liss_durman
24. dub 2017
2177 

Matka obecná nebo-li chemická

Jinak také známá jako „mamynka“. Tuto terminologii jsem pochytila na jednom velmi erudovaném místě plném chytrých matek, které k životu rozhodně nepotřebují zbytečnosti typu kočárek či doktor. Nebo boty.

Podivný živočišný druh svým myšlením zamrzlý v životním stereotypu doby před 50 lety.

Vyznačuje se především tím, že svým dětem podsouvá naprosto chybné návyky a postoje.

Tak například si myslí, že dítě by mělo mít na spaní vlastní prostor a totéž vyžaduje i pro sebe namísto toho, aby si plnými doušky vychutnávala to slastné období naražených žeber a skřípnutých zádových svalů z rodinné postele.

Dětského lékaře nejen že pravidelně navštěvuje, ale dokonce mu místo pozdravu neplive do obličeje a nevyhrožuje  soudem. A co je nejvíc zarážející, oslovuje ho obvykle „pane doktore“ namísto „ty debile“.

Odstaví dítě před nástupem na střední školu, někdy dokonce už před zahájením povinné školní docházky.

Místo aby vařila lektvary z pelyňku nasbíraného za úplňku ve snaze ochránit své děti takto před veškerým bakteriálním zlem světa, nechává své ratolesti dokonce očkovat. Vážně, představte si to.

Děti vozí v pekelném separačním a záda devastujícím stroji zvaném kočárek. Pokud používá šátek nebo nosítko, jedná se pouze o výjimečné situace, kdy nemůže dítě týrat v kočárku. Výjimečné! Jako kdyby vůbec šlo nemít někdy přivázané dítě k tělu a zároveň si nervat vlasy hrůzou, jestli to odcizení unese! A přiznejme si, že jev, kdy by matka obecná používala šátek, je skutečně unikátní. V tom případě by se dalo dotyčnou označit podtitulem „mírně lesanoidní“. A stejně ten šátek určitě zaváže špatně!

Svým dětem dává na nohy boty. A ve většině případů nejde o vegan barefoot, na to vemte jed.

Veškeré své počínání omlouvá naprosto nesmyslným argumentem: „My jsme to dělali taky a žijeme“. A vůbec ji nezajímá uhozenost tohoto odůvodnění. Jako by nevěděla, že jeden vzorek (ještě ke všemu podle všeho vadný) neodpovídá žádnému serióznímu výzkumu.

Nyní už máte dostatek informací. Pokud byste někdy někde zahlédli matku obecnou, okamžitě uvědomte místní sdružení lesan, aby si na dotyčnou počíhaly a pořádně ji zdrbly ve své skupině na fejsbůku.

Doporučuju taky kontaktovat osobního šamana, aby vám namíchal pořádně silnou směs čajů pro posílení imunity vůči všem těmto nežádoucím vlivům, případně nějaké antistresové bio zrní.

https://www.facebook.com/umelecvdomacnosti/

http://umelecvdomacnosti.cz/?p=789

#zabava #materstvi

😂😂😂😂 pobavilo 😂

24. dub 2017
24. dub 2017

Dobre Ty 😀😀

24. dub 2017

Vaše sousedka se dneska utrhla ze retezu!😉

24. dub 2017
24. dub 2017

"ty debile" me nejvic dostalo, jenom ta predstava ze prijdu za doktorkou, ktera mela uz me jako malou a reknu ji tohle. 😀😀

24. dub 2017

😅

24. dub 2017

Teď nevím, jestli jsem se zasekla, ale nějak v tom mám chaos - čili matka obecná - nespí s miminkem, navštěvuje doktora, očkuje, vozí v kočárku, ale odstaví až s nástupem na SŠ? To tam ujelo, ne? Odstavení s nástupem na SŠ je právě v rukou Spolku Lesan nebo se mýlím? Jinak palec nahoru!

