vanea
16. srp 2019
2021 

Cesta za dobrodružstvím - putování po Islandu

Krásné dobré letní ráno!! 🌞 🌹

Tak už i na moji maličkost připadla příležitost napsat vám něco málo o letní cestovatelské výpravě, která mě zatím uchvátila nejvíce. Abych vám řekla pravdu, vůbec nemám chuť sem psát přesné údaje, počty obyvatel, rozlohy, názvy měst a harmonogram, který jsme si pro tuto příležitost přichystali. Zato bych vám ráda popsala vnímání tohoto "výletu" mýma očima... Cestování na Island mi připomělo, jak krásná je Země, jaké máme štěstí, že po ní můžeme chodit a objevovat tato místa. Drsná příroda v kontrastu s barvami, tichem a křehkým uvědoměním si, že bychom se měli více starat o krásy přírody.

Image title

Jako jednu z prvních věcí byste o mě měli vědět, že jsem děsivě rozpolcená osobnost. Někdy si užívám plánování a potřebuji znát každý detail cesty, jindy mě to vůbec nezajímá a ráda plánuju za pochodu. (manžel z toho roste:D) Tehdy, při plánování výpravy na Island, jsem byla ve druhém módu. Vybrala jsem jen hlavní body a místa, která bych ráda viděla, manžel naplánoval vše okolo (kempy, cesty, auto..) a přidal pár dalších míst, která chtěl vidět i on a mě tolik nezaujala.

Někdy v roce 2015, kdy jsme se rozhodli odjet na 14dní, se ještě nelítalo za tak supr ceny, takže nás jen letenky a celkově pronájem starého, rezavého auta přišel na poměrně hodně peněz, tudíž byla volba cestování se stanem naprosto jasná. Připravení jsme byli na náročné počasí a zimu, což se hezky vyplnilo. Ještě než začnu psát o tom, jak jsem po příletu prskala, ráda bych podotkla, že Island byl mým snem, manželovým také ... a předčil všechna naše očekávání=) Důvodem naší cesty tedy bylo poznat syrovou přírodu a její zázraky, užít si společný čas jen sami dva, bez povrchních vymožeností a péče hotelových komplexů.Image title

Image title

Ihned po příletu na letiště v Keflavíku jsme ochutnali to pravé Islanské počasí. Uvítal nás déšť a hlavně strašný vítr, který zabodával kapky do tváří jako jehličky. Nebylo místo, kam by vám ten studený syčák nevlezl. Stupňů bylo asi 8, ale s tím větrem to bylo jako -10. Dalo mi hodně práce se usmívat a zabalit se tak, aby mi nečouhal ani milimetr kůže navíc:D V tu chvíli jsem si uvědomila, že opravdu budeme spát ve stanu a není žádné teplé zákoutí, kam bychom se uchýlili. Naštěstí brzy vysvitlo sluníčko...to mi dalo jistou naději. Naše první putování směřovalo pro auto a odtamtud do prvního kempu v Rejkjavíku.

Image title

Image title

Přijeli jsme poměrně pozdě odpoledne, takže po obhlídnutí prostoru a zapsání do kempu (který byl moc hezký, měl dobré vybavení a zázemí), jsme se vydali dál do města, očíhnout okolí, nakoupit něco k jídlu a postavit stan. Což teda v tom větru opravdu nebylo jednoduché. Většina lidí okolo měla stany s pevnou kontrukcí, aby jim vítr nedal co proto. Náš stan nic takového neměl, takže když už se nám podařilo jej konečně postavit, celou noc mi vnitřní tyčka mlátila do hlavy za lomozu větru. Ondra spal jak miminko ve svém fusaku do -5 stupňů, já se klepala zimou v tom do -20. Ano, nebyla jsem nadšená a začala jsem mít oprávněný strach, jak to zvládnu. Zvládla:D

Image title

První ráno bylo ovšem krušné. Vstávala jsem před 5 hodinou, muž spal. Byla jsem celá rozlámaná a otrávená. V průběhu noci jsem se 4x složitě přioblíkala, protože mi prostě byla strašná zima. Stan sebou mával ze strany na stranu, pršelo a i v noci bylo šero, namísto tmy. Zatímco jsem kousala zmrzlý loupák a odhodlávala jsem se k cestě do hromadné koupelny, vrčela jsem a nadávala. To se ale mělo velice rychle změnit. A jak? Stačil k tomu první výjezd naším rozvrzaným autíčkem, do kterého táhlo a které moc netopilo.

