apacheeeAMBASADORKA
    10. črc 2019    Čtené 2566x

    Jak u mě (ne)obstál Canon Zoemini S?

    Jsem nadšenec do focení - spoustu let jsem stála před objektivem a teď se pomaloučku polehoučku přesouvám na druhou stranu a strašně mě to baví. Dny, kdy nevyfotím žádnou fotku, by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Prostě to miluju. Když se objevilo testování foťáku Zoemini S od Canonu, mé srdce začalo tlouct rychleji a hlasitěji🙂 Značku Canon mám totiž opravdu moc ráda a je pro mě zárukou kvality - mou “nejcennější” věcí je zrcadlovka Canon EOS s několika objektivy a všechny tiskárny v naší domácnosti také nesou jméno této značky. To myslím pro začátek stačí, všichni jste určitě pochopili, že jsem o tohle testování moc stála. A ono to vyšlo. Chci opravdu moc poděkovat týmu Modrého koníka, který mi umožnil osahat si další foťák a vyzkoušet zase něco úplně jiného.

    Zoemini je fešák. Vyrábí se ve třech barvách (černé, bílé a růžové) a přiznám se, že jsem si moc přála růžovou variantu, která by mi perfektně ladila k mobilu. Po rozbalení balíčku jsem zjistila, že ten můj testovací parťák je bělouš. Nevadí. Foťák má moc hezký design a přestože je vlastně velmi jednoduchý, vypadá skvěle. Ne nadarmo se prostě říká, že v jednoduchosti je krása. Zoemini je malý a lehoučký foťák a k jeho vzhledu nemám jedinou výhradu, ba naopak. Moc se mi líbí.

    Jako první mě nemile překvapilo to, že k foťáku nebyl absolutně dodaný žádný návod. Snažila jsem se jej vygooglit, ale marně. Nezbylo tedy, než se do prozkoumání pustit sama. Neříkám, že je ovládání nějak těžké, ale myslím, že návod by bodnul🙂

    Co mě však šokovalo, je absence displeje. Jsem máma. Jsem detailistka. Jsem perfekcionalistka. A jsem hodně náročná na své výrazy na fotce. Ze všech těchto důvodů proto potřebuji nafotit více fotek stejného obsahu a až poté si vybrat ten nejlepší záběr, se kterým budu nadále pracovat. Zde mám ovšem smůlu a hned se dozvíte proč.

    Dva v jednom

    Zoemini S totiž není jen foťák. Zoemini je také malá přenosná tiskárna fotek. Cokoliv na tomto foťáku vyfotíte, to se rovnou vytiskne. I když víte, že vám dítě zdrhlo ze záběru. I když víte, že jste se zrovna zatvářila jak psychopat. I když vám před foťákem projde cizí osoba. Každičká vyfocená fotka se prostě vytiskne a to mi bohužel vůbec nevyhovuje.

    Přiznám se vám, že nejsem zrovna technicky zdatný jedinec, který by se vyznal ve výdobytcích moderní techniky a rozuměl tomu PROČ, CO a JAK. Moje očekávání tak mohou někomu připadat třeba i směšná. Nevím, zda konkurenční výrobky nabízejí něco jiného, ale mně by vyhovovalo, pokud by měl foťák tohoto typu displej, kde bych si mohla vybrat pouze povedené fotky a ty pak vytisknout.

    Není to totiž levná sranda…

    Nyní se dostávám k tématu, které vás určitě bude zajímat - a to k penězům. Samotný přístroj pořídíte za cenu kolem 4 100 - 4 400 Kč. Abyste ho však mohli plně využívat, musíte si koupit také speciální fotografický papír. A ten není vůbec levný. Pokud se vám pak párkrát vytiskne nepovedená fotka, může vás to docela naštvat. A myslím, že asi všechny mámy menších dětí vědí, jaký kumšt bývá je hezky vyfotit - tu zavřené oči, tu hrozný výraz, tu otočená hlava či dokonce dítě zdrhající ze záběru.

    Jeden snímek vás vyjde nejlevněji na 13,80 Kč - a to ještě v případě, že zakoupíte to nejvýhodnější balení. Ve srovnání s klasickými fotkami se jedná o poměrně vysokou částka. Fotografie od Zoemini jsou navíc výrazně menší než stará známá klasika. Výhodou je pak to, že tiskárna funguje na principu zahřívání speciálního papíru a nemusíte tedy nikdy kupovat a řešit náhradní náplň do tiskárny.

