1 zkušenost

Gymnathlon Baby je sportovní kurz pro děti 2,5–4 roky, první seznámení s organizovaným pohybem za doprovodu rodičů. Cílem je rozvíjet 10 základních pohybových dovedností a posilovat samostatnost dětí v bezpečném, hravém a emočně pozitivním prostředí. Náplň hodin vznikla ve spolupráci s odborníky FTVS Univerzity Karlovy a staví na rychle se střídajících jednoduchých hrách s rozmanitými pomůckami.

Vlastnosti a benefity

• Společné cvičení rodičů a dětí 2,5–4 roky – první kroky k pohybu a samostatnosti.
  • Rozvoj 10 základních dovedností (lezení, chůze, skoky, míčové hry, házení, obratnost aj.).
  • Důraz na maximální hravost a prožitek – krátké, pestré aktivity s pomůckami.
  • Metodika Gymnathlon vyvíjená s FTVS UK a experty sportovních svazů.
  • Hrací plán s motivačními samolepkami pro neustálou radost a motivaci.
  • Oblíbený maskot opičák Max – podporuje děti i mimo trénink.
  • Kvalifikovaný trenér; v pokročilejších kurzech 2 trenéři na max. 20 dětí.
  • Bezpečné prostředí a kapacitně řízené lekce pro kvalitní zážitek.

Gymnathlon kurz Baby

Co se děti učí (příklady)

• Fyzické schopnosti a dovednosti: lezení a plazení, chůze, kutálení/koulení, hry s míčem, obratnost, skákání.
  • Taktické schopnosti: prostorová orientace.
  • Technické dovednosti: házení, koordinace.
  • Osobnost a sociální oblasti: kamarádství, samostatnost.

Metodika Gymnathlon

Gymnathlon je všestranný program s cílem budovat lásku k pohybu skrze hravé, metodicky promyšlené trénink ve 4 na sebe navazujících kurzech. Kombinuje prožitek, bezpečnost a postupný rozvoj dovedností přiměřeně věku dítěte.

Kde přihlásím dítě na kurz Gymnathlon Baby?

Nejnovější články

Hodnocení a zkušenosti s kurzem Gymnathlon Baby

Máš zkušenost s kurzem Gymnathlon Baby?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost

Pomáhá rodičům se sportovním vedením dětí

Uvědomuju si, jak důležité je vést děti ke sportu. O to víc oceňuju projekty, které rodičům tuhle cestu usnadňují. Gymnathlon kurz Baby (2,5 - 4 let) je přesně takový. Vybrali jsme ho jako naše první společné sportování a moje děti tam chodí rády. Jsem s nimi v tělocvičně - cítí se bezpečně a mají mě při sobě.

Bylo moc příjemné vidět na vlastní oči, že se jim tam líbí a jsou spokojené. Velmi se mi líbí, jak trenér kvalifikovaně a citlivě vede celou skupinu dětí: netlačí na výkon, naopak vede k radosti z pohybu a o to tady jde.

Lekce trvá 45 minut a probíhá jednou týdně během školního roku: na začátku si sedneme do kruhu, pozdravíme se (děti milují pokřik „Sportu zdar!“) a pak se plynule střídají jednoduché hry a cvičení s různými pomůckami. Je tam hodně přirozeného pohybu: lezení, plazení, balanc na lavičce a po „kamínkách“, skoky přes malé překážky, kotouly, házení a chytání míčků, orientace v prostoru - všechno hravě, s pauzami na vodu a za doprovodu rodiče, který je nablízku. Moje děti se nejvíc těší na závěr, ne proto, že by je cvičení nebavilo, ale protože se nemůžou dočkat samolepky do hracího plánu, který se jim týden po týdnu krásně zaplňuje (maskot opičák Max je u nás doma velké téma).

Prakticky stačí tenisky do tělocvičny a láhev s vodou; registrace je předem online. Celkově je to krásně strávená rodinná aktivita, plnohodnotný společný čas, u kterého se hýbeme. Děláme něco pro tělo i pro srdíčko. A když to děti chytí, po Baby hezky navazuje kurz Junior (4 - 6 let) a do dalších kurzů.
(4 fotky)
  • Děti jsou s rodičem, cítí se bezpečně, snazší adaptace.
  • Citlivé, kvalifikované vedení bez tlaku na výkon.
  • Hravé lekce: jednoduché hry, pomůcky, plynulý rytmus.
  • Rozvoj základních dovedností (balanc, skoky, házení/chytání, orientace).
  • Motivace: hrací plán se samolepkami, maskot opičák Max.
  • Krátké a pravidelné: cca 45 min, 1× týdně během školního roku.
  • Nenáročná výbava: tenisky do tělocvičny a láhev s vodou.
  • Krásně strávený rodinný čas.
  • Snadná registrace online.
  • Po Baby kurzu možnost plynule navázat na kurz Junior (4–6).