24. dub 2017

@g_m vsak spravne mas kojit tak dlouho, ze misto svatebni hostiny si zenich da trochu mlicka od maminky. 😀

24. dub 2017

Eliško, ty tvoje články, ikdyž jsem sebevíc naštvaná , tak mi vykouzlí usměv na tváři 🙂 děkuji

24. dub 2017

Sousedka si mysli, ze mamynka je nejaka rozladena z toho sileneho spolku lesan co si nechaji cucat kozy az puberty. Jeste ze to tu mamynka rosekla a vysvetlila nam jak lesanu od mamynky poznat. Jestli dneska sousedka potka nejakou lesanu s pubertakem u cecku, zakryje plodu voci! A lesane da nejaky penize aby tomu nebozatku pubertalnimu koupila poradnou vobuv s certifikatem!

24. dub 2017

No teda, co ty proti tem.nebohym lesanam mas? 😀 Inspiroval te pazout?

24. dub 2017

Ty voleeeee😂💓🌼

24. dub 2017

super a jdu se schovat do kanálu než mě potká nějaká lesana :D 😂😂

24. dub 2017

Kdo je 'sousedka'? Jsem mimoň 😀😀

24. dub 2017

Eliško.... super! 😀

24. dub 2017

@g_m taky se mi to nějak krizi...

24. dub 2017

@romancam však to je sarkasmus ne? Že ho odstaví před SŠ, čili pořád ještě dřív než lesana 😉😀😀

24. dub 2017

@g_m ne AZ s nastupem na střední, ale PŘED nim..takze je to stylisticky ok, sedi to tam.

24. dub 2017

@g_m @romancam Nojo. Mamynka má problém s přesným vyjadřováním. To bude asi tím nedostatečným kojením v dětství 😀 Bylo to myšleno, že odstaví dítě UŽ před nástupem na SŠ.
@dasasa1 Já být sousedkou, přidala bych lesaně ještě nějaký drobný na kondoby pro puberťáka, aby nakonec lesana nemusela kojit v tandemu dítě i vnouče. 👍 Jinak mamynku hlavně těší, že ji erudovaný lesanský spolek na svém fejsbůku zveřejňuje a zajišťuje publicitu, proto má stále nutkavou potřebu se o tom zmiňovat.
@lvicek2000 To si piš! Život s lesanem je boj.
@koncita Sousedka je lesana v utajení. Ono si to velké bratrstvo totiž nemůže vybrat, jestli si budou tykat nebo vykat, tak si onikají.

24. dub 2017

@liss_durman a jak se projevuje lesana v utajení??? Já se nějak neorientuju 😝 asi bych se měla do tý sekty mrknout 😉

24. dub 2017

@liss_durman
@koncita jo taaaak. Aha, sorry, můj vykojenej mozek 😀.

24. dub 2017

@liss_durman nemám kapacitu, prostě nemám. Ve zkratce mi prosímtě řekni, co je to za skupinu? To je recese nebo co to je? 😉🙄 Já se nechytám 😀

24. dub 2017

@koncita Záleží, z jakého úhlu bereš tu recesi a co ti ještě jako recese připadá 😀 Já tomu samozřejmě nemůžu rozumět, ale cílem skupiny se mi zdá být poukázat pomocí hysterické recese na fakt, že ty přirozený věci jako porody, kojení, lesanství v plné kráse jsou v naší společnosti prezentovány jako nepřirozené a fuj.

24. dub 2017

@liss_durman aha, takže lesana dá lesanský obrázek a pod něj naprosto nelesanský koment. A priori křečovitě na just úplně opačný koment....hm, to má smysl. To rozhodně.

24. dub 2017

@koncita 😀 Co konkrétně máš na mysli?

24. dub 2017

@liss_durman co jako? 😀 celá ta skupinka a trávení času takovýma krávovinama....

24. dub 2017

@koncita Každý té skupině říkáme jinak... Já třeba "nekonečná inspirace" 😀 😂

24. dub 2017

@liss_durman mamynku a lesanu pobírám, ale prosila bych ještě pro nás blondýny znovu vysvětlit tu sousedku.
neřadím se striktně do žádné skupiny (a nejen v tomhle jsem nějak mimo kategorie 😀 ) , ale pobavila jsem se 🙂

24. dub 2017

@hvezdnenebe jj, ta sousedka mi taky furt ňáko nedocvakla 😀

24. dub 2017

@hvezdnenebe
@koncita holky,ja nejsem asi dostatecne opravnena podavat vyklad. Porad jsem jen mamynka a vse,co verejne reknu,se tam bude asi probirat. Ale dovolim si oznacit @panickatlamicka , ktera se v tomhle hnuti orientuje lepe.

