kveta1
    20. dub 2022    Čtené 31x

    Testování Eco čistících přípravků pro domácnost.

      Když jsem uviděla možnost otestovat řadu Eco čistících přípravků pro domácnost, hned jsem si říkala jak velmi ráda vyzkouším. První co mě napadlo zda vůbec tyto prostředky, které mají být lepší pro naše životní prostředí, zda vůbec mají takovou účinnost jako jiné běžné přípravky. Jakmile dorazil balíček, už jsem se těšila jak vyzkouším, ale čím začít? Jasný kuchyň, tam strávím díky naší mnohočetné rodině spousty času vařením a následným úklidem.

      Přípravek ve spreji na kuchyně jsem vyzkoušela prakticky na celou kuchyň, kachličky atd. Nakonec jsem s ním vzala i kachličkový stolek. Protože s ním jsem teda naprosto spokojená. První dojem, že krásně a jemně voní. Druhý dojem on i super čistí. Vše šlo lehce, tak ten u nás uspěl. A velkou motivací jdu zkoušet další.

      Druhý přípravek jsem vzala na nádobí. Opět super velmi jemná vůně. Pěkně pění. A já šla sním umýt tu horu nádobí. Stačilo ho poměrně málo a nádobí šlo dobře omýt. Jenže pak přišlo více mastné nádobí, pánev atd a najednou už tak dobře nemyl. Na to abych to odmastila jsem musela poměrně hodně přidat. Což mě trochu zklamalo. S odmaštěním si podle mě moc dobře teda neporadil. Za mě tedy se raději vrátím k tomu co mám co s mastnotou zatočí hned.

      Jako další jsem vyzkoušela sprej do koupelny. Opět velmi příjemná a jemná vůně. Byla jsem zvědavá jak si poradí hlavně s kachličkami u vany. Máme tvrdou vodu a ta zanechává na nich takový jemný povlak i když to myji.  K mému údivu jsem spokojená. Přípravek si s tím poradil poměrně dobře i když jsem to opakovala pro jistotu a udělala to dvakrát. Tak s ním jsem spokojená. Ten určitě doporučuji. 

      Další jsem vyzkoušela přípravek na toaletu. Vůně opět jemná, žádné takové ty co jsou cítit chemií. Obsahuje průhledný gel což bylo asi jediné mínus, protože není dobře vidět, kde jste všude nanesli. Jinak tedy vyčistil toaletu dobře, lehce pění, ale hlavně myje jak má. Přípravek se kterým jsem spokojená.

      Další přípravek byl gel do pračky. K tomu jsem necítila úplně důvěru, ale bez zkoušky člověk neví. Takže jsem vyzkoušela a  vyprala pár várek. K tomu bych řekla, že běžné věci a běžné skvrny šli dobře vyprat. Starší skvrny už jak který. Množství gelu bylo potřeba úplně stejně jako u jiným přípravku. Takže za mě poměrně v pohodě a určitě bych doporučila ať taky vyzkoušíte.

        No a jako poslední jsem otestovala přípravek na podlahy. Příjemná vůně už je jasná a ano krásně voní. A k mému milému překvapení i dobře myje. Máme v bytě dlažbu a lino a obojí krásně čisté, nezanechává čmouhy, takže u toho už zůstanu. A řekla bych, že se více podlaha leskne.

      Takže na závěr i když mě ne úplně zaujal prostředek na nádobí ( i tak má své plus), tak vše ostatní mě poměrně nadchlo. A nejenže mě nadchlo, že vše krásně voní a čistí co má, tak hlavně, že šetřím životní prostředí pro naše děti. Vzhledem k tomu, že máme doma 6 dětí a dvě kočičky, tak si přípravky se vším dobře poradili, takže určitě doporučím neváhejte a vyzkoušejte ať si i vy uděláte vlastní názor a třeba i vy budete nadšeni a zůstanete u těchto přípravků.

    #test_tesco #recenze #recenze_tesco_eco_friendly

    eloise02
    19. dub 2022    Čtené 25x

    Testování Go For Expert Eco Friendly Tesco

    Dostala jsem možnost otestovat ekologické prostředky na mytí, praní i čistění všeho možného. V den kdy mi balíček přišel, jsem zrovna umývala koupelnu a WC, takže byla hned příležitost začít zkoušet. Dneska už mám důkladně vyzkoušené všechny, takže můžu zhodnotit, jak se mi s nimi pracovalo. 