Naplánovaný jsme měli výlet za krásným vodopádem Glymur. Už cesta tam mě naprosto uchvátila. Divocí koně, barevné hory, rozbouřené moře a hlavně totální liduprázdno. Byla jsem jako ve snu, barvy okolo mi vůbec nedávaly smysl. Na nebi se hnal jeden mrak za druhým a sluníčko jen občas vystrčilo zubatý drápek, aby ho zase rychle schovalo. Vítr foukal tak, že jsme se nemohli dostat z auta (beze srandy, dveře se nedaly otevřít) a pán na kole, jedoucí z poměrně strmého kopce, musel šlapat z plných sil. Strašně jsme se smáli:D A já se zamilovala. Nádherná příroda v kontrastu s drsným počasím byla úžasná. Od té doby jsem už byla jen nadšená - a náročnější podmínky stanování jsem začala brát jako velké dobrodružství=) (Zde ještě přidám tip: téměř v každém větším městě, či zajímavém místě, jsou horké lázně, případně se dají najít i přírodní prameny - tam ale pozor na teplotu, my tedy ochutnali jen lázně, prameny jsme se hledat nevydali. Od chvíle, kdy nás to "napadlo", se stalo stanování a celkově večerní pobyt venku po náročném dni o mnoho příjemnější!)

Image title

Image title

Image title

Paráda, co?🙂 No...Ač mě to láká, nebudu vám tady opisovat den po dni, kdo mě zná tak ví, že by to bylo na knihu, ne na článek na koníka :D Nějak neumím psát krátce. Takže po tomto úvodním sezámení s Islandem, to celé shrnu do pár podstatných bodů a míst. 

- Příroda je něco neskutečně nádherného, nikdy jsem nic takového neviděla. Za opravdovým zážitkem se vyplatí obětovat trochu té fyzičky a někam si "vyšplhat". Taky si myslím, že od roku 2015 už se lecos změnilo a turistů bude na Islandu více. Pak neváhejte si přivstat a vyrazit opravdu brzy! (On to takový problém nebude, ve 4 ráno bylo skoro světlo, takže jsme takhle taky občas vyráželi:D)

- Kempy na Islandu jsou téměř všechny krásné, nebo minimálně velmi slušné. Ve většině je zázemí pro vaření (ať už je to venkovní přístřešek, nebo vybavená kuchyň), záchody, sprchy a recepce, kde je možné si vzít mapy, zaplatit (když tam nikdo není, obvykle se objeví později a "zaťuká" na stan). Na záchodě je supr schovka, na některých je totiž topení!! (o bože, ano:D!). Pokud něco potřebujete, v kempech pracují velice nápomocní a ochotní lidé, takže se nebojte na ně obrátit. Nesetkali jsme se s odmítnutím, nebo protivností. Nejnáročnější je najít vhodné místo pro stan, abyste se vyspali, nemlátil do vás vítr a tak vůbec... A taky místo na vaření, pokud náhodou není žádné "zákoutí", nebo vám do připraveného zákoutí fouká. Udržet oheň a uvařit je pak poměrně sranda (hlavně s hladovým chlapem, že:D). Vezměte si nástavec na plynovou bombu na vařič s takovou tou "blbostí" proti větru. Bude se hodit. Termosky nutnost.

