Sice je to už delší doba co jsme vyhráli lžičky a ovocný dudlík, ale Tobik má šílenou radost z dudlíku. Dostal mango s banánem a půl hodiny ho nechtěl pustit 😁 Lžičky používáme již měsíc a půl a jiné taky nechce, možná je to tím, že je má od začátku příkrmů. Ještě jednou moc děkujeme 🥰

    #drbrowns @mariegroth

    (2 fotky)
    mariegroth
    16. únor 2021    Čtené 3073x

    Loučím se...

    Tento článek se mi nepíše snadno. A tohle je už asi pátá verze. Moc se neumím loučit, ale zároveň vím, že rozloučení se je důležitý proces. Dnes se s vámi loučím jako ambasadorka Dr.Brown's na Modrém koníku.

    V listopadu 2019 jsem spatřila na hlavní stránce "Koně", že se hledá ambasadorka pro značku Dr.Brown's, kterou jsem znala a aktivně používala jejich antikolikové lahve. Jak jsem zjistila, tato značka v České republice vůbec nebyla známá. Vlastně mě to trochu překvapilo, ale zároveň také namotivovalo se do konkurzu přihlásit. I tak jsem si vlastně nemyslela, že by mě vybrali jako ambasadorku. Bydlím na druhém konci světa, na MK jsem byla nováčkem a nikdy jsem nic podobného nedělala. Před Vánoci na mě ale čekala nadílka v podobě milého e-mailu, který mi oznámil. že jsem byla vybrána na pozici ambasadorky a velice ráda jsem tuto nabídku přijala.

    Chtěla jsem nejenom prezentovat značku Dr.Brown’s ale také mateřství a vše s ním spojené. To dobré a to špatné. V té době jsem zápasila s poporodní úzkostí a problémy s kojením. Modrý koník a ambasadorování bylo takovou mojí až skoro terapií. Strašně mě bavilo se s vámi vždy spojit, nadhodit nějakou diskuzi a prostě si pokecat. Na začátku jsem se i bála, že mě mezi sebe třeba nepřijmete. Byla jsem vystresovaná českou gramatikou a musela jsem si “vygooglit” překlady slovíček do češtiny. Modrý koník byl příjemným spojením s mojí domovinou a také mi vždy poskytnul alternativní pohled na mateřství a jak se co dělá v Čechách vs. v USA.

    Úlohou ambasadorky je prezentovat značku a sžít se s ní, ale tím to nemusí končit. Myslím si, že jsme to s Dr.Brown’s naprosto přirozeně zvládli. Ambasadorování mi také pomohlo se vypsat ze svých nelehkých pocitů. Kdybych nebyla ambasadorkou, tak bych asi nenapsala “Můj (ne)kojící příběh”, který byl pro mě ránou do bolavého místa. Jenže jsem také věděla, že by mohl někomu pomoc. Vaše reakce mě příjemně překvapily a tehdy jsem si asi uvědomila, že ženy chtějí slyšet takové příběhy a jako ambasadorka bych se neměla bát jít s kůží na trh. Často jste tedy vedly i “nesluníčkové” diskuze, kde jste se mohly vyzpovídat z vašich pocitů a zjistit, že v nich nejste sami. A takovou komunitu jsem jako ambasadorka chtěla podpořit. 

    Po roce s Dr.Brown’s se tedy loučím. Je to těžké loučení, ale sama cítím, že si potřebuji tak nějak celkově odpočinout a trávit méně času on-line. Ono to opravdu není jen o vložení jedné fotky denně a něco k tomu napsat. Za prací ambasadorky je velká příprava. Na začátku této úlohy jsem si dala za cíl ambasadorování dělat poctivě, odpovídat na vaše dotazy a zapojovat se v diskuzích. Tak nějak jsem zjistila, že s batoletem mám mnohem méně času, než s miminkem (šokující, že). S Modrým koníkem se ale neloučím. Určitě sem budu dále přispívat a žádat vás o rady. Slíbila jsem vám nějaké články a také mě zajímá jak se vy všichni máte. Potkala jsem zde spoustu skvělých maminek a navázala jsem virtuální přátelství. Až je mi opravdu líto, že se v reálném životě asi nikdy nepotkáme. 

