1 / 1

    Mam 3 deti... nekojila jsem ani jedno... neslo to. Nejste jedina 😉

    27. únor 2020

    Jsme na tom stejně. Snažila jsem se první šest neděl nešlo to. Plakali jsme oba. Teď je spokojený miminko a já si to konečně užívám. ❤

    27. únor 2020

    Jak jednou někdo řekl a napsal...

    Z prsou láska neteče ❤️

    27. únor 2020

    Taky jsem nekojila ani jednoho z kluků, u prvního jsem si prošla peklem, bradavky do krve u každého přiložení jsem brečela bolestí,3 záněty a 4 už museli řešit chirurgicky..syn měl při narození 5 kilo,takže mu mlíko nestačilo i když doktorka říkala že mu musí stačit, takže plakal hlady a nepřibíral.Až když dostal flašku byl klid.U dalších dvou jsem to zkusila, ale jak to začalo zase bolet prostě jsem dala zase flašku...a tentokrát mi bylo jedno co si kdo myslí...hlavně že jsme byli všichni v klidu a zdraví..máma se 40 teplotou je k ničemu,ještě že mi pomohli babičky...

    27. únor 2020

    Nic si z toho nedělej. Kdo psa bít, hůl si vždycky najde. Takže by tě zase kritizovali s něčím jiným. ;) Já jsem ztratila hodně krve u porodu, takže jsem se nemohla plně rozkojit, první 3 měsíce jsem dokrmovala stříkačkou. A pak slyším sbor lesan laktoteroristek, že kojit může každá, že já se rozhodla pro ty příkrmy, bla bla bla. Ať si to některá z nich zkusí! I několikrát za noc ohřívat mlíko a krmit stříkačkou! To je jiný level než vytáhnout prsa a spát dál. To si nikdo dobrovolně nevybere. ;)

    27. únor 2020

    Já kojila do 4 měsíců a pak jsem začala odstavovat, protože jsem to už nemohla vydržet. Celou dobu jsem měla neustále hodně nalitá prsa, i když jsem kojila jen jedno dítě a druhé prso musela odstříkat do úlevy. Každé synovo přisátí bylo pro mě nepříjemné a první měsíc i bolestivé. Ale ze všech stran na mě skákalo, že musím kojit a tak jsem trpěla. Pediatrička to na mě poznala a sama řekla, že klidně můžu začít s příkrmy, když mi to pomůže. Až se rozhodneme pro druhé dítko, jsem rozhodnuta nekojit. a je mi jedno, co kdo bude říkat

    27. únor 2020

    Žádné mé dítě nemělo nikdy flašku v puse, ale vždycky jsem myslela, že se mléko míchá bezprostředně před krmením.

    27. únor 2020

    Ja myslim, ze zadna zena by se nemela obhajovat proc nekoji nebo koji a jak dlouho. Ja kojila dceru, kojim ted syna. A je mi jedno jestli kolem me nekdo nekoji nebo jestli me nekdo kritizuje, ze jsem dceru kojila moc dlouho. Je to kazdeho vec. Kazda mama sve dite miluje at krmi jakkoli. Chce to jen respekt k jinym rozhodnutim. ❤

    27. únor 2020

    Maru, nic si z toho nedělej, vážně 🤗. Jak říkáš, hlavně ze je malej spokojenej ❤️

    27. únor 2020

    Ja ve 24letech uprvniho syna trapila fakt se snazila..ale prsa bolela jak cert.kazde kojeni bylo horor...on plakal ja v kreci proste mazec....Jakmile jsem mu "vrazila"flasku byl klid...on i ja jsme se konecne dali do klidu a zacli si sami sebe uzivat. Po 10letech co se narodil druhy..nasledovalo to same a tahle "masaz"od okoli musis kojit atd....uz sla kolem mne....zkouseli jsme opet vse a proste ne....takze zase lahev a byl klid.Kdo sibuziva kojeni moc mu to preji,ale to odsuzovani nekojicich matek je pres caru! Sama jsem probrecela mnoho noci a vim ze to za slzy nestoji🍀

    27. únor 2020

    Jak píšeš, Maruško. NIkdo není k druhému člověku tak krutý, jako matka k jiné matce. Nechápu to, ale takovou zkušenost má asi každá z nás. Já kojím dlouhodobě, ale nedávám dětem průmyslové cukrovinky. Chudáci týraní. A jedna maminka mi tady v jedné diskusi napsala, že se mnou nikdy v ničem souhlasit nebude, protože si někde přečetla, že uvažujeme o domácím vzdělávání.