- Lehká komplikace může nastat ve chvíli, kdy se ráno rozhodnete jít si něco koupit do obchodu. Ty otevíraly nejdříve v 10 hodin ráno, což pro nás, vstávající okolo té 5 hodiny nejpozději, bylo prostě pozdě. Ale dá se na to zvyknout, takže jsme s tím neměli problém, prostě jsme nakupovali zásoby, které dokázaly přežít v autě. Do restaurací a barů jsme nechodili, jednak jsme na to neměli ani chuť, užívali jsme si přírodu a taky byly tyto záležitosti hodně drahé. Vařit si tak bylo nejrozumnější.

- Ubytování na Islandu, které jsme využili na pár posledních dní, kdy Ondrovi křuplo v zádech a nemohl moc chodit (stan byl tedy nepříliš dobrá vyhlídka:D), je nejlepší v síti ubytování Hostel Hi. Jsou téměř v každém větším městě, poměr cena/kvalita je moc fajn, všude bylo čisto, ač bylo vše základní. Je nutno podotknout, že tehdy jsme možná měli ty nároky na ubytko jiné, ale věřím, že i s Adámkem bychom to zvládli poměrně v pohodě🙂 

Tak! A teď už pár míst, která nás okouzlila nejvíce🙂 Na Islandu bylo strašně moc vodopádů (prvních pár dní jsme "áchali" a "óchali" při každém, pak už nás nějaký vodopád nevytrhnul, bylo jich opravdu strašně MOC). Ale tyto... Ty nevynechávejte.

Gullfoss & Seljalandsfoss & Gljúfrabúi & Skogafoss & Svartifoss & Haifoss

Image title

Image title

Image title

Rozmanitá krajina, chvilku horké peklo smrdící sírou, chvilku led, chvilku gejzír, chvilku sopka, zatuhlá láva a kouř . To všechno je Island🙂 Tohle místo, Seltún (Krýsuvík), je jako z katalogu, spousta barev, vůní.. Vařící se bahno a královské ticho, rušené jen poryvy větru. 

Image title

Image title

Image title

.....a nějaké ty rybičky po cestě🙂 Vůně převeliká:D Slabší povahy zůstanou v autě.

Image title

Ledové království Jökulsárlón nás ohromilo, byli jsme jako v jiném světě. Tento zážitek doporučuju rozhodně všema deseti, i kdybyste nejeli nikam jinam, tak sem určitě!🙂 Jízda na obojživelníkovi, ledová jeskyně, ledovec....a samozřejmě trošku kosa. 

Image title

Image title

Image title

Image title

Kdo by mohl zapomenout na nádherný Gejzír🙂 Nikdo... Trávili jsme tam neskutečně mnoho času. I okolí, kde se zdá, že snad není žádná další velká turistická "pecka" je moc krásné. Příroda je sice malinko placka, ale Island je plný překvapení;) 

Image title

Image title

Image title

Reynisfjara. Nádherná černá pláž, tisíce papuchalků a hodně lidí🙂 Nicméně se vyplatí na toto místo zajet. Ve Víku se nám celkově líbilo hodně, užívali jsme si horké lázně, kemp byl pěkný a černý "písek" nám nedával spát. Krása!!

Image title

Image title

A kam ještě určitě zajet a nevynechat ani kousíček? Rozhodně Þingvellir!! Je to naprosto kouzelné místo. (...kde se mimo spoustu přírodních zajímavostí natáčelo pár záběrů z GoT;) )

Image title

Image title

Image title

Tak. Ještě bych sem mohla přidat spousty a spousty dalších fotek a míst, nicméně bych asi vyčerpala úplně všechny:D  Jako poslední vám tedy doporučím Blue Lagoon a jejich bílé bahno. Úžasné místo, pokud se chcete trošku odměnit🙂 Naše fotky nic moc, ale zkuste si to najít na googlu, je to opravdu krása.

