Hodnocení

X-Lander X-Move

7.4
9
recenzi napsala monikakr9213.1.2022
  • Projede všechno
  • Opravdu bytelný
  • Těžší váha
Máme sice starší model, ale slouží stále
9
recenzi napsala anirij33221.12.2021
Kočárek máme rádi, je trochu těžší, ale to nám nevadí
6
Kočárek je bytelný a prostorný, kola jsou ale hodně tvrdá
recenzi napsala kytkast10.1.2021
  • Vzhled
  • Bytelný
  • Prostorný
  • Projede temer všechno (otázka je, jak je to komfortní pro dítě)
  • Košík (dám tam hodně věcí)
  • Otočný sedák sporťáku
  • Prostorný košík
  • Drncá
  • Nehoupe
  • Barvy blednou
  • Zlomený držák na pití a pojistka skládání
  • Košík a přední kola jsou moc blízko
  • Musíte vše dokupovat (pláštěnku ke sporťáku, tašku atd.)
Přispěji tady hodnocením verze X-Move z roku 2017. Podvozek je tvrdý, nehoupe. To je podle mě největší nevýhoda. Kola jsou nafukovací, ale tvrdá. Asi je to odolné proti píchnutí. Když vezete malé miminko po štěrkovité cestě, po kostkách, tak to s ním hrozně drncá, dítě nadskakuje a brečí. Takže jsme že začátku jezdili pouze po asfaltu. A stejně dcera první tři měsíce v kočárku probrečela.

Korbička by mohla být hlubší. V zimě jsem měla problém zapnout nánožník, když dcera byla ve fusaku a dala jsem jí ještě deku.

Se sporťákem jsem spokojená. Je prostorný. U verze 2017 je po rozepnutí stříšky síťka, takže na dítě svítí, když spí. Lze vyřešit nějakým krytem.

Jezdíme po všech možných i nemožných cestách (po loukách, po rozbitých cestách, bahno, sníh) a projedu vždycky, ale moc komfortní pro dítě to není. Když byla dcera miminko, hrozně jí to drncání vadilo, bála se a brečela. Teď už je velká a spíš ji to uspí, ale mně je jí líto, když vidím, jak to drncá. Jezdíme po loukách, sněhem, bahnem, rozbitých cestách.
8
Bohužel teda terénní opravdu není
recenzi napsala hani200018.8.2020
  • větrání v korbičce
  • otočná přední kola
  • ovladatelnost na rovné cestě
  • skladnost
  • vzhled (šedý)
  • velká kola
  • chybí odpružení, v terénu se s miminkem jezdit nedá
Od chvíle, kdy jsem zjistila, že čekáme dítě, jsem začala hledat dokonalý kočárek a strávila jsem tím celé těhotenství. X-Lander X-Move se zdál být TÍM PRAVÝM. Krásný, trojkombinace, velká kola, terénní, skvělé recenze (na ty hodně dám)... Bohužel teda terénní opravdu není. Dítě v něm přímo nadskakuje, budí se a pláče. Po polňačce hrůza. Čekala jsem víc od kočáru za 20 tisíc. Nicméně do města, na procházky po dědině super. Jen si budeme muset pořídit i opravdový teréňák. (např. Thule Urban Glide)
6
Vlastnosti, kterymi se vyrobce pysni, ma na vybornou
recenzi napsala brontosauruss28.12.2018
  • Otocitelna sedacka
  • Reflexni prvky
  • Hodne sklopna striska
  • Neperuje
  • Prohyba se madlo
Vadilo mi, ze neperuje... Ale vlastnosti, kterymi se vyrobce pysni, ma na vybornou.
7
Super do terénu
recenzi napsala danuskahe5.11.2018
  • Skvěle zvládá terén
  • Prostorný košík
  • Nepolohovatelná hluboká korba
  • Na zimní dítě je korba dost malá
Kočárek je super do terénu. Nákupní košík má vyšší nosnost než se uvádí. Já v něm vezla i 5kg prací prášek a v pohodě.
8
Jediné vytknutí je velikost korbičky
recenzi napsala vewoo27.8.2018
  • skladný
  • rychle složený
  • sporťák lze složit s kolečky v celku
  • dobře manipulovatelný
  • do terénu dobrá volba
  • menší korbička pro miminko
Byli jsme spokojeni (verze 2015). Jediné vytknutí je na velikost korbičky. Což jsem se dívala je, že verze 2018 nabízí k dokoupení skvělé doplňky.
8
2015 za mě lepší než nová verze
recenzi napsala jandour11.5.2018
Měla jsem 2015 a za mě lepší než nová verze. Odpružení sice nebylo nikterak houpavé, ale mě to vyhovovalo.
7
Přišel mi trošku neohrabaný
recenzi napsala vanea6.4.2018
Kočárek - dvojkombinaci v šedé barvě jsme dostali jako zaměstnanecký bonus v práci, moc jsem se na něj těšila. Nakonec se ale pořídil kočárek jiný, takže tento u nás pobyl jen chvíli a nepoužívali jsme ho. Na první osahání a poježdění doma hodnotím kočárek kladně, designově mi přijde slabší, ale je pevný a má velká kolečka vepředu i vzadu, což je určitě skvělá výhoda do přírody a na výlety. Oproti kočárku, který používáme, má ale horší ovladatelnost, hůř se skládá a přišel mi trošku neohrabaný. Nicméně to není nic, kvůli čemu bych byla rozhodnutá si ho nepořídit, je to jeden z těch lepších kočárků, které jsme měli možnost zkusit.

