icon

Je tu někdo, kdo trpí na deprese?

1975
11. čer 2011

je tu někdo kdo trpí na deprese ?

hameeda
•
11. čer 2011

Ja

anatanka
•
11. čer 2011

Zadavala jsi to jako otazku, to bude rychly proces... 😉

sayast
•
12. čer 2011

ja se s nima po rozchodu s exmanzelem lecila antidepresivy. jsem odmala depresivni clovek, ale krome tohoto obdobi jsem vzdy zvladla bez leku. max sem tam lexaurin, ale to vyjimecne, jelikoz leky vseobecne nemusim.

jajina87
•
12. čer 2011

já... ale vždycky jsem to nějak vydržela, aniž bych si nechala napsat antidepresiva... naštěstí, teď mam přítele, který si na to zvyknul a už ví, co se mnou v takovejch situacích má dělat (respektive nedělat) 🙂

senja
•
12. čer 2011

Ja se taky priznavam 🙂 Pred tehu jsem mela i antidepresiva, ale hodne slabe a pouze necely rok.

sarahbee
•
14. led 2013

Antidepresiva ani za nic. Znám z okolí 2 feťáky, který už bez toho prostě nefungujou vůbec.

domiz
•
16. led 2013

já..už léta.od 14let..máme to v rodině..brala jsem různý léky,pak vysadila..ted neberu a asi potřebuju...stres a starosti,úzkost poslední dobou tohle prožívám...leuxariun a neurol taky občas beru,ale to se nedá užívat dlouhodobě...nechci to do sebe cpát...takže vyzlouším přírodní antidepresiva....

eimmy
•
16. led 2013

nějak nemůžu ani uvěřit tomu co zde čtu za rozumy....PROBOHA kdyby jste trpěly depresí jako takovu tak to "nezvládnete" samy či nějakýma čajema apod. Deprese je nemoc - diagnoza. Není to takové to když si holky mezi sebou řeknou mám depku, neměm co na sebe !!
Nejvíce mi hnul žlučí názor @sarahbee : "Znám z okolí 2 feťáky, který už bez toho prostě nefungujou vůbec" to jako že lidi co berou antidepresivá jsou feťáci ?!?!?!
Ten kdo má diagnostikovanou depresi není feťák či magor... tito lidé jí mají z nějaké příčiny ať už díky letitému stresu, týrání šikany či šoku který prožily ( smrt blízkého apod.)
Vím o čem mluvím. Tímto bych chtěla požádat aby se tu nekydaly takové nesmysly o kterých nic nevíte.

megy
•
16. led 2013

tak já se přidávám taky - již 10 let bojuji s úzkostně-depresivní poruchou a teď jsem bohužel ve stavu zhoršení, takže jdu k .dr. mám to dané bohužel rodinou a díky taky spoustě stresů a postraumatickým zážitkem :-/

ivular
•
16. led 2013

Taktéž se přidávám. Během posledních dvou let mě potkaly události, které se bez úhony prostě přežít nedají 😔
A k vznikající diskusi - antidepresiva NEJSOU návyková farmaka - byť jde o častý mýtus. "Feťáci" jsou v podání @sarahbee nejspíš lidé závislí na nějakém benzodiazepinu. Ten se krátkodobě nebo v těžších případech předepisuje k antidepresivům a je opravdu dobrý sluha, ale špatný pán. V každém případě by bylo lepší zjistit si aspoň nějaké základní info, než začnu rozšiřovat poplašné zprávy..

lenulak
•
6. únor 2013

já brala antidepresiva když prvnímu synovy byl rok, pak přestala a po druhém synovi opět, vždy cca rok pat třeba 2 roky nic ale nejspíše se to prostě bude opakovat, naštěstí jsou na to léky, není se za co stydět ikdyž také mi trvalo než jsem se s tím srovnala, někdo bere prášky na tlak, jiný na deprese, není na tom nic špatného

beandy
•
12. srp 2013

Poradíte mi prosím nějakého dobrého doktora co vám pomohl s depresemi, popřípadě dá nějaké léky - z Brna? Díky..

mitote
•
12. srp 2013

ja, leky jsem brala od 16ti, ted je mam podruhe vysazene, ale myslim, ze k nim driv nebo pozdeji zase dospeju

@beandy napisu Ti kontakt do IP

jennyska
•
19. lis 2013

Ahoj @beandy @sarahbee @senja @jajina87 @sayast @hameeda @lenulak @ivular @domiz @megy @anatanka @eimmy @1975

mohu Vás poprosit o vložení vlastní zkušenosti s depresí, ať už to v těhotenství, po porodu a nebo obecně do naší Wiki knihovničky, kterou si tady s maminkami tvoříme? Stačí svou radu, tip, zkušenost napsat do https://www.modrykonik.cz/deprese/ a pomoci tak všem ostatním ženám, které si právě prochází stejným obdobím a hledají radu, podporu, pomoc apod. 🙂

Děkuji Vám, že pomáháte a přeji fajn den.
Janča

PS: Přispět může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! 😉

monad
•
29. lis 2013

ano trpěla jsem depresemi a brala antidepresiva několik let 😒