    Fotka hned

    Jako velkou výhodu vidím to, že vyfocenou fotku máte během malé chvilky u sebe. U nás toto nejvíc ocenily děti. Hrozně je to bavilo. Fotopapír, na který se fotky tisknou, může fungovat i jako samolepka, takže fotku můžete hned klidně nalepit do fotoalba, či kamkoliv se vám zamane.

    A teď to nejdůležitější - kvalita fotek

    Zde musím s ohromným politováním konstatovat, že s kvalitou fotek vyfocenými Zoemini nejsem vůbec spokojená. Barvy neodpovídají skutečnosti a při jakémkoliv světelném nedostatku jsou fotky velice tmavé. Pokud fotíte za vynikajících podmínek, nejsou výsledné fotky úplně špatné, ale… Není to prostě ono.

    Zde chci znovu upozornit na to, že jsem na fotky opravdu náročný zákazník a jsem zvyklá na kvalitní fotky. I hlavním kritériem pro výběr mobilu je pro mě skvělý foťák. Pokud nejste zvyklé na vysokou úroveň fotek, budete možná spokojené. Za sebe musím říct, že mi fotky vyfocené Zoemini přijdou jako těžké retro - v tom špatném slova smyslu.

    Slíbila jsem srovnávačku - takže tady je máte - pro lepší představu si fotky zvětšete, ale bohužel nahráním na koníka se hodně komprimuje kvalita fotek, ve skutečnosti to také vypadá úplně jinak :( Nicméně věřím, že pro představu a srovnání toto bohatě stačí.

    1. fotka - vytištěný snímek ze Zoemini S

    2. fotka - neupravená fotka z mobilu Huawei P20 Lite

    3. fotka - neupravená fotka ze zrcadlovky Canon EOS 600D - objektiv 50 mm, manuální režim

    Naštěstí vám Zoemini vytiskne i fotky z jiných zařízení

    O pár řádků výše jsem se zmínila o tom, že Zoemini funguje i jako tiskárna. Jako velké plus vidím to, že si s ním můžete propojit třeba svůj telefon (přes Bluetooth) a vytisknout si jakýkoliv obrázek - stačí si zdarma stáhnout aplikaci Canon Mini Print.

    V této aplikaci si můžete s fotkami i “pohrát”, použít filtry, rámečky, samolepky, atd. Zde jsem spokojená moc. Vytisknuté fotky jsou najednou krásně ostré, barevné, plné detailů, atd. Prostě pecka. Jediné, co bych mohla malinko vytknout je ne zcela odpovídající tisk červené barvy. Po vytisknutí více snímků se začne tiskárna zahřívat a musíte jí dát pauzu. Po tisku 9. fotky mě foťák přímo upozornil, že ho mám nechat odpočinout. 

    Super vychytávka, bohužel ale po někoho jiného...

    Z testování Zoemini S mi přijde, že asi nejsem vhodná cílovka tohoto produktu. Za mě je u foťáku nejpřednější kvalita fotek. Na ničem jiném mi nijak zásadně nezáleží. Ocením hezký vzhled a váhu foťáku, ale rozhodně ne na úkor kvality fotek. Když si vzpomenu sama na sebe v pubertálním období, je mi jasné, že tenkrát bych pro foťák, ze kterého mi hned vyleze fotka a má kruhové zrcátko pro vynikající selfie, lidově řečeno vraždila. Pevně věřím, že i přes mou spíše negativní recenzi si tenhle foťáček své příznivce najde. Odhaduji ale, že to budou spíše nenároční uživatelé z řad mladých a dospívajících. 

    I když moje recenze rozhodně není pozitivní, značce Canon zůstanu věrná i nadále, protože mé další zkušenosti jsou jen skvělé. Pokud neznáte, mohu vám opravdu doporučit tiskárnu fotek Canon Selphy, která vám vytiskne dokonalé fotky v kvalitě špičkových fotolaboratoří.

