Elektronika

Dnes je elektronika neodmyslitelnou součástí našich domácností. Koupě elektrických spotřebičů či multimediálních zařízení se neobejde bez důsledného nastudování funkcí, parametrů a doporučení. Předtím, než se rozhodnete investovat do nového užitečného pomocníka nebo do elektroniky určené pro zábavu, zkontrolujte, zda váš výběr odpovídá vašim požadavkům. Díky našim důvěryhodným recenzím se nemusíte bát, že koupíte zajíce v pytli.

Nejnovější články

Hodnocení a zkušenosti s elektronikou

Máš zkušenost s elektronikou?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost
Nejnovější hodnocení

Tiskárna Canon SELPHY CP1500

chocomorocco  31. říj 2022

Fototiskárna Canon SELPHY CP1500

Na první pohled je velmi pěkná a hned jsem si ji představila i jako krásný „doplněk“ interiéru. Tiskárna se prodává ve třech barvách. Bílá, růžová a černá – tuto barvu jsem také dostala na testování. (Osobně bych si vybrala bílou).

Tiskárna funguje na principu termosublimace. Při tisku se postupně natisknou jednotlivé barvy (odstíny žluté, růžové a modré) a ve finálním kroku se natiskne ochranná vrstva (proti poškození fotky např. poškrábáním). Rychlost tisku je kolem 40 sekund.

Tiskárna je opravdu malá, formát fotky je 15x10cm. Já nejčastěji fotím na mobilní telefon. Pro tisk je potřeba stáhnout aplikaci do telefonu. Aplikace je krásně intuitivní. Je možné fotky upravovat, doplňovat různé texty, vytvářet koláže a pod.

Na výlety s sebou nosím i zrcadlovku. Fotky se dají tisknout přímo z sd karty vložené do tiskárny. Ze všech vyfocených fotek si vyberete pomocí náhledů na displeji tiskárny. Je možné vytvořit i koláž. Ovládání přes displej mi nepřijde tak pohodlný jako přes aplikaci. Proto jsem tuto možnost více nepoužívala.

Moc se mi líbí možnost vytvořit si pasovové fotky (menší, větší). Každoročně tvořím takové malé fotečky jako jmenovky na vánoční dárky. Teď to budu mít ulehčené.

Pro porovnání jsem vytiskla fotky i v dm drogerii. Kvalita je obdobná. S tiskárnou jsem moc spokojená. Snadné a rychlé pořízení fotek kdykoliv, kdy je potřeba.

Cena jedné fotky se pohybuje přibližně 7Kč/ks. Spolu s papíry se dodává i barva.

Tiskárna Canon SELPHY CP1500

luciska82  30. říj 2022

Tiskárna Canon SELPHY CP 1500

Na testování tiskárny Canon SELPHY CP1500 jsem se nesmírně těšila a byla jsem zvědavá, co taková „malá krabička“ dokáže. Fotografie vytištěné na naší tiskárně „prababičce“ nebyly nikdy žádná paráda. Většinu fotek jsme nechávali vyvolávat ve Fotolabu. Kvalita většinou průměrná.

Teď k samotnému testování. Zasunutí zásobníku s barvou i s papíry byla naprostá brnkačka. Instalace aplikace (SELPHY Photo Layout) do telefonu zabrala asi 3 minuty (je zdarma). Vše naprosto intuitivní. Návod jasný a přehledný.

Aplikace má mnoho funkcí sloužících k úpravě fotografií. Můžete si vytvořit různé koláže. Tuto funkci jsem dosyta využila při tvorbě miminkovské knížky pro naši malou princeznu. Jsou tam různé rámečky (rozličné velikosti) na doplnění. U knížek pro brášky to byl očistec (udělat koláž v aplikaci a modlit se, aby to vše dobře vyšlo). Výsledek? Naprostá pecka. Krásné barvy, sytost, rozlišení. Fotografie má tři barevné vrstvy (žlutou, azurovou a purpurovou) a jednu ochrannou. Na povrchu fotky nezůstávají otisky prstů. Tisk trvá cca 40 sekund. Kluci vytvořili z těchto fotografií přání babičce k narozeninám. Ukápla i slza dojetí. Také lze vytvořit záložka do knihy či fotografie na doklady.

Ale nemusí se tisknout pouze z telefonu. K dispozici je také USB-C konektor pro připojení fotoaparátů či počítačů nebo slot pro SD karty. Všechny možnosti jsme vyzkoušeli a nic nás nezklamalo. Výběr fotografií se pak provádí na LCD displeji (vše intuitivní a logické).