    Stoprocentně nejlepší dojem na mě udělal prostředek na mytí nádobí. To je věc, kterou si klidně kdykoliv koupím znovu. Přeci jen, jsem člověk, který v kuchyni tráví asi nejvíce času, baví mě vařit a tak mám špinavého nádobí každý den spoustu. Umývám ho ručně, na myčku mě neužije, takže přípravky na nádobí, u nás jedou ve velkém. Tento výborně pěnil a mylo se mi s ním moc dobře. 

    Oproti tomu mě nijak zvlášť nenadchl čistič do kuchyně. Dokázal umýt dřez tak, že se hezky lesknul a měl příjemnou vůni, ale nedokázal si poradit se zaprskanou zdí za sporákem, ani se znečištěnou varnou deskou. Ten bych za osvědčené čističe, které používám tedy nevyměnila. 

    A podobně na mě zapůsobil také čistič toalety. Ten sice WC vcelku dobře vyčistil, ale měla jsem k němu výhrady - za prvé díky jeho průhledné barvě není vidět, jestli je aplikován po celém povrchu a za druhé mu chybí vůně, což mi vcelku vadilo. 

    Mnohem lépe si vedl prostředek na čištění koupelny. Přípravek příjemně voní, dobře čistí, ale trochu mi vadí, že je příliš řídký. Doslova jako voda. Nicméně koupelna se použití hezky leskne, cena je také příznivá, takže hodnotím kladně. 

    Univerzální čistič jsem využila na vytření podlah a poslední testovaný přípravek je gel na praní. U toho nastalo opět spíše zklamání, protože gel je také velmi řídký a bez vůně. 

    Přesto, že ne všechny prostředky mě nadchly, jsem ráda, že jsem měla možnost vyzkoušet něco ekologického, nezávadného a plně recyklovatelných obalech. 

    #test_tesco #recenze # tesco_eco_friendly

    limali
    16. dub 2022    Čtené 46x

    Čistá domácnosť - ekologicky, udržateľne a ohľaduplne?

    To som testovala spoločne s ekologickými pomocníkmi Go For Expert Eco Friendly od Tesco!

    Jedného dňa som dostala možnosť otesotovať „balíček" vybraných čistiacich produktov do domácnosti. Na prvý pohľad vyzerali veľmi obyčajne a popravde, bola som veľmi skeptická voči ekologickým produktom, o ktorých som si myslela, že nebudú mať rovnakú účinnosť ako bežne dostupné a konvečné čistiace prostriedky. 

    Neodolala som a hneď som začala najobľúbenejšou časťou domu, ktorú rada udržiavam v čistote...

    1. Kuchyňa 

    Tak ako v každej kuchyni, je aj u nás mastnota, škrvny od jedla, znečistená varná doska... Bola som prekvapená, ako dobre si aj s týmito problémami poradil tento jednoduchý octový čistič. Stačilo ho nechať trošku pracovať a zmizli aj odtlačky prstov z kuchynskej linky a mastnota z digestora, či pracovnej dosky. 

    Potom som sa presunula do drezu, na špinavý riad a znečistený drez, s ktorým mi pomohol tento prípravok...

    Páčilo sa mi, že aj malé množstvo (cca 1 čajová lyžička) si poradilo s kopou riadu a drez (foto pred jeho vyčistením) nebol až  tak mastný a špinavý. Aj s týmito zbytkami vody a drobnými škvrnami si poradil octový čistič v spreji, ktorý som použila na väčšinu povrchov.

    2. Kúpeľňa

    Upratovanie a prácu si rada rozdelím tak, aby som to počas tehotenstva a starostlivosti o malého syna zvládala. Na druhý deň som sa teda vrhla na druhú miestnosť...

    Umývadlo je v bežnej domácnosti zaprskané od tvrdej vody, sem-tam sa nájde zvyšok zubnej pasty, zaschnutá mydlová pena po umývaní rúk... Bola som zvedavá, či si s týmito nedokonalosťami poradí tento čistič. A naozaj, všetko sa krásne leskne a žiari čistotou. Bez nepríjemných výparov a umelých zápachov, ktoré väšinou majú prípravky na čistenie kúpeľní (a ktoré mi v tehotenstve nerobia dobre). 

    Vo vani sú obvykle nečistoty ešte odolnejšie ako v umývadle. Preto som radšej eko čistič nechala chvíľu pracovať na znečistenom povrchu. Stačilo dočistiť hubkou, opláchnuť a tradá! Výsledok rovnaký ako u umývadla. 