Image title

Image title

Co bych tak závěrem dodala? Asi jste pochopili, že Island nám opravdu učaroval. Procestovali jsme hlavně jeho jižní půlku, takže ta severní na nás stále čeká. A rozhodně se plánujeme vrátit, jen si počkáme, až bude Adámek větší, protože tohle určitě nechci, aby zapomněl. Pokud budete dobrodruzi ve stanu a rozhodnete se to zkusit, nepodceňte přípravu! Třeba jako dvojice, kterou jsme potkali na posledním místě u majáku, před odjezdem. Počasí nebylo tak hrozné, ale neměli čepice, rukavice, věci na přípravu ohně venku...jen výhodné letenky, lehoučký stan.... a šok přes celý obličej :D Nemohli jsme udělat nic jiného, než jim věnovat naše vybavení. Nutno podotknout, že měli ohromnou radost:D K počasí bych ještě dodala, že hodně záleží, v jakém období na Island jedete, a jaké máte štěstí. My jeli na přelomu léta a podzimu, takže už se ozývala větší zima, silnější vítr a méně sluníčka. V létě je možné, že bude opravdu hezky - ale taky více lidí🙂 Osobně bych obětovala trošku pohodlí a počkala si, ta krása se líp vstřebává, když vás neruší davy turistů. První půlka září ještě může být moc krásná! (ale jak jsem už psala...nikdy nevíte, je to tam trochu nepředvídatelné)

Image title

A málem bych zapomněla! Jistě vás bude zajímat, jestli jsme vyhlíželi onu "auroru", neboli polární zář. Vyhlíželi...skoro každou noc. Ale bohužel bylo stále pod mrakem, takže jsme ji neviděli. A víte co? Nám to vůbec nevadí🙂 Snad někdy příště!

Image title

A co vy, líbila by se vám taková výprava? Kdyby vás cokoliv zajímalo, chtěli jste se podělit o zážitek - napište do komentářů!🙂 A teď už se mějte krásně a užívejte si další dny a soutěžení s ambasadorkami:-* 

Irča & Baby Dove

#babydove

#dove

#dovolena_s_ambasadorkami

#dny_s_ambasadorkami

Všechny použité fotky jsou naše

Úžasné!!! Připisuji na můj seznam přání které místa bych chtěla navštívit 😉

16. srp 2019

Tohle na nas jeste ceka... Segra uz tam zije dva roky a porad poznava nova mista! Ikdyz pry se cely ostrov da objet za 14dni 😉 Nas trochu odrazuje zmena nalady islandanu, neskutecne ceny i dnes, ale hlavne - nas milovany obytnak, ve kterem jsme objeli Australii, tam je sci fi 😀 A vestanu odmitame spat...

16. srp 2019

Krásné, poslední dobou mám pocit, že tam jezdí čím dál víc lidí z mýho okolí 🙂

16. srp 2019

Bože... To je nádhera.... Kamarádka se tam provdala a domů nechce... Už chápu 👍

16. srp 2019
vanea
autor

@betelgeuzz Jojo, my když tam byli, tak to bylo ještě "vzácné", nebo rozhodně míň, než je to teď🙂 Hned ten další rok začal lítat Wizz a od té doby tam byl skoro každý druhý :D

@craki je jich tam hrozně moc těch krásných míst, jako my tam 14 dní byli, ale projížděli jsme si to pomalu, chtěli jsme si to užít🙂 jeli jsme s tím, že druhou půlku dáme zase příště, vrátit se tam chceme oba, tak nebyl cíl to projet celé najednou a mohli jsme se někde zdržet a pořádně to prozkoumat, ta místa si to zaslouží, je to fakt nádhera=) tak nám to vyhovovalo=)
- A to máš pravdu no, cen jsme si taky všimli, proto jsme jeli se stany:D

16. srp 2019
vanea
autor

@dinoja
@zebruska Holky je to tam opravdu jako v pohádce 🌷 Není kapacita sem dát všechna místa, ale je jich tam strašně moc, kde se vám prostě tají dech, jak je to vlastně vůbec možné=) 🌹 docela by mě zajímalo, jak to tam je teď s lidma, jestli jich je tam o hodně víc (myslím turistů), za nás jsme si některé ty "hlavní body" užívali i sami, bez fronty okolo🙂 přitom je to teprve nedávno, není to tak dlouho..srpen-září 2015

16. srp 2019

Mě hodně láká cesta trajektem s mezizastávkou na Faerských ostrovech. 😍 Cenově to vyjde skoro prašť jako uhoď a dá se vzít i auto. Ale zatím jde pouze o vidinou daleké budoucnosti ❤️.

