icon

Pokojíček pro tři děti: Jak řešit rozložení pokoje?

31. říj 2022

Máme jeden větší pokoj a jeden menší pokojík. Napadla nás varianta že v malém pokoji by spali všechny tři a ve větším by měli stoly , hračky a tak. Teoreticky nám to přijde dobrý nápad, prakticky nemám zkušenosti, nikoho kdo by to takhle měl neznám. Máte to takhle někdo ? Děti jsou 8,10 a batole.

jola777
31. říj 2022

A nebylo by lepší aby měli starší děti ten větší a batole ten menší? Ty větší už mají školu, jiné zájmy... Vlastní zkušenost nemám, ale kamarádka má děti 9 a 3, mají jeden pokoj a stále tam probíhají konflikty kdy ten mladší jí "nedá pokoj", všechno rozkramaří a ta starší to pak musí uklízet protože mladší to má samozřejmě na háku... 😐

autor
31. říj 2022

@jola777 to mají takhle teď, ale budeme ten větší pokoj rekonstruovat,tak nás napadla i tato varianta .

kosi_cek
31. říj 2022

No, my taky měli jeden velký pokoj a jeden malý, 3 děti...Ale na zmiňovanou variantu nikdy nedošlo, i když jsem o ní slyšela, ale naprosto by mi to k našem dětem nesedlo a nepomohlo by nám to v ničem. Nejprve byly všechny 3 v tom velkém, pak šel kluk do malého a holkám zůstal ten velký, protože vznikaly velké třenice -kluk si pořád něco stavěl po zemi, mladší sestře to vadil jeho bordel a radši by měla prostor na zemi na poskakování a pod , nejmladší mu to zas věčně bořila, takže dostal ten malý pokoj jen pro sebe a ten už mu zůstal, přineslo to velké uklidnění situace mezi dětmi, ale stejně nebylo konec šachování, nejen že přibyly další děti, ale jak děti rostou, mění se i potřeby a nakonec to stejně spěje k tomu, aby každý měl svůj prostor, alespoň kousíček, který je jen jeho..Takže jestli se bude ten velký pokoj rekonstruovat a jde rozdělit na 2, tak bych to udělala, ten náš samozřejmě nešel, obvykle to kvůli umístění okna a dveří rozumně nejde...

zuzkasim
31. říj 2022

Máme to věkově asi dost podobně jako vy. Do malého pokojíčku šlo nejmladší dítě, do většího ty dvě starší. Teď jsou už větší a nejmladší fňukalo, že nechce být pořád samo, tak jsme udělali rošádu, do malého pokojíčku šlo nejstarší dítě, nemladší se přesunulo k prostřednímu. Je to asi dočasně, uvidíme, jaké budou další potřeby dětí. Nejmladší má jiný režim, i teď, v 9 letech, chodí spát ve 20h, starší můžou později, aby spaly všechny 3 dohromady, to by úplně dobrotu nedělalo.

merope
31. říj 2022

My to mívaly jako úplně malé holky, kdy jsme v jednom pokoji (na stejném patře jako ložnice) spaly a v jiném pokoji měly hernu. Ale jsme skoro stejně staré a myslím, že nějak když jsem byla v pubertě (jsem nejstarší), tak se z herny udělal hostinský pokoj, z hostinského pokoje můj pokoj a sestry zůstaly v tom větším samy.

properjoey
31. říj 2022

Děti mám jen dvě, věk 7 a 8, původně měli každý svůj pokoj, teď mají jeden spací a druhý hrací a psací, ale jsou si strašně věkově blízko. To batole u vás k tomu mi moc nesedí, aby spali všichni spolu. U táty jsou 3 děti, navíc mají 3 letou ségru a ta má pokoj zvlášť, protože je prostě malá a má úplně jiné potřeby...je otázka, jestli třeba časem půjdou holky k sobě, ale na vašem místě bych asi s rekonstrukcí počkala a nebo dala batole sólo...teď ne napadá, že kdysi můj kámoš měl jednoho bráchu o rok mladšího a druhého o 10 let. Nejprve měli pokoj dva starší spolu a prcek zvlášť a cca v 6 letech šel ten prcek k nejstaršímu, protože ten starší na to přistoupil a byl hodně v tahu už, takže si nepřekáželi

andelka
31. říj 2022

Máme to podobně (3,10,12) a toto by nefungovalo. Starší kluci mají spolu menší pokoj, ale k nim dát prcka by nešlo. Malý je ve velkém pokoji s námi.

andelka
31. říj 2022

@properjoey tohle by jednou možná prošlo i u nás. Nejstarší je mimon, ale malého miluje,a až doroste do školního věku,možná by ho snesl spíš než prostředního bráchu. I když teď spolu fungují, mají patrovou postel a jak jeden není doma,druhý se stěhuje k nám,protože jsou prostě zvyklí byt spolu. Rozdíl mezi prvním a třetím je skoro 9 let.

konidana
31. říj 2022

Sousedovic deti ( ja vekem zapadla presne mezi ne) byli tri, nejdriv starsi sam ( o 4 a o 6 let od sourozencu) a dva mladší spolu, a pak dva starsi kluci spolu, a nejmladsi holka sama. Kdyz je vetsi věkový rozdil a nebo různá pohlavi tak to uplne na jednu loznici nevidim. Urcite ne na furt, treba jen prechodne.

muhehehe
31. říj 2022

My to takhle máme, ale děti máme k sobě věkově blíž (7, 5, 3 a půl). Je to super a nehodláme měnit, děti nějak dělit. Nepřipadá mi to nutné ani u tebe, větší děti budou mít svůj osobní prostor (psací stoly) kam batole bude mít zákaz, prcek taky nějaký svůj stolek, a ostatní věci se snad nějak vejdou... Jako malá jsem měla pokoj se ségrou (spaní a všechno dohromady), je mladší o sedm let. I když byla možnost rozdělit pokoj na dva, byl velký, nikdy jsme to nechtěly. Já myslím že sourozenci patří k sobě.. a když časem sami projeví nějaké přání, tak se s tím dá pracovat později ;)

hannyss
1. lis 2022

a co se zeptat těch dvou starších?

autor
1. lis 2022

Děkuji všem za komentáře , ještě si to pořádně promyslím. 🙂

autor
1. lis 2022

@hannyss To by mě nenapadlo 🤦, samozřejmě že o tom vědí a souhlasí. Ale nemám s tím zkušenosti ani já, natož oni . Tak jsem se tu poinformovala jestli to tak někdo neměl .