    Chtěla bych upřímně poděkovat skvělým dámám, které zastupují Dr.Brown's v České a Slovenské republice. Naše spolupráce byla profesionální, ale zároveň také velice vřelá. Vážím si jejich důvěry a vždy jsem oceňovala to, že mi při prezentaci této značky daly volnou ruku. Poděkování patří také zástupcům Modrého koníka, kteří se starají o chod této komunity a také o ambasadorky. Slova díků také patří všem minulým a současným ambasadorkám, které jsem měla tu čest poznat. Vždy jsem si užila naše společné akce a moc dobře se mi spolupracovalo. A samozřejmě velké díky patří hlavně vám, maminkám z Modrého koníka. Za to, že jste mě sledovaly, četly a třeba si pořídily “brownovský” produkt na moje doporučení. A děkuji vám, že jste mě sledovaly, i když vaše děťátko nebylo ve věkové kategorii mé značky. 

    Bylo mi ctí být VAŠÍ ambasadorkou...

    Budu se těšit na další potkávání, ačkoliv bez loga "ambasadorka". Pořád to budu já. Na tom se nic nemění. 

    DĚKUJI VÁM ❤️❤️

    S úctou, 

    Marie Groth

    .

    .

    .

    .

    Když hovoříme o kojení, často o něm mluvíme jako o tom nejlepším pro dítě. Ale jaké má kojení zdravotní výhody pro matku?

    - Zmírňuje poporodní krvácení
    - Napomáhá rekonvalescenci po porodu
    - Snižuje riziko rakovinu prsou a vaječníku
    - Snižuje riziko cukrovky

    Napadají vás ještě nějaké další zdravotní výhody?

    Produkt: https://www.mall.cz/pomucky-kojeni/dr-browns-za...

    #drbrowns

    mariegroth
    Zpráva byla změněna    14. únor 2021    

    Za ten rok co delam ambasadorku Dr.Brown’s jsem vam predstavila vetsinu produktu, ktere jsou na ceskem nebo slovenskem trhu. O tomto vyrobku jsem ale jeste nemluvila, tak pojdme na to…

    Mozna bych vas mela nechat hadat, co to vlastne je. Nebudu vas ale napinat a hned vam prozradim, ze se jedna o rucni mixer na umelou vyzivu. To je ale vecicka, co? Do nadoby date pozadovane mnozstvi UM a vody a pote zamichate. Pristroj minimalizuje vznik vzduchovych bublin, ktere mohou zpusobit koliky. Mixer s UM pak muzete uchovat v lednici a pouzit do 24 hodin od rozmichani davky.

    Opravdu verim tomu, ze dobre zamichani UM a krmeni bez bublin, vam muze pomoc pri kolikach. myslim, ze tohle je fajn vychytavka pro maminku, ktera ma treba dvojcatka a pripravuje velke mnozstvi UM nekolikrat denne. A take si myslim, ze je to fajn pripravit treba pro babicku, ktera se nemusi strachovat o to, ze nespravne pripravila UM, pokud hlida vase mimco.

    #drbrowns
    https://www.mall.cz/sterilizatory-lahvi-ohrivac...

    mariegroth
    Zpráva byla změněna    12. únor 2021    

    Krásné páteční ráno...

    Momentálně si užívám toho, že Maverick spinká a já pozoru za okny sníh. Je to první sníh za tuto zimu. Mám pocit, že budou Vánoce. No, já vím...ještě dlouho nebudou, ale dneska budu skutečně nadělovat.

    Mám tady pro vás vyhlášení nedávné bleskovky s Jamieson. Na Vitamín D3 pro děti se mohou těšit
    @calvac
    @bergina8
    @marti89

    Moc vám gratuluji a brzy se vám ozvu do SZ.