16. srp 2019

Wow, nadhera. Ale ja zustanu u teplejsich mist, ktere chci navstivit 😉

16. srp 2019
vanea
autor

@bekinka Tak to držím palce, ať se ti to splní ! 😍🍀 já jakožto "mořský vlk" tady ty lodní výpravy raději vynechám:D 🙊

16. srp 2019
vanea
autor

@fejfarka to úplně chápu =) počasí tam nebylo zrovna nejvlídnější, a to jsme prý chytli super období, kdy tam bylo "krásně":D by mě zajímalo, jak to vypadá, když je tam fakt hnusně 👍

16. srp 2019

Úžasné. Já bych asi zmrzla, ale aspoň bych zmrzla prešťastná 😃😃😃

16. srp 2019

@vanea uvidíme, přeci jen je to dvou denní plavba a trochu mě stále děsí představa být 2 dny někde, kde není v dosahu žádná pevnina 😂😂😂 ale mohlo by to posunout zážitek ještě dál 😊.

16. srp 2019
vanea
autor

@billythekid :D :D Přesně to jsem si říkala někdy v první půlce týdne 😂 ale ono to za to fakt stálo🙂 A když se člověk chodil pravidelně máčet do horké vody..dalo se to zvládnout a ještě si chrochtat blahem :D

16. srp 2019
vanea
autor

@bekinka to rozhodně🙂! ale chápu tvé obavy, taky mě ta představa trošku mrazí v zádech :D ačkoliv asi z jiných důvodů, mi zas bývá hrozně špatně:X už jste někdy byli na nějaké takové cestě na lodi, nebo trajektu, nebo by to byla premiéra?🙂

16. srp 2019

Aaach aaach, tohle je fakt dokonalost 🙂 V jakém termínu jste tam byli? My první týden v červenci 2015, objeli jsme celý ostrov. A hrozně se chci vrátit, jen těch lidí tam už budou asi davy...

16. srp 2019

Můj kolega Island objel na kole, taky má nádherné zážitky a fotky. 👍

16. srp 2019
vanea
autor

@kikwita Tak to jste byli stejný rok, jako my - jeli jsme přelom srpna a září👍 Spodní část ostrova máme splněnou, ale sever vůbec, takže tam nutně potřebuju :D ale počkáme si, až bude Adámek větší=)

@stratford no ty kráso...tak to je dobrý teda, na kole bych to nezvládla ani omylem:D vždycky když jsme kolo potkali, tak byli chudáci vymrzlí na kost, případně šlapali proti větru z kopce 😂 Ale taky to musí být zážitek, zase úplně jiný, než autem! 😍

16. srp 2019

Manžel tam byl už někdy v 90.letech, s 30kg batohem se vším jídlem a vybavením, stopem, lodí pěšky a stopem. Třeba se tam někdy podíváme i spolu...

16. srp 2019

@vanea byli, ale ne na takhle dlouho dobu (4 hodiny max a ještě za dne). .. Trochu spoléhám na to, že když jsem dělala závodně jachting, tak to ten můj žaludek ústojí😅.

16. srp 2019
vanea
autor

@konidana to musel být úžasný zážitek a krásné vzpomínky🙂 teda! tak budu držet palce, aby se to splnilo🙂 🌹🍀

@bekinka jo tak to jsi jiná třída👍 💃 to určitě jo=)) mě je blbě jen při pohledu na šlapadlo 😂

16. srp 2019

@vanea děkuji za odpověď 🙂 My jsme právě měli poměrně super počasí, tedy na tom jihu, jihozápadě. Východ je celkově deštivější. Slečna na jednom ubytku nám doporučovala takový ten výběžek na severozápadě, že je prý nejkrásnější. I když nevím, celý Island je totiž kulervoucí 😀 Ale podívat se tam chci...