    PS: Už mockrát jsem na Koníkovi četla nářky na to, že všechny recenze jsou vždy jen pozitivní a negativní ani být nemohou. Myslím, že (nejen) můj článek tento mýtus vyvrátil. Každá testující píše opravdové hodnocení a rozhodně nedostáváme žádné pokyny, jak máme výrobek hodnotit. I když upřímně mám teď trošku strach, že jsem na Koníkovi s testováním na věky věků skončila 🙂

    #test_canon3 #recenze #zkusenosti_zoeminis

    chocomorocco
    7. črc 2019    Čtené 661x

    Testování selfie foťáčku Canon Zoemini S

    Bylo jedno červnové pondělí a nestálo za nic. Děti od rána zlobily, co se mohlo, to se pokazilo. Nic nebylo, jak má být. A po obědě mi přišla zpráva od Modrého koníka. Byli jsme vybráni na testování od Canonu. V tu chvíli bylo vše zapomenuto. Den se rozsvítil a já měla neskutečnou radost.

    O týden později dorazil balíček. Netrpělivě jsem na něj čekala a hned rozbalila. V balíčku na mě čekalo překvapení v podobě samotného foťáku ve zlatorůžové barvě a dvou balíčků náhradních papírů (každý balíček má 50 ks). Papíry jsou skvělé v tom, že z druhé strany jsou samolepící. Na výrobu alb ideální 🙂 Fotečky jsou menší, než jak jsme zvyklí. Rozměr je 5 x 7,6 cm.

    Foťák má krásný desing, je lehoučký. Kolem objektivu je selfie zrcátko s vyznačeným obdélníčkem velikosti fotky pro snadnější pořizování selfie. Kolem zrcátka je 8 LED kontrolek pro lepší osvětlení. Hned jsem si do něj vložila i micro SD kartu, tak se mi fotky ukládají i na pozdější možnost úpravy v PC. Bohužel jsem narazila i na nějaké nevýhody. Nejvýhodnější balíček papírů stojí 699 Kč/50 ks. To je 14 Kč/1 ks.

    Foťák nemá žádný displej, a co vyfotíte, to se vám i okamžitě začne tisknout. Já takto „vyplítvala“ několik papírů úplně zbytečně. Fotím moc ráda, ale než mám fotku, se kterou jsem spokojená, dost často to chce několik pokusů nebo nějakou tu malou úpravu. Jenže v tomto případě to nejde. Děti se mi často pohnuly ve chvíli, kdy jsem stiskla spoušť. A tak je fotka vlastně k ničemu ☹ 

                                                        Foceno večer s použitím "blesku"

    Kvalita fotek taky není 100%. Barva je velmi podobná fotkám z mého dětství. Je to instantní fotoaparát, který funguje na principu bezinkoustového tisku. Barvy jsou sice trochu jiné, ale zase máte jistotu, že vám nedojde v tiskárně barva. Takže má i svá pozitiva 😉 Pokud máte dostatečné světlo, fotky jsou ve výsledku (docela) pěkné.

    V balení jsem nenašla návod. A jsem člověk zvídavý, tak jsem musela zjistit, co všechno foťák umí. Našla jsem jedno tlačítko, o kterém jsem netušila, co dělá. Zmáčkla jsem ho a … znovu se mi vytiskla fotka, kterou jsem chvíli předtím vyfotila. Je super, že tam je tato možnost. Později jsem ji hojně využívala, ale bohužel v tuto chvíli jsem měla v ruce dvakrát fotku, která rozhodně povedená nebyla. Škoda dalšího papírku.

    ALE abych si jen nestěžovala – VELKOU výhodou je, že foťáček funguje i jako externí tiskárna. Je možné si do mobilu stáhnout aplikaci Canon Mini Print. Aplikace umožňuje úpravy fotek, dopisování textů, přidávání různých samolepek, vytvořit koláž a spoustu dalšího. To znamená, že pokud se vyfotíte na mobil, vyberete si tu nejpovedenější fotku a pošlete přes Bluetooth do tiskrány a za pár vteřin máte fotku v ruce. 🙂

    Díky aplikaci si můžete fotku i rozdělit. Vytiskne se na 4 nebo 9 samostatných fotek a po složení máte mnohem větší formát. Zkoušela jsem rozdělení na 4 fotky. Výsledná fotka má rozměr 10 x 15,2 cm. (Opět ale narážíme na cenu jednotlivých papírů, jelikož taková fotka vyjde na 56 Kč).