    Vám ostatním moc a moc gratuluji a přeji vám hezkého Valentýna, pokud tento svátek slavíte.

    xoxo

    Marie

    #drbrowns
    #jamieson

    Je nějaké téma, o kterém byste chtěla jako maminka více diskutovat, ale přijde vám, že vaše okolí nebo společnost, by tomu nerozuměli?

    Tak já začnu...

    - Přala bych si, abych si mohla třeba víc popovídat o tom, jak se někdy cítím strašně sama jako mamka s dítětem.
    - Přála bych si, aby se více vedly diskuze o vakcínách a aby člověk hned nebyl označen za "anti", pokud má otázky a přirozený strach.

    Je toho určitě víc, ale zajímá mě, co je na vašem seznamu.

    Produkt: https://www.mall.cz/bryndaky/dr-browns-podbradn...

    #drbrowns

    Poslednich par hodin do uzaverky bleskovky s Jamieson. Muzete vyhrat tyto skvele vitaminy, ktere zazarily v nedavnem dTestu.

    https://www.modrykonik.cz/blog/mariegroth/article/unorova-bleskovka-s-jamieson-q3s55y/

    #jamieson
    #drbrowns

    !!! 20% SLEVA !!!

    Hlásím, že eshop biooo.cz má teď krásnou akci na skleněné láhve Dr.Brown’s!
    Je to tedy fajn příležitost si udělat zásoby lahviček nebo konečně tuto značku vyzkoušet za lepší cenu.

    Já doporučuji tuto krasavici. A také připomínám, že skleněná část se vyrábí v České republice ❤️.

    https://www.biooo.cz/natural_flow_options_anti_...

    #drbrowns

    mariegroth
    8. únor 2021    Čtené 1541x

    Únorová bleskovka s Jamieson

    Ahoj maminky, 

    dnes jsem si pro vás připravila další bleskovou soutěž s Jamieson. Vitamínů v zimních měsících není nikdy dost a já mám dnes pro TŘI z vás připravené JAMIESON VITAMÍN D3 KIDS 400 IU TABLETY NA CUCÁNÍ S PŘÍCHUTÍ JAHODY PRO DĚTI. Věděly jste, že tento Jamieson produkt opravdu zazářil v dTestu? Pokud produkt neznáte, tak vám ho velice ráda stručně představím. 

    Vitamín D je potřebný pro optimální růst a vývin kostí u dětí. Vitamín D3 na cucání s jahodovou příchutí v tabletách ve tvaru medvídka pandy. Je vyroben z přírodních zdrojů, neobsahuje aspartam, umělé příchutě a barviva.

    Tato bleskovka běží do středy 10.února 2021 23:59 a zapojíte se do ní následovně:

    1. Dej LIKE této soutěži

    2. Odpověz na soutěžní otázku a odpověď napiš do komentářů:

    Otázka - Jaký další Jamieson produkt zmiňuji v článku o dTestu? 

    Článek o dTestu: https://www.modrykonik.cz/blog/mariegroth/article/vitaminy-d3-od-jamieson-obstaly-v-dtestu-rcd16y/

    Maminky vyberu generátorem náhodných čísel a jejich jména uveřejním v KZ na svém profilu.

    Přeji vám mnoho štěstí!

    Marie 

    Omlouvam se, ze jsem lednovou soutez nevyhlasila hned po jejim skonceni. V uplynulych mesicich se mi to docela darilo. Muj sef je ale Maverick a spousta veci musi pockat :DVsak to take urcite znate.

    Nebudu to ale zdrzovat. Moc a moc gratuluji @lucinkast , ktera vyhrala cestovni misku se lzickou a take termo tasticku. Doufam, ze se ti vyrobky budou moc libit a doma si je uzijete.

    Vam ostatnim priznivcum #drbrowns dekuji za PARADNI ucast. Vzdy me to moc potesi. Budu se na vas tesit priste a prozradim, ze dalsi soutez bude s nasim partnerem a to s Jamieson.

