vlaxyz
10. črc 2018
1387 

Testování multifunkčního hrnce

Dostala jsem možnost otestovat multifunkční hrnec Hotpot od firmy Klarstein. Byla jsem velice nadšená, jelikož jsem s ním dřív neměla žádnou zkušenost a můžu říct, že moje nadšení nevyprchalo ani po tak skvělém testování.  Hrnec, na to kolik má funkcí, je finančně dostupný. Dá se pořídit okolo třech tisíc korun, což si myslím, že je skvělá cena na to kolik toho zvládne.


Hrnec mám doma už několik týdnů, ale i přes to se s ním pořád seznamuji. Má celkem 23 funkcí plus samočištění. Můžete v něm vařit polévku, péct, fritovat nebo Vám může posloužit jako bezvadný rýžovar. Pár funkcí jsem ještě nestačila ani vyzkoušet a to v něm vařím téměř denně. Má opravdu rozmanité možnosti. Jeho součástí je jeden hrnec na vaření, naběračka, vařečka, nádoba na vaření v páře a odměrka. Pokud plánujete dovolenou v kempu, kde si chcete vařit a budete mít přístup k elektřině, je tohle opravdu skvělý pomocník. Hodí se i do kuchyní, kde nemáte prostor třeba na troubu. Kdo neholduje mikrovlným troubám, může v hrnci jídlo ohřívat. Je to prostě pomocník pro každého.

Ráda bych Vám představila pár funkcí podrobněji. Začneme polévkou, u nás oblíbenou brokolicovou.

Brokolici a brambory si očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci zapneme program "osmahnout". Na másle osmahneme cibuli. Poté přidáme brokolici a brambory. Zalijeme vodou nebo vývarem, přepneme na program "polévka" a vaříme do měkka. Když je zelenina uvařená, vše rozmixujeme a přidáme smetanu. Osolíme, opepříme a já přidávám i česnek. Vše ještě chvilku povaříme. Polévku můžeme podávat s krutony. Program "polévka" je přednastavený na 1 hodinu. Pokud bude polévka udělaná dřív, což bude, hrnec jednoduše vypneme. Samozřejmě se dá čas i různě korigovat.


Dalším skvělým programem je "pečení". Výhodou tohoto programu je, že maso, které pečeme se nejdříve osmahne a pak se pomalu začne péct. Já při tomhle programu pekla vepřovou panenku což je pro ni naprosto ideální, jelikož se maso zatáhne a bude šťavnaté.

Maso se koření až těsně před přípravou aby nepustilo šťávu. Do hrnce dáme olej a zapneme program "pečení". Přidáme maso a zprudka osmahneme. Poté přilijeme trochu vody, ale opravdu jen na podlití. Bude se rychle vypařovat, takže je potřeba lít častěji. Pokud bude vody moc, bude se maso dusit a ne péct. Hrnec zavřeme a necháme péct. Stačí cca 15 minut. Můžeme podávat s různými omáčkami jako je pepřová, švestková nebo sýrová.

Při tomhle programu můžeme například udělat i americké brambory  k masu naloženém v medu.

Program "dušení".

Tak tady jsem si vyhrála s kuřecím prsem plněným špenátem. Používám mražený, listový. Samozřejmě může být i čerstvý což je obrovská výhoda, ale v tom našem mini městečku jsem ráda i za ten mražený. Špenát osolíme, opepříme a přidáme česnek. Prsa očistíme a uděláme z nich kapsu. Kdo chce, může z masa udělat plátek, rozklepat a směs do něj zabalit jako ptáčka. Maso naplníme špenátem, připíchneme párátkem a osolíme. Na hrnci zapneme program 'osmahnout". Přidáme máslo a maso zlehka opečeme aby se zatáhlo. Pridáme vodu a přepneme na program "dušení". Hrnec zavřeme. Jak je maso hotové, vyjmeme jej. Výpek zaprášíme moukou a necháme povařit. Podáváme s rýží, kterou můžeme uvařit právě v tomto hrnci. Z tohoto programu jsem opravdu nadšená. X let jsem používala sáčkovou, která všude prskala, kapala, nakonec byla stejně buď nedovařená nebo rozvařená. Nedávno jsem začala používat normální rýži. Ale taky to nebylo ono. I když jsem měla správný poměr, vždycky mi buď voda zbyla nebo jsem musela dolívat. Rýže pro mě byla prostě noční můra. Bála jsem se ji dělat i v hrnci, ale zkusila jsem to. Nasypala jsem dva hrnky rýže, přidala 4 hrnky vody a zapla program "rýže".

Teď nastal problém... Žádný čas, nic. Jen kolečko co litalo furt do kola. "Vaří se to nebo ne?" Toť otázka. No nic, zavřu to a půjdu něco dělat. Po pár minutách jsem si vzpomněla, že vařím rýži. Otevřu a rýže hotová. "Cože? Za takovou chvilku?? Voda nikde, nic připálené? Rýže tak akorát." Za tenhle program dávám opravdu zasloužený palec nahoru!