    Kým pôsobil čistič vo vani, chvíľu času som venovala WC, aby mal čas na ničenie nečistoty aj tento WC gél. Misu a dosku som dočistila pomocou prípravku v spreji na kúpeľne. WC gél som po čistení musela aplikovať ešte raz a nechať pracovať dlhšiu dobu, ale aj on splnil svoj účel.

    No a keď som už bola v kúpeľni, rozhodla som sa, že určite skúsim prací prostriedok. S výsledkom som bola veľmi spokojná, Bola som rada, že stačí naozaj málo prípravku na bežne znečistené prádlo. Žiaľ, s väčšími škvrnami si už gél neporadil a bola som prekvapená, že tento gél nesmiem použiť na vlnu.

    A celkový dojem?

    Musela som upratovaniu venovať len o trochu viac času, aby tieto eko čističe fungovali tak, ako sa píše v ich návode. Nevadilo mi to, práve naopak! Mohla som si trochu lepšie rozvrhnúť prácu a starostlivosť o časť domácnosti som si viac užila. Prečo?

    Doma som používala produkty ohľaduplnejšie k zdraviu aj životnému prostrediu

    - myslím, že každý takýto krok (aj keď malý) sa počíta

    Zaujalo ma, že sú produkty navrhnuté tak, aby boli hospodárne od zberu počiatočných surovín potrebných pre ich vznik, až po koncové využitie

    - čo je fascinujúce a v dnešnej dobe veľmi doležité

    Obaly sú plne recyklovateľné  

    - keď vieme, že každý rok sa do oceánu dostane až 8 ton plastov, je takáto „maličkosť" nezanedbateľná 

    Produkty spĺňajú prísne eko štandardy

    - v domácnosti s malým synom, počas tehotenstva a s domácim miláčikom som omnoho spokojnejšia s vedomím, že používame menej chemikálií

    Rada budem tieto produkty používať ďalej a svojou troškou prispievať k udržateľnejšej, ekologickejšej domácnosti. Zároveň ma táto milá príležitosť  v podobe testovania nakopla a inšpirovala k ďalšiemu uvažovaniu, ako byť ešte viac EKO! 🙂 

    #test_tesco #recenze #recenze_tesco_eco_friendly

    Nejspíš nikomu z nás není životní prostředí lhostejné, někteří si však svou zodpovědnost uvědomuje více. Jednou z mnoha možností udržitelnějšího způsobu života je používání ekologických čisticích prostředků. Zajímáte se o složení svých pomocníků v domácnosti?

    A. Mám své favority, kterých se nevzdám, a je mi jedno, jaké mají složení.
    B. Snažím se vybírat ty, které mají recyklovatelný obal.
    C. Vybírám si ekologické prostředky ve zcela recyklovatelném obalu, které nezatěžují přírodu syntetickou chemií.

    Pokud jste odpověděli C., pak je nová řada čisticích prostředků Go FOR EXPERT Eco friendly od společnosti Tesco pro vás jako stvořená. Nyní ji můžete zdarma otestovat. Stačí se přihlásit zde: https://www.modrykonik.cz/blog/konik_testuje/article/zkusenosti-s-ekologickymi-cisticimi-pros-1n29e6/

    #test_tesco

    konik_testuje
    14. bře 2022    Čtené 750x

    Zkušenosti s ekologickými čisticími prostředky Go FOR EXPERT Eco friendly od Tesco

    Každý rok se do oceánů dostane 8 milionů tun plastů a z téměř poloviny všech stromů pokácených na světě se stane papír. Jakkoli před těmito alarmujícími čísly zavíráme oči, faktem zůstává, že naše zdraví a zdraví přírody jsou jedno a totéž. O svou domácnost bychom se proto měli starat tak, aby byla sice čistá, ale ne na úkor přírody, která potřebuje prostor pro regeneraci. Aby toho byla schopna, musíme jí přestat škodit syntetickou chemií, kterou neumí rozložit. Je třeba převzít zodpovědnost za svůj úklid, naučit se porozumět složení, a podle toho si vybrat opravdu šetrné výrobky, nebo si vyrábět vlastní. Pozitivní změna u prodejců, ani v přírodě, se nestane přes noc. Již nyní se však děje právě ve společnosti Tesco a v mnoha domácnostech, mezi něž může, díky testování ekologických čisticích prostředků pro domácnost Go FOR EXPERT Eco friendly, patřit i ta vaše.