    27. únor 2020

    Jé já jsem zase kojila a často jsem slýchala: Proč tak dlouho kojíš, vždyť to už nemůže tomu dítěti nic dát ! Nebo: Musí mít hlad, dej mu Sunar !
    Člověk se nezavděčí 😂🙈

    27. únor 2020

    Já bych se tím netrápila. Všechny jsme na stejné úrovni, každá dělá to, co umí.
    To je dnešní doba, ženský se předhání, kdo je lepší supermatka. A jak ona to dělá líp ..
    Já jsem tím otrávená, a kolikrát se fakt bavím o čemkoliv jiném, než o dětech ..
    A já už teď zase slýchám, kdy už kojit přestanu 🤷🏼‍♀️🤦‍♀️

    27. únor 2020

    A kdybys kojila, tak si zas vyslechneš, že kojíš moc často, krátce, dlouho... Ten, kdo chce kritizovat, si vždycky něco najde..

    27. únor 2020
    Autor komentář smazal

    @verusak87 UM nemusi. Tohle je ale odsate mleko. Nekolik pytlcku nejprve zmrazene mleko pomalu rozehrateho v lednici a pak prelito do lahve.

    27. únor 2020

    @kacenka115 Mas pravdu. Rozhodne bych nerekla, ze lahve jsou o pohodlnosti. Je take za Tim kus prace

    27. únor 2020

    @rebe Jejda, to je silny nazor. Zajima me - v CR se mohou deti vzdelavat doma? Myslela jsem, ze je v CR povinna skolni dochazka.

    27. únor 2020

    @zazana81
    @lenatko91
    Presne tak. To me zase mrzi, kdyz kojici mama dostane sprda, ze koji jeste po prvnim roce ditete.

    27. únor 2020

    @mariegroth Domácí vzdělávání do 5 třídy je možné, ale musí se to vyběhat a děti chodí na přezkoušení.

    27. únor 2020

    @kacenka115
    @mariegroth Domácí vzdělávání je možné i na druhém stupni, ale tam už je potřeba, aby měl rodič vysokoškolské vzdělání. Mám dvě kamarádky, které mají teď prvňáčka v domácím vzdělávání a spatřuji v tom i výhody, ostatně jako většina věcí, nic není černobílé. Osobně si to umím představit třeba v kombinaci s komunitní školou, kdy bych měla dítě doma tak 2 dny max, protože většina dětí prostě potřebuje kolektiv.
    Ale jak píše @kacenka115 je třeba přezkoušení po půl roce, je ale dobré si vybrat takovou školu, která s tím má zkušenosti, může to být vlastně jakákoliv škola, ne vyloženě spádová.

    27. únor 2020

    @mariegroth A ještě k tomu kojení, přesně tak, nic není černobílé a já jsem si jistá, že všechny maminky děláme to nejlepší, co umíme. Je jen škoda, že často se k nám nedostanou ty správné informace a u nás jsou pořád velké dezinformace ohledně kojení, taky hodně věřím, že hraje roli separace po porodu. Já sama mám srovnání, syn předčasně narozený,k prsu mi ho dali po týdnu, krásně se přisál, ale hned po návratu z porodnice byly problémy, byla u nás laktační poradkyně a taky mi pomohla kamarádka laktační, dala mi lepší rady, než které jsem dostala v nemocnici, s jejich radami bych bohužel přestala kojit asi brzy, do půl roku občas boje a stres, ale pak už dobrý a nakonec kojený 22 měsíců. S dcerou už to bylo naprosto v pohodě a bez problémů, má 22 měsíců a ještě si občas dá. Ale četla jsem zajímavý rozhovor s jednou laktační poradkyní, která tvrdila, že rozkojí i tatínky, tvrdila, že některé děti jsou na kojení prostě šikovnější než jiné, čemuž věřím. Syn jak byl maličký, měl ten start prostě náročnější.
    A tvrdím, že všechny jsme ženy, matky, kterým jde o naše děti, takže bysme měly držet při sobě a ne se kritizovat a hádat.

    2. bře 2020