Dále tu máme program "rychlé vaření". No kdo by nechtěl vařit rychle? Představte si, že jste na výše zmiňované dovolené a tam prostě není čas na dlouhé vaření. Maso se v teple zkazí, koupíme plechovky. A co skvělého se dá udělat z plechovky? Přece mexické fazole.

Zapneme program "osmahnout" a přidáme olej a cibuli. Přepneme na program "rychlé vaření" a přidáme fazole, kečup, česnek, sůl, pepř, lehce červené pálivé papriky a promícháme. Na zjemnění dávám plnotučné mléko nebo trochu smetany. Nevím jestli to někdo dává, ale mě to s tím chutná víc. Výhoda plechovky je, že nemusíte fazole den předem namáčet. To na dovolené vlastně asi ani nejde.


Budeme na něj potřebovat
850g pšeničné mouky
40g oleje
30g cukru
10g soli
6g sušeného droždí
500ml vody.
Tento recept jsem použila přímo z příručky u hrnce. Vše smícháme v míse a těsto přendáme do hrnce. Zapneme program "chléb" a nastavíme na 3 hodiny. Hodinu před koncem chléb otočíme. A to je vše. Jednoduché co? A je naprosto výborný!
Program "těstoviny". Tady asi recept přikládat nemusím. Ty zvládne i naprostý amatér. Hrnec je skvěle zvládnul a nemám nejmenší výtku.

Nyní se od věčné chvály přesuneme na menší kritiku. Jelikož je to testování a ne čistě reklama, nemůžu si to odpustit.

Program "koláč"

Musím říct, tady už je to trošku horší. Recept jsem měla přímo z příručky. Přišlo mi to jako recept na korpus, který je pojmenovaný jako koláč. Když se těsto peklo, vypadalo to velice nadějně. Buchta byla krásně nadýchaná, ale po vychladnutí z ní zbyla pouze placka. Jediné plus, které k tomu dávám je, že se krásně vyklopila díky nepřilnavému povrchu. Příště zkusím můj osvědčený recept a věřím, že negativní recenzi změním.
Na závěr jsem si nechala program "fritování".

Na to jsem se těšila ze všeho nejvíc, jelikož jsem si chtěla fritovací hrnec pořídit. Jsem přesně ta, která miluje vymáchané hranolky a řízek v oleji. Bohužel, tady nastalo velké zklamání. Kdyby hrnec zvládnul o pár stupňů víc, byl by to skvělý friťák... Ale... Zvládne pouze 160°C což je na řízek i hranolky málo. Když jsem je dělala poprvé, byla jsem nadšená, protože jsem po 3 letech dělala hranolky jinak než v troubě. Ale přítel mi nadšení hned zkazil, jelikož mu nechutnaly. Podle mě nebyly špatné, vysušené ani nasáklé olejem. Ale nebyly to ty hospodské zlatavé hranolky. Před pár dny jsem na stejný způsob dělala řízek. Ani tady jsem doma neuspěla a po dvou řízkách jsem začala rozpalovat pánev. Řízek se dělal v hrnci celých 27 minut. Strouhanka na místech spálená, maso syrové a olej totálně přepálený. Škoda toho, ale určitě nebudu házet flintu do žita kvůli jednomu programu. Navíc mě to i trochu chrání před nezdravým stravováním, jelikož bych si musela dělat hranolky denně.


Takže závěr je jasný.

Tohle můžu hodnotit jako moje nejlepší testování v životě. S hrncem jsem naprosto spokojená. Rozhodně ho doporučuji každému, kdo jen trochu váhá nad koupí. Určitě to není špatná investice a věřím, že s ním budete spokojeni i vy. Ještě jednou moc děkuji firmě Klarstein za takhle povedenou akci a skvělý výrobek kterému rozhodně dávám 10 hvězdiček!

#test_klarstein #recenze

Můžu se zeptat při tom programu pečení, je ta kůrčička na mase opravdu křupavá a vypečená, nebo je to maso spíše udušené ?

6. črc 2018
vlaxyz
autor

@kjajule je křupavá 🙂🙂 dělala jsem v tom i špalíčky a super

6. črc 2018

@vlaxyz Díky 😉

6. črc 2018

To je hezka recenze!

7. črc 2018

Jaky ma hrnec objem? Udelam v nem jidlo pro 4 lidi?

7. črc 2018
vlaxyz
autor

@moncakolarova hrnec má 5 litrů takže pokud budeš dělat třeba svíčkovou, nakrmíš celou vesnici 😁😁

7. črc 2018
vlaxyz
autor

@elinkal děkuji 😘

7. črc 2018

@vlaxyz tak to je super.

7. črc 2018

Tož teta kdy ten oběd? 😝

10. črc 2018

Dobrý den,koupila jsem tento hrnec s tím, že umí i tlakové vaření.Psaii v nabídce😀. Bohužel mám pocit,že neumí,nemůžu nějak najít.Můžete poradit? Děkuji

31. bře 2021
vlaxyz
autor

@michaelasoup tlakové?? O tom jsem nic nenašla 😳😀

31. bře 2021

Začni psát komentář...

Odešli