    Co budeme testovat

    Seznamte se s čisticími prostředky pro domácnost Go FOR EXPERT Eco friendly, které vás mohou inspirovat k přechodu na udržitelný životní styl.

    K mytí nádobí značkou Go for Expert Eco Friendly slouží prostředek na mytí nádobí (500 ml)12, jehož postačí 5 ml, což je jedna zarovnaná čajová lžička, na 5 l vody. Pokud nádobí není silně znečištěno, stačí prostředku ještě méně.

    Když je k úklidu kuchyně zapotřebí jiný prostředek než vlastní z octa a vody, posloužit může Go for Expert Eco Friendly Čisticí prostředek do kuchyně (750 ml)13. Nemusíte ho používat velké množství, stačí mu dopřát čas, aby odvedl svoji práci, a po aplikaci 10 minut počkat.

    Praní prádla je dobré přizpůsobit jeho skutečnému znečištění. Z řady výrobků Go for Expert Eco Friendly poslouží Gel na praní13(18 dávek praní v 1 l balení). Prádlo je vždy nejlepší sušit venku.

    S běžným čištěním koupelny si dobře poradí octová voda a jedlá soda. Její konkurencí z řady Go for Expert Eco Friendly je prostředek na čištění koupelny (750 ml)12, který zaručuje méně námahy při úklidu a vysoký lesk. Stačí nechat prostředek působit na čištěném povrchu 2 minuty a setřít.

    Go for Expert Eco Friendly Univerzální čisticí prostředek (1 l)12 je určen pro všechny druhy podlah, obkladů apod. Prostředek se ředí v poměru 1 víčko, tedy 30 ml, na 5 l teplé vody. Stále platí, že více výrobku nezaručuje jeho větší účinnost.

    I k čištění WC lze přistupovat zodpovědněji. Z řady výrobků Go for Expert Eco Friendly je k tomu určen WC gel (1 l)13.

    Produkty Go for Expert Eco Friendly nesou evropskou certifikaci EU Ecolabel, která zaručuje, že jsou ve srovnání s běžnými prostředky šetrnější k životnímu prostředí. Označení mohou mít pouze výrobky vyrobené ze surovin získaných udržitelným způsobem, které mají vhodný design a recyklovatelný obal. Označení EU Ecolabel není zárukou té největší šetrnosti k přírodě a vlastnímu zdraví. Tou je vždy výroba vlastních jednoduchých čisticích prostředků. Nicméně zaručuje, že výrobce dodržuje závazky, které EU Ecolabel požaduje.

    Díky vysokému zastoupení účinných složek jsou produkty hospodárnější. Jsou navrženy tak, aby jejich hlavní dopad na životní prostředí byl minimální, a to během celého životního cyklu – od těžby surovin přes výrobu, balení a dopravu, až po způsob použití a využití.

    Koho hledáme?

    Hledáme 23 žen, které se zajímají o udržitelný životní styl, věnují pozornost složení, kupují a snaží se vybírat produkty co nejšetrnější nejen k jejich zdraví, ale také k přírodě. Měly by být aktivní, komunikativní a ochotné podělit se o průběh testování s ostatními maminkami na Modrém koníku. Pokud jste se v popisu našly, pak hledáme právě vás!

    Jak se zapojit?

    Zapojte se do tohoto testování a vyzkoušejte ekologickou řadu čisticích prostředků pro domácnost Go FOR EXPERT Eco friendly. Stačí, když nám do komentáře pod tímto článkem napíšete, jak se s rodinou snažíte o udržitelný životní styl.

    Čas na zapojení máte do neděle 20.3.2022 a během týdne vybereme 23 maminek, které potěšíme a oslovíme interní poštou.

    Už teď se těšíme na vaše komentáře a fotografie.

    konik_testuje

    Nutnost ochrany přírody se stále častěji stává tématem rozhovorů v domácnostech. Pokoušíte se i vy změnit některé ze svých návyků, abyste přispěli k ochraně naší planety?

    A. Snažím se nekupovat potraviny v plastech.
    B. Nakupuji oblečení z druhé ruky.
    C. Používám ekologické čisticí prostředky.

    Kdyby každý člověk na světě udělal třeba jen jednu malou změnu k ekologičtějšímu chování, dohromady by to byl velký krok pro naši planetu. Jdete do toho s námi? Nezmeškejte blížící se testování a vyzkoušejte ekologickou řadu čisticích prostředků pro domácnost Go FOR EXPERT Eco friendly, která vás může inspirovat k přechodu na udržitelný životní styl.

    #test_tesco