    KRASNOU SOBOTU

    Tohle si tady jen tak odložím…

    Nedávno jsem četla instagramový příspěvek od jedné americké herečky. Měla pocit, že matky, které krmí umělým mlékem a obecně lahví, nemají v dnešní společnosti pochopení. Chtěla normalizovat krmení náhradním mlékem. Já s jejím postem vcelku souhlasím, protože v Americe je opravdu velký tlak na kojení (samozřejmě nejen tady), což není úplně jednoduché, neboť Američanky se vrací brzy do práce. ALE je dobré si uvědomit, že ještě do nedávna bylo krmení lahví a umělým mlékem NORMA. Starší generace mnohé maminky stále nabádá, že kojené děti mají hlad, že jim mateřské mléko nestačí a atd. A tedy i maminky, které kojí z prsu, často nenajdou v naší společnosti pochopení.

    Prostě si myslím, že mnohem lepší, než přetahovaní provazu mezi kojením a nekojením, a co bychom měli normalizovat, tak bychom tak nějak obyčejně měli všichni uznat, že krmení našich dětí je TĚŽKÉ a je to naše volba jak je budeme krmit. Uznejme, že každá matka má svobodnou volbu a má na výběr. Přestaňme se špatně dívat na matku kojící batole a přestaňme přemýšlet, jestli vaše sousedka nekojí z pohodlnosti...

    #drbrowns

    Tyto dva paradni vyrobky mohou byt vase, pokud se zucastnite lednove souteze s Dr.Brown’s.

    TADY: https://www.modrykonik.cz/blog/mariegroth/article/lednova-soutez-s-drbrowns-3l3bf0/

    Tasticka se vam bude hodit na lahve, prikrmy ale klidne si ji beru do prace i ja. Cestovni miska je fajn na prochazky, ale i na domaci ujidani.

    Uz jste se zucastnily teto souteze?

    Produkty:
    Taška - https://bit.ly/3qwx3MR
    miska -https://bit.ly/35OC6A7

    #drbrowns

    (2 fotky)

    U souteze tohoto mesice s Dr.Brown’s se vas ptam, jake jidlo maji vase deti rady, ale vy ho nemusite.

    Tak treba u nas je to syr cottage. Ten opravdu nemam rada, ale Maverick ano. Ovsem naprosto si uvedomuji, jak je dulezite nechat deti ochutnat vsechno a neprenaset nase “nechute” na nase drobecky 🙂.

    Nekdy mi proste nesedne ta textura potraviny. Mate to stejne?
    #drbrowns

    mariegroth
    24. led 2021    Čtené 1197x

    Jamieson vitamíny D3 obstály v dTestu!

    Začala jsem psát “krátkou zprávu”, ale pak se moje krátká zpráva stala dlouhou zprávou :D, takže vás raději budu informovat formou článku. Nakonec je to vlastně dobře. Články jsou přehlednější a tato informace si zaslouží “nezapadnout”. 

    My ambasadorky vám často doporučujeme výrobky, které jsou součástí našich domácností. Je ale jasné, že spousta z vás si chce o produktech udělat vlastní průzkum (naprosto právoplatně). Prestižní časopis dTest je kvalitním zdrojem různých průzkumů a studií. Já vám dnes přináším výsledky dTestu Jamieson D3 1000 IU a také Jamieson D3 Kids 400 IU. Myslím si, že vás výsledky potěší, pokud produkty už užíváte nebo právě tento potřebný vitamín plánujete koupit. Oba dva výrobky se v tomto testu umístily jako "velmi dobré", což je nejvyšší možné hodnocení.

    Na začátek jedna důležitá informace: Výrobci nemají žádnou možnost ovlivnit testování

    JAMIESON VITAMÍN D3 KIDS 400 IU

    Základní informace:

    - Příchuť jahody 

    - Vyroben z přírodních zdrojů

    - Cucací tabletky

    - 100 ks v balení

    - Cena kolem 140 Kč

    - Dávkování 1 až 2x denně

    - Vitamín D deklarovaný v jedné tabletě - 400 IU

    JAMIESON VITAMÍN D3 1000 IU

    Základní informace:

    - Bez příchuti

    - Dávkování ve formě tobolky

    - 100 ks v balení

    - Cena kolem 150 Kč

    - Dávkování 1x denně

    - Vitamín D deklarovaní v jedné tabletě - 1000 IU

    - Bez barviv a náhradních sladidel 

    dTest se podíval na zub třem dětským "déčkům" a jedním z nich byl právě ten od Jamieson. V tradiční "nedětské" kategorie se testovalo deset produktů a opět jedním z nich byl Jamieson. Obecně řečeno, dTest zkoumal, jestli tvrzení od výrobce se shodují s jejich odborným testováním. Oslovení odborníci se shodli, že nejdůležitejším faktorem v tomto testu je koncentrace vitamínu D. Dětský Jamieson dostal hodnocení ++ (nejvyšší možné hodnocení) a D3 Jamieson dostal + (druhé nejvyšší). Dodržení deklarace bylo u obou nejvyšší možné ++. Slibovaná dávka vitamínu se skutečně v tobolce a našla a ubou výrobků ji tam bylo ještě o něco víc (v bezpečném množství). Cenově oba produkty vycházejí poměrně příznivě. dTest upozornil na to, že doporučované dávkování může být u produktů různé. Ne všechny produkty doporučují dávkovat jednu tabletku. Můžete tedy zjistit, že zdánlivě levnější produkt se musí dávkovat častěji a cena za dávku se tedy může zvýšit. Jamieson D3 Kids dostal celkové hodnocení "velmi dobře" a vyhrál v kategorii testovaných D3 pro děti. Jamieson D3 dostal stejné hodnocení a v testu také zazářil. 

    Na důležitost vitamínu D jsem i já sama několikrát upozorňovala. Zimní měsíce jsou u nás většinou bez sluníčka a o tomto vitamínu mám leccos nastudované. dTest také shrnul zajímavé informace o "déčku". Věděli jste, že...

    ...až 75% Čechů nepřijímá dostatek vitamínu D?

    ...vitamín D je důležitý pro naši imunitu?

    ...vitamín D3 je až čtyřikrát účinnější než vitamín D2?

    ...vitamínem D se můžete teoreticky i předávkovat?

    ...je rozpustný v tucích a měli bychom ho tedy konzumovat s jídlem, nejlépe tučným?

    ...vitamín D3 se vyskytuje třeba v tuňáku, krevetách, sýrech a mléce?

    Důležitost vitamínu D je bez diskuzí. Ja nejraději získávám tento vitamín prostřednictvím sluníčka a v zimě se spolehám právě na Jamieson. V komentářích mi určitě povězte, jestli vitamín D poctivě doplňujete a popřípadě jak. 

    .

    .

    .

    .

    mariegroth
    Zpráva byla změněna    22. led 2021    

    Pečení s Maverickem. Hodně zábavy a hodně čurbesu.

    Moc vám děkuji za super tip na učicí věž, kterou Mav dostal k Vánocům. Opravdu ho to zabaví, pomáhá a já stihnu uvařit a obstarat i myčku. Většinou mu dám i nějakou svačinu, když v té věži je - tady papá maliny. Nakonec ho musím pomalu i prosit, aby z ní slezl :D.

    Tady jsme spolu pekli čokoládové sušenky pro taťku.

    #drbrowns

    Produkt: https://www.mall.cz/jidelni-pomucky/dr-browns-s...

    Sice jsem neskonale ráda, že období odsávání MM je za mnou, ale na druhou stranu moc ráda vidím, že Dr.Brown's rozšířil své portofio o další produkt pro kojící maminky.

    Tato manuální odsávačka vypadá moc pěkně. Odsáté mléko putuje do lahvičky a pak stačí nasadit ventilek a savičku a může se hned krmit. Já od nich používala MilkFlow sběračku, když jsem nechtěla tahat elektrickou. No, pokud bude nějaké "příště", tak si řikám, že bych i do nějaké takové manuální šla.

    Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto typem odsávačky? Je to hodně práce? Je to spíš tak na úlevu? Odsávaly jste takhle dlouhodobě?

    Produkt: https://www.mall.cz/odsavacky-mleka/dr-browns-k...

