1 zkušenost

Víceúčelový vysavač Rowenta X-Clean 10 přináší revoluci v úklidu a otevírá zcela novou kategorii domácích pomocníků – podlahovou myčku. Jediným tahem bez problémů zvládne suché i mokré vysávání, poradí si s prachem, drobky, chlupy, ale i s rozlitými tekutinami, zaschlými skvrnami od jídla či dokonce rozbitým vajíčkem. Je ideálním řešením pro rodiny s dětmi, domácími mazlíčky a do domácností, kde je stále živo.

Video: Rowenta X-Clean 10: Vysává, vytírá a taky se sama vyčistí!

Kompletní úklid v jednom kroku

S tímto multifunkčním zařízením nemusíte používat zvlášť mop a vysavač. Rowenta X-Clean 10 jediným tahem vysává a myje podlahu. Perfektně zvládá odstraňovat i odolné nečistoty jako zaschlý kečup, jogurt, mokré stopy nebo rozlité tekutiny.

Rowenta X-Clean 10 GZ7540

Inteligentní technologie pro maximální komfort

Vysavač disponuje pokročilou technologií AI Dirt Detection, která automaticky detekuje stupeň znečištění a přizpůsobuje výkon zařízení podle aktuální potřeby. Pro ještě pohodlnější použití vás vysavač provází hlasovými pokyny v češtině a aktuální informace poskytuje prostřednictvím intuitivního LED displeje.

Snadný úklid bez námahy

Díky samopohybu s technologií Narwal je manipulace mimořádně jednoduchá – vysavač v ruce pocitově váží pouze 0,8 kg, přestože jeho skutečná hmotnost je 4,15 kg. Flexibilní hlavice s rozsahem pohybu až 180° zajišťuje důkladné čištění pod nábytkem i podél stěn.

Myčka podlah Rowenta X-Clean 10 GZ7540

Samočištění, hygienické sušení a snadná údržba

Po úklidu stačí stisknout jediné tlačítko a zařízení se automaticky samo vyčistí a vysuší horkým vzduchem při teplotě 65 °C. Automaticky oddělí tekutiny od pevných nečistot, které jednoduše vylijete a vysypete, což zajišťuje maximální hygienu a snadnou údržbu.

Tichý chod bez rušení

Rowenta X-Clean 10 nabízí příjemně tichý úklid díky pokročilé technologii tlumení hluku – hlučnost dosahuje jen 72 dB(A), takže je vhodná i do domácností s malými dětmi či citlivými domácími zvířaty.

Technické specifikace

Objem nádoby na čistou vodu0,79 l
Objem nádoby na špinavou vodu0,67 l
Příkon200 W
Hlučnost72 dB(A)
Hmotnost4,15 kg (pocitově jen 0,8 kg)
Rozměry118 × 31,5 × 30,5 cm
Filtrpěnový
Ovládáníhlasová navigace (čeština), LED displej
RežimyECO, AUTO, AI, Odsávání, Tichý režim
Hlavice180° flexibilní, precizní čištění podél stěn
Samočištěníano, automatické
Sušeníhorkým vzduchem při 65 °C

Obsah balení

• Nabíjecí základna se samočištěním a sušením
  • Síto s čisticím kartáčkem
  • Náhradní válec z mikrovlákna (s úpravou proti namotávání vlasů)
Kde koupím víceúčelový vysavač Rowenta X-Clean 10?

Nejnovější články

Hodnocení a zkušenosti s myčkou podlah Rowenta X-Clean 10 GZ7540

Máš zkušenost s myčkou podlah Rowenta X-Clean 10 GZ7540?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost

Změní vám pohled na úklid

Jsem mámou dvou dětí a zároveň majitelkou koček, takže asi nemusím dlouze vysvětlovat, co pro mě znamená každodenní úklid. S Rowentou X-Clean 10 jsem zažila obrovský posun v tom, jak vnímám domácnost i samotné uklízení. Než jsem ji začala používat, byla jsem dost skeptická – další přístroj do bytu, který slibuje zázraky? Po měsíci používání ale vím, že bych tuhle investici udělala znovu.

Největší změnou pro mě je, že už nemusím podlahy nejdřív vysávat a pak vytírat. Rowenta X-Clean 10 zvládne obojí najednou – a opravdu důkladně. Ráno, když děti rozsypou drobky, kočky rozlijí mléko nebo skončí miska s cereáliemi na zemi, už nepřemýšlím, čím začít. Prostě zapnu vysavač, projedu kuchyň i obývák a za pár minut je uklizeno. Podlaha je čistá na pohled i na dotek – žádné zaschlé skvrny, šmouhy ani zbytky. Navíc si X-Clean poradí se všemi typy hladkých podlah a každý povrch po úklidu vypadá skvěle. Přístroj si dokonce sám reguluje výkon i množství vody podle míry znečištění, takže se nemusím bát, že bych si poškodila parkety nebo vytvořila louže na dlažbě.