Teď se chystáme vzít naši novou pomocnici na oslavu, kde pro oslavenkyni vytvoříme vzpomínkovou knížku. Stačí jen Wi-Fi připojení nebo kartu z fotoaparátu. Už teď se těším na výsledek a reakci kamarádky.

Tiskárna Canon SELPHY CP1500

yvonneullmann  21. říj 2022

Láska nade vše :) Canon SELPHY

Když mi tiskárna přišla, neváhala jsem, všeho nechala a musela hned zkoušet. Instalace tiskárny byla jednoduchá a vlastně skoro hned hotova. Stačilo nacvaknout náplň a vložit zásobník s papíry a bylo nachystano. Stáhla jsem si APP, propojila mobil a už jsem jen tiskla.
Byla jsem hodně překvapena, jak rychle mám fotku hotovou a v opravdu vysoké kvalitě, rovné fotce od profíků.
Krásné barvy. Díky app ale i díky ovládání tiskárny přímo na displeji, si můžete také nastavit jaké tvary fotek chcete.
V aplikaci je několik různých přednastavení. Například rozložení fotek a podobně. Můžete si dokonce tisknout i fotky na doklady. Tak kvalitní tiskárna je!!
Mě se líbí design a velikost. Musím říct, že na to jak je malinká a vlastně nezabere skoro žádné místo, tak vystřelí během pár sekund nádhernou fotku klasické velikosti.
To, co mě těší nejvíc je to, že mohu tisknout jakoukoli fotku co se povede ihned a uchovat tak vzpomínky dřív než zapadnou.
Další skvěle tipy na dárky třeba na Vánoce jsou ty, že můžete vyrobit nálepky, nažehlovačky a nebo třeba magnetky. Doporučuji mrknou na Canon creative!!

Panasonic ústní sprcha EW1511

pavlapastekova  14. čer 2022

Recenze na testování ústní sprchy EW1511

Je to pár týdnů od prvního testování ústní sprchy EW1511 od značky Panasonic a jsem spokojená. A nejen já - i mé dásně. Voda se díky sprše dostane opravdu všude a udělá tam parádu. Ze začátku jsem sice musela najít grif a zvyknout si, ale povedlo se - s mou malou pusou to byl ze začátku mazec😂. Nicméně od doby, co ji používám mi dásně nerudnou a nekrvácí. Dásně mám zdravější, nebolí a už vůbec nejsou citlivé třeba na ledové pití.

Sprcha se dobře drží a je super i v tom, že se dá nastavit úroveň proudu vody. Množství vody v nádobce mi vyhovuje a vystačí mi na celé čištění. Jakou jste zvolili úroveň proudu poznáte dle barevných světýlek (1-5) a jde tak vidět, která úroveň vám nejvíce vyhovuje.

Jsem za tuto možnost testování ráda, protože jsem mohla vyzkoušet něco jiného, nového, co mi pomůže ke zdravému úsměvu. A to jistě ocení i naši diváci. 😊

TrueLife BELLE IPL E5 – IPL epilátor se třemi druhy lamp

konik_testuje  20. dub 2022

Moje cesta k hladké pokožce

Epilátor TrueLife BELLE IPL E5 jsem testovala po dobu 4 týdnů. Chloupky postupně rostly pomaleji, sporadičtěji a byly mnohem jemnější a světlejší. Podtrženo, sečteno, pokud máte v sobě dostatek sebedisciplíny a najdete si na sebe chviličku času každý týden, odměnou vám bude hladká pokožka bez chloupků. Ten pocit jemnosti je prudce návykový. Epilování pomocí IPL epilátoru TrueLife BELLE IPL E5 je bezbolestné, s viditelným účinkem již po prvním měsíci používání. Počáteční investice je sice vysoká, nicméně epilátor může vydat až 600 000 záblesků. To odpovídá přibližně 15 – 20 letům používání. Díky vysokému počtu záblesků se můžete o svůj epilátor podělit a používat jej společně se sestrou, kamarádkou či kolegyní. Jelikož je napájen kabelem, nemusíte se bát ani degradace baterie.

Sonický kartáček TrueLife SonicBrush Kid G

rioko  11. dub 2022

Testování sonického kartáčku

Kartáček testoval můj 7- letý syn, který má jinak problémy s čištěním zoubků. Tento kartáček ho hned zaujal vzhledem, dobře se mu držel v ručičce a chtěl ho vyzkoušet. Jaké bylo jeho nadšení, když kartáček svítil a měnil barvy! Musel si na něj dát pastu a zkoušel, co to udělá v pusince. Hlavice jemně kroužila, nikde ho to nebolelo a navíc to vypadalo, že čistí pořádně. Daníčka taky nadchnul zvuk, který ho upozornil, že část zubů je vyčištěná a může pokračovat dál. Kartáčku nemám co vytknout. Hlavně splnil svůj svůj úkol - přivést Daníka nenásilně k čištění zoubků a za to jsem moc vděčná.