    #drbrowns

    mariegroth
    20. led 2021    Čtené 1592x

    Lednová soutěž s Dr․Brown's

    Krásné lednové ráno!

    Momentálně se chystám na kutě, ale řekla jsem si, že je čas na další soutěž s Dr.Brown's, takže pojďme na její odstartování. Doufám, že vás touto soutěží potěším, neboť následující produkty této americké značky patří k naším největším oblíbencům. Jestli jste sledovaly moje příspěvky z dovolené na Floridě, tak jste je jistě několikrát viděly.

    Dnes tedy hrajeme o JEDEN balíček, který čeká na jednu z vás. “Brownovská” výhra tentokrát obsahuje termo tašku cestovní mističku. V krátkosti bych vám tyto vychytávky chtěla představit. 

    TERMO TAŠKA S PUNTÍKY

    Termo taška je nejenom pěkná na pohled, ale také pořádně praktická. Vejdou se do ní lahvičky Dr.Brown's, ale také různé svačiny a mističky. Třeba právě i ta, o kterou dnes hrajeme. Taška je z omyvatelného materiálu. Obsahuje i chladící gelový sáček, který můžete opakovaně používat. Taštičku můžete složit do menšího rozměru. 

    CESTOVNí MISKA

    Tato mistička má dvě praktické přihrádky, které rozdělí svačinu. Plastové víko se dá otevřít na jedné nebo obou stranách. Tato miska je vhodná třeba i na první příkrmy a i skladování v lednici. Do víčka se dá zacvaknout lžička, která je součástí balení. Ta je vyrobena z měkkého a ohebného materiálu. Produkt je BPA Free. 

    Teď už stačí splnit následující kroky a výhra může být vaše...

    1. Dejte LIKE této soutěži

    2. V komentářích zanechte vaši odpověď na následující soutěžní otázku

    OTÁZKA: Je nějaké jídlo, které vaše děti milují, ale vy ho nemusíte?

    Pokud děti ještě nemáte nebo nejí "opravdové" jídlo, tak mi povězte, jestli třeba váš partner má rád něco k jídlu, ale vy to nejíte. 

    Soutěž běží do středy 27.ledna 2021 23:59. Vítězku a její uživatelské jméno pak najdete u mě na blogu do několika dní po ukončení soutěže. 

    Budu se těšit na vaše komentáře.

    Marie

    Včera jsem se dívala na mall.cz a vypadá to, že mají moc fajn slevovou akci na výrobky #drbrowns . Akce trvá do konce měsíce, takže pokud chcete něco od této značky pořídit, tak právě teď je ta správná doba.

    Portfólio značky najdete zde: https://www.mall.cz/znacka/dr-browns

    mariegroth
    Zpráva byla změněna    18. led 2021    

    Tak už jsme doma z Floridy a mně se tááák nechtělo zpět. Nejhorší na tom je asi to to vybalování 😬.

    #drbrowns

    Produkty:
    Lahvička - https://bit.ly/3o3C3qN
    Taška - https://bit.ly/3qwx3MR
    Hrnek - https://bit.ly/2XYoDRX
    Podobný dudlík - https://bit.ly/39GEZ7w

    mariegroth
    Zpráva byla změněna    17. led 2021    

    Cestování s dětmi letadlem není (většinou) tak jednoduché. Zabavit dítě je velký kumšt, ale mnohem víc vždy stresuji kvůli zalehnutí oušek při vzletu a přistání. Jako letuška jsem zažila děti ve velkých bolestech a příjemné to není ani pro dospělé.

    Pokud kojíte, zkuste dítě nakojit. Polykání pomáhá přetlaku v uších. Pití z lahvičky nebo hrnku funguje na stejném principu. U větších dětí můžete zkusit žvýkačku. Na obrázku vidíte esenciální olej z oregána, který je moje záchrana. Kdysi mi to někdo poradil a od té doby ho používám - kápnu ho do uší a je hotovo.

