani prát po 22 hodině měla by to respektovat !
Když to nešlo po dobrým já se přizpůsobovat nebudu kdy jsme šli za ní žádná omluva nic naopak ☺️

majaveja
13. kvě 2025

Možná to u ní tak hlasité není a více je to slyšet u vás. Co třeba na ní zkusit po té 22.hod., když to zapne, zazvonit, aby si to šla poslechnout k vám? Třeba bude sama překvapená, jaká je to hlasitost...?

autor
13. kvě 2025
@majaveja

Možná to u ní tak hlasité není a více je to slyšet u vás. Co třeba na ní zkusit po té 22.hod., když to zapne, zazvonit, aby si to šla poslechnout k vám? Třeba bude sama překvapená, jaká je to hlasitost...?

@majaveja když otevřela dveře strašně to umí řvalo když jsme ji to nabídli zabouchla nám dveře

moudivlacek
13. kvě 2025

a vy jste u ní byli a viděli, jak jí má umístěnou, jako fakt jsem v žádném bydlení nezažila, že by "řvala" pračka, protože opravdu dost lidí pere přes noc a nejsou to jen lidí v domkách, bohužel se opravdu obávám, že s tím nic neuděláte, pokud s ní nebude řeč
třeba by stačila podložka pod pračku, odsunout o pár cm od zdi, určitě by pomohlo

moudivlacek
13. kvě 2025

a od vedle sousedíte co s čím? vy máte za zdí ložnice hned tu její koupenu?

1pomnenka
13. kvě 2025

Pračka nebude mít hlučnost na 60dB, nic s tím neuděláš. Můžeš si stěžovat, ale to je asi tak všechno.

ninive211
13. kvě 2025

A paní je nájemce v SVJ nebo je to její byt? pokud v SVJ máte ve stanovách přímo napsáno, že po 22h noční klid a ani pračka, tak jako řešit to na schůzi...a ať se to řeší oficiálně ze strany předsednictva. Co se týče PČR, jako zas to není až tak velký hluk, aby se tím policie zabývala, bohužel....tady jde vyloženě o vzájemnou domluvu. Ale otázka je, jestli to k něčemu bude. V bývalém bytě, když jsme bydleli, bylo slyšet úplně všechno - z chodby, od sousedů nad námi, když se hlasitěji bavili (a že u nich často bylo veselo), tak v obýváku jsem přes stupačky slyšela pomalu každé slovo....teď v tomto paneláku naopak neslyším vůbec nic (akorát jednou v noci, když se nad námi fakt hlasitě hádali, tak to teda slyšet bylo...nebo ještě v létě, když my máme večer otevřený balkon a sousedi vedle nás taky a pouští televizi a paní u toho vždy nahlas něco komentuje, to je tedy taky slyšet, ale skrz to otevřené okno) a je to super. Neruší nás ani štěkání psů, ani chození po chodbě...

maciceksta
13. kvě 2025

Píšete, že pračka není slyšet....No, taky ale záleží jaká pračka. O 5ti leté pračce nevíme, je fakt tichá. Ale v bytě, kde máme nájemnici, jsme ještě loni měli asi 12ti letou pračku, která byla slyšet i do sklepa, přes 3 patra, obzvlášť pri ždímání. Nikdo si nestěžoval, taky nás ale nikdy nenapadlo prát v noci.

petramana
13. kvě 2025

z tohoto duvodu jsme si postavili barak. Kdysi jsem "prespavala" u kamaradky v panelaku a nesnesla bych to... to bylo porad neco, nejak, rachot, krik, TV, hudba... lituju vas, bábě bych to vracela 😈

janule0123
13. kvě 2025

Nečetla jsem odpovědi všechny… zkoušeli jste přes předsedu? U nás se chodilio za předsedou i kvůli tomu ze nejakymu dědečkovi nejede televize 😆tak treba na předsedu da

betelgeuzz
13. kvě 2025
@janule0123

Nečetla jsem odpovědi všechny… zkoušeli jste přes předsedu? U nás se chodilio za předsedou i kvůli tomu ze nejakymu dědečkovi nejede televize 😆tak treba na předsedu da

@janule0123 chudák předseda. Jako předseda nemáš žádný pravomoce někomu něco nařizovat. Můžeš ho maximálně upozornit (stejně jako jiný soused), nebo si najmout právníka za společné peníze a s ním konzultovat. PRotože i když je něco v domovním řádu, tak nemáš žádné páky, jak to vymáhat.