Sonický kartáček TrueLife SonicBrush GL UV

xmele004  11. dub 2022

Rozhodně doporučuji

Kartáček jsem měla možnost vyzkoušet v rámci testování zde na koníku a jak je již z mé recenze na profilu jasné, byla jsem maximálně spokojená. Byla to moje první zkušenost s elektrickým sonickým kartáčkem a už teď vím, že měnit rozhodně nebudu

Sonický kartáček TrueLife SonicBrush Baby G

moncici89  10. dub 2022

Zkušenost

Kartáček mě překvapil na plné čáře v tom dobrém :-)
+ jednoduché použití
+ krásně čistý , viditelně jsou zuby světlejší a bez plaku
+ motivující díku samolepkám na kartáček
+ led osvětlení - jde dobře všude vidět
+ naučná video aplikace

- volila bych jemnější štětiny hlavice, můj osobní dojem je že jsou tvrdší.

Sečteno, podtrženo - super kartáček :-) Určitě doporučuji.

Tiskárna Canon SELPHY Square QX10

nikola38  3. dub 2022

Malý ale kouzelný

Ahoj.
Měla jsem tu možnost si vyzkoušet testování této malé, skladné a kouzelné tiskárny. Proč kouzelné? Je pro ně velmi zajímavé, jaké technologie se v dnešní době dají vyvinout. Tato malá tiskárna během chvilky dokáže vytisknout sice malou, ale kvalitní fotku. V aplikaci, přes kterou komunikujeme s tiskárnou, fotku můžeme ještě před tiskem trochu upravit. Aplikace se ovládá snadno a spojení s tiskárnou je rychlé a snadné.
Já fotky využiji k tvorbě turistického deníku, možná i k tvorbě fotoalba pro dceru (5 let zpětně) i pro nového člena rodiny, na kterého si ještě chvíli počkáme.
Tiskárna, jak jsem již psala, je malá skladná. Vleze se do běžné kabelky, batohu. Můžeme si ji tedy vzít na výlet, k rodině, do kavárny. No prostě kamkoliv, kde budeme fotit a budeme si chtít hned vytisknout fotku na památku. Podmínkou je však spojení telefonu s tiskárnou přes wifi.
Fotky jsou kvalitní, ostré.
Co bych ocenila, větší balení s papírem a barvou. Dostupné balení obsahuje 20 ks papíru a barvu.

Tiskárna Canon SELPHY Square QX10

zuuuzan  3. dub 2022

Malá ale šikovná

Dostala jsem možnost otestovat tuto malou přenosnou tiskárnu a byla jsem z ní nadšená. Tiskárna je malinká, snadno jí tak vezmete kamkoliv s sebou, s telefonem se páruje pomocí WIFI, takže není potřeba žádný kabel, ten využijete jen na napájení. Je ideální na různé oslavy a svatby, kde během pár sekund máte vytištěnou fotku do vzpomínkových knih. Při tisku by měla stát na pevné podložce, ale nebyl problém s tiskem i na nerovném povrchu nebo v ruce. Pro nás je to hlavně ideální společník na výlety a dovolenou, ze kterých píšeme malé dceři cestovatelský deník. Ve volných chvílích vytiskneme fotku a díky samolepícím papírům snadno nalepíme rovnou do deníku. Jedinou nevýhodu vidím v ceně fotopapírů s tonerem, protože jedna fotka vychází kolem 20,- což není málo, ale pro nás je to zas tiskárna na občasné tisknutí do cestovatelského deníku, takže ani vyšší cena není problém.

Tiskárna Canon SELPHY Square QX10

ekulka  2. dub 2022

Canon Selphy square QX10 – malá krabička s velkým potenciálem

Po čtrnácti dnech intenzivního testování jsem s tiskárnou spokojená. Tiskárna tiskne rychle a v podstatě kdykoli a kdekoli. Je malinká a není problém si ji s sebou vzít na oslavu, svatbu (do fotokoutku nebo při zápisu do svatební knihy), ale i na dovolenou (třeba jako doplnění cestovního deníku). Fotky jsou malé, ale na zachycení důležitého momentu dostatečné. Nevýhodu vidím hlavně v ceně jedné fotky a i aplikace by snesla nějaké vylepšení (fotografie nejde v aplikaci zvětšit a případně posunovat). U nás doma normální tiskárnu fotek sice nenahradí (hlavně z důvodu malého formátu), ale stává se právoplatným členem naší Canon rodiny.

