1 / 1

    Na borůvky (počítám, že to bude fungovat i na maliny, jahody apod.) se mi osvědčilo přeprat žlučovým mýdlem a pak mokré pořádně posolit a nechat klidně přes noc. Ráno vyprat.

    29. kvě 2020

    😉Presne jsem to chtela napsat. Na zlucove mydlo nedam dopustit.

    29. kvě 2020

    Žlučové mýdlo. Zatím se mu žádný přípravek nevyrovnal.

    29. kvě 2020

    na čerstvé předpírkový sprej z Eurony, na zaprané a starší fleky agenta 🙂

    29. kvě 2020

    Žlučák, lepší je za mě tekutý, čistící schopnost je stejná, ale líp se mi nanáší. A žlučákem čistit ve studené vodě, teplá voda to to může spíš zaprat.

    29. kvě 2020

    SA8 bleach (Amway) nebo žlučové mýdlo.

    29. kvě 2020
    apacheee
    AMBASADORKA

    Zlucove mýdlo z #dm😉

    29. kvě 2020

    Taky žlučové mýdlo. Akorát na banán mně nic nepomohlo.

    29. kvě 2020

    Doma taky beru všechno žlučovým mýdlem... 👍

    29. kvě 2020

    na banán nikdy nic, na všechno ostatní Jelen... ale jestli se to dá sehnat ve státech, to teda nevím :D

    29. kvě 2020

    Banán se musí hned ( pak leda slunce), jinak již zmiňované žlučové mýdlo ( kostka z DM, tekuté mi přijde slabší), namočit do dezinfekce na praní, třeba sanytol, soda

    29. kvě 2020

    @yenefer1
    @mislentilka
    @malenka3
    @berluska
    @knoflikarka
    @merope
    @apacheee
    @elwe
    @beruska1889
    @blabloblu
    @aja019

    Teda wow, zlucove mydlo musi byt opravdu nejaky zazrak :D. Vubec to neznam a u nas jsem to nikde nevidela. Ale mozna blbe hledam. Nicmene jsem objednala z Amazon.com kostku i tekute zlucove mydlo. Je to nemecky vyrobek. Amazon me fakt nikdy nezklame. DEKUJU MOC VSEM

    30. kvě 2020

    @mariegroth No, já ho mám z Německého Rossmanna (a koupila jsem si dvě a vydrží to dlouho). Koukla jsem na mé oblíbenější DM-ko a vidím ho i tady: https://www.dm.cz/domacnost/prani/odstranovace-... - německy to je Gallseife, to se hodí znát, je takové nenápadné a spíše je potřeba se ptát prodavaček, kde je. Babička si ho šíleně vychvalovala, tak jsem koupila. A jo, je fakt dobré.

    Ale teď si uvědomuji, že v poslední době zapírám zbytkem asi Lanzy či čeho (co se mi tak doma objevilo při úklidu) a taky to není špatné - takže bych spíše řekla obecně "prací mýdlo" (ale to žlučové je tuším i levnější než jiná 🙂 ).

    31. kvě 2020

    @mariegroth Mě zatím na všechny skvrny, včetně banánu, mrkve, jahod, borůvek, bublifuku atd. zabral obyčejný jar. A to i na fleky několik dní staré. Na takové fleky mi nepohlo zlucove mýdlo, vanish, nic. Prostě nakapu na flek pár kapek jaru, nechám nějakou dobu být a pak to hodím do pračky. Nezkoušela jsem jiný druh přípravku na nádobí, tak nevím, jestli by to šlo i něčím, co se prodává u vás. Ale myslím, že ano.

    31. kvě 2020

    @antiquecz Dekuju. Take skvely tip!

    31. kvě 2020