Zábrana schody a krb. Doporučíte, prosím?

kozaci
8. srp 2022

Ahoj holky, jaké máte (máte-li) zábrany pro děti na schody a krb? Jsem překvapená, je to celkem drahé....kde jste kupovali vy???díky!

antoinet
8. srp 2022

@kozaci ani jedno jsme neměli, chtělo to hodně hlídání a vyžadování dodržování určitých pravidel, ale vyplatilo se to.
Měla jsem jako ty tři děti rychle po sobě a bylo by nereálné očekávat, že ty starší, ale stále dost malé děti, budou zábranu poctivě zavírat a pak by hrozilo větší nebezpečí.

emillyhk
8. srp 2022

Na schody máme branku s rozpěrou (bez vrtání). Jako levné to není, máme dvě, k oběma rozšíření, protože samotná branka by nestačila. Tu nahoře na schodech budeme určitě nechávat i v předškolním věku, aby kdyby šel syn za námi do ložnice v noci omylem nezabloudil na schody. Ke krbu nebudeme dávat asi nic. Vloni jsme v něm netopili, letos bude mít syn skoro 2 roky, tak už věřím v nějakou schopnost pochopit, že pálí... Samozřejmě budeme muset víc hlídat.

nikolite
8. srp 2022

Kolem krbu máme zábranu vyrobenou s klasické dřevěné ohrádky. Jednu stranu jsme sundali a ty dvě boční trochu zkrátili. Máme ji našroubovanou do zdi.

1eso1
8. srp 2022

@kozaci
Mám schody i krb a uvažovala jsem stejně jako
@antoinet.
Žádné zábrany.

lenatko91
8. srp 2022

Kolem krbu nemáme, malá se mu sama od sebe vyhýbá, když topíme. Na schody máme z Lidlu, podařilo se mi sehnat z druhé ruky levněji

biciklissie
8. srp 2022

Na schody máme z Lidlu, s rozšířením a rozperami. Nahoře i dole. Za mě spokojenost. Dcera bude mít čtyři roky, branky umí otevřít, ale sama nesmí. Když chce po schodech, někdo ji otevře. Branky určitě necháme delší dobu, máme ještě syna 11 měsíců. Ale i kvůli dceři, má pokojíček hned naproti schodišti, tak aby tam třeba nezamířila v noci. Bez branek si celkove moc nedovedu představit fungovat, je to i pro můj klid. U krbu nemáme nic, dcera už to chápe a syna budeme muset hlídat. Něco bych tam dala, ale je tam málo místa. Tak uvidíme, jak to bude či nebude fungovat.

patypresdevaty
8. srp 2022

Nic (máme schody i krb)

zmrzlinka
8. srp 2022

@kozaci neměla jsem ani jedno a obě děti přežili.Hold jsem hlídala a vysvětlovala....

liberol
8. srp 2022

@kozaci (dcera 14 měsíců). Na schodech nemáme žádnou, jelikož jak psaly holky, máme ještě starší dítě a nemůže se člověk spolehnout na správné zavírání, takže tam jsme naučili, že nesmí a opravdu tam nechodí a čeká. U krbu máme z dřevěné ohrádky, která je na jedné straně přivázaná ke komodě ale druhá strana je na volno jen opřená o zeď, mám to spíš jen pro případ kdyby zakopla nebo omylem zavrávorala, jinak se děti rychle naučí, že nesmí 😉

kozaci
autor
8. srp 2022

Dík moc. Mě jde primárně o toho nejmladšího-ročního. Dva starší samozřejmě už pud sebezáchovy mají. A jdeme do domu, kde se topí v kamnech, jsou i v chodbě u vchodu, kde jsou celkem "na ráně ".

zuzickan
10. srp 2022

Na schodech nahoře máme branku dělanou od truhláře, co nám dělal schody... a na noc ji zavíráme stále, i když starší už jsou velcí, ale z pokojíku mají dveře hned ke schodům a mám vždycky strach, když jdou v noci rozespalí na záchod, aby nespadli... přes den ji zavíráme jen když je maličká nahoře... dole zábranu na schodech nemáme, zavíráme dveře na chodbu.... ke krbovkám manžel udělal loni ohrádku ze starého roštu z postele 🙂 Dcera měla v lednu rok a ještě nechápala, že to pálí, letos si myslím už bude v zimě rozumnější... nejmladší syn je zářijový, takže první zimu nebyla zábrana ke krbovkám potřeba a druhý rok už to zase tak nějak chápal, že k nim nesmí