16. srp 2019
vanea
autor

@kikwita To je pak paráda, jako když to tak vezmu, tak jsme taky měli pár slunečných dní🙂 Ale nikdy to nevydrželo úplně dlouho, nebo že bychom si řekli, tak, dneska bylo krásně :D ! Ale ta rána se sluníčkem byla naprosto nezapomenutelná=) A jak píšeš:D Tady ještě přihodím mapku, kterou část máme dopodrobna projetou. Nějaké tipy, kam se ještě určitě vydat?😍 ačkoliv... to je asi těžké vypsat, jak píšeš:X

16. srp 2019

@vanea oni byli nadšení, neříkali že by to bylo náročné, jen měli levné letenky (rok 2007 nebo 8), přiletěli v noci a mysleli, že se vyspí na letišti a ono se zamykalo. Spali na lavičce a to jim byla zima.

16. srp 2019
Autor komentář smazal
vanea
autor

@stratford tak to je super! je důležité, že si to užili a byli spokojení. Ono s tím vším okolo si to člověk užije vždycky ❤ ale teda to by mě zajímalo, co měli za počasí, buď jim to hezky vyšlo, nebo jsou hoodně otužilí 👍 já bych fakt zmrzla ❄

16. srp 2019

@vanea na všech fotkách bylo slunečno 👍

16. srp 2019
vanea
autor

@stratford to je sen 😍 nám svítilo taky, ale netrvalo to dlouho, každopádně ty chvilky se sluníčkem byly naprosto úžasné 👍 to pak věřím, že si to museli vychutnat naplno 🌞

16. srp 2019

Island 🙂 .. Muj sen a nadherne misto na zemi .. Presne jak pises, clovek si jen pri pohledu na tu nadheru mnohem vic uvedomi, jak krasne tu je byt a jak moc uzasne je zit pritomnosti toho okamziku 🙂 .. Doufam, ze nam to vyjde a jednou se tam taky podivame 😉 .. A moc diky za tipy na vylety 🙂 ..

16. srp 2019
vanea
autor

@liduskabalanova děkuju moc za komentář ❤ budu držet palce, aby to vyšlo!🍀

16. srp 2019

@vanea Neni za co a diky moc 🙂 .. 🌞❤

16. srp 2019

Aaaach Island. Nás sen, který jsme si splnili letos v červnu ke 40. narozeninam. Nádherná drsná zeme😍

16. srp 2019
vanea
autor

@ia. teď jsem ti koukala na fotky! Krása, počasí vám hezky vyšlo, podle sluníčka 😍

16. srp 2019

@vanea pocasi bylo parádní ale zima byla neskutečna! 8 stupňů a pocitově ještě méně, hrozně foukalo... však to znas😃

16. srp 2019

Mám ve svých vysněných destinací, děkuji za takovéto zprostředkovaní.

16. srp 2019
vanea
autor

@ia. Jojo, úplně si to vybavuju ❄😂 nebýt toho větru, tak je to v pohodě 👍 ale co, člověk to tím prostředím nějak vyfiltruje a jen si to užívá=)) i ty specifické vůně, úplně jiný vzduch🌷

16. srp 2019
vanea
autor

@krtikkrtovaty není vůbec zač🙂 přeju, ať se ti to vyplní! 🍀✈

16. srp 2019

@vanea Moc děkuji, no snad až odrostou děti. 🙂

16. srp 2019

WOW! Island taky můj sen...

