1 / 1

    Doma papuče nosíme, na návštěvu nenosime, jsme vám bosky

    16. dub 2023

    my chodime doma bosky, nekdy v ponozkach, nekdy bez. a na navstevy nenosime. u nasich v baraku je studena podlaha, tam ma na prezuti barefoot sandale Ef. ale jestli se dostane do skolky, tak to asi bude chtit neco poridit 😅

    16. dub 2023

    Nenosime nikdo, nikde, tím pádem ani žádné nemáme, tak nemohu nikam nosit 🙂. Tchýně jim je raději koupila, aby je u nich děti měly 🤷.

    16. dub 2023

    Nenosime ani doma ani na návštěvu. ( Překážkový sed super 😉).

    16. dub 2023

    My s manželem nenosíme ani doma, ani na návštěvě, všude chodíme bosky nebo v ponožkách. Syn má zdravotní postižení, musí mít speciální obuv, takže ten má speciální přezůvky nebo boty stále a nosíme mu je i na návštěvu.

    16. dub 2023

    Doma chodíme jenom v ponožkách (muž občas v pantoflích), návštěvě pantofle nabídneme, máme všude dlažbu. My si na návštěvu žádné přezůvky nenosíme, ale v létě když chodím jen v sandálech, nosím si sebou čisté ponožky, které si na návštěvě "obuju" (je mi nepříjemné chodit naboso jinde než doma, zároveň nejsem úplně šťastná, když se mi po domě promenuje naboso návštěva 🙈).
    Jedni moji příbuzní vždycky trvali na tom, že každý u nich musí mít papuče (odmítnutí nepřicházelo v úvahu 🤦‍♀️), ale zároveň se v nich nesmělo vstoupit do obýváku. V teplém paneláku mi to vždycky přišlo trochu zvláštní, ale tak člověk se přizpůsobí 🤭

    16. dub 2023

    @velkabublina Jojo, spravuju, opravuju, už jsem všechny kolem poučila 😅☺️ a fakt to pomáhá.. Už ta jedna noha dopředu většinou jde sama 🙏🙏

    @heidi_z_hor A doma nosíte papuče, protože máte studenou podlahu? U nás nosí dole tchánovci papuče pořád třeba.. A mají přitom koberec a vinyl.
    @verca5505 🤣 tchyně to vzala do svých rukou, jo? Tchánovci papuče nosí a děti tam nesmí bez ponožek, ale papuče nevyžadují naštěstí 😅😅
    @gbp No školka to je kapitola.. Jak někdy vyžadují pevnou obuv atd.. Naštěstí u nás zatím proti BF nikdo nic neměl, jen měla dcera měkká Frodda kdysi na podzim a to se jim nelíbilo, že to není na procházky, a přitom kožené boty. 🤷
    @lachipie ❤️ Tak to je jiná situace se synem, to chápu.
    @emillyhk S tou bosí návštěvou se mi to snad ještě nestalo, ale je pravda, že kdybych měla jít úplně bez ponožek na návštěvu, asi by mi to taky bylo nepříjemné.

    16. dub 2023

    Ja nosim doma crocsky, mam problemy.s.ostruhou a boli me.doslapovat na tvrde. Na navatevach jak kam...

    16. dub 2023

    Ne, nikdo někde papuče/pantofle nenosíme. Chodíme bosí/v ponozkaách, tím se pěkně otužujeme, žijeme totiž ve starém kamenném baráku. Nenosíme si nic ani k návštěvám, a celkově i na návštěvě jejich papuče odmítám.

    16. dub 2023

    Deti nosi doma prezuvky a neustale je napominam,kdyz je nemaji.Ja je totiz nenosim a citim ten chlad od podlahy.Na navstevy ale prezuvky nenosime.

    16. dub 2023

    Snažila jsem se v útlém věku bačkory zavést, ale nesetkaly se s úspěchem😄 Takže doma nenosí děti, ani manžel. Já jo, protože mám pořád studené nohy. A na návštěvu většinou bačkory nenosíme.

    16. dub 2023

    @hadruska A co máte za podlahu? My bydlíme vdm druhém patře a chlad tu není, protože pod námi je byt tchánovců.. Ale pod nimi je garáž a tam už to cítit jde.
    @gabkekoczi Já mám taky studené nohy, ale nikdy jsem se nenaučila ty bačkory nosit 🤣🤣
    @evelin1251 Já na návštěvě taky odmítám jejich papuče, přijde mi to divné, nosit cizí papuče a nemám to ráda.😅😅

    16. dub 2023

    @baja1122 Jsme v suterenu a je tu dlazba.I kdyz pres ni mam lino a ve druhem pokoji koberec,tak je to studene

    16. dub 2023

    @baja1122 Hele, mě manžel už říkal, že bych si měla pořídit nějaké doplňky stravy, abych je tak ledový neměla.

    16. dub 2023

    My nosíme doma a i u obou babiček se nosí, dětí jsou často nemocné a u obou babiček jsou studené baráky. Takže u nás papuče jedou😄👍

    16. dub 2023

    @gabkekoczi A vybrala jsi něco? Nebo nějaké tipy na doplňky stravy na studené nohy? Nikdy jsem to neřešila a ani mě to nenapadlo řešit.
    @mmartinka456 Tak to chápu no. A co máte za papuče doma?