Velmi oceňuji, že Rowenta nabízí až pět čisticích režimů. Nejčastěji používám chytrý režim, kdy si přístroj sám určuje, kolik výkonu a vody použije, ale když je nepořádek opravdu velký, jednoduše přepnu na turbo. Na noční nebo brzký ranní úklid mám oblíbený tichý režim, který je skutečně příjemný.

Obrovským plusem je také údržba. Po úklidu stačí stisknout tlačítko na základně a Rowenta si sama automaticky vyčistí mopovací válec čistou vodou a následně ho vysuší horkým vzduchem. To znamená, že už doma nemám žádný zapáchající mop, žádné plísně a nemusím se ručně zabývat špínou. Sušení trvá přibližně hodinu, ale já na to úplně zapomenu – vše proběhne samo a když znovu potřebuji uklidit, válec je čistý a suchý.

Zásobníky na vodu jsou velké – do jedné nádržky se dává čistá voda, do druhé se sbírá špinavá. Líbí se mi, že podlahu vždy vytírám jen čistou vodou a špinavá se nikdy nevrací zpět. Když je potřeba něco doplnit nebo vyprázdnit, přístroj mě na to hlasově upozorní – a to v češtině, takže mi nic neunikne.

Baterie vydrží neuvěřitelně dlouho – bez problémů s ní uklidím celý byt (cca 100 m²) včetně koupelny a ještě mi zůstane rezerva. Výrobce oficiálně uvádí výdrž 60 minut, ale v testech zvládl vysavač i víc, což je skvělé hlavně pro větší domácnosti. Nabíjení trvá něco přes tři hodiny, ale většinou ho dávám nabíjet přes noc a nijak mě to neomezuje.

Příjemně mě překvapila i samotná manipulace. Přístroj je sice robustnější, ale většinu hmotnosti má v základně. Při práci držím v ruce jen lehkou část (asi 0,8 kg) a díky otočné hlavici bez problémů uklidím i pod stolem, kolem židlí nebo v rozích. Ovládání je intuitivní, na displeji vidím všechny důležité informace a hlasové pokyny jsou v češtině. Dokonce i děti se rády zapojují do úklidu – vysavač jim přijde „cool“ a hravě ho zvládnou.

Co také velmi oceňuji, je, že v balení byl i náhradní mopovací válec, takže si nemusím nic dokupovat předem. Údržba je minimální – většinu práce udělá přístroj za mě. Líbí se mi i integrovaný hřeben, který automaticky odstraňuje namotané vlasy nebo zvířecí chlupy z válce, takže se tam vůbec nezachycují. Právě proto je pro naši domácnost s mazlíčky naprosto ideální. A díky HEPA filtru je vzduch bez prachu – mohu klidně dýchat, i když trpím alergií.

Jediné mínus vidím ve vyšší ceně, ale když si spočítám, kolik času a námahy mi denně šetří a že už nemusím střídavě vytahovat kýbl, mop a vysavač, rozhodně bych neměnila. Možná bych ještě zmínila, že přístroj je trochu vyšší, takže se s ním nedostanu pod velmi nízký nábytek, ale pro běžný úklid to nijak nevadí.

Rowentu X-Clean 10 doporučuji všemi deseti. Pro mě je to revoluce v domácnosti, kterou ocení každý, kdo doma bojuje s nepořádkem, má děti, domácí mazlíčky nebo si prostě přeje víc klidu a méně stresu z úklidu. U nás je to láska na první zapnutí.
(23 fotek)
  • Vysává a vytírá podlahy zároveň – šetří čas i námahu
  • Automaticky dávkuje vodu a výkon podle míry znečištění
  • Pět režimů čištění – včetně tichého a turbo režimu
  • Samočisticí mopovací válec – bez zápachu a plísní
  • Automatické sušení válce horkým vzduchem
  • Oddělené nádržky na čistou a špinavou vodu
  • Dlouhá výdrž baterie (přibližně 60+ minut), vhodná i do větších bytů
  • Snadná manipulace a otočná hlavice – zvládne úklid i v rozích
  • Intuitivní ovládání a hlasové pokyny v češtině
  • Přístroj je vhodný i pro děti – bez problémů ho zvládnou ovládat
  • V balení se nachází i náhradní mopovací válec
  • Integrovaný hřeben na odstranění vlasů a zvířecích chlupů
  • HEPA filtr – vhodný pro alergiky
  • Ideální pro domácnosti s dětmi a domácími zvířaty
  • Vyšší cena