    Testování jsme se ujali opravdu poctivě. Zkoušela si to dcera (5 let). Ta byla nadšená, že se mohla sama vyfotit a rovnou se jí to i vytisklo.

    Při návštěvě pradědy jsme okamžitě vytáhli foťák a udělali mu další fotečku s pravnoučaty. Z každé fotky má vždy velkou radost. Ale trvá, než mu ji doručíme. Takto ji měl hned a byl moc rád. 🙂

    A taky jsme ten víkend byli na oslavě 5. narozenin kamaráda. Tam jsme fotili o sto šest. Jeho maminka měla obrovskou radost, že má památku hned.

    Letos jedeme po nějaké době zase k moři. Konečně budu mít na rodičovské dovolené tu slibovanou dovolenou. Už před dvěma měsíci jsem si pořídila cestovní deník, který mám v plánu během dovolené tvořit. Tento foťák 2v1 si k nám našel cestu v tu pravou chvíli. Díky němu pojedu z dovolené a budu mít už vzpomínky pěkně uchované na papíře.

    Děkuji firmě Canon za možnost testovat. Sice jsem narazila na několik negativ. Ale ve finále jsem moc ráda za tuto možnost a vím, že si u nás v rodině své místo našel (ačkoliv v podstatě jen jako externí tiskárna).

    #test_canon3 #recenze #zkusenosti_zoeminis

    apacheeeAMBASADORKA
    30. čer 2019    

    Kdopak má u nás z #test_canon3 největší radost? Samozřejmě Eliášek, je úplně nadšený z toho, že se každá fotka hned po vyfocení sama vytiskne 😜

    Nutno dodat, že já jeho nadšení z tohoto bodu nesdílím😂

    apacheeeAMBASADORKA
    25. čer 2019    

    Dobré ráno,
    dneska se vám musím pochlubit s úžasnou zprávou. Tedy úžasnou především pro mě😂, protože jsem dostala možnost testovat fotoaparát Canon Zoemini S. Tenhle krásný foťák přibyl do naší Canon rodiny, kde se rozhodně neztratí. Přivítala ho moje milovaná zrcadlovka Canon Eos 600 D (s pár objektivy), rodinná tiskárna Canon Pixma 5500 a pak ještě tiskárna fotek Canon Selphy.

    Značka Canon je pro mě záruka kvality a perfektních vychytávek, takže jsem opravdu zvědavá, jak u mě obstojí tenhle bílý krasavec. Zatím mě po rozbalení čekal šok, když jsem zjistila, že Zoemini nemá žádný displej, kde si můžu prohlédnout vyfocené snímky 😁

    Pokud by vás cokoliv zajímalo, ptejte se, moc ráda vám odpovím 😘

    Ps: doufám, že se mě neleknete a poznáte mě, tohle je mé já těsně o pro probuzení (čti: bez make-upu a zásahu hřebenu 😜)

    #test_canon3

    konik_testuje
    Zpráva byla změněna    13. čer 2019    

    Rády si s fotkami hrajete, upravujete a děláte koláže? Díky aplikaci Canon Mini Print se na pořízených fotkách vyblázníte! Přidávejte filtry, efekty rozšířené reality, zkreslení, kresby nebo nápisy a zcela si přizpůsobte obrázek. Ještě máte čas se zapojit do testování fotoaparátů Canon Zoemini S, které kromě pořízení fotek zvládnou i tisk. Odpovězte na otázku z následujícího článku, který najdete zde: https://www.modrykonik.cz/blog/konik_testuje/article/vase-zkusenosti-s-fotoaparaty-canon-zoem-c5hq3d/

    Odpovědi pište přímo pod článek. Kdo se přihlásí do testování a ještě nám sem napíše komentář - zapojila jsem se - získá 6 srdíček.

    #test_canon3

    konik_testuje
    10. čer 2019    Čtené 3676x
    Image title

    Vaše zkušenosti s fotoaparáty Canon Zoemini S

    Jak jinak zaznamenat ty nejkrásnější a nejdůležitějších chvíle vašeho života a vaší rodiny, než pomocí fotek? Ty z vás, které rády fotí sebe i svou rodinu doma, na výletech a prostě kdekoliv, zbystřete! Začíná nové testování přesně pro vás 🙂

    Zařízení, které budeme testovat, se dokonale hodí pro fotografické nadšence. Díky kruhovému světlu můžete zachycovat dokonalé selfie, prostřednictvím aplikace Canon Mini Print dálkově pořizovat fotografie ze smartphonu a také okamžitě tisknout snímky s odlepovací zadní stranou.