16. srp 2019

Můj to byl také sen... Splnili jsme si ho, když jsme přišli o první miminko. Odjeli jsme tam a jak píšeš... naprostá láska na první pohled! My jsme byli na podzim, takže krajina syrovější, také ale méně turistů, ale já jsem si ten ledový vítr a ostré ledové kapičky deště do tváří fakt užívala (jsem v tomhle trochu magor 😀). Polární záři jsme viděli a rozhodně také, až bude Viky větší, tak se tam vypravíme znovu. Pro mě to bylo místo, které mě naprosto nabilo energií a které mě opět udělalo šťastnou. A ještě bych doplnila, že rozhodně stojí za shlédnutí lávové tunely. 🙂

16. srp 2019

Nádherné místo, určitě bych Island chtěla někdy navštívit ❤️. Viděla jsem fotky i od kamarádky a ty vodopády a prostě všechno je áách 😄❤️

16. srp 2019

@vanea Nevím, jestli jste byli třeba v Landmanalaugar, v článku jsem to nenašla, ale podle mapky to tam spadá. Cesta tam byla dost psycho a to jsme měli náhon na všechny 4 kola, ale když jsme potkali starou fabii, co se odtamtud vracela, tak jsem se pak uklidnila 😀
Jinak v té druhé části určitš Lake Mývatn, ta oblast je dost vulkanická a četnost benzínek malá. V mapce bylo uvedeno, že tam nějaká je, ale čím víc jsme jeli do pouště a docházel benzín, tím divnější mi to přišlo, že tam něco bude. No a pak se zjevila víska a měli tam i tu čerpací stanici. Viz fotka 😀 Jinak pak je krásný vodopád Godafos třeba. Já už si vlastně ani moc nevzpomínám 😀 Ale rohodně víc toho asi bude na tom jihu...

16. srp 2019
Autor komentář smazal

Nechci to tady zaspamovat, ale vložím ještě naši trasu, ten sever jsme jeli tak nějak, jak nám to vyšlo 😀

16. srp 2019

Nádherný článek s překrásnou krajinou, to se nedivím, že jste stále nadšený......

16. srp 2019

taky jsme byli,bozi. I s 3letym. každý den jinde a Rada bych jeste nekdy

16. srp 2019

Na Islandu jsem byla v srpnu 2012, taky pod stanem. A i pocasi nam vyslo neskutecne, zmokli jsme za dva tydny asi jen trikrat, i mistni rikali, ze tolik peknych dnu v rade vubec nepamatuji 🙂 Zvladli jsme jen jizni cast, cestovali jsme stopem a pesky. Sever na me jeste ceka a ta polarni zare taky 🙂

16. srp 2019

Island mam na prvnim miste, kam bych chtela jet... Nadhera, snad se nam nekdy taky postesti! 😍😍

16. srp 2019

Nadhera! Ja jsem tedy pohodlne devce, ale Island me fakt laka, i pod ten stan. I Skotsko. Jinak nedavno jsem se divala na ten dokument GOT a bylo tam prave nataceni sceny na Islandu a uz tech 5 minut zaberu bylo uzasnych

16. srp 2019

Hned bych jela!

16. srp 2019

Island je můj sen 😊, moc pěkný článek.

17. srp 2019

Island je nádherný. My jsme byli v říjnu 2014, nikde nikdo, prázdné kempy, nádhera. Objeli jsme celý ostrov dokola, na severu už byl teda sníh, tak to jsme si pronajímali chatky. V nejvzdálenějším bodě nám u auta přestala fungovat pětka, tak jsme to museli dojet na čtyřku. Jinak jsme ani jednou nezmokli, polární záři jsme viděli 3x, jen ti papuchalkové už byli pryč.

18. srp 2019

Paráda 🤩 My letíme na konci září, po shlédnutí Tvých fotek se těším zase o něco víc ☺️

19. srp 2019

@vanea rok 2017 a 2018, pres 2,3mil. turistu. Jeste dodam, ze celkovy pocet obyvatel je neco malo pres 338 000 lidi. Rok 2019, zkrachovanim mistni letecke spolecnosti WOW air se turismus snizil,ale i presto v prvnich 4 mesicich letosniho roku navstivilo Island jiz 570tis. turistu.

25. srp 2019

Začni psát komentář...

Odešli