Já dělám tortilu pomazu jakoukoliv pomaza kou kterou mám ráda nebo nějaké ochucené pomazankové máslo. Dám nějaký salát, sýr, zatočim dám do potravinářské fólie a nechám přes noc. 😊
Já dělám šneky z tortil. Namazat gervais, posypat strouhaným sýrem + koření nebo bez, zatočit, nakrájet a na sucho opéct z obou stran na pánvi nebo pro úsporu času v troubě. Jsou výborný.
Dělám buď s parmskou šunkou a sýrem, nebo s uzeným lososem....dělám den předem...
Ja teda ze studeneho bufetu delam vzdycky nejaky salat nebo dva a pak ruzne pomazanky - nektere se delaji predem, takze o neco min prace na den D a navic je to otazka par minut - nakrajet/nasekat v robotu a zamichat..
Ještě je moc dobrý skládaný salát, může se jen tak a nebo třeba k řízečkům😀
Nebo si dopředu udělám pomazánku z červené pečené řepy, se sušených rajčat, pečených červených paprik a pak jen namažu na bagetu....a máš troje různé jednohubky😉
Pizza snecky z listového těsta. To u nas miluji deti.
Má velká zkušenost - pokud zveš babičky, tetičky a podobně, tak každý něco přinese a pak bude jídla hromada. Chce to nenápadně zjistit a případně korigovat. My takhle měli nakonec tuším 3 dorty...
Jinak teda co píše @kikkikina tak vrstvený salát jsem jedla jednou na jedné akci a byl úplně úžasný a dělá se několik dní dopředu, aby se zaležel. Pak se jen dodá dresing. Bagetky k tomu ani nebyly potřeba 😀.
@merope nene, u nás nikdo nic nenosí. Naštěstí jsme takto vždy domluvení 🙏
Budu dělat bramborový salát, řízečky z kuřecího, tatarák, obložený talíř, menší chlebíčky, věci z listového těsta, ty tortilly, zelenina s dipem a načos s dipem 🙂
Taky máme v sobotu oslavu narozenin syna. Já dělám pokaždé to samé. Různé druhy kanapek (malé chlebíčky) řízky, zeleninu na hranolky se zakysankou, jak psala janabee. Prkénko se sýrama, klobásou…. (viz foto)
Někdy i tatarák, ale ten letos dělat nebudu. Asi udělám k miniřízkům, coleslaw.
Taky jsem byla takový cvok, že jsem na oslavy, kde nás bylo minimálně 10 všechno chystala sama, a byla jsem akorát vyřízená, a neměla na oslavu ani náladu 🙄Ted jsem ponaucena, a všechno objednávám 😀Rizecky, tatarak, banketky, chlebíčky, obložené mísy.. Dělám si jen sladké, to mě baví, ale jinak na to prdim 😋😀A ještě teda dělám slaninove tyčinky z listového těsta, to je fofr, a vsem to moc chutná..
@ivakalinova Tak to je fajn, protože když 10 lidí přinese každý jídlo pro 3 osoby, které se musí hned sníst, je to pak víc starostí než užitku 🙂.
Jinak dělávám akce s hostinou, v rodině děláváme pořád něco a co se hodně osvědčuje:
- pomazánky - libovolné, skoro cokoli, česneková, vajíčková a sýrová jsou nejoblíbenější. Dá se zvlášť pomazánka, zvlášť pečivo případně mázne dle potřeby těsně před podáváním (v případě rodiny či přátel vždy někdo pomůže) - to mazání stačí v podstatě pro děti, dospěláci si namažou typicky sami
- saláty - bramborový tu zazněl, ale je i kupa jiných, různé sýrové, oblíbený je kukuřicovo-křenový-sýrový (kukuřice, sýr na kostky, křen), ale ten teda zrovna já nemusím, ty se dají dělat často den předem
- moc dobrý je ovocný (kompoty + čerstvé ovoce, třeba banány, ale to je tuším lepší čerstvé)
- velmi oblíbené je ale vzít ten v podstatě ovocný a proložit zakysanou smetanou (případně s jogurtem) a piškoty - den předem, ať se zaleží, děti by mohly milovat
- tyčky z listového těsta jsou taky super a taky se dají dělat předem (ty klidně i 2 dny předem) - koupíš plát těsta, potřeš vajíčkem, posypeš čím tě napadne, rozkrájíš nejlíp rádýlkem na tyčky, šup na pečící papír na plech a hotovo
Kdyby to mělo být s obědem, tak nejrychlejší je guláš, ale u nás se teda dělají už i ledasjaké kreace, posledně byli ptáčci (omáčka se dělá zvlášť, ptáčci se pečou v troubě / remosce dle počtu strávníků).
- nezapomenout na čerstvé ovoce a zeleninu, málo přípravy a většinou to aspoň u nás teda mizí skoro rychleji jak sladké
U nás se do tortill osvědčila nejvíc tato náplň: křenové pomazánkové máslo (lehce pomazat), ledový salát, plátkový sýr, šunka a doprostřed proužky červené papriky 😉
@ivakalinova dělám vždy den předem. Plnim pomazankou, šunka, sýr, rajče neko nějaká zelenina. Zabalím do potravinové fólie a dám do lednice
Dělala jsem na Silvestra tortilly se super pomazánkou, lepší je dělat dopředu, zabalit do alobalu a druhý den nakrájet. Najdu recept, dělala jsem v TM. Super je jako dezert třeba panna cotta, minni Pavlova, a jedla jsem na setkání s TM vynikající dip z datlí a kari, k tomu nakrájená zelenina. 😉
Den předem: osvědčila se nám vepřová pečeně (podle kuchařky pro dceru). Normálně upeču, stavu nepotřebují, tak tě minimum. Po upečení vyjmu, celou ji obalím ve směsi koření, paprika česnek, kmín (co mě napadne), zabalím do alobalu a dám vychladnout třeba za okno, nebo do sklepa, pak přemístím do lednice.
Na oslavu nakrájet na tenké plátky + okurky, berani rohy, chleba 👍😋
Hlavně v den oslavy už jen servíruji!
Moooc všem děkuji ❤️❤️❤️
@pe_tu_ss_ka Na kolik a jak dlouho pečeš v troubě? 🙏
@mischalinka do zezlátnutí 🙂 nechám troubu předehřát a pak to tak špupnu. Když si to dělám třeba k večeři, tak to hodím na nepřilnavou pánev, jen to otočím a celé to je opečené asi do 2 minut z obou stran.
@benik85 já dělala oblíbené pomazánky 🙂






Náplň moc neporadím (vždy dělá manžel 😁), ale za nás jsou druhý den ještě lepší 👌🤩