24. dub 2017

@liss_durman. sousedka je opak mamynky. v ironickem pojeti je to matka, co mamynkam zneprijemnuje zivot svym ,,jinym nastavenim" 😀

24. dub 2017

@liss_durman az na tu hysterickou recesi jsi to celkem slusne trefila. Mne osobne nektere veci v hpnp prijdou nevkusne a psane na silu, ale vesmes s tou jejich filozofii souhlasim.

24. dub 2017

@dasasa1
Umrela jsem! 😀 😀

24. dub 2017

@liss_durman vis jinak mi to, jak se zde prezentujes, prijde jako takovy pokus o ,,konkurenci" hpnp a evidentne ses v mnoha vecech na strankach hnuti nasla. Coz me osobne tesi 😀 😀

24. dub 2017

Tak trochu jsem v nejistote, na kterou skupinu se tady "plive" 🙂 pac mam pocit, ze shozeny jsou tak nejak obe 🙂
No, jeste, ze je mi toto jedno a ziju a vychovavam dldm sveho svedomi 🙂

25. dub 2017

@panickatlamicka Třeba se k vám ještě jednou přidám 😂 A díky za výklad 🙂

26. dub 2017

Přímo vidím svoje děti, jak se mnou spí v jedné posteli :D Vydrží to tak maximálně půl hodiny a pak řvou, že nemají místo a jdou si lehnout do pokojíčku :D

4. kvě 2017

@panickatlamicka sousedka upadla, páč ta vaše, mamko, byla prozrazena. Nic, jdu kouknout standardně na dobrou noc do HPNP a vypustit sousedku z kufru auta, ať se proběhne. Teď jí plod cicmá kozy. Fuj!

5. kvě 2017

@mississka11 konecne! ..nekdo napsal spravne slovo „standardne". 🙂

5. kvě 2017

@panickatlamicka to já ne, to ta vypuštěná sousedka, neasy...

5. kvě 2017
Komentář byl odstraněný

@panickatlamicka aaaaaale má chybu ve slově "vaše", páč tam má být velké V!!! Páč prý Vám, mamko, vyká... nebo vzlyká?

5. kvě 2017

A sakra... Já se vůbec nechytám :O nejspíš bych se měla doučit terminologii, abych byla dobrou matkou...snad to za těch 5 měsíců stihnu :O

6. kvě 2017

@jessieex Určitě! Já ti fandím! Hlavní je všechno najít na internetu a nevěřit ani zbla tomu, co ti řekne kdokoliv s diplomem. Pak jsi v suchu.

6. kvě 2017

Tyjo nebyt to tak padesaty vyzblept, za posledni tyden, co na toto tema ctu nejaky "clanek" tak bych se snad i pobavila.Ale chapu potreby mamynek davat verejne najevo,ze jsou lepsi nez nejaka biolesana ktera JEN jedna podle sve intuice a citu,chce pro sve dite to nejlepsi a proto resi zdravou stravu a nenecha bez rozmyslu napichat chemicky koktejl do 9ti tydenniho miminka aj. Jen dle pomeru stran a tehle vykriku do tmy tak nejak tusim,ze si jsou mamynky sebou sakra nejiste,kdyz se musi navazet do zen,ktere pravdepodobne osobne ani neznaji a vlastne se jich to vuuuubec netyka.
Mimochodem vetu ,,My jsme to taky jedli/delali a taky zijem!" povazuji za natolik primitivni,ze to si o zdrbnuti proste rika.😁
Jinak ale hezky,ctive napsane.Tleskanek a muck!😘

7. kvě 2017

Mně to připadá jako stejně špatně uchopený "pojem" jako když čtu erudované popisy biomatek....páté přes deváté. Z mého subjektivního(čtěte omezeného) pohledu mi to nepasuje. Pokud to měl být protipol právě takových článků, pak ok. Jinak jsou "mamynka" a "lesana" dva extremistické tábory, mezi kterými je tako obrovský prostor (naštěstí), že věřím, že se do něj vejde více než 60% "matek obecných" (pro mě třetí škatulka). 😀 Ale jinak škatulky jsou fujtajbl všude...