    Produkty:
    Lahvička - https://bit.ly/3o3C3qN
    Hrnek - https://bit.ly/3oW00kN
    #drbrowns

    mariegroth
    Zpráva byla změněna    16. led 2021    

    Dnes by mě zajímalo, jak vy osobně definujete “spát celou noc” u vašich dětí.

    Počítáte “spaní celou noc” pouze jako čas, kdy jste o dítěti ani nevěděly? Nebo do toho počítáte i probuzení třeba na kojení nebo lahvičku, ale dítě pak krásně bez problémů usnulo?

    Vlastně až při vzdělávání se o dětském spánku jsem zjistila, že vlastně nikdo z nás nespí celou noc. Probouzíme se mezi spánkovými fázemi, ale většinou si to nepamatujeme a my dospělí dokážeme navázat další fázi poměrně jednoduše, pokud nás nic kolem neobtěžuje.

    #drbrowns

    Produkt: https://bit.ly/2XUmNS9

    mariegroth
    Zpráva byla změněna    14. led 2021    

    Máte nějakou věc, na kterou často zapomínáte při cestování?

    Mojí specialitkou je většinou zapomenutý hřeben, holítko a zubní kartáček.

    #drbrowns

    Produkt: https://bit.ly/3oYkJo6

    mariegroth
    Zpráva byla změněna    13. led 2021    

    Kde jsou ty časy, kdy jsem se dokazála sbalit třeba i do jednoho batohu. S dítětem to někdy vypadá tak, že musíme sbalit celý barák :D.

    Snažím se tedy alespoň brát věci, které mají víc využití a/nebo jsou vysoce praktické. Cestovní mistička se nám osvědčila na lesní plody, ale i kašičku. Také se dá do ní zacvaknout plastová lžička. Lahvička z obrázku má ještě jednu savičku a to tzv.přechodnou, která je ideální pro děti, které se teprve učí pít z prvních hrnečků.

    #drbrowns

    Produkty:

    lahev - https://bit.ly/39JPhDJ
    miska -https://bit.ly/35OC6A7

    mariegroth
    Zpráva byla změněna    12. led 2021    

    Ptáte se mě a zároveň se divíte, že vlastně můžeme tady do těch zábavných parků jít a přijde vám to až neskutečné. Samozřejmě narážím na restrikce kolem covid.

    Omezení, případné karantény a atd. je dané stát od státu. Obecně řečeno, demokratické státy USA mají mnohem víc omezení, než republikánské státy. Život ve Washingtonu je hodně omezený. Roušky, obchody na minimální kapacitě, restaurace otevřené jen na jídlo s sebou. Na Floridě se musí na mnohých místech nosit roušky, ale jinak je život poměrně normální.

    Tady si dáváme oběd v Harry Potter World U Tří košťat. Roušky se v parcích mohou sundat jen u jídla. Ale musíte sedět. Žádné popíjení za pochodu. Výjimkou jsou malé děti.

    Až se vrátíme do Washingtonu, budeme si dělat covid test a budeme v karanténě.

    #drbrowns

    Produkty:
    Hrnek - https://bit.ly/3oW00kN
    Taška - https://bit.ly/3qwx3MR

    mariegroth
    Zpráva byla změněna    11. led 2021    

    Jedna vec, kterou byste meli vedet o Disney a Universal parcich - cekaci doba na atrakce muze byt opravdu dlouha. Pokazde, kdyz otevrou novou drahu, tak je cekaci doba nekolik hodin. Na Harryho Pottera se pry stalo SEST hodin (na drahu v bance u Gringotu).

    My meli vcera stesti. Bylo pomerne chladno, leden je pro ne tak trochu mimo sezonu, takze jsme nikde dlouho necekali. A samozrejme bych Mavericka v dlouhych frontach netrapila. Tady na fotce cekame na atrakci z Pandora sveta, projizdku po podzemni rece. Krasa! Maverick si porad chtel lehat na zem :D

    Jestli je ale neco “must have” do techto parku, pak je to urcite pohodlne obleceni, boty, spousta piti a nabity telefon.

    #drbrowns

    Hrnek - https://bit.ly/3oW00kN