    Co budeme testovat?

    Máme pro vás stylový fotoaparát Canon Zoemini S, který je vybaven zrcátkem na selfie, kruhovým světlem a dálkovou spouští. Pochlubte se svými nejlepšími snímky z kapesního 8megapixelového fotoaparátu s tiskárnou. 

    Kombinace dokonalých snímků

    Díky tomuto chytrému zařízení 2 v 1 můžete pořizovat a tisknout fotografie na jednom zařízení. Díky 8megapixelovému fotoaparátu, slotu na kartu Micro SD a technologii Zink™ má model Canon Zoemini S vše, co potřebujete, abyste mohli kdekoli pořizovat fotografie.

    Elegantní řešení

    Tento fotoaparát s tiskárnou, který je dostupný v matně černé, perleťově bílé a růžovo zlaté barvě, je dokonalým přenosným společníkem, jelikož se snadno vejde do kapsy nebo tašky.

    Selfie, o které se můžete podělit

    Zrcátko umístěné na přední straně a kruhové světlo se starají o ohromující selfie a díky funkci dálkové spouště závěrky aplikace Canon Mini Print budou skupinové snímky hračka.

    Chytré snímky

    Pomocí Bluetooth a aplikace Canon Mini Print můžete tisknout snímky ze svého smartphonu a využívat velké množství skvělých filtrů a koláží. Aplikaci můžete také použít k naprogramování fotoaparátu pomocí přizpůsobitelných zvuků a nastavení samospouště pro zachycení dokonalých póz.

    Tiskněte, odlepujte a přilepujte

    Díky prostoru pro 10 listů tiskového papíru Zink™ odolnému proti roztržení s odlepovací zadní stranou můžete ty nejlepší snímky jednoduše vytisknout a ozdobit s nimi své věci.

    Aplikace Canon Mini Print

    Tiskárnu Canon Zoemini připojte ke svému mobilnímu telefonu nebo tabletu prostřednictvím aplikace Canon Mini Print, kterou lze bezplatně stáhnout z obchodů App Store a Google Play. Pořiďte vlastní snímky nebo je stahujte přímo ze služeb Facebook, Instagram, Fotky Google, Dropbox nebo iCloud. Poté můžete přidat filtry, efekty rozšířené reality, zkreslení, kresby nebo nápisy a zcela si přizpůsobit obrázek.

    Fotografický papír Canon ZINK™

    Papír ZINK je pokrytý vrstvami mikroskopických krystalů, které reagují na zahřání a vytvářejí zcela bez inkoustu fotografii, která je odolná vůči rozmazání, roztržení a vodě.

    Koho hledáme?

    Na testování fotoaparátů Canon Zoemini S hledáme maminky, které rády fotí sebe, svou rodinu, koníčky, domácí mazlíčky. Hledáme ženy, které mají estetické cítění, fotografii rozumí a je jejich koníčkem. Jestli zároveň rády tvoříte různé koláže a lepíte fotky do alba, přihlaste se k testování těchto chytrých zařízení 2 v 1.

    Jak se zapojit?

    Líbí se vám fotoaparát Canon Zeomini S a chtěly byste ho vyzkoušet? Napište nám tedy do komentáře, jak byste tento fotoaparát využily a proč byste ho měly testovat právě vy 🙂 Můžete přiložit i nějakou pěknou fotku, kterou jste fotily vy.

    Čas na napsání komentáře a vložení fotky máte do neděle 16.6.2019. Poté vybereme 3 z vás, kterým pošleme tento stylový fotoaparát. 

    Voláme všechny fotografické nadšence! Kde se nejradši chlubíte svými povedenými fotkami?

    A) Na Modrém koníku
    B) Na Facebooku či Instagramu
    C) Fotky tisknu a lepím si je do alba
    D) Jinde

    Napište nám odpověď a pošleme vám 3 srdíčka 🙂 Již zřejmě tušíte, že se chystá nové testování. Půjde v něm o focení a vzpomínky v podobě fotek a fotoalb 🙂

    #test_canon3