7. kvě 2017
7. kvě 2017

Nehlaste se do Hpnp všichni 😝

7. kvě 2017

Sousedky se nejak utrhly ze retezu. Aby s touhle nezbankrotovalo cele hpnp, kdyz se vsechny sebehnete tady 😎 A ja vam tu delam takovou reklamu... 🙂 Zase se tam presunte a nezapomente si tam muj ubohy zvast nasdilet, at si mate kam odplivnout.

8. kvě 2017

@liss_durman mě by spíš zajímalo, co sis snažila tím článkem dokázat? Flusnout si na někoho, kdo nesdílí Tvůj názor? Pohled na mateřství? Ta skupina je snad největší snůška cynismus, sarkasmu, ironie a černého humoru. A psát ironický článek na skupinu lidí, která posunula vlastní humor někam do paralelního vesmíru je trošku jako výštěk do tmy. Spíš bych si udělala podobnou srandu z lesan tak, aby to mělo smysl, takhle si ztrapnila oba tábory. A hlavně sebe. Tím, že vlastní forma té skupiny zůstala absolutně nepochopena. Protože tam se nikdo, ale vůbec nikdo nepozastavuje nad tím, že se chodí s dětmi k doktorovi, že ne nedej Bůh nekojí, rodí císařem, jezdí v kočárku... tohle všechno jde pochopit. Ale celé se to točí jen kolem přiblblých názorů, absurdních dotazů a debilních rad, které třeba ani "normální matka" nechápe (viz třeba: "od tří měsíců jí párečky" na dotaz kdy a jak zavést první příkrmy...)

8. kvě 2017

@mississka11 nejen, ze se to da pochopit, ale spousta hpnp priznivkyn toto dela. Rano da dite do kocarku, jedou k lekari. Uz nekoji, duvod je jeji vec. Tak tak, sousedko. Ani toto neni prototyp mamynky.

8. kvě 2017

@panickatlamicka ano! MiniHans taky jezdí v kočáru a Moňa se teda nosí, ale jej kvůli tomu, zle je přeprava značně rychlejší a bezpečnější. Taky chodíme k lékaři, rodila jsem 2x sekcí, očkujeme a ejhle, HPNP je mi stále vlastní...

8. kvě 2017

@mississka11 Hele, vím, že je to těžký pochopit, ale já jsem se tím článkem nesnažila nic dokázat. Nepronáším dogmaticky svou pravdu s tím, že vše ostatní je fuj. Mělo to být prostě jen pro usmání a pobavení. A troufám si tvrdit, že většina čtenářů to tak vzala, tím pádem to pro mě účel splnilo. Ne, není tam žádné informativní sdělení. Je to jen odlehčený pohled na věc. Inspirovaly mě k tomu články "Jak se pozná lesana" (taktéž úsměvné a světe div se - já se u nich pobavila) a podobné, které jsem nedávno četla.
Když to tak nechápeš - v pořádku, nejsi cílová skupina. Každý zkrátka nejsme stejný a vnímáme věci jinak. Já osobně nemám ráda, když se člověk bere moc vážně a v každém žvástu má tendenci hledat nějakou univerzální pravdu, kterou by se měl řídit. Nicméně co je pro mě ukazatelem z reakce tvé a tvých "přizvukujících" je to, že jsem to zřejmě nenapsala dost nadsazeně, aby každý pochopil, že toto doopravdy JE nadsázka a ne návod na život.

8. kvě 2017

@liss_durman článkem si se možná nesnažila nic dokázat, ovšem komentáře a tvůj postoj, který nejde přehlédnout, jsou spíš opakem. Článek by se možná jako nadsázka brát směl, ale sdělení "Jinak mamynku hlavně těší, že ji erudovaný lesanský spolek na svém fejsbůku zveřejňuje a zajišťuje publicitu, proto má stále nutkavou potřebu se o tom zmiňovat.", nebo "Zase se tam presunte a nezapomente si tam muj ubohy zvast nasdilet, at si mate kam odplivnout." jsou spíš odrazem nedozrálé osobnosti toužící po pozornosti, což bych u tebe nečekala. Osobně si myslím, že máš na víc. Máš napsané mnohem kvalitnější články. A k tomu odplivnutí-v tomto článku sis odplivla ty na lidi, kterým jsi ty sama úplně ukradená. Já to nemyslím zle, ale v podstatě mi z toho článku a reakcím vychází pouze tvá touha po publicitě. Něco jako "tak, ještě mě neznají tihle, tak si do nich kopnu". A fakt se do tebe nesnažím navážet, jen prostě píšu, jak to působí.