    16. dub 2023

    Máme doma studenou podlahu, nosíme papuče, jen syna to ne a ne naučit 🙈🤷 Na návštěvu ale nenosime, tam většinou nabízejí pantofle jejich, ale také jak kde.

    16. dub 2023

    Máme studenou podlahu, takze papučky ano, všichni. ☺️ Beru je k našim a na chalupu, k tchanovcum do bytu ne. Na jiné návštěvy neberu.

    16. dub 2023

    Tak my máme doma vinyl a já papuče mám jako jediná 😀 muž i děti chodí všude, i doma, bos. Ale já si to teda nikde (ani doma) bez papučí představit nedovedu 🙂 nevím - síla zvyku?

    16. dub 2023

    @lenulle07 A chodila jsi doma v papučích jako dítě? Protože to mi přijde, že je hodně důležité. My doma chodili bosí a nedovedu si představit chodit v papučích. 😅😅

    16. dub 2023

    Chodíme bosi 🙂 Doma, na návštěvách. Děti nikdy neměly bačkůrky na doma. Natož je nosit na návštěvu 🙂 Podlahu máme velmi chladnou, nijak izolovanou. Děti jsou zvyklé, většinu času chodí i bez ponožek. Nemocnost minimální.

    16. dub 2023

    Já a děti doma v ponožkách, manžel pantofle (a každou chvíli je hledá🙂). Bačkory (kromě školky) ani nemáme, takže je nikam nebereme. Ale podobně jak @emillyhk , pokud je léto nosívám sebou ponožky. (Jsem ráda, že nejsem sama)

    16. dub 2023

    Jako dítě jsem doma papuče měla, ale vyzouvali jsme automaticky před kobercem. Teď papuče nesnesu, jedině bosky, většinou i bez ponožek. Holky taky tak, jen přítel nosí doma přezůvky. Na návštěvy papuče neberu, ani nenosím nabízené, pouze v létě mám u sebe taky čisté ponožky

    16. dub 2023

    @baja1122 Hele, vyloženě zatím neřešila, ale manžel doporučoval Ginko.

    16. dub 2023

    Jak ke komu, kdyz vim ze budeme nekde kde maji dlazbu, nebo je to rodinny dum beru prezuvky, kdyz jdeme do bytu obvykle je neberu

    17. dub 2023

    My doma papuče nenosíme,v zimě máme studenou podlahu,když je mi chladno,vezmu si teplé ponožky a na návštěvu papuče taky nebereme i když jdeme na návštěvu k sestře,ty mají chladnější podlahu než my,jednou jsem je vzala dětem,no a stejně je nechtěli a po pěti minutách si je sundali,tak už na to kašlu,otužovat se musí

    17. dub 2023

    Doma nosime papuce vsichni celoročně.
    Na navstevy detem papuce vozime a pro sebe si u nich pujcime.
    Pro me je teplo na nohy zaklad. Jinak moc zdravim ze Zubri🙂

    17. dub 2023

    Nenávidím bačkory a svým dětem je též nedávám 🙂

    17. dub 2023

    My s manželem doma pantofle nosíme (dětem to nechávám jako volbu). Máme všude lino a mně není úplně příjemné po něm chodit bosa. Jako malá jsem bačkory nenosila, ani nikdo z rodiny (měli jsme kombinaci lino/ koberec). Na návštěvy nám nic neberu...buď chodím bez, ale v pobočkách nebo pokud mají "gumové", tak si půjčuji ty (bytostně nesnáším látkové pantofle pro návštěvu). Jinak malé beru přezůvky k babičkám, jelikož jedna bydlí v domě a podlahy mají velmi studené a zároveň se v přízemí chodí i v botách a druhá si na přezůvky prostě potrpí.

    17. dub 2023

    Nenosime ani doma ani na návštěvy (u nás doma se nosily,já je ale nesnášela,i v práci jsem v rámci možností chodila v ponozkach:D)

    17. dub 2023

    Ano dcerka nosí, máme doma dlažbu, i na návštěvu bereme pokud vím ze mají studenou podlahu 😁

    17. dub 2023

    Nenosime, ale u tchanovcu, a u starsich navstev je vyfasujeme. 😄

    17. dub 2023

    Hrubé ponozky, stejně jako doma, kdyz je chladno

    17. dub 2023

    Nenosíme doma ani na návštěvy. Máme teplo a nějak si nedokážu představit chodit celé dny v botách.

    17. dub 2023

    @baja1122 ne-e, papuče jsem začala nosit až někdy v pubertě a hlavně tam, kde nebyly koberce 🙂

    17. dub 2023

    @lenulle07 Fakt, já nesnášela papuče i ve škole, na intru atd.. Nejraději bych chodila pořád bosá.

    17. dub 2023

    @duvera Taky zdravím do Zubří, tam to máme moc rádi ('MÁ-čko')❤️

    17. dub 2023

    Bez papučí ani ránu. Děti to zvládají bez úplně v pohodě ale já je musím mít všude. Ale nenosím si je, vždy mi půjčí.

    17. dub 2023

    Doma chodíme bosi nebo v ponožkách, papuče nemáme takže je nenosíme ani na návštěvy. Doma máme na podlaze většinou lino, ale jsme otužilí a trochu chladu od nohou nám nevadí. Ani do školy nemají děti papuče, kluk chodí ve škole celoročně v ponožkách, holka v zimě v ponožkách, když je trochu teplo tak úplně bosa a nevadí jim to, jsou otužilí.

    20. dub 2023