Zařadila bych ho mezi sportovnější verze, má praktickou barvu, takže nebude hned špinavý (a když, tak to půjde dobře dolů).
9
Kočár jsem vybírala hlavně podle vzhledu sportovní verze
recenzi napsala denisahradecka23.3.2018
  • velká korba
  • jednoduché skládání
  • ovládání jednou rukou
  • sportovní verze po i proti směru jízdy
  • rozšiřitelná bouda u sportovní verze
  • velká a prostorná přebalovací taška
  • těžko přístupný košík
  • sportovní verze se při skládání musí rozložit
S kočárkem jsem moc spokojená. Hluboká korba je veliká a prostorná, malý v ní vydržel do půl roka i se zimním fusakem a kdyby nebyl tak zvědavý, vydržel by i déle. Sportovní verze se mi líbí, kočár jsem vybírala hlavně podle jejího vzhledu. Vyhovuje mi polohování do lehu, otáčení po a proti směru jízdy. S kočárem jezdíme po vesnici a zvládá i horší terén. Jediné, co mi vadí je, že se sportovní verze při skládání musí rozložit a že košík je těžko přístupný. Je sice veliký, ale nic moc do něj nedáte, protože nemáte kudy 😃
7
Se sportakem jsem tolik spokojena nebyla
recenzi napsala teeru12.3.2018
  • Velky nakupni kos
  • Velka kola
  • Nastavitelna poloha nozicek
  • Svetlo na predni casti kocarku
  • Drzak na nakupni tasku
  • Dlouha striska
  • Odrazky
  • Mekka hluboka korba
  • Nastavitelna hluboka korba (poloha, vetrani...)
  • Aretace kolecek
  • Vzhled korby
  • Velky, prostorny sportak
  • Nastavitelna rukojet
  • Po i proti smeru jizdy
  • Kozenkove rukojeti
  • Brzda
  • Polohovani
  • Vzhled sportovni verze
  • Tezky
  • Hluboka korba je malickata
Korba je za me naprosto skvela, kocarek je promakany a moc hezky. Se sportakem jsem tolik spokojena nebyla, byl na me hrozne tezky, nelibil se mi vzhledove.
5
Moc peněz za málo muziky
recenzi napsala rousse10.3.2018
  • lehká hluboká verze
  • pěkný design
  • ledky v konstrukci
  • těžký sporťák
  • absence odpružení
  • velmi malá hluboká korba
  • rozvrzaný a rozhrkaný po první jízdě
Za tu cenu, co stál, to bylo opravdu moc peněz za málo muziky. Kdyby stál o půlku míň, neřeknu, ale za tu cenu hrůza děs. Dokud se jezdilo s hlubokou korbou (v zimě norovozeně v zimním fusaku), tak sice hrkal a vrzal, ale dobrý. Kdyby byla malá narozená v létě, tak z ní díky chybějícímu odpružení vytřesu duši. Jenže malá se v hluboké korbě nenatáhla už ve 3 měsících a když se vyjelo se sporťákem, tak hrůza. Nevlezl se ani do kufru auta, takže kočár cestoval na zadním sedadle. Sporťák už je poměrně těžký - bydlíme na kopci, do obchodu kilák, těžké děcko, takže zpáteční cesta už s půlročním mrnětem byla poměrně dobré fitko. Při otočení proti směru jízdy a položení do lehu se strašně moc změní těžiště kočáru a je opravdu obtížně říditelný. Znovu už bych ho určitě nechtěla.
9
Super do terenu
recenzi napsala ekulka1.3.2018
  • Velka hluboka korba
  • Projede krasne teren
  • Vhodny i na behani
  • Snadno se sklada
  • Sportat jde otocit po i proti smeru jizdy
  • Sportat trosku tezsi, ale super do terenu
Velka spokojenost
9
Jsem velmi spokojená
recenzi napsala chappell27.2.2018
  • Zvládne i hodně těžký terén
  • Dobře se skládá
  • Má integrovaná světla
  • Pro mě hezký nepřeplácaný design
  • Oproti staršímu modelu je konstrukce užší a všude projede
  • Má těžkou konstrukci, ale na závadu to bylo až v případě druhého těhu
S kočárkem X-lander X-move 2017 jsem velmi spokojená. Kupovala jsem ho na základě toho, že jsme na začátku měli půjčený také X-lander z roku 2010 a líbila se nám jeho nezničitelnost v těžším terénu. U tohohle modelu to platí stejně, vydrží hodně. Konstrukce na mě v době těhotenství byla trochu těžší, ale asi to je právě tím, že vydrží. Já jsem spokojená. I design není zbytečně překombinovaný.