8. kvě 2017

@mississka11 A napadlo tě, že ani ty mé komentáře nejsou myšleny vážně? Protože když mi někdo hodí komentář ve stylu hpnp, tak prostě takhle odpovím. Přeci to, proboha, nebudu brát vážně a ani na to takhle nehodlám reagovat 😀 O nevyzrálosti si můžeš myslet své, přeci jen věkem jsem kuře 😀 Ale troufám si tvrdit, že věku navzdory to se mnou není tak zlé 😉 Nicméně je to jen mj názor, tvůj beru v potaz a zamyslím se. Jen bych asi ještě měla dodat (což asi budeš zase považovat za snahu o zviditelnění mé osoby, ale já to risknu), že když jsi četla i mé jiné články, tak sis už asi všimla, že ztrapňování sebe sama je zkrátka můj životní styl a můj blog na tom prakticky stojí. Píšu o tom, jak neumím vařit, parkovat a jak umím dělat trapasy. Myslela jsem, že už je jasné, že mě nelze brát vážně.

8. kvě 2017

@liss_durman jako na mě to působí tak, že tady si se hlavně snažila ztrapnit určitou skupinu lidí. Teď je ještě otázkou, jestli to splnilo účel-páč mi přijde, že si ztrapnila oba národy. S tím ztrapňováním sebe sama-dělám to taky, tak mi to nepřišlo tak zvláštní 😀 nicméně se zase vrátím k těm komentářům-ano, působí to tak, že se snažíš získat si publicitu. Otázkou je (na tu mi odpovídat nemusíš) jestli teď už zase necouváš-na mě to tak působí. Že si jako udělala trochu krok vedle a teď kličkuješ 😉 ale to tak muže působit na mě... já se s tebou nehádám. naopak velmi oceňuji, že se mnou diskutuješ. Jinak věkem jsem taky kuře. Mimochodem, postrádám v tom textu hlášku "teď do mě" nebo "a teď mě ukamenujte". Čím bys to správně podtrhla...

P. S. Omlouvám se za nesouvislý text nebo že ten můj text nemá tak vypovídající hodnotu. Nějak mi to poslední dobou moc nemyslí

8. kvě 2017

@mississka11 Nemohlo to splnit účet, když to žádný takovýto účel nemělo 😀 Nehledej v tom další div světa 🙂 Moje postřehy pro pobavení. Tečka. Nekličkuju, necouvám a ani si nemyslím, že jsem šlápla vedle. V čem máš pravdu je ta publicita. Ano, tyhle články mají největší ohlasy. Větší než jiné články, které já osobně považuju za zdařilejší. Protože prostě vyvolávají reakce. Buď souhlasné nebo nesouhlasné, ale každopádně jsou na očích. A já samozřejmě o publicitu stojím a uvědomuji si, že neexistuje negativní reklama. Navíc v hpnp se několik mých článků objevilo, takže moje poznámky o tom, že si to tam jistě zveřejníte, nejsou nepodložené a nic bych za to nedala, že i tenhle tam najde své místo.

8. kvě 2017

@liss_durman tak ono v konečném komplexu to máš fuk... chápu to, že publicitu potřebuješ. Už se v tom šťourat nebudu. Já někde výš uvedla jen to, jak to působí na mě. Rozhodně jsem neměla snahu článek nějak shodit. Ber to jen jako můj osobní názor. 😉 a mému hezký den 😉

8. kvě 2017

A měj hezký den 😉

8. kvě 2017

Mě to tedy přijde naprosto super a vtipné🙂 Osobně jsem asi na pomezí lesany a mamynky, jednoduše dle toho, co mi více vyhovuje a je blízké. A jelikož mám ve svém okolí to i to a stýkám se se členy obou skupin, rozhodně mi přijde, že více kritické a odsuzující jsou bohužel lesany☹ takže mi tento článek přijde jako dobrá trefa🙂

8. kvě 2017

Sisterhood in motherhood

9. kvě 2017

Začni psát komentář...

Odešli