Fototiskárna Canon Pixma G640

konik_testuje  21. bře 2022

Zvládne fotky, magnetky i samolepky

Praktický pomocník do kanceláře i do domácnosti. Na jedno naplnění vytiskne až 3000 fotek. Podporuje různé formáty a materiály pro tisk, a tak si můžete vytisknou téměř cokoli, od dokumentů, přes fotky nebo magnetky, až po nažehlovačky na textil.
K propojení se zařízeními v síti stačí bezdrátové připojení Wi-Fi. Kreativní návrhy pro tisk najde v aplikaci Canon Easy-PhotoPrint Editor. Tiskárnu využije celá rodina, ať už máte doma školáka, nebo mladší dítko. Využijete ji totiž pro práci, do školy i jako zdroj zábavy a k ukládání vzpomínek v papírové podobě.

Tiskárna Canon SELPHY Square QX10

gabina80  28. únor 2022

Prostě skvělá

Tiskárnu jsem dostala k narozeninám. A musím říct že přes počáteční problém se zpuštěím jsem naprosto nadšená.
Malá skladná nádherné fotky jednoduchá obsluha.
Cena jedné fotky vychází cca 7 Kč.
Vřele doporučuji
Gábina

Čistička vzduchu Ionic-CARE Triton X6

mikejla93  7. pro 2021

Super čistička

Máme ionic care v dřevěném dekoru a je super. V té dřevěné variantě ani nevypadá jako pěst na oko a současně je fakt znát ten jiný vzduch. Souhlasím, je absolutně nehlučná a manžel říkal, že má jeden z nejjednodušších způsobů údržby.

Bosch kuchyňský robot MUM58420

j83  14. říj 2021

Bosch MUM. Vcelku spokojenost.

Koupila jsem na doporučení a jsem vcelku spokojená. Pozor, je jich hodně druhů, pokud si dobře pamatuju, první číslo je výkon a další čísla přidané příslušenství, takže se to chce trochu v tom pohrabat a vybrat, co člověk potřebuje/využije. Všechno se dá i přikoupit, ale vyjde to dráž než v základní sadě.

Amazfit GTR 42 mm

nicedaisy  4. říj 2021

Rok a půl s Amazfit GTR

Ahoj,
ráda bych přidala recenzi na tyhle super hodinky. Předně bych chtěla napsat, že nepatřím k náročným uživatelům a nevyžívám se v technologiích.

Hledala jsem chytré hodinky tak, aby se mi vzhledově líbily, upozorňovaly na zprávy a volání, aby měly GPS, uměly mi vykreslit mapku běhu/procházky a cenově jsem se chtěla vejít ideálně do 2tis. Tyto hodinky stojí okolo 2tis, Ježíšek mi je přinesl v akci asi za 1800👍.

Jsou úžasné, pěkné, zbožňuji je. Ciferník má na výběr hodně obrázků a například i vlastní fotku. Upozornění si můžete nastavit na co chcete, já mám volání, SMS, Messenger, WhatsApp, Facebook, banku, zásilkovnu atd.
Baterie vydrží přes týden, pokud využívám jen na upozornění. Pokud každý den dávám cvičení, popřípadě běh atd, vydrží tak 3dny cca, možná i 4. Ono je rozdíl, jestli cvičím hoďku nebo si dám chůzi na 3h. Můžu si vybrat z několika druhů cvičení, chůze, běhu, plavání. V aplikaci se mi vše ukládá, vidím tep, spálené kalorie, počet kroků, popřípadě mapku atd. Můžu sledovat kvalitu svého spánku, jak dlouho jsem spala, hluboký i lehký spánek, noční vstávání k synovi.
Co hodně oceňuji je, že skrz hodinky můžu najít telefon (který stále hledám 😁).
Když mám hodinky poblíž mobilu, nemusím zadávat kód a hodinky mi mobil odemknou.
Hodinky mají i budík.
A když poslouchám Spotify, tak si písničky můžu přes hodinky dát nahlas nebo potichu a můžu je přepínat, popřípadě stopnout,vypnout 👍, to je taky fajn věc.

Já jsem z nich nadšená a spokojená.

Jediná nevýhoda je gumový pásek,jak se člověk potí, občas se mi udělala jakoby opruzenina. Ale nic hrozného. Pásek se dá koupit nový negumový za pár korun, ale ještě jsem se k tomu nějak nedostala. 😁