elesse
13. kvě 2025

Jestli jste v najmu, stezujte si pronajimateli, chtejte snizeni najmu a tak. Vuci svj nemate zadna prava. Volejte policii. Odstehujte se. Jakakoli pravni ochrana v realnem case proste nefunguje

zuzkasim
13. kvě 2025

V paneláku bydlím celý život a teda pračka mě fakt nebudí. Ani naše vlastní, kterou máme naproti ložnice. Sušička je už horší, ta je hlučnější, ale se zavřenými dveřmi od ložnice se dá spát i při ní. Jestli ta osoba žije sama, těžko má denně 2 pračky prádla, navíc si myslím, že tohle není věc, která ruší noční klid nad nějakou normu. Moje mamka měla doma dílnu, šila, často opravdu dlouho do noci. Ano, šicí stroj slyšet byl, ale že by to někoho budilo? Sousedů se ptala, přiznali, že to slyší, ale pokud spí, tak to rozhodně není zvuk, který budí, pokud nespí, důvod to má jiný...

autor
13. kvě 2025
@janule0123

@zuzkasim
@elesse
@betelgeuzz
@janule0123
Děkuju všem za vaše odpovědi či rady

Abych řekla budí nás to je to hluk a když ležíme na polštáři je to hrůza
Pani už od začátku nás nemá v lásce chtěla tenhle byt ve kterém jsme
Když jsme za ní šli že nás to budí jestli by nebyl problém aby to vypnula a jestli chce ať jde klidně knam aby nám věřila byla zla zvyšovala hlas byla arogantní jako kdyby chyba byla na naší straně a doslova nám zabouchla dveře před nosem
Kdyby se omluvila a řekla něco aspoň v klidu chápala bych to
Neřekla bych nic kdyby se to dělo občas ale ne každý večer 🙂 když je doma i přes den
Chápala bych kdyby byla celý den v práci přišla domů a musela jsi vyprat

vapi32
13. kvě 2025

Vždyť přece máte nějakého domovního důvěrníka, ne? To byste měli řešit s ním. Nevím, jaký je pak další postup, ale kdyby šlo o rušení nočního klidu – třeba že má někdo nahlas hudbu nebo pořádá párty – tak asi voláš policii. Ale tohle nevím, jestli se dá posuzovat stejně.

betelgeuzz
13. kvě 2025

jestli si paní nemyslí, že stále funguje noční proud, který býval levnější :-/

jane46
13. kvě 2025
@betelgeuzz

jestli si paní nemyslí, že stále funguje noční proud, který býval levnější :-/

@betelgeuzz Nizky tarif funguje porad... u CEZu v nasi lokalite 22:10-24:00, 00:00-4:11, 16:55-18:56...primo z profilu CEZu...

Nasi sousedi (stary dum predelany na radovy) maji pracku, ktera zni jako kdyby prala kameny... Doma to slysim jen malinko na chodbe, ale venku na zahrade vzdycky hledam, kdo jede s valnikem z lesa 😆 Nam to nevadi, ale takova pracka v byte by byla fakt peklo. Radu ale nemam... nez aby k ni chlap s usmevem zasel s uprimnou nabidkou... omrknul jestli je pracka vyrovnana, nenarazi do neceho, koukl do filtru... podlozka pod pracku stoji par korun.

martivit92
13. kvě 2025

Já taky Peru po 22h kolikrát a nebo mi jede sušička, malý mi furt blinka, takže jede pračka skoro denně... A kdyby si někdo stěžoval, že ho to ruší tak bohužel. Nastřádá se mi prádlo za celý den, protože převlékám postel a malého x krát denně a večer v 8h to dám prát na hodinu a půl a pak dvě hodiny mi jede sušička 🤷🏼‍♀️ .

atomix
13. kvě 2025

Vyhoďte jí pojistky ;)

martt
13. kvě 2025
@jane46

@betelgeuzz Nizky tarif funguje porad... u CEZu v nasi lokalite 22:10-24:00, 00:00-4:11, 16:55-18:56...primo z profilu CEZu...

Nasi sousedi (stary dum predelany na radovy) maji pracku, ktera zni jako kdyby prala kameny... Doma to slysim jen malinko na chodbe, ale venku na zahrade vzdycky hledam, kdo jede s valnikem z lesa 😆 Nam to nevadi, ale takova pracka v byte by byla fakt peklo. Radu ale nemam... nez aby k ni chlap s usmevem zasel s uprimnou nabidkou... omrknul jestli je pracka vyrovnana, nenarazi do neceho, koukl do filtru... podlozka pod pracku stoji par korun.

@jane46 Nízký tarif je jen u některých tarifu. V bytových domech většinou není pokud tam nejsou bojlery, přímotopy apod...

Strana
z2