Recept: Bezlepkové žemle

Recept na bezlepkové žemle s indickou vlákninou.

Ingredience

4 lžíce Psyllium
400 ml vlažná voda
500 gr bezlepková mouka
1 balíček sušené kvasnice
1 lžička cukr
1a1/2 lžičkysůl
30 gr máslo
1 lžíce ocet

Postup přípravy

  1. Psyllium necháme 10 minut nabobtnat ve vlažné vodě.
  2. Mezitím smícháme mouku s kvasnicemi, cukrem a solí.
  3. Přidáme psyllium, máslo a ocet a uhněteme těsto.
  4. Uděláme žemle a necháme 30 minut v teple kynout.
  5. Povrch vykynutých žemlí potřeme mlékem nebo smetanou.
  6. Pečeme 30 minut na 200 stupňů.

Čas tepelné úpravy

Pečem 30minut, ale záleží na druhu Vaší trouby.

TIP

Žemle můžeme posypat slunečnicovými, dýňovými, sezamovými nebo jinými semínky, hrubou solí, kmínem, mákem atd.

Více o bezlepkových receptech na modrykonik.cz

Hodnocení a zkušenosti s bezlepkovými žemlemi

Průměrné hodnocení:
Máš zkušenost s bezlepkovými žemlemi?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce